Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Vipera23

0 bejegyzést írt és 15 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Szeretem a vitát. Örülök, ha mások nem értenek velem egyet, és élvezem próbára tenni a véleményemet újra és újra. A vita szükséges feltétele a fejlődésnek, legyen szó politikáról, egy országról vagy a tudományról. Egy jó vitához viszont az kell, hogy a résztvevő felek…..
Vipera23 2013.11.28 14:56:32
@Hoppácska:
Nem akartam sértő lenni. Az én anyámnak bizony jól esi a virág, tőlem, apámtól. Nem nyuggerkedtem egy szót sem.
Vipera23 2013.11.28 15:14:19
@jogalany:
Nem értem ezt a butaság dolgot. De mindegy is. A helyzet az hogy a nők és a férfiak igenis különböznek egymástól, és ilyen vagy olyan jellemző tulajdonságaik alapján általánosítunk. Megkülönböztetjük őket és ez így van jól ettől működnek a dolgok.
Ha az udvariasság, tisztelet a másik ember iránt butaság, akkor valóban fel kell nőnöm.
Teljesen elképesztő, állatias viselkedést tanúsított naiv vendéggel és családjával az Üvegtigris Étterem üzletvezetője, amikor beszóltak neki, hogy miért hajtottak el egy mozgássérült kislányt az üres étteremből, amikor az a vécét kereste. Először rájukcsapta az ajtót,…..
Igazi kafkai mocsárba ragadt naiv ügyfél, akinek a felrobbant háza után nem akar fizetni a biztosító. Most kiderül, hogy azért, mert 8 hónapja bénázik a rendőrség, hogy megállapítsa, nem szándékos gyújtogatás történt, hanem villám csapott a PB-palackba. Korábban megjelent…..
Vipera23 2013.09.26 13:29:37
@killerkaller: A folyamat a következőképpen néz ki alapesetben.
- az ügyfél ajánlatot tesz, ezzel egy időben a biztosító beszedi az első időszaki díjat
- a biztosítónak 15 napja van az ajánlat elbírálásra és közben már kockázatban áll (tehát ha az első 15 napban káresemény történik, és az ajánlatot egyébként nem lehet elutasítani akkor a biztosítónak fizetni kell ezalatt az időszak alatt is)
- 15 napon belül a biztosító a kötvényt megküldi, és az ügyfélnek megint 15 napja van, hogy azt elfogadja vagy elutasítsa, így jön ki a 30 nap.
Ezalatt az idő alatt a biztosító az első időszaki díjat kamatmentes letétként kezeli, és bármelyik fél elutasítása esetén azt az ügyfélnek részben vagy egészben visszafizeti.
Naiv medvelátogatók három körben az összes penészes kenyeret megkapták a babgulyás mellé a veresegyházi Medveotthon Fatálas éttermében. A panaszkönyv kikérésére természetesen megjelent a tulaj, aki szerint reggel hozták a kenyeret, meg az különben is ingyen van. A számlán…..
Vipera23 2013.09.11 17:01:01
Sok munkáltató akar úgy alkalmazottat, hogy a vállalkozás kockázatait az alkalmazottal viselteti. A témában remek cikket találtam itt, minden szava kincs! Javaslom figyelmesen elolvasni minden teljesítményarányos, jutalékos munkát végzőnek. Ill. minden munkáltatónak, aki ilyen…..
Vipera23 2013.07.30 09:48:24
@Andris10: A vállakozói jogviszony természetesen általában 100%-ban jutalékos. Itt a munkaszerződést az esetek többségében a megbizási szerződés helyettesíti illetve szabályozza a felek közötti viszonyt. Egy cég lényegesen kevesbb kockázatot vállal egy vállakozóval, ezzel nem azt álítom hogy nem vállal semmit, mert abban igaza van hogy rábízza a cég titkait, üzletmenetét, iroda stb... Viszont sok esetben ezek költségeit leszámlázza irodabérlet, számítógépbérlet a vállalkozónak, így annak ez költségként jelentkezik. Tehát a cég áthárít a kockázatokból valamennyit, és itt erről van szó.
A nem teljesítő ügynökökkel nem érdemes foglakozni, de jelenleg az átlagosan teljesítő ügynökök sem tudnak megélni. Ők azok akik egy-egy tevékenységet pár hónapig végeznek, hoznak néhány üzletet, majd abbahagyják. Az üzletek pedig általában megmaradnak, és a cég tovább tudja őket kezelni valamilyen formában. A vállakozó pedig benyeli a veszteséget, mert költségei akkor is voltak.
Gerendás Péter zenész tegnap egy, a Facebookon közzétett írásában jelentette be, hogy felhagy magyarországi karrierjével és külföldön próbál szerencsét. Önmagában a levél is illeszkedik a Határátkelő profiljába, de nem ezért szeretnék írni róla, hanem a kapcsolódó…..
Vipera23 2013.04.02 14:00:29
@Legelő Őse: Nem rágalmazom semmivel. Tehát az ország fasizálódása az nem ránk vonatkozik, hanem mindenki másra aki itt él ? Vagy hogyan kell ezt érteni?
Esetleg csak a "vészharangot" kell kongatni azért hogy a téma napirenden legyen? Tudod van egy mese a pásztorfiúról aki folyton farkast kiálltott. Ha nincs összefüggés a fasizálódás és a szakmai sikertelnség között akkor miért szerepel egy levében okként megfogalmazva?
Vipera23 2013.04.02 14:04:18
@Legelő Őse: Bocs ez kétszer ment el
Vipera23 2013.04.02 15:29:22
@Vombatus Ursinus: Gondolom Péter azokkal a honfitársaival szeretne toleráns és szeretteljes légkört akiket előző levelében nácinak, fasisztának gondolt, nevezett.

Tudod Péter nem kell, hogy visszagyere, az általad előállított érték - beleértve a leveleidet is- senkinek nem kell. A vészharangot meg annak kongatóit nyugodtan magaddal viheted.