Regisztráció Blogot indítok
Adatok
FUGA webrádió

40 bejegyzést írt és 0 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Idén először, hagyományteremtő szándékkal indítjuk el a Magyar Tájépítészek Szövetsége alkotótáborát. Valami nagyon újat akarunk. Valami nagyon régit akarunk…   2013. július 12. - 08:00, péntek - 2013. július 19. - 18:00,…..
Nem kérjük, hogy halkítsák le rádiójukat, mert ez az éjszaka a hangoké is: Szent Iván és a Zene ünnepe egybeesik a Múzeumok Éjszakájával. Különleges tárlatvezetések és foglalkozások a múzeumokban - és a FUGA sem maradhat ki ebből: kiállítások és rengeteg zene a FUGA-ban!…..
Az Ünnepi Könyvhét és a Margó Irodalmi Fesztivál keretében Improvizációk és felolvasások elfeledett művekre     Lapbemutató, könyvbemutató, beszélgetések, vetítések (részletek itt) Az európai irodalmi délután célja, hogy a különböző európai…..
A Hello Wood egy összművészeti alkotótábor, ahol a szakmád nagyjai egy hét alatt a lehető legtöbbet hozzák ki belőled. Ez az a hely, ahol felteheted a koronát a portfóliódra, ahonnan az alkotásaid nem a fiókba, de neves kiállításokra és a médiába vándorolnak. Itt nem csak új…..
kegyelem – rettegés – emlék/mű     A bombáknak történetük van.  Alapvetően kétféle. Felrobbannak, és mint kifejezetten a pusztításra készített tárgyak, elvégezve dolgukat, bekerülnek a történelemkönyvek lapjaira, és a családok ajkán szövődő…..
Június 20-ig pályázhatnak a családi házak és kis társasházak tervezői az Év háza 2013 díjra, amelynek fődíja 500 000 Ft. Az Év háza Kuratóriuma a Magyar Művészeti Akadémia, a Magyar Építőművészek Szövetsége és a Magyar Építész Kamara szakmai támogatásával 2013.…..
Ki szeretne nemzetközi fotópályázaton részt venni és az Év Városi Fotósa cím büszke tulajdonosa lenni? A mi tavaly őszi akciónk résztvevői közül is kikerülhetne egy... "A dolgozó város" témával hirdetett pályázatot a CBRE (nemzetközi ingatlanfejlesztő cég), a határidő…..
Az Év Fája mozgalom idén is meghirdette a versenyt, és most sem egy konkrét fát hanem egy-egy kevésbé ismert hazai fafajt ismertet meg a nagyközönséggel és az erdészeti szakmával. Az adott évben az erdészeti ismeretterjesztés, az erdei iskola programok, tanulmányi versenyek és a…..
A Nemzeti Fejlesztési Ügynökség pályázatot írt ki, amelyben lehetőség lesz a Belvárosi közterek felújításához támogatást nyerni. Partnerként be lehet szállni, hogy mire költsenek majdnem 2 millió forintot. A Nyugati téri felüljáróból ugyan ennyi forrással nem lesz rögtön…..
Heti műsor indul a FUGA rádióban a Széchenyi István Művészeti Akadémia nyári fesztiválja apropójából. Először portésorozatot készítünk az építész tagokkal. A héten tartott közgyűlésről szóló hír az MTA honlapjáról: A Széchenyi Irodalmi és Művészeti Akadémia…..
A MÜSZi – Művelődési Szint és a FUGA webrádió (fugaradio.net) számára fontos ügy a város, annak tereivel és lakóival együtt. Az emberek, akik építik és használják, szeretik vagy átkozzák állandóan változó helyeit. Vannak köztük olyanok, akik…..
A FUGA webrádió mindig támogatja a civil kezdeményezéseket, és ahogy a Budapest100 is kedves a szívünknek, szeretnénk bemutatni egy hasonló eseményt: Az immáron negyedik alkalommal megrendezésre kerülő Szomszédünnep egy olyan nap az évben, mikor egy közös főzés, egy nagy…..
forrás a szekszárdi Rácz Studio vezető tervezője Rácz Zoltán vitaindítónak szánt cikket közölt a tervlap.hu-n, és már a bevezetés is elég erős: "Kedves kolléga! Te hogy látod, mit tehetne az állam, és Te mit tennél? Hogyan tudnál együttműködni az állami célok…..
fugaradio.blog.hu Klösz 100 2013.05.28 10:00:00
Az idén száz éve halt meg Klösz György (1844-1913), a magyar városfényképezés egyik legnagyobb alakja. A Magyar Fotótörténeti Társaság ebből az alkalomból számos programot szervez Klösz emlékére, többek között tudományos konferenciát is Városfényképezés…..
Az MTA 184. közgyűlésén a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem hét oktatója lett az Akadémia rendes, illetve levelező tagja, köztük Cságoly Ferenc. A FUGA rádióban máj. 23-án hallható Lukácsi Béla interjúja a Tanár…..
Imagine the world - Képzeld el a világot! A 25 éve alapított Hay Fesztivál mára a világ egyik legjelentősebb kulturális esemény-sorozatává nőtte ki magát, melyet öt kontinens tizenegy városában rendeznek meg. Május 17-21. között a Petőfi Irodalmi Múzeumban, a…..
Elkészültek a 3. DEPÓ Betonworkshop köztéri alkotásai. Az önkéntes betonbarkács foglalkozáson idén öt egyetem ötvennél is több diákja valósította meg kreatív ötleteit. Az utcabútorokat és street art alkotásokat ingyenes, kerékpáros BUPAP-városnézésen mutatják be…..
Felfedezés és ajándék! Premier előtti bemutató az Olvasójegy adásában: a HANEM zenekar új felvételeiből négy szám: csak a mi hallgatóinknak. Nádori Lídia műfordító, úgyis, mint a zenekar tagja, zongorista és énekes. Akinek ennyi jó kevés - de ez már egy másik…..
10:00 - 12:00 Tervasztal - délelőtti zenés információs magazin Rózsa Péterrel   12:00 - 15:00 Déli pausz a legjobb műsoraink ismétlésével, benne:     12:00-13:00  Műterem: Skardelli György 13:00-14:00 Aula: Mit tud nyújtani egy…..
10:00 - 12:00 Tervasztal – délelőtti zenés információs magazin Rózsa Péterrel 12:00 - 15:00 Déli pausz a legjobb műsoraink ismétlésével, benne: 12:00-13:00 Tervasztal: TÉR_KÖZ bemutatása – Schanz Judit és Erő Zoltán 13:00-14:00 Aula: Finta…..
Zenei válogatást sugárzunk ma, kellemes pihenést kívánunk kedves hallgatóinknak Pünkösd hétfőjén! Giotto, di Bondone: Jelenetek az Újszövetségből, Pünkösd. 1290 körül, freskó, Szent Ferenc templom, Assisi Forrás..
10:00 – 10:30 Milyen volt az ÓVÁS! fogadtatás a Múzeumok majálisán?Szakmai-közéleti (vita)műsor Ránki Júliával Könyv készül Erzsébetváros zsidó örökségéről az ÓVÁS! közreműködésével. Aktuális téma a Dob utca 21. és 19. ügye. A FUGA rádió és Ránki Júlia…..
10:00 – 11:00 Tervasztal: TÉR_KÖZ bemutatása A TÉR_KÖZ projekt szakmai háttere és az első workshop után várható folytatás tervei. A FUGA rádió és Ránki Júlia vendégei Schanz Judit (KÉK) és Erő Zoltán építész  A pályázat facebook oldala itt   11:00 –…..
10:00 - 12:00 Tervasztal - délelőtti zenés információs magazin Rózsa Péterrel 10:00-11:00 Nyolcadik Építészeti Workshop A 2013. június 16-tól június 22-ig Sopronban megrendezésre kerülő Nyolcadik Országos Építészeti és Összművészeti Workshop meghívott egyetemenként 8-8…..
Május 17-én pénteken bemutatjuk a nyár egyik legsokoldalúbb eseményét, a Nyolcadik Építészeti Workshopot! A felhívás:   Kedves Építészhallgatók! A soproni Alkalmazott Művészeti Intézet és a WorkShopron Művészeti Szakkollégium örömmel jelenti be egyedülálló és…..