Regisztráció Blogot indítok
Adatok
akkormiazigaz

0 bejegyzést írt és 4 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A parlagfűről, amely több százezer allergiás beteg életét keseríti meg, újabban internetes oldalakon és körlevelekben azt terjesztik, hogy nem irtandó gyom, hanem becsülendő gyógynövény. Lássuk a növény „védelmezőinek” fontosabb téziseit, és azt is, hogy mi a valóság: "A parlagfű latin neve:…..
akkormiazigaz 2013.05.09 22:04:53
A sokak által kedvelt mákról eddig is tudni lehetett, hogy fontos gyógynövény, hiszen a mai napig az egyik legerősebb fájdalomcsillapító, a morfin forrása, és más, fontos gyógyszereket, pl. a köhögéscsillapító kodeint is a terméséből vagy szalmájából állítják elő. Azt…..
akkormiazigaz 2013.04.01 22:23:54
Üdvözletem!
A nagymamám csontritkulására hidegen sajtolt mákolajat ajánlottak valahol valakik. Önök szerint ez nem jó csontritkulásra, mert ezt írták:

"Sajnos, mai tudásunk szerint egy előrehaladott csontritkulásos beteg "értékeit" - mákkal, gyógyszerrel, vagy akár a kettő kombinációjával - lehetetlen a "normális" tartományba visszaterelni... "

Kovács József, az Olajok gyógyító ereje c. könyvében ezt írta a MÁKOLAJRÓL: "- a csontozat elsőszámú természetes segítője. Megállítja a csontszövetek leépülési folyamatát, majd elkezdi építeni azt. A mákolaj igen magas foszfortartalma biztosítja a kalcium hatékony beépülését a csontokba.”
[ Kovács József: Az olajok gyógyító ereje. Bp.:Kinizsi nyomda, 2011, 15p.]"

AKKOR MOST KI HAZUDIK???? Mert valaki biztos HAZUDIK!!!! Miért nem csukják le a hazug embereket???? Ki mondja meg az egyszerű halandónak, hogy mi a f... jó a csontritkulásra???

Ezen a blogon a "Minden gyógyítható a gyógynövényekkel" cím alatt ezt olvastam, önök nyilatkozták:
"A tojáshéj kalciumtartalma miatt jó lehet csontritkulásra". Érzek az önök két kijelentésében egy igen szembetűnő ellentmondást!!!
Akkor a tojáshéj jó csontritkulásra? Vagyis javul a helyzet? A mák és a mákolaj meg nem jó, pedig abban is sok a kalcium? Ráadásul foszfor is van benne? Hogy van ez?

Úgy éreztem, önök inkább a mákot ajánlják, mert önök szerint a mákolaj nem jó csontritkulásra. Prosztata ügyben a tökmagolajjal mi a helyzet? A fenti könyvben ezt olvastam:
"„A tökmagolaj főbb jótékony tulajdonságai: Fontos szerepet játszik a prosztatarák megelőzésében."
Önök ezt írták a fent említett oldalukon:
"PROSZTATA: A füzike és a tökmag tényleg segít." Akkor a tökmag jó, de a tökmagolaj nem???
Miért van az, hogy mindenki mást mond??? Miért nincs egységes vélemény a szakemberek részéről? Miért nem teszik már el láb alól azt, aki nem mond igazat?
akkormiazigaz 2013.04.03 01:06:21
Tisztelt Uram!

Köszönöm a gyors válaszát!

Mindenképpen érdekel a tökmagos szakirodalom, előre is köszönöm ha megadja.
Lenne még pár kérdésem, ha nem zavarom velük Önt, számoztam őket.

1. A fitoszterolok jól oldódnak zsírban (a növény olajában, vagyis a tökmagolajban)? Kimondottan a delta-7 fitoszterol? Arra akarok kilyukadni, hogy a tökmagolaj nagyobb töménységben tartalmazza-e (egységnyi tömegben), mint maga a tökmag.
2. Ugyanilyen tekintetben mi a helyzet a szilimarinnal máriatövis mag kontra máriatövismag-olaj esetén?
3. A többi olaj esetén hatóanyag tekintetében a fentiek analógiájára kérdezem: Az olajos mag kontra a belőle készült olaj „csata” hogyan dőlne el. Több gyártó is gyárt többféle olajat gyógyászati céllal.

4 Utánanéztem, hogy a hidegen sajtolt napraforgó étolaj foszfortartalma kb. 10x magasabb, mint a finomított napraforgó étolajé. (Olaj, Szappan, Kozmetika: 50. évf (2001) 2. szám) Ezek szerint az is nagyban számít, hogy milyen az olaj előállítási módszere. Mákolaj esetén Ön melyik előállítású olajról beszélt?

5 Ön azt írta: „a mákmag foszfortartalma egyáltalán nem magas, mindössze mintegy 0,9 g/100 g.” A SOTE honlapján felsorolt élelmiszerek közül az egyik legmagasabb foszfortartalmat említik mák esetében a többi élelmiszerhez viszonyítva:
www.bel1.sote.hu/info.aspx?sp=2 Akkor most kinek van igaza?
Milyen ellenőrizhető és hiteles mérési eredményei vannak Önnek arra vonatkozólag, hogy a mákolajnak milyen foszfor- és kalciumtartalma van?

Válaszait előre is köszönöm!

.
akkormiazigaz 2013.04.14 11:39:51
@kodpiszkalo:
Tisztelt Uram!
Egyel fentebb kérdeztem Önöktől. Lennének szívesek megválaszolni? Előre is köszönöm!