Regisztráció Blogot indítok
Adatok
nicku

121 bejegyzést írt és 848 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
"Jehova Tanúi nem oltásellenesek. Személyes döntésnek tekintjük azt, hogy valaki beoltatja-e magát, vagy sem. Sok Jehova Tanúja dönt az oltás mellett."  "Az egészséget érintő kérdésekben mindenkinek magának kell döntenie" "Ez a folyóirat] nem foglal állást egyetlen kezelési mód mellett sem.…..
nicku 2022.02.07 10:21:31
@t.csilla: Nem állítottam, hogy a Tanúk között vezetőtestület ellenesség lenne, egyszerűen csak arról van szó, hogy a legtöbb mezei Tanú sem hülye. Gondolkodik. A gondolatait pedig nem kürtöli szét, csak olyanokkal beszéli meg, akikben megbízik. Így jutottam én is ilyen infóhoz. A nem gondolkodó Tanúk valószínűleg beoltatták már magukat, de sokan még nem. Pontosan azért, amit leírtam, vagy egyszerűen csak azért, mert átlátták, hogy ez nem az egészségről szól. A Jelenések könyvét a legtöbben nem értik, ezt tapasztaltam, nem foglalkoznak vele, a magyarázatát valóban a vezetőségtől várják. A benne lévő próféciákat persze sokféleképpen lehetne magyarázni, és én is csak annyit írtam, hogy nekem is az oltás kapcsán ugrott be a cikkben említett vers. Az, hogy mi fog történni, minden a jövő zenéje, és azzal, hogy a szervezet megpróbálja magát oltáspártinak feltüntetni, nem biztos, hogy jól fog elsülni, mégpedig a gondolkodó tagok miatt.
nicku 2022.02.08 08:39:07
@t.csilla: Elnézést kérek, ha félreérthető volt, amit írtam, nem arra gondoltam, hogy aki elfogadja az oltást, az hülye. Eléggé összefolytak a mondatok, sajnálom. Egyszerűen arra gondoltam, hogy bár van egy kis mag, akik mindent készpénznek vesznek, ami a vezetőtestülettől jön, így azt látva, hogy nem ellenzik az oltást, akár gondolkodás nélkül is elfogadják, viszont, sokan másként látják ezt, vagy a Jelenésekben szereplő prófécia miatt, vagy mert úgy látják, hogy ez az egész inkább a pénzről szól. A régi technológiával előállított vakcinák beadatása ma már egyetlen Tanúnak se jelent gondot, viszont az mRNS illetve vektor vakcinákról nem sok jót lehet hallani. Mára szinte mindenkinek van olyan ismerőse, aki tartósan beteg lett vagy meghalt oltás után. Nekem is van, nem is egy. Nem oltásellenesség ez, de a Tanúk is szeretnének tisztán látni ez ügyben, sokan orvos ismerőseiktől érdeklődnek mit is csináljanak ebben a helyzetben. Ember legyen a talpán, aki helyesen tud dönteni ennyi kusza információ hallatán és nem is kell ehhez Tanúnak lenni! Egy fajta agymosást vélnek benne felfedezni, mint amilyet a társulat is csinál. Éppen ezért mindegy mit tesz a hű és bölcs, akár hallgat a mostani világhelyzetről és nem akar újabb próféciát kreálni rá vagy ismét átírják a Jelenések könyvét saját szájízük szerint. Sokan elhagynák a gyülekezetet, mert az egyik hazugság volt, különösen, ha ezt a világhelyzetet rá lehetne húzni az említett részekre. Nem minden Tanú alszik, hanem figyelnek, és van egy olyan érzésem, hogy mindegy mi történik, ismét sokan el fognak menni közülük, nem fogják tudni a tagjaikat bent tartani.
-Há' Száza Dikk teswér, azt tudtad, hogy a Watchtowerincnél nincs pézgyűjtés? -Nanáhogyperszehogynem, miért?  -Hámerha Nietzschen pézgyűjtés, minek írod azt a blogodon, hogy az adományok alapján kategorizálja a szervezet a teswéreket?  -Jajjmáj Nemszázas testwér, Te még ennyi…..
nicku 2020.09.12 17:28:04
Sziasztok! Jo reg nem irtam semmit. Talan 4-5 eve mar. Ekezetem sincsen, remelem nem gond. Ki latta az uj Joker filmet? Velemeny? En nem azt kerdeznem, hogy jobb volt e Heath Ledger Jokerenel, hanem azt, hogy miben volt mas?   Lloyd legujabb interjujat latva Arthurral, kedvet kaptam…..
nicku 2020.01.18 21:54:19
@Johnny Joker: Szia JJ!
Követem a blogot, olvasok, de sajnos nincs időm a sajátomra se nagyon.
Láttam a filmet, nekem nem jött be, az igazság az, hogy a többi se. De hát én már csak ilyen vagyok. :D
nicku 2020.01.18 21:56:25
@red five: Már megint itt vagy nickaméleon?
Azt gondolná az ember, hogy lenyugodtál, megjött az eszed vagy ilyesmi. Erre, tessék, jössz megint az uncsi dumáiddal...
Sokan nem értik, ha valaki szenved egy kapcsolatban, csúnyán beszélnek vele, ráadásul még meg is verik, akkor minek marad? Miért nem hagyja ott egyből az egészet? Ilyenkor gyakran az is felmerül sokunkban, ha ez velünk történne, tuti nem várnánk, hanem iszkolnánk azonnal.  Ha nem volt bántalmazó a…..
nicku 2020.01.06 13:43:14
@t.csilla: Köszönöm szépen! Rengeteg munkám van benne.
Teljesen egyet értek veled. Azért is íródott a cikk, mert alig találtam ezzel kapcsolatos infót, viszont fontos tényezőnek tartom a megszégyenítést. Sokan talán le is kicsinylik a jelentőségét, pedig nem az. Akit folyamatosan megszégyenítettek a családban, az hamarabb fog kikötni ilyen csoportokban. És még ha ki is jön onnan, nem biztos, hogy megtud szabadulni ezektől az érzésektől. A bűntudata pedig még vissza is tudja kergetni az ilyen csoportba vagy párkapcsolatba.
Egy dologgal még adósok vagyunk. Úgy döntöttünk (kivéve Egonymus), hogy közreadjuk azt a levelet, amit az állítólagos Gabi küldött olyan embereknek, akiket úgy érezte, hogy még manipulálhat. Voltak ezen kívül még más levelei is, amikben érzelmi zsarolással szorította magához a még benne bízó…..
nicku 2019.12.30 12:38:34
@sefatias: Mi volt benne a muris, ha kérdezhetem?
Képzeld el, hogy valaki egy hosszú, akár 20-30 éves, börtönbüntetés után szabadul. Sőt, oda született bele, és ez minden, amit az életből tapasztalt eddig. Egy börtönben – még ha fogságban vannak is -, a fogvatartottak napjait megszervezik, ellátást kapnak, munkavégzésre van lehetőségük,…..
nicku 2019.11.30 19:34:58
Hét emberélet és bizonyos értelemben a kaliforniai virággyerekek korszakának ártatlansága is odaveszett két nap leforgása alatt 1969 augusztusában, amikor az eszelős Charles Manson szektájának tagjai vérengzést rendeztek Sharon Tate és a LaBianca házaspár otthonában. A gyilkosok többsége túlélte…..
Egy újabb hír a "Te mit semmisítettél meg a Watchtower kedvéért?" cikkhez: https://aszazadikjuhblogja.blog.hu/2016/12/24/te_mit_semmisitettel_meg_a_watchtower_kedveert   "A Jehova Tanúit választotta, visszavonul az NBA-játékos Futó Csaba újságíró. 2019. 06. 29.…..
Az Őrtorony 2011. augusztus 1-i számában (pp. 24-26) található egy cikk Vajon “Szent Péter utóda” a pápa? címmel. Ebben egész tárgyilagos képet festenek arról, hogy miért valószínűtlen, hogy a pápaság intézménye Péter apostolra vezethető vissza. A cikkben azonban van egy…..
nicku 2019.02.19 11:10:06
@sefatias: Ìgy láttuk jónak az előzmények miatt, de majd beszélek a többiekkel.
                    Sziasztok! Én 1992 óta vagyok Jehova Tanúja. De. Mivel pilóta vagyok és járom a világot és látok sok mindent ezért úgy gondolom, hogy az értelmi képességemet nem szeretném a Királyság Terem kapujában hagyni. Ott…..
nicku 2019.02.07 19:47:19
@Janos Barai: Ne foglalkozz halo2 hozzászólásaival. Őt csak nickaméleonnak szoktuk hívni, mert állandóan új névvel regisztrál be az oldalra, és löki a süket dumáját.
nicku 2019.02.07 20:15:57
@Janos Barai: Azért is írtam, hogy tudj róla, és ne fecséreld rá az idődet. Lepereg róla minden, később átmegy vadállatba, és mindenkit ki akar végezni, vagy végeztetni szerető istenével. :)
Senki ne mondja, hogy a Tanúk unalmas emberek. Az alábbi videó bizonyítja, hogy néha elég vidám is tud lenni a Tanú-lét, vagyis pontosabban valamivel csak ellensúlyozni kell azt a sok lelki terhet, amit egy erős kontrollt alkalmazó csoport (szekta) az emberek lelkére tesz, és ki kell engedni a gőzt…..
Szeretnéd élvezni a karácsonyi hangulatot az otthonodban és szeretnél karácsonyfát készíteni noha Tanú vagy? Mert egyszerűen nem tudod elfogadni a társulat karácsonnyal kapcsolatos gyenge álláspontját? Most megosztom veled a technikám amit én évek óta sikeresen alkalmazok. Egy sí ,vagy baseball…..
Egy nyári estén miközben barátokkal beszélgettem a teraszon ,nem tudtam elkerülni azt a tényt, hogy rovarok sokasága lepi el az asztal környékét. Önkéntelen is egyfajta filozofálgatásba kezdtem , hogy vajon mi vonzza az éjszakai teremtményeket az asztal közepén elhelyezett világítótesthez. Még annak…..
A szekták kívülről csodálatosnak tűnnek, belül azonban roppant manipulatívak. A szektavezetők elszántan küzdenek azért, hogy rávegyenek a csatlakozásra. Az engedelmességedre, az idődre és a pénzedre pályáznak. A szekták kifinomult elmekontroll és toborzási technikákat alkalmaznak, amelyek az idők…..
Interjú egy házaspárral akik 40 évig voltak a szekta fogságában. Forrás:  http://24.hu/ Közzététel: 2018 Október 13.  ..
nicku 2018.10.29 21:52:08
@Igazság Kereső: Szia! Lehet, hogy igazad van azzal kapcsolatosan, hogy a házaspár egyik lánya nem azért lett kiközösítve, mert világihoz ment férjhez, hanem más miatt. A gyülekezetek is különböznek hogyan alkalmazzák Pál tanácsát, miszerint csak az Úrban házasodjon valaki. Annyi bizonyos, hogy amikor én mentem férjhez egy világihoz (aki azóta is a férjem), nagyon megcincáltak érte, előadás hangzott el ebben a témában, nem szólhattam hozzá az összejöveteleken fél évig. Mások viszont semmi ilyesmiben nem részesültek. Mintha rajtam csattant volna az ostor. A vének sokszor, mint valami kiskirályok viselkednek egyes gyülekezetekben, és ha nem jössz be nekik, tesznek róla, hogy előbb-utóbb kinn találja magát a kiszemelt. Szóval, nem tudhatjuk mi történt igazából, de az egész interjú szerintem is megfelel a valóságnak.
A másik kommentedre a válaszom az, hogy az interjú t.csillával készült. Vállalta a beszélgetést, és szerintem is jól tette. Még ha kapott érte hideget és meleget is, nagy erő kell ahhoz, hogy vállaljunk egy ilyen interjút. Sokszor "szél elleni pisilésnek" hat az ilyesmi, viszont kell erről beszélni a médiában, abban bízva, hogy olvassák a Tanúk, és kritikusabban tudnak tekinteni a vezetőikre. A magyar média nem igazán foglalkozik Tanúkat érintő hírekkel, pedig igazán megtehetnék. A gyermekmolesztálás, mint ügy nem egy országban ott van a címlapokon. A hazai Tanúk mit sem tudnak arról mi folyik azokon a tárgyalásokon, pedig csak le kellene fordítaniuk a cikkeket magyarra. Több Tanú elolvasná, mert az ún. hitehagyott oldalakra úgyse mernek bemerészkedni. Csilla is biztosan fog neked az interjúval kapcsolatosan válaszolni.
Mindannyian tudnánk mesélni, mint te is. Azért vagyunk itt. Örülünk neked, hogy olvasol, kommentelsz, és ébredezel.
nicku 2018.11.03 13:15:45
@sefatias: Ugyan Sefa, ezt te se mondod komolyan! Végig arról beszélnek, hogy 40 év után jöttek arra rá, hogy félre lettek vezetve a tanítások által, ezért jöttek ki. Az interjú fontos részlete, hogy megemlíti a néni lánya kiközösítését, de nem ez a legfontosabb része. Persze, nem tudjuk, hogy történt-e paráznaság vagy nem, de szerintem nem is ez a lényeg. Úgy tűnik a lány nem ment vissza a Tanúk közé kiközösítése után. Még az is lehet, hogy a lányuk kizárása indította el a szülőket azon az úton, hogy elgondolkodjanak a többi tanítás helyességén. Ki tudja mi történt valójában? A lényeg, hogy a házaspár észrevette azokat a manipulációs technikákat, amikkel a szervezet dolgozik, és benn tartja a tagjait, ők ennek ellenére 40 év után mertek egy nagyot lépni, még ha most nehéz is nekik.
nicku 2018.11.03 16:19:09
@sefatias: Nem éreztem, ne haragudj. :)
Oroszországban Jehova Tanúi már hosszabb ideje gyanúsak a katonai szolgálatot, a szavazást és általában a kormányzat fennhatóságát illetően   PETROPAVLOVSK-KAMCHATKSY, Oroszország -- A Jehova Tanúi egyház helyi gyülekezetének három tagját szélsőségesség vádjával tartóztatták le a távol-keleti…..
Figyelem!                             A Karalábé 4 veszélye: "A keresztesvirágú karalábé fogyasztásának veszélyei: 1:Gázképződés,   2:Felfúvódás   3:Nehezen emészthető  4:Semmiképpen ne fogyasszák ezeket a zöldségeket nyersen, mert nagy mennyiségű glükozinátot…..
nicku 2018.08.26 13:52:21
nicku 2018.08.28 23:25:34
@a századik juh: Nem hoztam fel, pedig sokszor gondoltam. Ami tetszett, arra reagáltam. Szóval, nem változott semmi.
@Inquisitive Man: Nem érek rá. Három műszakban dolgozom, még a "blog része vagyok", nem tudom meddig, a sajátomra sincs mostanában időm.
nicku 2018.08.28 23:58:45
@Inquisitive Man: Jobban szeretném, ha nem cirkuszolnátok, se egyik oldalon, se a másikon. Ki is maradtam eddig mindenből. A blog része nem tudom meddig maradok, mert szerintem szétveritek hamarosan...
A keresztény kultúra haldoklik. Orbán Viktor szerint, utolsó bástyaként még áll Magyarország, ami a történelem során mindig is  védte a kereszténységet. Szerinte a  keresztény kultúrára legnagyobb veszélyt a muszlimok, és  a liberálisok jelentik, akik szeretnék ha összeomlana a nyugati,…..
nicku 2018.04.09 16:35:46
2013-ban voltam utoljára megemlékezni Jézus haláláról Jehova Tanúi egyik gyülekezetében. Az elmúlt öt év alatt egyszer sem éreztem késztetést arra, hogy újra megjelenjek. Elmondom miért nem.   Nem én vagyok az egyetlen, aki vegyes érzelmekkel teli ment haza erről a Megemlékezésről. Valahogy olyan…..
„Manipulálni a világot sokkal egyszerűbb, mint őszintének lenni!” /grafiti/ Mint minden emberi jelenségnek, a manipulálásnak is van történelmi múltja. Megvezetni, befolyásolni, szellemileg, lelkileg „birtokolni” egy másik embert, ez az emberiség egyik sajátságosan negatív csökevénye. A manipuláció…..
    Ezt a meghívót találtam ma a póstaládámban... Érdekes,  lehet már egyből  póstaládába dobni ? Nem kell személyesen ? Pedig naponta látnak, találkozok velük, mennek el előttem félrehajtott fejjel .. Akkor miért nem adták át személyesen ? Sőt mindenki tudja, hogy az adott kapu mögött én…..
Az alábbi cikk egy véleményt fogalmaz meg Jehova Tanúi gyermekeinek felneveléséről. A történet Richard E. Kelly gyermekéveiről szól, aki az angol nyelvű  exJT blogszférában van jelen, több könyvet is írt e témában. A szerző elég sarkítottan fogalmaz benne, de meg kell jegyeznem, nagyon sok igazság…..
Az alábbi cikk egy véleményt fogalmaz meg Jehova Tanúi gyermekeinek felneveléséről. A történet Richard E. Kelly gyermekéveiről szól, aki az angol nyelvű ex-JT blogszférában van jelen, több könyvet is írt e témában. A szerző elég sarkítottan fogalmaz benne, de meg kell jegyeznem, nagyon sok igazság…..
Vajon az Őrtorony összeomlása kezdetének tanúi vagyunk? Számos jelenlegi és egykori Jehova Tanúja számára, akik áldozatul estek az Őrtorony kegyetlen szekta-szerű gyakorlatainak, az a kilátás, hogy…..
nicku 2018.02.18 16:05:50
@szentivanyimihaly: Magyarul engem is érdekelne az Írástanulmányok, meg persze ha van több más, akkor az is.
@Jónás_: Angolul linket találtam a könyvhöz: chicagobible.org/studies-in-the-scriptures/
nicku 2018.02.18 20:05:22
@Jónás_: Köszönöm! :)