Regisztráció Blogot indítok
Adatok
aranyár

0 bejegyzést írt és 39 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A Tankcsapda két, Székesfehérváron és Debrecenben tartott autóskoncerttel törte meg a (buli)csendet. A meglehetősen fura, de nem egyedi megoldást a trió a már megszokott középszínpados módszerével egészítette ki, és csapattak egy bő egyórás showt az odagördült arcoknak. A koncerteken egy új dal is…..
Hangsúlyozni szeretném: ez az újabb milliárdos agymenés se nem konzultáció, se nem nemzeti. Mert nekem bizony teljesen más fogalmaim vannak a Nemzetről, vagy bármiről, amit így nevezünk, mint nekik. Nemzeti lehet egy érzelem, egy eszme, egy cselekedet, egy ember, de nem egy levél. Amikor meg…..
aranyár 2020.02.29 04:42:06
@nemecsekerno_007: Ez aztán az igazi öntudat!... Te kis bosszúálló...
Talán már Önöknek is feltűnt, ami nekünk. Egyértelműen látszik, hogy Papp Lászlónak egyre kevesebb, a magyar állam szereplőinek, köztük legfőképp Palkovics Lászlónak egyre nagyobb beleszólása van abba, mi történik, és mi NEM történik Debrecenben. Egyre inkább az látszik, hogy a fide$zes városvezetés…..
aranyár 2020.01.29 12:38:33
@yerico1: Pécs alapból egy gyönyörű fekvésű, csodás belvárosú, ősi város.
Minden adottsága meg lenne ahhoz, hogy komoly gazdasági erőt képviseljen.
Viszonylag jó az úthálózata, van autópályája - és van egy repülőtere, ami csak pénzbe kerül, érdemi haszna nulla, mivel egyszerűen nem működik.
A jó vásárlóerejét a nyugdíjas bányászok hatalmas nyugdíjai biztosítják.
Gyámság alatt áll!
A 2019-es költségvetése: 55 milliárd forint volt. (Szeged 103 milliárd, Debrecen 174,8 milliárd Ft)
Pécsett nyáron a légkondis buszok nyitott ablakkal közlekedtek, mert nem volt pénz a légkondit üzemeltetni... (néha a fővonalakon bekapcsolták...)
aranyár 2020.01.29 12:39:30
@felucca02: "Nyíregyháza, az igen, az város."
Hidd azt.
Kit érdekel?!
aranyár 2020.01.29 12:48:09
@Segna: Tőlem kevesebben undorodnak a fidesztől!
Kósa amióta Pestre költözött, simán meghülyült! (Ő volt a Mr. 20%, a lenyúlások nagymestere:)
De ott van ez a Papp László polgármester aki fideszes, de - állítólag - ő az egyetlen a fideszben, aki NEM LOP! Eddig még soha, sehol sem hallottam, hogy bármit lenyúlt volna - bele még Varga, vagy Kőszeghy sem tudott belekötni, pedig ezért mindent megtennének.
(legalábbis én így hallottam...)
Tavalyelőtt a Dél-Alföldi Közlekedési Központ Zrt. (DAKK Zrt.) összesen 417 milliós veszteséget könyvelhetett el Kecskemét helyi közlekedésében, amit az önkormányzat azóta sem fizetett ki. Jövőre már 1,2 milliárdot szánnának az új közlekedési cégnek. Jóval több pénzébe kerül a városnak az új…..
A leggyakoribb szendvicsbe, pizzára kerülő sajt Magyarországon a trappista sajt. A magyar boltokban pár hetes trappisták és tovább érleltek is vannak. Szeretjük, ha lyukacsosak és a jó trappistának jellegzetes, kellemes kesernyés utóíze van. De melyik a legfinomabb? Nézzük, mi lett az országosan…..
aranyár 2019.12.02 15:38:55
@Pic: Legutóbb Debrecenben az AUCHAN-ban vettem egy egész MAGYAR TRAPPISTA SAJT nevűt, mert meglehetősen baráti áron volt - mint kiderült: bevezető ár - és jól is volt tálalva.
Az Alföld-tej új debreceni gyárában kezdték meg a gyártását, valami nagyon szuper technológiával... Hát, régen ettem ilyen finom ízű, kellemesen sózott, jó állagú trappistát!
Na, mondom: ebből veszünk még vagy kettőt: Budaörs, Törökbálint Auchan - a mesében sincs.
És azóta sem láttam sehol sem.
Úti Sztorik Norvégia Bergenje 2019.11.03 15:10:38
A munkám miatt néhány napot Bergenben voltam, és bár több időt töltöttem konferenciatermekben, mint a városban, azért sikerült pár apró benyomást szereznem a helyről...
aranyár 2019.11.04 21:20:51
@FlybyWire: Én hónapokat töltöttem Bergenben.
Ez egy igazán elegáns, igen gazdag város. területre és népességre is közel azonos méretű mint Debrecen!! (a reptere ( Fleslandt) viszont sokkal nagyobb forgalmú.)
Valóban nem olcsó a város - akár csak mint az egész Norvégia.
Én - többek között egy telet is ott töltöttem - láttam vízszintesen esőt esni, 2 óra alatt méteres havat esni - és ugyanezt ennyi idő alatt elolvadni.
Az óceán hatása érződik, inkább esős mint fagyos. Nagyon jó a tömegközlekedése, és szuper (2x2 sávos) utak futnak a város alatt! Hihetetlen mennyiségű étterem van, és a legtöbbje igen zsúfolt.
Hangulatos óvárosa is van, csak mindenki a megszokott, és túl lihegett Bryggen-től dobja a hátast.
A környéke szinte giccsesen szép!
Szuper a Bergen Bodo vasútvonal is, érdemes egyszer azon is végig utazni!
Rengeteget tudnék írni, de nem én vagyok a bejegyzés szerzője...
aranyár 2019.11.05 17:42:30
@FlybyWire: Köszike! Szívesen írnék is, ha tudnám a módját:)
És nem csak Norvégiáról, hanem vagy 30-40 országról.
A Momentum Mozgalom és az LMP egy holokamuzó debreceni Jobbik-testületben találta meg ideális jelöltjét Magyarország második legnépesebb, egyben egyetemi városa élére, ugyanakkor feljelentést tesz gyűlöletbeszéd vádban a Pesti Srácok írása miatt. A Momentum több, mint kétszer annyi szavazatot ért…..
aranyár 2019.07.15 21:57:54
Szerintem a cikkírónak lila fingja sincs a debreceni (erő)viszonyokról!
Valójában a Momentum (okosan) átengedte a hülyegyerek-szerepet a többszörösen amortizálódott jobbikos Kőszeghynek.
Debrecenben Papp Lászlóval - a jelenlegi polgármesterrel szemben - jelenleg senkinek sincs semmilyen esélye!
Papp - a városi legenda szerint - korrekt, következetes és NEM LOP - pedig fideszes!
Gyakorlatilag az ellenzék nem nagyon tudja kikezdeni, ezért inkább együttműködik vele.
Ez az együttműködés nagyon is meglátszik a városon; egészen profin kidolgozott, hosszútávú városfejlesztési koncepciója van Debrecennek - talán egyedül az országban... És a futó fejlesztések üteme és struktúrája szintén egyedülálló az országban. (nyilván ehhez kell a "jó" politikai hátszél is, de Papp ezzel is rendelkezik.)
A Momentum - idő hiányában - nem tudott még felépíteni egy olyan hiteles arcot, aki talán felvehetné a kesztyűt Papp Lászlóval. Így - jobb híján - beállt Kőszeghy mögé, de ennek semmi más oka nincs, csak az, hogy nem égeti egy biztos kudarccal egy saját emberét.
Kőszeghy súlytalan; nem mérhető Papp színvonalával.
Ugyanakkor a debreceni Jobbik megszabadult pl. a "holokamus" Ágostontól - aki átigazolt a Fidesz-kedvenc Mi Hazánk Mozgalomhoz - és nem pozicionálta az emlékű-gyalázó Kulcsár Gergelyt sem, így a Jobbik Debrecenben megtisztult ugyan, de rendesen meg is gyengült.
Kevés polgármester-jelölt nézhet olyan magabiztosan a választások elé, mint Papp László Debrecenben.
Norvégiát sokan pozitív példaként említik, és joggal. Következzen most néhány azon dolgok közül, amik miatt az ötmilliós ország büszke lehet magára. (Aztán majd egy másik posztban megnézzük azt is, mik azok, amik miatt nem.) Neked mit jelent a magyarság? Hogyan viszonyulsz Magyarországhoz, miként…..
aranyár 2019.07.14 13:17:58
@arncht: Ne haragudj, te vagy nem tudod mit beszélsz, vagy szándékosan ferdítesz!
A norvégok azok, akik rendkívül előrelátóan szervezik az életüket és védik a környezetüket!
Persze, ha nem töltöttél el huzamosabb időt ott, akkor lehet hülyeségeke beszélni, csak egy hangyányit szánalmas vergődés látszatát kelti.
aranyár 2019.07.14 13:18:09
@andaluzkutya: Sok hülyeséget írnak Norvégiáról, holott elképesztő gyerek-kultusz van; gyakorlatilag minden és mindenki az ő érdekeiknek van alárendelve - és a pénz nem számít!
Loddefjordban laktam egy lakóparkban, ahol a lakóparkhoz vezető szervizút alatt gyalogos aluljáró volt, ami kizárólag a játszótérre vezetett... ami persze napnyugtától napkeltéig fényárban úszott!
aranyár 2019.07.14 13:18:22
@desw: "Ha sokan használnak villanyautót, akkor bizony bővíteni kell az elektromos hálózatot is, mert most egy 100-500 db-os gyorstöltő telepítése sem menne még nagyobb városokban sem, pl egy adott irodaházhoz ill. lakóparkhoz, mert kb a kerületbe sem megy akkora főkábel."
Az életben még Norvégia közelében sem jártál!
Én sem Bergenben, sem Trondheimben nem tudok olyan bevásárlóközpontról, ahol ne lenne töltési lehetőség - és itt ne egyetlen oszlopra gondolj!
A lakótelepek nagy részén ott vannak a parkolóknál a töltőhelyek, a munkahelyeken, közintézmények előtt mindenütt!
Mivel elképesztően jó a közvilágítás egész Norvégiában, így a kéelezéssel sincs semmi probléma - ők már akkor el kezdték az elektromos közlekedésre az átállást - előre tervezetten - amikor mi még csak épp hallottunk róla Magyarországon.
Elképesztő a lemaradottságunk ebben (is)!
Morvai Krisztina egy, a pestisracok.hu-n megjelent cikkben ment neki A mi kis falunk című sorozat forgatásának, és hát nem is nagyon szarakodott, menten buldózerre ült, és tövig nyomta a gázt. A cikkben rendkívül plasztikus képekben tárják elénk a sorozat helyszínéül szolgáló, 300 lakosú…..
aranyár 2018.08.25 09:04:53
@Angorsky:
Könyörgöm: valaki hágja már meg ezt a tehenoid agyhalott kancát, hogy lenyugodjon végre, és befogja a hazug pofáját!
Ez a politikai prosti több kárt okoz mint hasznot!
Elunták az írországi magyarok, hogy csak Dublinból Budapestre repülhetnek, azt is általában elég drágán. Petíciót indítottak, hogy felhívják a légitársaságok figyelmét az egyéb ír-magyar útvonalak iránt megnyilvánuló nagy keresletre. Sok esélyt ugyan rövid távon nem látunk arra, hogy sikerrel…..
aranyár 2017.04.03 21:55:04
@spielerrr2000: Ezért kell - előre menekülve - Debrecenből Dublint/Corkot repülni...
Orbán évértékelője, bár sok valóságtartalma nem volt, annyi hasznot mégis hajtott, hogy az eddig illegalitásban bujkáló, a pályázat és rendezés mellett érveiket nem pazarló olimpiapártolók is hallathatták a hangjukat...
 Libegőre fel! Vár a festői Lillafüred egyik legújabb attrakciója. Már nem csak túrázva, hanem felvonón libegve is feljuthatsz a Bükk egyik legszebb kirándulóhelyére: Jávorhegyre. Fotó: #hellomiskolc 1. A Bükk-hegység elképesztően gyönyörű panorámája tárul a szemed elé    Szeretnél úgy a…..
aranyár 2016.12.25 22:53:41
Marekblog Az olimpia ellenzőinek 2016.10.15 22:38:33
Az a helyzet, hogy ebben az országban sokan nem szeretik a sportot. Nézni sem, nemhogy művelni. Még többen vannak, akik szerint pénzt kizárólag közjóléti intézkedésekre lehet fordítani. Olyanra, hogy kultúra vagy sport, minek költsünk? Realizál ez GDP-t? Hoz valamit a konyhára? Át lehet konvertálni…..
aranyár 2016.10.16 20:06:13
@Alt Gr: Nekem nem jelentene gondot a havi 5000 HUF.
Pont azért nem, mert nem vagyok teljesen hülye: egy fillért nem szánok agyament nagyzolásokra, kontrollálatlan herdálásokra!
Olvastam egy pár független tanulmányt, és semmikép nem támogatom a 2024-es Bp.-i olimpiát!
“Először azt hittem rosszul látom és hallom az emelés mértékét. Aztán elővettem a szemüvegem meg a tévét is felhangosítottam és megnéztem az ismétlést. Az nagyon komoly sokk volt a számomra, be is vettem gyorsan egy adag nyugtatót az olcsóbbikból, mert másra most nem telik mióta annyit segítettek…..
aranyár 2016.04.20 22:26:32
@VT Man: Miből te szerencsétlen? hát abból amit ezektől az emberektől egy életen át befizettettek - például.
De hát itt minden működik, és qrva jól teljesítünk, gondolom Anyádéktól nem sajnálsz rongyos tíz rugót?
A Matolcsi 5 millájából szétosztott 3 millióból kiszámított 1.5 HUF-hoz add hozza a Posta, a MÁV stb. és egyéb "nagyszerű" szervezet sok agyhalott vezetőjét - abból is min. 10 ezer kijönne. No, talán akkor hihető lenne, hogy Magyarország jól teljesít! (ja, ezt a 600 millát is be lehet dobni a közösbe . ott több értelme lenne!)
"Első körben sajnálattal közlöm veled azon szomorú hírt, még élek. Na nem megélek ebből az általad olyan nehezen kiizzadt ellátásból, és ezt nem is neked köszönöm meg számomra egyáltalán nem kedves Orbán Viktor, de azért még létezem. Biztos nehéz volt számodra elfogadni…..
aranyár 2015.01.20 21:56:10
@tralalala: "mert a rohadt nyuggerek miatt rettenetes mennyiségű az adó."
Nem sértés gyanánt, de te olyan sötét vagy, hogy akár kormányzati tényező is lehetnél!
Rengeteg oldal foglalkozik a telt lányok megvédésével. Ezek az oldalak általában azt hirdetik, hogy a telt lányok is ugyan olyan szépek, mint a karcsú társaik és nem szabad őket lenézni, azért, mert úgy néznek ki ahogy. Persze lenézni, sehogy sem szabad, de vajon, miért alakult ki…..
aranyár 2014.12.06 08:01:17
A mi családunk nem egy "átszakadt" család.
Mindannyian sportoltunk, sportolunk valamit.
Családunk hímjei közül egy sincs 185 alatt (centiben) és kb. ütik a 100-ast kilóban.
A hölgytagok meg amolyan csöcsös-bögyös-faros gömbölydedek 170 cm magasság körül.
Nálunk családilag nem példakép a "kipréselt-szúnyoglábszár-csont" kategória.
A nővérem - szerintem - egy iszonyúan jó, kívánatos nő - volt!
Új munkahelyre került, s az ottani "divat-dívák" rábeszélték egy Norbi-féle kúrára...
Az addig gyönyörű, erőt és szexualitást sugárzó nő hónapok alatt "trendi" rozoga lett.
A feszes, hatalmas mellei, kipukkant tejes-zacskóként lógtak, a feneke megereszkedett stb. stb.
Lelkileg összetört, depis lett.
Amikor ezzel szembesült, akkor leállt ezzel a baromsággal, és el kezdett ismét normálisan élni.
A bőre úgy-ahogy helyre jött, de a mellei azok már soha sem lesznek olyanok, mint pl. az enyémek.
Én elhiszem, hogy a karcsúság gyönyörű, de nem mindenkinek!
Magasról teszek a "trendi" véznaságra, mert alkatilag nem vagyok olyan, és igazán nem is leszek soha! Így fogom leélni az életemet - nekem ez lett leosztva! Most is sportolok, és alig tudom levakarni a pasikat...
Szóval én egészséges vagyok, pedig nem vagyok sovány. Kb. a képen a második a hasonlóbb, csak nagyobb melleim vannak.
És piszok jól érzem magam, és nem ülök fel annak, hogy csak nádszálként érhetek valamit mint nő...
A minap láttuk, hogy néz ki Debrecen új villamosvonala kívülről, most megnézzük, körülbelül mit lát a járművezető. A CAF-ok vezetőfülkéjének hátoldala ugyanis teljesen üvegezett, mondhatni közlekedésbarátok és kisgyerekek álma (Budapestre sajnos én se mernék ilyet…..
aranyár 2014.03.05 17:11:43
@zassz: Nem baj, hogy elköltöztél...
A pályát egy zseniálisnak alig nevezhető pesti iroda tervezte úgy, hogy mindent ami ész,- és célszerű lett volna, azt alapból elfelejtették...

Nem szidlak - az indiánok sem bántják a fogyatékosokat...
aranyár 2014.03.07 05:36:27
@zassz: Számomra vannak az életben szent dolgok.
Nálam ilyen a szülő-anyám és a szülővárosom is.
Lehet, hogy az én anyukám nem szép - de nekem a legszebb.
Lehet, hogy a szülővárosom nem olyan mint Velence vagy Rio, de nekem ez a legszebb. Sajnálom hogy itt születtél.
Számomra te semmilyen követendő értéket nem képviselsz; valószínű hogy nem engednélek be a házamba...
Nem OFF-olok tovább, élj boldogul.
Egy olvasónk levélben hívta fel a figyelmünket, hogy Pócs János fideszes országgyűlési képviselőjelölt még a karácsonyi ünnepet is politikai célokra használja fel: Szenteste a jászdózsai templomban a miséző pap bejelentette, hogy mindenki kap karácsonyi ajándékot, majd a mise…..
Hogy merül fel egyáltalán a kérdés? Nos, az X-faktor végéhez közelít, Krasznai kisasszony még mindig bent van, és elvileg esélyes is. Énekel, a szőkével vegyesben is jó, akkor mi a para? A gond az, hogy a TV2 hasonló műsoraival ellentétben az RTL-nél még nem nyert egy nő se.…..
Sajnos elég rég volt itt bejegyzés, most megpróbálok újra közzétenni mindenfélét. Kezdjük a legfrissebb észrevétellel amelyben olvashatjuk mennyire értenek a dolgukhoz az ellenőrök, egy kismamát és családját szívatták, és alázták meg. Tisztelt Cím!   Sajnálatos…..
aranyár 2013.09.04 21:54:21
@Éhes_ló: Szerintem Isten őrizzen egy ellenőrtől bocsánatot kérni!
Az ellenőr (vagy tudja, vagy nem a szabályokat) a cégét képviseli, és azt járatja le...
Abból a szempontból pedig, hogy a DKV összes veszteségének csak egy egészen elenyésző része (20 millió HUF) származik a bliccelőktől - a közel kétmilliárdos(!) valós és összesített veszteségnek - kifejezetten undorító, tahó a viselkedésük!!!
Páros lábbal ki kell rúgni őket is, és a féleszű vezetőiket is!
Égetik az amúgy sem szimpi városunkat!
Olvasónk köszönetet kapott a miniszterelnöktől, amiért aláírta a rezsicsökkentést támogató ívet, csak hogy ő nem írt alá semmi ilyet, ezért fordul most a Miniszterelnökhöz! Kedves Miniszterelnök úr!Levelet hozott a posta. Nem is egyet, rögtön hármat. Személyesen Öntől!…..