Regisztráció Blogot indítok
Adatok
twisted

0 bejegyzést írt és 85 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Három Oscar-díjat nyert a film. Nem hiába. Leonardo DiCaprio és Tom Hardy is nagyot futnak A visszatérőben. A filmről készült írásunkat a Horror-Filmek.hu oldalon találod...
Eredménytelen rendőrségi kihallgatása után a Lipótmezőre szállították Csütörtök este a kormányzó jelenlétében és zsúfolt nézőtér előtt újította fel az Operaház Flotow „Márta” című operáját. Az előadásnak külön szenzációja volt a világhírű tenorista,…..
twisted 2015.01.01 19:13:27
@phaszfej: Te voltál már operában életedben?
Már megint gondolni kell valamit a Pride-ról? Szívesen érezne valamit, de nem tudja, kivel tartson? Vagy pont elege van abból, hogy muszáj ehhez viszonyulnia? Segítünk! Miért és hogyan lett a 2000-es évekre a Pride a Nagy Politikai Kérdéssé? Magyarországon a rendszerváltást…..
twisted 2014.07.04 14:13:05
@Istóczy úr: Karóba húzni, komolyan? Te itt tartasz? Kiskorú veszélyeztetése? Megnézném a hozzád hasonlók fejét, mikor megtudják a saját gyerekükről, hogy meleg. Egyem a törékeny szemérmedet, te civilizáció legalja. Te vagy megbélyegezve? Fenyegetve érzed magad, te gyökér? Véletlenül se te vagy a megbélyegző, igaz?

Európai válasz, mi? Putyin diktatúrája, mint európai válasz… Tegyük illegálissá a homoszexualitást, mint pl. Ugandában, vagy a legtöbb afrikai országban! Akkor lenne csak szép az élet, ha abban a tudatban kelnénk fel reggelente, hogy mi bizony eltapostuk a nekünk nem tetsző embertársaink önkifejezését, létjogosultságát! A békés együttélés, elfogadás, tolerancia paradicsoma!

Fogalmad nincs miről beszélsz, csak fröcsögöd az agyhalott előítéletes, intoleráns, gonosz, bigott, fasiszta, betanított mantráidat. Aki itt aberrált, az te vagy meg a fajtád. Semmit nem tanított nektek a történelem…

Ja, és nem vagyok meleg.
twisted 2014.07.04 14:48:25
@maxval, a gondolkodó birca: Nincs? Akkor nézd meg hány ponttal és melyik kategóriában szerepel Oroszország a Demokrácia Indexen, aztán gyere vissza, és köss bele valami másba a hozzászólásomban.
twisted 2014.07.04 15:47:52
@maxval, a gondolkodó birca: Nincs, az van amit Putyin diktál.
Mikor nyilvánítunk szabadon véleményt? Mikor döntünk szabadon arról, hogy megtegyünk-e valamit vagy sem? Hát akkor, amikor senki sem kényszerít bennünket, senki sem befolyásolja a döntést megelőző mérlegelésünket – legalábbis fenyegetéssel, hatalmi szóval nem. Ez a…..
Kis túlzással a tegnapi volt a a VV6 eddigi legjobb adása, amiből kiderült, hogy Simon nagyobb kan, mint bárki a villában, és képes hajat vágatni egy dugás kedvéért, valamint most már az is világos, hogy Harcsaszájú Iza igen változatosan tud kurvaanyázni, VV Zsóti meg a…..
twisted 2014.01.22 17:36:39
@King of Shadows: Lehetne fogadásokat kötni, melyik unja meg előbb a másikat. Azt kéne megszavaztatni a vvappon.
twisted 2014.01.22 18:27:23
@Shoyu: Ahhoz épp elég volt, hogy az anyja elforduljon tőle. Meg mindenki akit ismer, más szemmel fog ezentúl ránézni.
twisted 2014.01.22 18:29:40
@Empty Bee: Én meg azt mondom, Sárika nem fogja bírni ezt a játék végéig. Simon fojtogatóan rá van tapadva. Megbánja még, hogy belement ebbe.
Nyár óta tartó kutatómunkámnak szüretelem épp a gyümölcsét. Akkor határoztam el ugyanis, hogy a közelgő Szupercella kapcsán csinálok egy ilyen toplistát. Akkor még mindössze 10 filmben gondolkoztam, de egyre inkább beleástam magam a témába, szóval így lett előbb 30, aztán…..
Laodumin Zsidó matricák 2013.03.14 20:24:25
I. Ferenc pápává választásának második napján az ELTE nagyon nagy magyar és keresztény hallgatói zsidózó matricákat ragasztottak ki -többek között- Heller Ágnes névtáblájára. Ez az egyébként gyomorforgatóan gusztustalan és ordenáré megnyilvánulás az eddigi…..
twisted 2013.03.15 13:18:13
@Kiszaj Károly: Neked egy horogkeresztet kéne vésni a homlokodra, mint a filmben. Akkor lenne neked is címkéd. Semmi probléma, náci vagy nem?
Militia Christi Habemus papam! 2013.03.14 08:43:13
A vártnál talán kicsit gyorsabban, megnyugtató módon pedig az elemzők (akik habitustól függően összevissza tippelgettek) elképzeléseitől eltérő pápánk lett. Az egykori Jorge Mario Bergoglio Buenos Aires-i érsekről, aki tegnap este óta Ferenc pápa, sokat fogunk olvasni a…..
twisted 2013.03.14 19:47:36
@Felagund: Csak annyit szeretnék mutatni, hogy attól, hogy te a katolikus erkölcsödet felsőbbrendűnek tartod, még nem lesz univerzálisan mérvadó. Én már kifejtettem föntebb, olvasd el a wikipédián mi az a humanizmus, ha még mindig nem tudod.
twisted 2013.03.14 19:56:42
@Felagund: A "tétel", miszerint a nőnek joga van rendelkeznie saját teste felett, és mivel a magzat is a nő testének része, így a fölött is. Képtelenség, mi?
twisted 2013.03.14 20:15:29
@Felagund: Tán nem ugyanazon a vérkeringésen fut mindkettő?
Szamárpad Kampány a hitért 2013.03.06 16:39:38
Erkölcs- és hittan, oktató, elvált, gyerekes, gyerek nélküli, szexfilmet néző vagy sem – ezek a fogalmak az elmúlt három hétben bejárták a magyar sajtót, mindazok foglalkoztak velük, akiknek toll, illetve klaviatúra a rendelkezésükre állt. A hiszti – mert ezt máshogy nem…..
twisted 2013.03.07 17:01:10
@maxval, a gondolkodni próbáló birca: Én kutatóként tudom mit jelent igazán tudni valamit. Nagyon meg kell gondolni, ill. alátámasztani egy-egy állítást, mielőtt kijelenthetjük róla, hogy igaz, hisz a tudományban nincsenek abszolút igazságok. Te viszont játszi könnyedséggel tudsz meggyőződni óriási horderejű állítások igazságáról. Pl. a "zsidók tévednek". Ezt csupán az alapján tudod kijelenteni, hogy tőlük eltérő módon, magyarán szubjektíve értelmezted a forrásokat. Semmi több nincs az állításban. Magadon kívül senkit nem győztél meg. És ez igaz valamennyi ellenőrizhetetlen, cáfolhatatlan kijelentésre. Bárcsak ilyen könnyen menne a kutatás. Mindegy, nehezen megy, de legalább működik. Ha az is szubjektíve működne, valszeg még mindig 30 év lenne az átlagéletkor. Kritikus vs dogmatikus gondolkodás.
twisted 2013.03.07 17:07:39
@maxval, a gondolkodni próbáló birca: Válaszoddal kitűnően illusztrálod a hozzászólásom, köszönöm.
Nem lennék igazi akciófilm fanatikus, ha nem szentelnék egy teljes posztot a legjobban sikerült akciójeleneteknek. Mostanában nagy divat lett, hogy mindent akciófilmnek definiálunk, amiben egynél több ütés van és legalább egy légpuskát elsütnek. Az igazi rajongók ilyenkor a…..
Derült égből villámcsapás... senki sem számított arra, hogy XVI. Benedek pápa ma bejelenti, hogy február 28-án lemond a pápai trónról. A Szentatya rendkívül idősen, 78 évesen vált pápává még 2005-ben, így élemedett kora és ezzel együtt megromló egészsége miatt hagyja ott…..
twisted 2013.02.11 14:46:50
@Csumpitáz Alfréd: Ebből jó kis Dan Brown regény születhetne!
Tótfalusi Istvántól olvastam a héten a Sertések a Bakonybant. Olyan volt, mint amilyenre számítottam. Érdekes, szinte - de csak szinte - emészthetetlen mennyiségű tudáshalmaz a nagy nyelvcsaládok és ezen belül az egyes nyelvek (és a nyelveket beszélő népek), eredetéről,…..
twisted 2012.08.25 16:25:34
@sírjatok: "mivel te leledzettél abban a tévedésben, hogy a pápa áláspontja = a katolikusok álláspontja, gondoltam, pont erre vagy kíváncsi, hogy ez milyen körülmények közt lehet mégis igaz."

Sehol nem állítottam, hogy minden katolikus egyetért a pápával mindenben. Újabb strawman. Van egyáltalán hivatalos katolikus álláspont?
twisted 2012.08.25 17:01:48
@sírjatok: "Tényleg? Ezt ki írta 2012.08.25. 15:21:17-kor?
"pápa = hivatalos katolikus álláspont" És az előtte levő vita lényegéből következően valójában ezzel azt sugalltad, hogy ha valaki nem ért egyet a pápával, akkor az nem katolikus."

Oké, elismerem hiba volt belekeverni a pápát, mert csak folyamatos félreértések származtak belőle. Nem azt mondtam, hogy ha nem értesz mindenben egyet a pápával, akkor nem is vagy katolikus. Azt mondtam, hogy ha nem hiszel a hivatalos katolikus dogmákban, akkor nem vagy igazi katolikus. De ezek szerint ez se igaz.

"Nem érted, vagy nem akarod megérteni, hogy ezek nem olyan dolgok, mint pl. a páros számok halmaza, hogy teljesen egyértelműen definiálhatóak a szabályok."

Lehet, hogy pont az vele a bajom, hogy mindenki kénye-kedve szerint értelmezi. Biztos szakmai ártalom, én a tudományt művelem, ott ez nem működne.

Egyébként ki kért rá, hogy leereszkedj a szintemre, mikor annyi hasznos dolgot tudnál csinálni?
twisted 2012.08.25 17:15:55
@Kristl: "Értem, tehát a kémiai evolúciót és az őslevest te kivonod ebből. Érdekes megközelítés."

Nem én vonom ki, hanem az evolúcióbiológusok. Amíg nem jelentek meg a legelső replikátorok, addig a szelekció nem igazán tudott mire hatni, mivel annak nyersanyaga az örökítő anyagban keletkező mutációk.
Egy sztori nagyon vázlatos forgatókönyve:- Kincsrablási kísérlet a templomból- Csapdaállítás, agyonkövezés, feldarabolás, fejlevágás- Hamis vád, rablás- UFÓ-k vagy időutazók megölik a templomrablókat- Kulturális terror, asszimiláció- Korrupció a hatalomban-…..
twisted 2012.04.25 12:45:36
@Aranyszamár: Ugyanezt mondanád a fanatikusoknak, fundamentalistáknak is? Döntsék el nyugodtan mit hogyan értelmeznek? Javíts ki ha tévedek, de te tényleg azt mondod, hogy Jézus szeplőtlen fogantatása, isteni mivolta és feltámadása attól függően igaz vagy hamis, hogy ki mit gondol róla, bármiféle objektivitás nélkül? Csak mert ha mindezt lehet szimbolikusan is érteni, akkor mi a keresztény vallás alapja?
twisted 2012.04.25 13:22:07
@Aranyszamár: Én azt gondolom, hogy ezek eldöntendő kérdések, nem pedig ki-hogy-értelmezi kérdések. Kreacionizmus vs evolúció. Noé bárkája vs állatföldrajz. Megszólalt Bálám szamara vs nem szólalt meg. Jézus érintéssel gyógyít vs nem gyógyít. Jézus feltámadt vs nem támadt fel. Van isten vs nincs isten. Csak azért sorolom ezeket, mert sokmillió ember világképe omlana össze, ha kiderülne (ami sok esetben ki is derült), hogy az utóbbiak az igazak. Vagy épp nem omlik össze, ha a tényeket ügyesen figyelmen kívül hagyják. A hívők nem feltétlen az objektív valóságot keresik, hanem a megnyugvást, amivel én nehezen tudok azonosulni.
twisted 2012.04.25 13:29:57
@Aranyszamár: "milyen Isten?"

Ez is egy jó kérdés. Melyik a sokezer isten közül, melyeket az ember az évezredek során kreált? Mert abban ugye egyetérthetünk, hogy ha létezik, akkor csak egy létezik. Meg abban is egyetérthetünk, hogy pl a muszlimok istene nem egyezik meg a keresztények istenével (Jézust nem fogadják el istennek). Általában attól függ melyikben hiszel, hogy melyik országba születtél bele.
2012. június 8-án elkezdődik a labdarúgó Európa-bajnokság. Új sorozatunkban szépen sorba vesszük a résztvevő országokat, és mindenfajta feltétel nélkül gyűlöljük őket. Mert mi ilyenek vagyunk, minden ország utálatunk tárgya, pláne, ha EB-n is szerepelnek a köcsögök! Már…..
twisted 2012.04.24 17:00:04
@nigara: nyilván bármiféle alap nélkül íródtak azok a romantikus regények, közük nincs a valós történelemhez.
twisted 2012.04.24 17:46:41
@nigara: amely viszony nyilván nem a történelmükben gyökeredzik.
Szinte mindenki életében eljön az a perc, amikor úgy érzi, tehetetlen, rajta már csak a csoda segíthet. Ha hívő valaki, ha nem, zuhanó repülőgépen vagy kockázatos műtét előtt kétségbeesve keresi az emberfeletti segítséget. Hogy minek nevezzük, Sorsnak,…..
twisted 2011.09.21 12:35:00
twisted 2011.09.21 12:38:49
@wmiki: javaslom neked a Dunning-Kruger hatás tanulmányozását, ha már pszichológia blogon vagyunk.
twisted 2011.09.21 14:49:47
@waszabi: Nem tudományos, nem lehet bizonyítani. Az ehhez hasonló, hiábavaló tanulmányokat azok végeznek, akik mindenképp össze akarják egyeztetni a tudományt a hittel/vallással (accomodationists). Nem fog nekik sikerülni, mivel a tudomány nem egzakt módon definiált dolgokon nem tud operálni. Eleve nincs miről beszélni.

Erről szól a Templeton alapítvány, hatalmas pénzeket ölnek az ilyesmibe, egymillió fontos díjat adnak évente általában egy olyan tudósnak, aki hajlandó valami szépet mondani a vallásról, és megpróbálja összeházasítani a tudományt a hittel.
Wmiki "igazsága" Tervezettség 2011.06.14 12:24:00
Wmikinek és a hitvezérelt fanatikus szektatársainak ajánlom szeretettel:   ..
twisted 2011.06.14 13:04:54
  (előzmény: 30-11; 50-31) #10. - A MÁSOK ÉLETE (2006) Rendezte: Florian Henckel von Donnersmarck A kortárs német film meghatározó színészének utolsó befejezett mozifilmje nem csupán Ulrich Mühe bravúros alakítása miatt tekinthető az évtized…..
Láttunk mostanában nagy gólokat, védéseket, ütközéseket, de olyat, ami a New York-i házirangadón volt, régóta nem. A Rangers kapusa, Henrik Lundqvist először gyönyörűen összeesik, majd Nate Thompson Islanders-csatár kihagyja az év ziccerét. A két csapat mostani dolgait látva…..
Vasárnap szövetségi népszavazás volt Svájcban a minaretek építésének teljes betiltásáról. A referendumon a szavazók 55%-a vett részt, és dupla többséggel - az összes szavazat 57,5%-ával, illetve a 23 kanton közül 19½-ben többséggel - elfogadták a Svájci Néppárt…..
twisted 2009.11.30 13:14:59
@kitiltott: Salman Rushdie
twisted 2009.11.30 13:59:11
@Izmir: Megmondom én neked miért viselik a muszlim nők a csadort/burkát: mivel ez egy férfiközpontú vallás, az iszlám nem várja el a férfiaktól, hogy felelősséget vállaljanak saját szexuális vágyaikért. Könnyebb letakartatni a nőket, nem?
twisted 2009.11.30 14:35:20
@Izmir: Talán az utcán leveszik a csadort?
Tavaly októberben egy csapat ateista kampányt indított a londoni buszokon, amelyek oldalán elhelyezett hirdetéseken azt üzenték az embereknek, hogy talán isten nem is létezik, így aztán mindenki jobban tenné, ha az aggódás helyett elkezdené élvezni az életet. Ez a kezdeményezés…..
twisted 2009.06.12 16:45:31
@Archenemy: "Na akkor ebben előbb jusson egyetértésre az antivallásos front"
Szerintem aki kicsit is képes a gondolkodásra, annak ez nem kérdés.
twisted 2009.06.12 16:57:21
@berciXcore:
Dawkins, Hitchens, Dennett, Harris legújabb könyveit nem azért veszik, mert ők valakik. Azért olvassák őket, mert releváns a vallással kapcsolatos mondanivalójuk a 21. században. Átlagember nem hiszem, hogy előtte hallotta volna a nevüket (Dawkins-t kivéve).

"1) ők nem megrögzött evangélisták" Hát mik, tesze-tosza hívők?
"2) a vallási témájú könyveiket nem vállalja fel a tudományos könyvkiadás" Még szép. Menjenek olyan kiadóhoz ami megjelenteti őket, írjanak megfelelő színvonalú érvelést.
"3) a vallási témájú előadásaikat nem nagyon vállalja fel a tudományos előadások világa" Hogy vállalná fel, mikor ezen előadásoknak köze nincs a tudományhoz?
twisted 2009.06.12 17:19:55
@berciXcore:
"Nem tesze-tosza hívők, de nem is vezetnek műsort, mint Pat Robertson. BTW a nagy ateisták szerintem többet beszélnek Istenről, mint Pat Robertson. Azért ez kicsit furcsa, nem? ;]"

Én nem szoktam amerikai tévéshow-kat nézni, inkább olvasok. De ha már felhoztad ezt az agybeteg Pat Robertsont: A legutóbbi bejátszásban, amit láttam tőle a következő történt. Valaki tanácsot kért tőle, mert hozzáment egy ateistához, és nem tudja szabad-e ilyet és milyen hatással lesz ez az ő házasságára, mert egyébként nagyon szereti a férjét. Azt tanácsolta, hogy azonnal váljon el tőle, mert ő az ördög megtestesítője, semmi jó nem származhat ebből a házasságból.

Az efféle agyhalottaknak hatalmas nézettségük és befolyásuk van az egyébként is ultrahiszékeny és tudatlan amerikai népre. Nem csoda, hogy röhög rajtuk a fél világ.
A ma esti, Cápák című vetélkedőben hangzott el ez a kérdés a TV2-n. Tulajdonképpen ennek is a gyakori félrefordítások között lenne a helye, olyan sokszor sikerült már a Silicon Valley-t szó szerint és ezért rosszul magyarítani. Hát hol lenne a Szilikon-völgy, nyilván ott, ahol…..
Szolgálati közlemény - Felhívás -Játék Mindannyiunk által szeretett Szakítósblogunk hosszú hónapok óta készül arra, hogy meghódítsa a Világ Összes Megört Szívét: In English.  Csak itt, csak most, csak nektek eláruljuk, hogy már megvan a wordpresses blogunk is, aminek…..
twisted 2008.04.04 00:02:55