Adatok
akkormiazigaz
0 bejegyzést írt és 4 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.
A parlagfűről, amely több százezer allergiás beteg életét keseríti meg, újabban internetes oldalakon és körlevelekben azt terjesztik, hogy nem irtandó gyom, hanem becsülendő gyógynövény. Lássuk a növény „védelmezőinek” fontosabb téziseit, és azt is, hogy mi a valóság:
"A parlagfű latin neve:…..
A sokak által kedvelt mákról eddig is tudni lehetett, hogy fontos gyógynövény, hiszen a mai napig az egyik legerősebb fájdalomcsillapító, a morfin forrása, és más, fontos gyógyszereket, pl. a köhögéscsillapító kodeint is a terméséből vagy szalmájából állítják elő. Azt…..
akkormiazigaz
2013.04.03 01:06:21
Tisztelt Uram!
Köszönöm a gyors válaszát!
Mindenképpen érdekel a tökmagos szakirodalom, előre is köszönöm ha megadja.
Lenne még pár kérdésem, ha nem zavarom velük Önt, számoztam őket.
1. A fitoszterolok jól oldódnak zsírban (a növény olajában, vagyis a tökmagolajban)? Kimondottan a delta-7 fitoszterol? Arra akarok kilyukadni, hogy a tökmagolaj nagyobb töménységben tartalmazza-e (egységnyi tömegben), mint maga a tökmag.
2. Ugyanilyen tekintetben mi a helyzet a szilimarinnal máriatövis mag kontra máriatövismag-olaj esetén?
3. A többi olaj esetén hatóanyag tekintetében a fentiek analógiájára kérdezem: Az olajos mag kontra a belőle készült olaj „csata” hogyan dőlne el. Több gyártó is gyárt többféle olajat gyógyászati céllal.
4 Utánanéztem, hogy a hidegen sajtolt napraforgó étolaj foszfortartalma kb. 10x magasabb, mint a finomított napraforgó étolajé. (Olaj, Szappan, Kozmetika: 50. évf (2001) 2. szám) Ezek szerint az is nagyban számít, hogy milyen az olaj előállítási módszere. Mákolaj esetén Ön melyik előállítású olajról beszélt?
5 Ön azt írta: „a mákmag foszfortartalma egyáltalán nem magas, mindössze mintegy 0,9 g/100 g.” A SOTE honlapján felsorolt élelmiszerek közül az egyik legmagasabb foszfortartalmat említik mák esetében a többi élelmiszerhez viszonyítva: www.bel1.sote.hu/info.aspx?sp=2 Akkor most kinek van igaza?
Milyen ellenőrizhető és hiteles mérési eredményei vannak Önnek arra vonatkozólag, hogy a mákolajnak milyen foszfor- és kalciumtartalma van?
Válaszait előre is köszönöm!
.
Köszönöm a gyors válaszát!
Mindenképpen érdekel a tökmagos szakirodalom, előre is köszönöm ha megadja.
Lenne még pár kérdésem, ha nem zavarom velük Önt, számoztam őket.
1. A fitoszterolok jól oldódnak zsírban (a növény olajában, vagyis a tökmagolajban)? Kimondottan a delta-7 fitoszterol? Arra akarok kilyukadni, hogy a tökmagolaj nagyobb töménységben tartalmazza-e (egységnyi tömegben), mint maga a tökmag.
2. Ugyanilyen tekintetben mi a helyzet a szilimarinnal máriatövis mag kontra máriatövismag-olaj esetén?
3. A többi olaj esetén hatóanyag tekintetében a fentiek analógiájára kérdezem: Az olajos mag kontra a belőle készült olaj „csata” hogyan dőlne el. Több gyártó is gyárt többféle olajat gyógyászati céllal.
4 Utánanéztem, hogy a hidegen sajtolt napraforgó étolaj foszfortartalma kb. 10x magasabb, mint a finomított napraforgó étolajé. (Olaj, Szappan, Kozmetika: 50. évf (2001) 2. szám) Ezek szerint az is nagyban számít, hogy milyen az olaj előállítási módszere. Mákolaj esetén Ön melyik előállítású olajról beszélt?
5 Ön azt írta: „a mákmag foszfortartalma egyáltalán nem magas, mindössze mintegy 0,9 g/100 g.” A SOTE honlapján felsorolt élelmiszerek közül az egyik legmagasabb foszfortartalmat említik mák esetében a többi élelmiszerhez viszonyítva: www.bel1.sote.hu/info.aspx?sp=2 Akkor most kinek van igaza?
Milyen ellenőrizhető és hiteles mérési eredményei vannak Önnek arra vonatkozólag, hogy a mákolajnak milyen foszfor- és kalciumtartalma van?
Válaszait előre is köszönöm!
.
akkormiazigaz
2013.04.14 11:39:51
@kodpiszkalo:
Tisztelt Uram!
Egyel fentebb kérdeztem Önöktől. Lennének szívesek megválaszolni? Előre is köszönöm!
Tisztelt Uram!
Egyel fentebb kérdeztem Önöktől. Lennének szívesek megválaszolni? Előre is köszönöm!
Belépve többet láthatsz. Itt beléphetsz
hvg.hu/kkv/20130507_Parlagfubol_foz_allergia_elleni_lekvart_e
akkor most mi az igaz???????