Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Kurt Hectic

0 bejegyzést írt és 4 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Magyar Opera Next, next... finish? 2013.05.31 19:44:07
Már éppen lefekvéshez készülődtem, amikor tudomásomra jutott, hogy megjelent az új Opera első előzetese. Pedig már jó ideje elérhető volt a Desktop Team blogon, de ez is jellemzi az utóbbi időket. Olyan régen jelent meg érdemi verzió, hogy már teljesen elszoktam az oldal…..
Magyar Opera Opera 12.15 RC (b1742) 2013.03.20 01:20:56
A közelgő WebKites verziót (amiből még pre-alfát sem kaptunk, a végleges pedig még ennél is messzebb van) valószínűleg egy újabb, felfedezett biztonsági rés késlelteti, aminek a következtében a jelenlegi előzetes született. Elvégre mi más indokolná a nagy hajtásban…..
Kurt Hectic 2013.03.31 11:20:38
@Krissz5435: A chrome.* API (programozasi felulet) az, ami altal a Chrome kiegeszitok kepesek hasznalni a Chrome bongeszo szolgaltatasait (ami egyebirant joval terjedelmesebb, es bovebb lehetosegeket nyujt, mint jelenlegi az Opera API-ja, es a Chrome latszolagos allovizevel szemben ez a kiegeszito API kiadasrol kiadasra fejlodik). Ez nem tartozik szorosan a WebKithez, ugyanakkor a Chromium resze, tehat barmelyik Chromium-fork kepes hasznalni, es hasznalja is, lsd. Google Chrome, ChromePlus, Comodo Dragon, stb.
Technikai akadalya tehat nincs annak, hogy a majdani Operaban reszlegesen avagy modositas nelkul teljes funkcionalitassal mukodjenek a Chrome kiegeszitok, ez igazabol csak dontes kerdese.

@penge™: Chromehoz keszitheto oldalsav, "kerulouton".

s13.postimg.org/ejyashy7r/cgsidebar.jpg

Ugyanakkor, felhasznaloi elmeny szempontjabol nem teljesen biztos, hogy meg tudja kozeliteni pl. az Opera oldalsavja altal nyujtott elmenyt.
Kurt Hectic 2013.03.31 22:13:06
@más vélemény: Meg igencsak kezdetleges verzioban leledzik a program, gyakorlatilag egy fejlesztes alatt levo verzio.
Kurt Hectic 2013.03.31 22:16:16
@penge™: Valoban, a tartalom kitakarasa egy nagy problema. Erosen valoszinu, hogy erre a problemara nem fogok talalni megoldast.
Dokkolni termeszetesen lehet, ugyanugy, mint Operaban bekapcsolt szegelykapcsolo eseten, a bal oldali szurke savra kattintva eltuntetheto az oldalsav. Automatikus modja is van, mousehoverre nyit.