Regisztráció Blogot indítok
Adatok
SziliBalazs

43 bejegyzést írt és 1 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Évek óta sírunk, hogy a "Gyurcsány, takarodj” tüntetés óta, nincsen az a disznóság, ami az utcára hívna ezernél több embert, mert mindenki beletörődött, meg félti az állását, különben is birka nép a magyar! A baloldal pártjainak jelentős létszámot nem sikerült…..
Demokrácia. A görögök találták ki és tudták, mit akarnak elérni vele. Igaz, végül belebuktak. Amikor virágkorát élte, akkor a polgárok szavazhattak, de csak a férfiak, a nők nem, és a rabszolgák sem, azaz a lakosság nem egyenlően szólhatott bele a város, a polisz…..
Betértem a kedvenc kínai büfémbe, ahol a kiszolgálólány a szokásosnál is szélesebb mosollyal köszönt rám, és újságolta: - Olvastam rólad internet! Neked ment tönkre Kft! Megbeszéltük, hogy nem kell mindent elhinni, főleg kampány idején! Ebéd után a szokásos kitelepülés…..
Józsefvárosban hónap végén sok család kutatja át az asztalfiókokat, kabátzsebeket, hátha akad egy kis aprópénz, az utolsó napok szerény ebédjéhez alapanyagot venni. Önkormányzatunk ciklusa utolsó napjait éli, hiszen október 12-én választások lesznek. Kocsis Máté is…..
Új bankjegyeink lesznek. Ahhoz képest, hogy ha jól emlékszem 16 éve kellene eurónknak lenni, most Szent Istvánt és a 10 ezrest barkácsoljuk. Igen, a sort a tízezres nyitja és utána nyilván jön a többi. Addig, amíg mindegyik címleten Matolcsy György aláírása nem szerepel majd.…..
A suliban azon különcök közé tartoztam, kiknek kedvenc tantárgya a matematika volt. Ennek ellenére csak ámulok és bámulok, hogy a nagy, országos számokat – sőt még a kisebbeket is – úgy vágják ki odafent, mint annak a rendje. Hogy mennyi lesz a GDP, hogy mennyit kell…..
Amikor kitör a meleg – már amikor kitör pár napra – akkor lázasan keressük a hűsölés lehetőségét. Mert a hideg ellen lehet védekezni, a meleg ellen nem. Árnyékot, vizet vagy mindkettőt nekünk! Először árnyékot, arra van nagyobb esély, aztán vizet, hiszen az lenne az igazi,…..
Az MTV bebizonyította, nemcsak az időnek és a térnek, de a szerkesztői hülyeségnek sincs határa. Napjaink közhíradósai, akkor hiányozhattak a kommunikációs tréningről, amikor a hírértéket tanították. Ezért nem tudják, hogy az szent és sérthetetlen. Akár kedvező számunkra…..
Hazafelé menet a Mátyás téren vezetett az utam. Egy hölgy lépett oda hozzám és megkérdezte: „Ugye maga az a lófarkas képviselő? Azt mondják Ön szokott segíteni!” Miután tisztáztuk, ki vagyok, arra kért, hogy vegyek részt egy rögtönzött lakógyűlésen, melyet Ő fog…..
Ugye a gyerekmondóka úgy szólt régen, hogy „isten szeme mindent lát, ne lopd el a léniát”! Aztán most, több mint fél évszázad múltán térfigyelő, arcfelismerő kamerákat vetnek be – leginkább a VIII. kerületet figyelve –, hogy az állam szeme is lásson mindent. Azt, hogy…..
A Közbeszerzési Bíráló Bizottság elérte, hogy a 2014. évi közbeszerzési tervben kizárólag nyílt pályázatos közbeszerzési eljárások legyenek, felváltva a hagyományosan meghívásos pályáztatást. A nyílt pályázat időigényesebb, de a szabad verseny szellemének jobban…..
Hurcolkodási hullám indult meg a nagyok – ne kerülgessük – a multik között. Szinte naponta értesülünk róla, hogy az egyik bezárja a gyárát, a másik létszámot növel, az egyik új üzemcsarnokot avat, a másik megszünteti a gyártást, elbocsát 450 embert és elköltözik…..
Bár a Képviselő Testület szünetel, a döntéshozatal nem áll le, a Városgazdálkodási és Pénzügyi Bizottság tárgyalja a többnyire helyszíni előterjesztéseket. „Az egyik Önkormányzati lakás bérlője, aki nem lakja a bérleményt, kéri az Önkormányzatot, hogy bérleti…..
Üres telkek parkolóvá alakítása A fizető övezetek bővülésével csökken az Önkormányzati dolgozók ingyenes parkolásának lehetősége, nő az igény parkolás biztosítására. Összesen 139 parkolási igény merült fel. A József u. 27., Vajdahunyad u. 9. szám alatti telkeken…..
Az elmúlt napokban – uborkaszezon ide, uborkaszezon oda – két hír is szólt kerületünkről. Az egyik, hogy a Vajdahunyad utcában egy teherautón semmisítettek meg szavazólapokat az önkormányzat közelében – ezt a hvg.hu írta tegnap. Aztán mára kiderült, hogy - az Index…..
Önkormányzati elismerésben részesült a Kék Pont Drogkonzultációs Központ és Drogambulancia Alapítvány. A JAT mini projekt pályázatról döntő Bizottság ülésén Alpolgármester Úr méltatta a Kék pont kerületi drogprevenciós munkáját. Külön méltatta a kerületi…..
Az egész évben várt tábor idén is beindult! Június 14-én indultunk a Blaha Lujza téren busz keresésre. Mi a parkolóba vártuk, a sofőr inkább a szálló elé parkolt. A szokásos kötelező adminisztráció – tajkártyák, vagy azok másolatainak begyűjtése – után következett a…..
Magdolna negyed III - A Nagyfuvaros 26., Magdolna u. 12., Szerdahelyi u. 18. szám alatti épületekben szomszédsági házfelügyelőket fog az Önkormányzat alkalmazni, akik a katalizátor szerepét töltik be az épületek felújítási folyamatában, segítik a kivitelezők és a lakók…..
Józsefváros Polgármestere kirúgott egy tisztviselőt. A köztisztviselő bírósághoz fordult. Eddig szokványos ügy. Az Önkormányzat ügyvédje tisztában van azzal, hogy a munkaviszony felmondása törvénytelen, ezért azonnal elfogadja a köztisztviselő 4 millió Ft-os peren kívüli…..
Most így pár nappal a választás után kezdeném azzal, hogy bár narancssárga az ország nagyobbik része, Budapesten 8 választókerületben a kormányváltók jelöltje győzött, egy még, a 15. számú – Kunhalmi Ágnesé* – billeg, annyira szoros az eredmény. Józsefvárosban sajnos…..
Megdöbbentő esetről kaptam tájékoztatást. Január végén, egy ügyfél foglalkoztatást helyettesítő támogatás iránt adott be kérelmet a Józsefvárosi Családtámogatási Irodához. 30 nap múltán kapott, no nem ellátást, hanem hiánypótlásról szóló értesítést. Kocsis Máté…..
Visszapillantás 2013. évre – 2. rész Mielőtt felidéznénk a tavaly nagy vihart kavaró képviselői lakáspályázatot, tekintsünk vissza a kerületi lakáspályázati rendszerre. 1998-2002 között, az akkori FIDESZ vezetés fontosnak tartotta, hogy nagyszámú üres lakásállományunk…..
A választás napján – nagyon helyesen – az Önkormányzat étkezést biztosít a szavazatszámláló bizottságok tagjai számára, valamint a helyszínre történő megérkezését, és hazajutását személyszállítással oldja meg. A feladatok ellátására, a megfelelő cégek…..
Visszapillantás 2013. évre – 1. rész A magánnyugdíjak elsíbolása, a gazdák kisemmizése, 65 000 hektár föld szétosztásával a FIDESZ emberei között, a Társadalom Biztosítás megszüntetése után, 2013 a trafik pályázatok éve volt. A földművelőket követően, a…..
Az a tragédia folytán világosan kiderült, hogy az Önkormányzat nincsen felkészülve az ilyen „égető problémák” megoldására. Az esetleges ideiglenes elhelyezést biztosító lakások kijelölése és felújítása három hetet vett igénybe. Az utcára került emberek azonnali…..