Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Ember szól

26 bejegyzést írt és 77 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Kedves magyarok, honfitársaim, barátaim!   Mi magyarok jóval előrébb tervezünk, mint a többiek. Előrelátásunk okán már 2002-ben elkezdtük a védekezést az új koronavírussal szemben, ezért vagyunk ma ilyen sikeresek ellene. Azóta kampányaink szerves részét képezi az emberek egymástól való…..
A magyar ember gondolkodása egysíkú. Mondhatok ilyet? Bizonyára nem mindenkire, de azért... vegyünk egy példát:- mit válaszolnánk arra a kérdésre, hogy mennyi szabadsága van a tanároknak, pedagógusoknak? Hát ezt tudjuk, hiszen egész nyáron lógathatják a lábukat, és a semmiért…..
Ember szól 2016.05.24 10:23:45
@Zsuzsánna Márta Szákné Bajnai: nem ez volt az értelme a hozzászólásának. Pont ugyanúgy értette, ahogy te.
Ember szól 2016.06.29 23:00:33
@Peetee: tanár vagy? Ha van kedved, elmesélheted, hogy hogyan történik. :)
Ember szól 2017.06.22 09:01:56
@gig157: a cikk nem arról szól, hogy ki mennyit dolgozik, hanem arról, mennyire nem értik, és mennyire nem figyelnek oda arra a magyar emberek, ha mondanak nekik valamit valamiről. A te kommented most arra volt jó, hogy ezt példázza. Bevallom, én ezen nem mosolygok, bár megtehetném.

Szerintem mindegy, hogy milyen okból tetted, ez a te dolgod. Azt viszont már most megmondhatom, hogy a te történetedre pontosan annyira lesznek kíváncsiak az emberek, mint a tanárokéra.
Nem  tudtuk, hogy nem kellene. Most ott vannak és mindenféle mocsokkal árasztják el hazánkat. Hogyan védhetnénk meg magunkat tőlük? Már bent vannak, mert hagytuk. Irtózatos károkat szenvedünk! Beengedtük őket. Beengedtük az ügyeskedőket a Parlamentbe, akik - azon túl, hogy ellopnak mindent -…..
avagy Nemzeti idiotizmus A magyar gondolkodás és nyelv egyik furcsasága, hogy képesek vagyunk bármely szónak komoly mögöttes tartalmat adni, amivel kompromitáljuk azokat. Elég csak pár jelenleg is közszájon forgó szót említeni, mint "nemzeti", "migráns", "Brüsszel", "politika", "EU", "civil", stb.…..
Ember szól 2016.08.14 10:42:36
@a BircaHang Média szerk.:
erről már kiderült, hogy ez csak a te fejedben van. Azt azért belátod, hogy ami a fejedben van, az nem feltétlenül kell, hogy azonos legyen a valósággal?
Ember szól Or Bán 2016.07.06 21:06:25
Mindenki hallott már a Bánk bánról, igaz? Jelasics horvát bánról? Mostanában pedig csak Orbánról lehet hallani. Hogy mi az összefüggés? Nézzük csak, kik is a bánok? A wikipédia remekül megfogalmazza. A "bán" egy egykori magyar méltóság. A bánok a középkori Magyar Királyság különleges területi…..
Örömmel konstatálom, hogy rengeteg fiatal aktivista időt, energiát nem sajnálva mindent megtesz azért, hogy a korrupt politikai elit által elképzelt eseményeknek gátat szabjon. A mindennapi életben sajnos, már nem vagyunk ennyire tudatosak. Elképesztően sok aktivista dohányzik! Ebben az a fura, hogy…..
Szerencsére megadatott a lehetőség a diákok számára, hogy önmaguk válasszanak tantárgyat, amiből érettségi vizsgát tehetnek, kötelező is választaniuk. Ez azért nagyon jó, mert végre megmutathatják, hogy miben tehetségesek - még akkor is, ha egyébként az iskola nem az adott tárgy képzésében élenjáró…..
Ez az ember tehet mindenről! Bernd Storck egy rohadt német migráns, aki idehozta a bevándorló sleppjét is, hogy elvegyék a munkát a magyaroktól! Jól mondja a szünetben a reklám: illegális bevándorlókból nem kérünk! És ráadásul ezek összejátszanak Brüsszellel is, hisz mi másért lenne az…..
Hatalmas pofont kevertek le a választók az MSZP-nek: 9 százalékot kapott a jelöltjük Dunaújvárosban. A szocialisták ocsmányul felrúgták az ellenzéki megállapodást: külön embert indítottak a DK-val szemben, pedig ebben a körzetben a DK joga lett volna adni a közös jelöltet. Újpesten és…..
Ember szól Félj, zsarnok, félj! 2016.05.30 23:52:25
Gyakran hangzik el Soros György neve a kormánypárti médiában és fideszes politikusok szájából, mint az ördög megtestesülése. Ez már csak azért is érdekes, mert Orbán pont Soros pénzéből tanulta meg, milyen is egy nyugati demokrácia, milyen a szabadság. Miért gyűlöli mégis oly elszántan? Nos, nehéz…..
Ember szól A legnagyobb kommunista 2016.05.29 11:53:28
Ezt a szót gyakran félreértjük, különösen most, amikor egyes emberek ezt a szót használják azokra az időkre, amikor ennek nevében folytatott elnyomó politikát az akkori hatalom. Ezért most csak ebben az értelemben használva a szót, teszem fel a kérdést: ki hitte volna, hogy Magyarország legnagyobb…..
Sokan vagyunk óriási tévedésben. Rengetegen hisszük azt, hogy Orbán Viktor - Magyarország miniszterelnöke - garancia arra, hogy országunkat nem éri bántódás, hogy jó irányba haladunk. Azt gondoljuk, hogy az idegenellenes kormányintézkedések valós veszélyek elhárítását célozzák, és hogy a…..
Ember szól Recept 2016.04.04 21:03:50
Kormány=Fidesz=Magyarország Ugye, ezt mindenki tudta már? Kormányunk kommunikációs zsonglőrködéssel, a szómágia erejével csűr-csavar minden ténynek az értelmén. Tények, mert tényszerűen cáfolni nem tudja azokat, ezért is fordul ehhez a trükkhöz: a szakmai kritikát szándékosan összekeverik a…..
Ember szól Tanár a fűben 2016.03.22 22:11:20
Jön a húsvét, sok a nyuszi... Értem én, mi van, kedves pedagógus, értem én! Félsz. Gyáva vagy. Öreg vagy, és rugalmatlan. Nem tudsz már mást csinálni. Ezért inkább csendben hallgatsz, hogy a lehető legkisebb veszteséggel mehess nyugdíjba. Addig ki nem nyitod a szád, nehogy bajod legyen belőle.…..
Ember szól Rogán és a kőműves 2016.02.08 01:19:23
Az építési vállalkozó felkeresi Rogán Antal minisztert, hogy elmondja az ágazattal kapcsolatos problémáit és javaslatait.- Kedves miniszter úr, lenne itt egy probléma, amiben a tanácsát kérném.- Rendben, de előbb segítsen egy kicsit, mert van egy lakásom, aminek még nem elég nagy az erkélye.Barátunk…..
A magyarok nem spórolnak, nem tesznek félre és nem mobilisak – gyakran hangoztatott vádak ezek. A mobilitás túlhangsúlyozásával vannak gondjaim, de mostanában nem érzékelem, hogy olyannyira egy helyben akarnánk maradni: inkább az elvándorlásra szoktunk panaszkodni, nem a helyben…..
Ember szól 2015.12.22 11:33:20
@tiller foch: ne vedd zokon, de ebben nem értek egyet veled. Amiket mondtál, azok persze közrejátszanak, de csak az emberi oldala miatt. Jelenleg inkább a gyenge kínálat miatt nőnek a bérleti díjak. Nincs alternatíva. A bérlakások magántulajdonban vannak, a magánszemély pedig annyit kér érte, amennyit akar. Naná, hogy minél többet akar érte, azonnal! Ennyi.
Azt hiszem, beloptuk magunkat a tanárok szívébe! :) Megint egy olyan anyag következik, amit nem mi írtunk, de ez végre csapatmunka volt egy olyan társadalmi csoporttól, melyről eddig azt hittük, hogy nem képes ilyenre: a pedagógusoktól. Született ugyanis egy elég reprezentatív…..
Bár nem tudom, rászorul-e a világ, hogy megváltsuk, de azért lehet, hogy érdemes lenne tenni rá egy kísérletet.Itt van mindjárt az emberiség egyik nagy problémája: a túlélés. Kezdetben bizonyára az volt a fő megoldandó feladat, hogy az emberiség fennmaradjon egyáltalán.…..
Ember szól 2015.10.26 18:44:40
@hoszamoska: Igen, van. :) Tekintve, hogy most sem valami szép a világ, nem árt egy kis megújulás. Bár ha szerinted szép, akkor érthető, ha másképp gondolkodsz.
Tanár vagyok - hazudok! Ez a dolgom! Éppen ezért portfóliót írok. Én vagyok a legszebb, a legjobb, a legokosabb. 30 évre visszamenőleg is pontosan tudom, hogy mikor, milyen órákat tartottam, hisz dokumentáltam, mert már akkor ígérték, hogy ez nekem jó lesz, és ugye: ígéretekkel…..
Ember szól 2015.10.26 18:38:21
@75latnok: ne vedd zokon, kedves látnok, de nem értek egyet veled.
Először is teljesen felesleges személyeskedned, ezért kérlek, ne tedd!
Másodszor pedig pont egy olyan példát hoztál, amivel a kedves feleséged - és közvetve te is - pont fenntartjátok ezt a rendszert. Tudom, hogy jó a szándékotok, de mégis ártotok vele, mert így a Csupacsíhez hasonló szülők sosem fogják megtudni, hogy az állam egyáltalán nem biztosítja a munkátokhoz a megfelelő feltételeket. Tulajdonképpen azzal is "hazudnak" a pedagógusok, ha saját pénzből veszik meg a szükséges felszereléseket.
Ember szól Burokban élve 2015.09.05 21:03:55
Vajon a tanár miért lesz tanár? A valódi okok között számtalan indok felmerülhet. Elképzelhető, hogy tanulmányai során megkedvelte a tudomány valamely területét. Lehetséges, hogy olyan szintű pedagógiai érzékenységgel van megáldva, hogy ez ösztönzi e nemes hivatás…..
Az ember agyában időnként bekattannak dolgok, és akkor aztán nem nézi, milyen következményei vannak a tetteinek. Lehet, hogy nem is kellene. Mármint nem kellene feltétlenül azt gondolnunk, hogy a tetteinknek kell, hogy legyen következménye. Ha van is, azok igazságossága erősen…..
Ember szól 2015.08.07 17:26:01
@misi46: sajnos nem tudom, én nem is látom azt, amiről beszélsz.
Ember szól 2015.08.22 10:23:52
@misi46: használj reklámblokkolót a böngésződben, én alighanem ezért nem látom!
"Pogátsa Zoltán közgazdász szerint az alapjövedelem kielégíti azt a szociálpolitikai kritériumot, hogy biztonságot ad, viszont arról nem győződött meg, hogy motivál-e a munkára, de ez szerinte kalibráció kérdése. A közgazdász felhívta arra is a figyelmet, hogy azok az…..
Ember szól CSAK A FIDESZ! 2014.04.09 23:03:57
Csak a Fidesz ...jött rá, hogy Magyarország a tudatlanok hazája. Nem kell ide választási program, mert az emberek úgysem olvassák el azokat; tulajdonképpen nem is érdekel bennünket, hogy van-e ilyenje a pártnak. Nem érdemes 50-100 oldalon keresztül írni arról, hog mit akarnak…..
Megint egy “diáktüntetés”. Igen, az idézőjel nem véletlen, az ugyanis számomra, aki szervezgettem is hasonlókat, nem diáktüntetés, amin leginkább a negyvenes-ötvenes-hatvanas tanárok vannak ott. A középiskolás diákságot a négy szervezőn és a néhai KiHa “kiábrándult…..
Ember szól 2014.02.01 19:51:28
@jobbdemokrata: mert nincs is így. Ha nagy számban találhatnánk a kormány oktatáspolitikáját méltató pedagógusokat, akkor már el lehetne fogadni, hogy vannak ilyenek. De inkább az ellenkezője az igaz, ez pedig egyértelművé teszi a képet azok számára is, akik még el akarják hinni, hogy a pedagógusok támogatják. Tévedni emberi dolog.
Kakukkfészek A nagyobbik baj 2013.10.06 14:52:29
Tegnap kiment az utcára néhány tucat ember. Pedagógusok, akikhez csatlakoztak még mások is, hellyel-közzel tán még diákok is. Demonstrálásból kifolyólag mentek ki az utcára. A hírek szerint egy Lázár Júlia nevű ex-pedagógus volt a főkezdeményező, ő a Hálózat a…..
Ember szól 2013.10.08 19:30:49
@maroz: azt hiszem, nem értettél meg. Nem kértem, hogy bizonyíts, csak kérdéseket tettem fel, amire igen nehezedre esik egyenes választ adni. Sajnálom, hogy ennyi energiát fordítasz egyetlen szó magyarázatára, feleslegesen kiemelve a szövegkörnyezetből. Talán pont azért, mert azt hiszed, hogy vizsgáztatni akarlak, pedig nem erről van szó. Végre kibökted, hogy van 3 gyermeked, tehát elmondhatjuk, hogy érintett vagy, ugye?
Iskolába járnak? Közoktatási intézménybe? Nem tapasztaltál furcsa anomáliákat? Talán pont a tanáraitoknak köszönhetitek, ha nem.
Vannak pedig, amik a te gyermekeidre is hatással lesznek, ha közoktatásban tanulnak.
El lehet mondani, hogy az emberek többségét nem érdekli, mert úgy látja, minden rendben, úgy érzi, nem érinti, úgy hallja (talán fizetett nyilatkozóktól), hogy jobb lett minden. Nem találnál ennyi értelmiségit, aki nem ért ezzel egyet, ha igaz lenne (feltéve, hogy értelmiségiek a tanárok, hallgatók). De ezt nem lehet minden embernek elmondani, mert az sem érdekli, amit szemtől szembe mondasz. Mindenkit csak az érdekel, ami érinti, és ez független attól, hogy tudásról van-e szó, vagy másról. Ebből következően nehéz lesz mindenkinek átadni az információt, de akit igazán érdekel, az tájékozódik, ebből indultam ki én. Ha akarod, cáfolhatod, legfeljebb nem fogunk ebben egyetérteni.
A stílusodról pedig: a szarkazmusod érzelmeket gerjeszt, ami egyeseket bánthat, de mégsem fogja elérni a várt hatást, mert ez is azok közé a dolgok közé tartozik, ami nem érdekli az embereket. Téged nem fognak ettől okosabbnak gondolni az emberek, engem - és más hozzászólókat - pedig nem fognak butábbnak, ha mégis lenne 1-2 ilyen delikvens, hát marhára nem nyertél te sem vele, és nem vesztett a másik fél sem. Csak azt éred el vele, hogy bántasz másokat, és ők is bántani fognak téged. És ez így megy körbe, mert mindenki jól meg van sértve, beleértve téged is. Ez nem lehet cél.
Ember szól 2013.10.09 10:51:15
@maroz: veled nem lehet párbeszédet folytatni (nem sértésnek szánom). A párbeszédhez 2 ember kell, akik meghallgatják egymást, értik egymás mondandóját, és a lényegre próbálnak reagálni. Nálad ez nem így van, te inkább nyelvészkedsz, részleteiben támadod a mondandót, ezzel igyekszel a saját felsőbbrendűségedet bizonyítani, egyszersmind ellehetetleníteni a párbeszédet, ledegradálva a partneredet. Ez már nem párbeszéd, hanem párviadal. Ne vedd zokon, ha így nem óhajt senki kommunikálni veled!