Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Bojlika

0 bejegyzést írt és 15 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Végre egyszerűbbé válnak a népszavazási kezdmenyezések szabályai...
Ismét címezzük mondandónkat egy közmondással, de most hagyjuk Halásszyt. Különösen, hogy a tegnapi pergettyűs bajnokságon, felvértezve a hazai pálya előnyével, totális betlit produkált a rendelkezésre álló hat óra időtartam alatt. Hogy társa sem fogott, az is egyértelműen…..
Bojlika 2014.09.30 13:44:19
A finomszerelékes horgászok döntő többsége novembertől kezdve szegre akasztja haltartóját, és legfeljebb a szoba melegében készülődik a tavaszi horgászatokra. Van tennivaló: horgokat kötni, új szerelékeket készíteni, no és kiegészíteni az év közben megkopott apró holmit.…..
Ma megkért egy közeli horgásztársam, ismerősöm, hogy levelét hozzam nyilvánosságra. Nem szoktam ilyet tenni, de most – mivel közérdekű problémáról lehet szó – kivételt tettem. Tisztelt cégvezetés! Mint rendszeresen Balatonon horgászó helyi lakos, panasszal szeretnék…..
Pelsológia Szeptember este 2013.09.09 20:56:01
A szellő délről nézett be a csónakba, de nem talált ott semmi érdekeset. Kíváncsiskodni azonban kell – ez a dolga –, és néha nem árt megbillenteni az úszók vastag, piros bóbitáit sem, mert azok olyan hetykén, szinte felkínálva a billegtetést, meredeznek a víz fölé. A…..
Bojlika 2013.09.14 13:19:14
@Willyfog67: Nem volt rajtad az 500 méterig hatékony hallátó szemüveg? :)
Most olyan idő van, amikor nyugodt szívvel ül klaviatúra elé a horgász, és jólesően dörzsölgeti a tenyerét: végre enyhülés, végre hűl a víz! Ha ennek vége van, jöhet az igazi horgászidő! Ám nekem és ismerőseimnek eddig sem volt akadály a hőség, a kánikula, a szaharai…..
Pelsológia Fenékig tejfel 2013.06.11 19:42:46
Rendezgetem emlékeimet, s bennük kutakodom: vajon mikor volt utoljára ilyen megháborodott tavasz? Azt nem mondom, hogy soha, hiszen emlékezőképességünk nagyon hiányos tud lenni, de tény, ennyire szélsőséges kikelet nem mostanában borzolta horgászidegeinket. Az elmúlt tíz napban…..
Bojlika 2013.06.15 07:55:51
@Willyfog67:

Nem tésztagolyóval. Két szem konzerv kukorica közé tettem egy fél lebegő pelletet, mivel akadós az aljzat. Ezt vette a szájába szegény....
Egyébként nem vagyok kitartó mert most is csak keszegeztem, de miután ötször szakadt le az előkém a nádszélben, meguntam és bedobtam a "tábornokkal". És utána minden összejött: Kapás+jó akadás+nádból is kijött+szákolás.
Persze azt hittem innentől minden "fenékig tejfel" de tegnap este már nem tudtam megismételni ugyanezt a mutatványt:))

Üdv. a keleti végekről!
Pelsológia A kertek alatt 2013.06.02 18:27:02
Kora reggel szép volt a víz, ám valamiért nem volt kedvem pecázni. Kisétáltam a mólóra, rövid kis pergető pecámmal és egy popperrel felszerelkezve. A móló derekánál ívott a küsz a külső oldalon; egy-egy kósza balin kaffantott néhanapján közéjük, de nem bírtam becsapni…..
Pelsológia Tavaszi munkadömping 2013.05.22 20:47:04
Kitartott a tél, aztán berobbant a tavasz. Ezért sok minden megkésett, a tavaszi munkálatok különösképpen. Egyszerűen én sem bírok kilábalni belőle, míg mások egy jó darabig nem is fognak… Nyári lúdék rendesen ráfáztak a rideg márciusra. Az első fészekaljak gyakorlatilag…..
Pelsológia Tili-toli peca 2013.05.07 22:15:20
Emígy egy öreg szigeti pecás minősítette a rakós botos próbálkozásomat még anno, nyilván azért, mert számára érthetetlen módszert látott. Ma újból bepróbáltam a korábbi évek tapasztalata alapján ilyenkor már működő, számomra oly kedves horgászatot, azaz (magyar)…..
Az elmúlt hét a korábbi hetekhez hasonlóan telt. Én reggeltől-estéig dolgoztam, a pontyok pedig időnként elárasztották a móló nyugati, kis víz felőli részét. Szerdán például, amikor hazaértem öt óra körül, szó szerint öt-hét kiló közötti pontyok sétálgattak a…..
Pelsológia A lehorgászott Balaton 2013.04.21 21:17:49
A kis öreg akkor érkezett, amikor a második készségemet vetettem be. Sötét volt még, hajnali háromnegyed öt. Gyorsan besuhintotta az egyik végszerelékét, majd a másodikon tömködte az önetetőt éppen, amikor máris kapást jelzett az imént bevetett. Akasztás után még odavetette,…..
Pelsológia Ünnepi vereskeszeg 2013.03.31 16:43:30
Kinézek az ablakon, és késő őszt látok odakinn. Viharos északi szél tombol, nagy pelyhekben zuhog a hó, ami földet érve elolvad ugyan, de mit számít ez, amikor most Húsvét van. Ám ne szomorkodjunk: az alábbi írással szeretnék ezennel valamennyi kedves olvasónak kellemessé…..