Regisztráció Blogot indítok
Adatok
jucusmester

8 bejegyzést írt és 5 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Itt a karácsony, csingilingi, csingilingi a faágon. Már most utálod az egészet, főképpen magadat, hogy mit össze fogsz kajálni, előre lelkiismeret furdalásod van és nem tudsz másra gondolni, csak hogy hova kellene egy négypéldányos kérvényt fogalmazni, hogy azonnal tiltsák már be…..
jucusmester 2011.12.16 14:55:16
innen loptam egy az egyben egyszerű, nem túl drága, de annál menőbbre sikerült (persze a libamájpástétomos lepénykéket semmi nem überelte :))Hozzávalók: (20 cm-es formához) 10 dkg  liszt3 dkg vaj1 nagy ek. tejfölkevés hideg vízfél tk. só6 nagyobb gombafej1 fej…..
Van ám még félrefordítás a Top Gearből. kicsitian küldte a következőket:Az imént a Viasat 6-on a szerintem elég szörnyen szinkronizált Top Gear című BBC-s autós sorozatban hangzott el a következő:"Ma lensz korporál Mack McCormickkal fogok versenyezni..."Ha jól tudom, a…..
szeretettel gyertek márc. 24-én kedden 20-tól, a TEK-ben az 509-es szobában lesz teaház Peter Drállal, aki Szalai Júlia tanítványa volt a CEU-n, és a szlovákiai romákról szóló szociálpolitikai diskurzusról meg ennek kapcsán felmerülő kérdésekről fogunk beszélgetni. CEU-s MA…..
48: PásztorokAzt senkinek nem kell magyarázni mennyire kúl vörösingesnek lenni. A kis minden lében kanál nemecsek vízbe dobása külön jó pont. Ez mind kevés lenne a kúllistára kerüléshez, azoban einstandolni elmondhatatlanul kúl dolog, ugye? Kizsákmányolni is stílusosan kell,…..
jucusmester 2008.12.24 11:50:22
www.budapest-photo.hu/Pal%20utcai%20fiuk_3.htm
szerintem ez eléggé kúl, bár vállban mérsékelten erős;)
jucusmester 2008.12.25 17:54:58
Teknősleves tarte au chocolat, na. 2008.12.25 02:56:00
fuh de régen írtam már, de mikor máskor is lenne időm, mint most? szóval a bonyolult munkamenet: végy 200g fekete csokit (50-70% körüli kakesztartalommal) és olvaszd fel mondjuk gőzfürdőn, ha félsz, hogy odaégeted, de akárhogyis. ebbe kell 20 deka vajat belepunnyasztani,…..
A tagine (ejtsd: tázsin) egy észak afrikai étel, valamint az a speckó edény, amiben készítik. Persze ilyesmivel nem rendelkezem, de egy nagy, vastagfalú, fedeles sütőedényt is lehet erre használni, én - horribile dictu - egy sima nagy lábosban készítettem (és finom lett:)).Ezt a…..
Teknősleves bor, bor, bor 2008.02.10 16:14:00
Borral főzni több dolog miatt is jó. Például mert ha azt látják a konyhában, hogy bort öntesz valamibe, rögtön azt hiszik, valami ünnepi készül. És olyan sokat nem tévednek, mert egy üveg "főzősbor" (=bor, aminek ihatóságával kapcsolatban kétségek merülnek fel,…..
Ezt gyártottam karácsony utolsó napján. Az csirke receptje Jamie Olivertől van, a Jamie vacsorái című könyvből, a krumplipüré pedig chiliésvanilia. Minkettőben kisebb módosításokat eszközöltem, az utóbbiban csak annyit, hoghy kihagytam belőle a rukkolát mert nem volt itthon:)…..
A lencse a nagy kedvencem, lencselevesnek és lencsefőzeléknek is, de sok más étel van, ami ugyanolyan egyszerű és mégjobban kihozza az ízét. Amelyik a legjobban bevált, a Dal fedőnevű, a mindmegettéről van, uh csak idemásolom a receptet. (és joghurttal tényleg nyami)…..
Teknősleves Karácsonyi vacsi 2007.12.23 21:00:00
Megültük az évi hagyományos kolis karácsonyt, és az volt a felvetés, hogy idén ne a szokásos egy vájling mákosguba legyen, hanem valami más. Sőt, valami mások.A vállakozó kedvűek  főztek egy rakás mindent: * Tabulé (tabouleh, tabbouleh, tabouli, kinek hogy tetszik)*…..
Megint valami, ami dobáljuk össze a környékünkön fellelhető alaktrészeket* típusú kollégiumi kajának indult, aztán valami meglepően finom lett belőle. A névvel bajban vagyok: lehet salátának hidegen enni, meg melegen egytálételszerűségnek, és vajon inkább a rizs dominál…..