Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Watchman

0 bejegyzést írt és 236 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Miután többször belerúgtak a rendőrökbe (cafeteria-csökkentés, megbízhatósági vizsgálat, korkedvezményes nyugdíj elvételének belengetése, semmisségi törvény), a kormány valószínűleg érezte, hogy ez már kicsit sok, és akár még veszélyes lehet.Így aztán Pintér…..
Kedden Matolcsy & társai (elméletileg) bejelentik a strukturális reformokat. Ez már a sokadik időpont változtatás, minden nap más időpontot jelentettek be. A hírek szerint még a hétvégén is gőzerővel dolgoznak a "csomagon". Ami sajnos azt sejteti, hogy olyan is lesz ...…..
Watchman 2011.02.25 22:47:43
@zero: Nyugi. El lesz ez baszva, de attól még csődbe nem megyünk. Kb. jól látod. Lesz egy kis farigcsálás itt-ott, aminek a harmada sem valósul majd meg, de előre kiértékelik, hogy sikerült.
Végül is nem csoda hogy felismered. Ez ment az elmúlt 6-7 évben. Gyurcsánynak is minden programja sikeres volt, vagy épp az ellenzék akadályozta meg (biztos fogták a kezét, és nem nyomhatta a gombot). Most majd annyi fog változni, hogy a program vagy sikeres lesz, vagy a komenisták miatt nem jön össze.
Január elsején lett Süveges Gergő az M2 intendánsa (milyen egy hülye szó, kedves Medveczky Balázs!). Furcsa, kissé félreállítás-szagú döntés volt egy politikai műsorokat vezető emberre bízni az MTV újonnan induló gyerekcsatornájának "elkészítését", annyi azonban…..
Watchman 2011.02.24 08:50:09
@arlequin: Tudod mi zavar? Az arányvesztés. Elindulunk onnan, hogy elfogyott a pénz a csatornára, majd jön a blogolás, mint indok. De tovább fűzzük, hogy igazából orbánozott, a blogolás csak megadta a lehetőséget, de ez sem elég. Igazából ellenállt az agitprop műsorok terjesztésének (egy gyerekcsatornán...), és el is érkeztünk a dikktátorozásig, meg a khadafizásig, a tömegmészárlást indító őrültig. Azért van egy kis távolság a kezdet és a végső következtetés között. Ez zavar.

Hogy SG nem elég rátermett? Én nem tudom megítélni. Azt viszont látom a hozzászólásokban, hogy nem beskatulyázható. Egy ilyen közszereplő szerintem ma nagyon sokat ér. Mert neki a függetlensége többet érne, mint a Párt (bármelyik párt) ölelése.
A 16%-os egykulcsos adó bejelentése után már pontosan lehetett látni, hogy bizony a bruttó 300 ezer forint alatt kereső gyermektelen munkavállalók rosszabbul fognak járni. Nem csak mi, hanem rengetegen mondták, hogy ez így azért nem egészen fair ... De a Fidesz leszarta lepöccintette…..
Székyné Dr. Sztrémi Melinda 1958-ban született Balassagyarmaton. Tanári végzettsége és jogi diplomája van. 2006-ban lett a Fidesz színeiben Salgótarján polgármestere, 2007-ben lépett be a pártba, 2008-ban a salgótarjáni alapszervezet elnökévé választották. 2010-ben egyéni…..
Watchman 2011.02.21 22:59:40
@Conv: Tisztázzunk valamit. :)
Ha egy hozzászólást személyeskedéssel kezdesz, akkor abból nehezen lesz más, mint anyázás. De mert úriember vagyok, túlteszem magam rajta.
Tisztázzunk még valamit. Ebben az országban ez a nő milliók szemében fasiszta, csak azért mert a fideszben van. Ezt már az origóban kiérdemelte, nem kell oda egy gyufaszálat sem odébb rakni. Más milliók ugyanilyen utálatkategóriába tennék, ha mszp-s, lmp-s vagy jobbikos lenne.
Ebben az országban a politikus akkor sem küzdhetné fel magát egy megtűrtnél jobb szintre elég sok állampolgár szemében, ha kőből vizet fakasztana, és halottakat támasztana fel. Ne legyünk naivak, ez az ország Széchenyit is megutálná, ha most politizálna.
Watchman 2011.02.21 23:19:45
@Horizont: @zizizuzu:
Sóhaj.. akkor még egyszer fussunk neki. A fizetést nem lehet utólag, sikerdíjként fizetni. Illetve lehet, csak hülye aki vállalja. Azért nem értek egyet a hőbörgésetekkel (már bocsánat, de ez az), mert egy képviselő + polgármester fizetése ennél nem lehet alacsonyabb. Akkor sem, ha néha alkalmatlanoknak is ki kell fizetni. Én nem tudom, hogy ez a nő jó képviselő-e (ti sem...). Azt viszont állítom, hogy azért a pénzért, amit ti elfogadhatónak tartotok, olyan ember nem vállalná ezt a munkát, aki el is tudná végezni.
Jelenleg nem egy jó dolog Magyarországon politizálni. (Nem a kocsmában, a parlamentben) Ennek az áldatlan állapotnak sok oka van, és nem ártana tenni ellene valamit. De a hőbörgés a képviselői fizetések ellen nem pont ezt éri el.
Tehát összefoglalva: a politikus teljesítményét (szerintem) négy évente szavazással, közben meg kritikával vagy csendes (esetleg hangos) anyázással lehet értékelni. Az anyázás mehet kisebb családi körben, vagy tömegesen az utcán. De a zsebében turkálás proli dolog. (Csak mellékesen, persze az esetleges korrupciót nem zsebben turkálásnak tartom, de itt nem arról van szó.)
Watchman 2011.02.21 23:43:38
@Conv: Jó akkor egy kérdésre válaszolj még. Itt vagy pl.. te. Értelmes embernek tartod magad, engem legalábbis lehülyéztél. Felajánlják, hogy holnaptól képviselő lehetsz. A mindenkori minimálbér tizenkétszereséért. Vagy elmehetsz mást csinálni. A szakmád. Történetesen a mindenkori minimálbér hússzorosáért. Mond, te mit választanál?

Érted már? Nem az a bajom, hogy EZ a nő megérdemli-e a pénzt. Félszóval sem mondtam, hogy Ő értelmes, megérdemelte, és elmehetne sikeres orvosnak. De megfelelő bérezés nélkül nem lehet elvárni, hogy olyan is jöjjön aki megérdemli.
Most meg jó éjt.. mára eleget harcoltam a zinternet a zigasságért ;)
A mexikói kormány 134 tonna marihuánát égetett el egy nagyszabású razzia után. Ezt a tételt az amerikai piacra szánták, de az maximum füst formájában juthatott át a határon.A képek magukért beszélnek... forrás http://www.utro.ru/..
Watchman 2011.02.21 21:55:15
@Pelydzs: "automata gépek ravaszán tartott katonák"
:)
Valld be, te is ott voltál, amikor égették...
Egyáltalán nem annyira nagyon tisztelt Kormány! Alapvetően a demokrácia, és az aktív demokrácia híve vagyok; így tehát, ha már megkérdeznek egy politikai kérdésről, akkor válaszolok, örömmel válaszolok, és őszintén válaszolok. Ez nem árthat. (Én már úgyis biztos…..
Watchman 2011.02.20 11:25:05
@Brendel Mátyás: Megint ezek a szoci hazugságok. Ja ha valaki nem szavazott a fideszre, az biztos ellenzi, igaz? Aki nem velük van az csakis veled lehet. Teljességgel kizárt, hogy aki nem ment el szavazni, annak mindegy. Az elfogadja akár az alkotmányozást is, de annyira nem érdekli, hogy egy szavazattal támogassa. Tudod a kétharmados többséghez sem az állampolgárok kétharmadának a támogatása kell, hanem az érvényes választáson leadott szavazatok kétharmada. Minden más csak uszítás és hazugság.
Ugyanígy teljesen rendben volt, amikor Gurcsány úgy vezette az országot, hogy az állampolgárok elsöprő többsége nem akarta kormányon látni. Mert a választáskor megjelentek többsége meg igen. Ennyi kedves barátom.
Engem nem érdekel, hogy lesz-e új alkotmány. Tökéletesen megfelel a régi. De veled nem vagyok egy véleményen! NE akarj a nevemben szólni.
Most olvastam el Sándor "Papa" István nyugalmazott rendőr alezredes 54 oldalas tanúvallomást, melyet 2000-ben tett az olajügyeket vizsgáló parlamenti bizottság előtt. (Köszönöm a tippet!) Röviden: aztakurva ... Egészen elképesztő összefüggések és sztorik vannak, na…..
Watchman 2011.02.06 19:25:55
@Gyalogfenyő: Nem a konkrét sikkasztást fogadom el, hanem a jelenséget. Vagyis örülnék, ha XY politikus/rendőr stb. sittre kerülne lopásért, de azzal tisztában vagyok, hogy a sikkasztást ez még nem számolja fel. Támogatnám a korrupció elleni harcot, de elfogadom, hogy ennek a folyamatnak a célja a jelenség mederben tartása kell legyen, és nem a felszámolása, mert az utóbbi lehetetlen.
Ugyanígy felháborít, hogy évek óta semmi nem történik a rokkant nyugdíjjal történő visszaélések ellen, de nem várom el, hogy a tutifrankó pöpec szabályozás majd teljesen felszámolja.
Watchman 2011.02.06 21:29:52
@Hajszás Láncos: Lószart mami. Hogy egy klasszikust idézzek :D

A korrupció minden rendszerben jelen van és volt, de elemi szinten mindig ott érvényesül, ahol nagy a hiány. Pl. kommunizmus :) amikor egy kiló kávéval, vagy még régebben hússal, bármit és bárkit megvehettél.
Az amerikai bevándorlók történetét meg nem tudom, hogy a lenin összesből, vagy a kis fasiszta kézikönyvből idézed, de nem egészen úgy volt. Kapásból hülyeség a semmit semmivel köti össze rész. Mind a keleti mind a nyugati part masszívan lakott volt. A vasút elsődleges szerepe nem a személyszállítás volt, hanem a fuvarozás.
A bevándorlók ráadásul nem toborozással mentek. Vagy gondolod hogy az éhező íreknek nagyon kellett mutogatni képeket?
Ezeket az elméleteket hol terjesztik amúgy? Az agitpropból marad meg, vagy van újabb forrás is?
Watchman 2011.02.06 22:35:53
@Hajszás Láncos: Én azt egy szóval sem mondtam, hogy a kapitalizmusban nincs korrupció, csak jeleztem, hogy hülyeség összekapcsolni vele, mert általános jelenség, és nem a kapitalizmusra specifikus.

Ami Dee Brown illeti, hát nem ő lenne az első hülye, aki könyveket ír. Az állatásaid attól még ostobaságok, ráadásul elég átlátszóak... mind az ír éhínség és az ebből következő kivándorlás, mind a népes lakossággal rendelkező keleti ill. nyugati part elég jól leellenőrízhetőek. De ne foglalkozz a tényekkel meg érvekkel, ha megfelelő önbizalommal ismételgeted a hülyeséget neked lesz igazad. :) Látod, én ezzel rád is hagyom.
Igazad van. Jó éjt
A Honvédelmi Minisztérium Fejlesztési és Logisztikai Ügynöksége összesen 390 millió forint - opcionálisan pedig további 30 százaléknyi - hús- és hentesárura írt ki nyílt közbeszerzést. A felhívásra 4 ajánlat érkezett, de a felhívásban megjelölt 2010. december 6.…..
2010. szeptember 13-án írtam:"Amint lesz egy kis időm, kikérem a Szíjjártó bérezésére vonatkozó adatokat is, mert nagyon érdekel, mennyi pénzért hajlandó folyton segget csinálni a szájából."Nos, jól megfizeti Viktor az ő szóvivőjét, aki bármit hajlandó…..
Watchman 2011.02.03 19:44:38
@zero: Ja.. tíz kemény százalékkal. Balsainál még 50 ropival. Nyilván ez volt a cél. Szólt a Szíjjártó, hogy neki nem elég a két milka.. kell az apró is.. :D Sőt lehet, hogy a sebességi korlátot is átlépik az ódikkal. Tíz! Kemény! Százalékkal!
Ha valami értelmes összeggel lépték volna túl talán igazat is adnék, de ez így csak magyarázkodás.

@Jofiu: A másik munkája mindig szart sem ér.. jaja csak Józsi bácsi a melós dolgozik. Mert a kulák meg a tőkés a munkásosztály vérén és verítékén hízik meg. :)
Az a helyzet, hogy ez a fizetés arányos egy nagyobb cég vezetőségének a bérével. Ennyi.
Watchman 2011.02.03 19:58:47
@Hajszás Láncos: Egy szóval: igen. A bér arányos.
Az esztergályost senki nem kötelezte, hogy havi 80ért melózzon. Miért nem ment el sztár építésznek Párizsba? És zsebre vágná az egész fityiszt. Persze az picit nehezebb, mint sírni, hogy nekem is jár. Jár persze.. csak nem jut.
Igen kellemetlen, hogy sokan nevetséges összegekért tolják az ipart, de:
1. ezért nem (csak) és főleg nem első sorban a mai vezetők tehetnek. Ha a világ legtehetségesebb politikusai irányították volna az országot az elmúlt 10 -15 évben, akkor sem lennénk egy szinten pl. Németországgal. Az elmúlt 50 évet nem (csak) a vezetőség baltázta el... közösen hozzátettünk MIND egy kicsit.
2. Ha Szíjjártó meg Lázár havi 20 ropit keresne és Ladával járna akkor sem lenne több pénze az esztergályosnak. Mert sok az esztergályos, és kevés a Lázár. Szóval az csak egy ilyen dögöljön meg a szomszéd tehene is érv.
Majdnem elsiklott a figyelmünk a múlt hét legfaszább írása felett, de szerencsére egyik olvasónk jelezte nekünk, hogy a Magyar Hírlapban már megint a blogokkal foglalkoznak. Szombaton jelent meg Huth Gergely publicisztikája, és mivel mi is meg vagyunk említve, kénytelen leszek…..
Watchman 2011.01.31 20:09:24
Most nem értitek a hagyományos média problémáját a blogokkal, vagy nem akarjátok megérteni? Mert nem olyan bonyolult, csak gondolkodni kell.
Senkit sem érdekel, hogy kapsz-e pénzt a bejegyzésért vagy sem. Legkevésbé az olvasót. Ő csak követ, és a leírt dolgokat készségesen elhiszi, mert nincs ideje utánanézni, mint ahogy nektek sem. Ez a különbség a blog és az újság között. Ott egy író (jobb esetben, ha nem egy kizárólag a kulturkampfnak szentelt médiumban ír) nem meri leírni a fél füllel hallott harmadkézbeli információt, meg amit fél óra alatt guglizott össze, mert a hitelessége a kenyere, ha elveszti mehet kukázni. Ti viszont nem. Csakhogy emberek ezreit értek el így is, és tévesztetek meg. Nem egyszer írt már ez a blog is bődületes marhaságokat.
Ezen nem segít sem a bíróság, sem a per. Legkevésbé az, ha az index 1-2 nap múlva leszedeti. Az olvasók igen nagy százaléka ezt észre sem veszi.
A legtisztább példa alig pár napos. A WB-ben történt balesetnél pontosan a blogok és a közösségi média vezette félre az olvasók tömegeit, akik napokkal a valós tényállás nyilvánosságra hozatala után sem hittek a hivatalos médiának. Még rossz szándék sem kell a félretájékoztatáshoz..
De napi szinten olvasok olyan bejegyzéseket, amelyek hemzsegnek a kisebb nagyobb tévedésektől vagy csúsztatásoktól (a hivatkozott örülünk vincent is masszív kulturkampfot folytat.. csak szólok). De nem kezdek el szent háborút az igazságért, mert úgy sem érek el semmit. Csak egy leszek a név nélkül firkáló hozzászólók közül, és az olvasó annak hisz akinek akar. Meg hát:
xkcd.com/386/ :)

A lényeg, hogy ha tetszik, ha nem, véleményformálók vagytok. Nincs tömeg-intelligencia. A hibát nem javítja automatikusan az olvasók hada, a bólogató kommentelők sem tévedhetetlenek.

Szóval inkább nektek kellene picit körültekintőbben osztani az észt, és néha, csak néha picit nagyobb felelősségtudattal kilökni azt a posztot az internetre.

A probléma súlyos, és nem segít sokat, hogy csak a Bayer meg a Huth féle idióták foglalkoznak vele. Ráadásul ők is csak önös érdekekből köpködnek, mert irigykedve vették észre, hogy mások hatékonyabban tolják az árokásást.
Watchman 2011.01.31 22:16:44
@zero: "Mu-ha-ha ... te most csak úgy általánosságba írtad ezt le, vagy a magyar "újságírókról" írtad ezt?"

A magyar zsurnalisztika nem áll meg a Népszavánál. A Portfólió vagy a HVG szintjén már más a hitelesség értéke. Még akkor is, ha itt sokan judeobolsevista ármánylapoknak hiszik :)

"Ezért blog. Vagy olvasod, vagy nem olvasdok. Ha hülyeségeket ír egy blog, nem vissza legközelebb. Vagy beírod kommentben, hogy ez nem így van. Sok ezer olvasó ezerszer többet tud, mint az az egy blogger. Ezt hol tudod megtenni az újságírók nyomtatott vagy online cikkeinél? Pedig azokban is vannak "bődületes marhaságok"."

Itt nem arról van szó, hogy nekem tetszik-e. Nyilván látok egy blogban értéket, ha visszajárok. Azzal van a baj, hogy sokan ugyanolyan hiteles (vagy hitelesebb!) forrásnak tartják, mint a hivatalos sajtót, médiát. A hitelesség viszont lehetetlen teljes anonimitásban. A AFP fotósát kirúgták miután kiderült, hogy photoshopolta a képeit, egy bloggazdát ki rúg ki? Az olvasók aggasztó hányada mégis egy szinten kezeli a kettőt.

"Facebookon/Twitteren mindenki azt ír le amit akar, azt oszt meg amit akar. A konkrét esetben, a késelést sztorit először a nagy hírportálok hozták le, Népszabi, Index stb, nem a blogok!"

Az interneten mindenki azt ír, amit akar. A blog is, a twitter is. És ezt mindenki elfogadja, tovább adja, és meg sem fordul a fejében, hogy a 3 mp alatt leírt hozzászólás félreérthető-e. A srác, aki kitwittelte, hogy késelés történt, elfelejtette megjegyezni, hogy az információ hallomásból származik, és nem volt szemtanú. Sokan értették félre. És a blogok adták a teret a hisztéria kibontakozásához, néhol nem a bejegyzésben, hanem a kommentekben. És amikor tömegesen állítják, hogy késelés történt, akkor érvényesül a közösségi média véleményformáló ereje. Ott ki javította ki a tévedést, és milyen sikerrel?

"Ezzel nem értek egyet. Legalábbis itt azonnal kijavítanak az olvasók."

Volt már szakmámba vágó poszt (nem a VB-n), ahol hiába próbáltam javítani az ordító hülyeséget, nem nekem hittek az olvasók.

"Igyekszünk mindennek utánanézni, pont azért, mert rohadt kellemetlen, ha "hülyeséget" írunk le. Bár sok posztnál be-be csúszik egy-kettő :S"

Nincs kétségem afelől, hogy igyekeztek. Nem feltételezek semmilyen rossz szándékot, akkor sem amikor nem sikerül.

"Bármelyik mszp-s/lmp-s/jobbikos/fideszes indíthat álnéven blogot ... ez benne van a pakliban. De szerintem hamar rájön mindenki ilyen esetben, hogy a blog melyik irányba húz és úgy viszonyulsz a bloghoz. Pl. a Piroslap elég egyértelmű :-)) "

A véleményformálás nem egyenlő az agymosással. Nem kell hazudni, vagy tudatosan félrevezetni az olvasót, ahhoz hogy befolyásold a véleményét. Veled sosem esett meg, hogy elolvastál egy bejegyzést, majd pár nap múlva, amikor új információhoz jutottál kénytelen voltál átgondolni előző álláspontodat? Ilyenkor érződik legjobban a véleményformálás. Nem kell oda pártiroda, meg fizetett bérblogger.
Kérem szépen, valahogy így kell jó teaser-t forgatni, amiben nem történet semmi, mégis odaszegezi az embert a képernyő elé, és arra készteti, hogy ujjongva ismételgesse a premier dátumát magában, április 17., április 17.   ..
Vastagbőr A főszervező 2011.01.16 13:24:00
Teljesen egyetértek Szekuriti kollégámmal, a biztosítás nagyon komoly feladat, és ez teljes mértékben az eseményt szervező feladata és felelőssége (egy rendezvényszerző a tegnap estéről). Tegnap a West Balkánban (Nyugati tér, a volt Skála Metró) tartott "Noise Night…..
Watchman 2011.01.16 19:31:01
@Filhipposz: "emberéleteket követelt a liberalizmus"
:DD
@hagyma: "amelyik korosztalyra gondolsz az a nagyapam korosztalya"
Pontosan! Örülök, hogy célba ért. Mindenkinek az aktuális generáció a túl szabad, a saját fiatalsága a tökéletes, és az előző generáció(k) a maradi. Nem azért, mert akkor jobb volt, hanem mert az emlékek miatt megszépül a szürke. 20 éve nem volt ilyen diszkó, mint ma. Punkt. Volt más. Akkor is volt rosszul nevelt, elbaszott gyerekkorú lány, aki ha nem is vbk-ért, és nem is orálisan, de minden második kant kielégített. Volt "jó" gyerek, aki hallgatott a szüleire, és volt aki bandázott a többiekkel. Nem vagyok tizenéves.. nem sokára huszon sem leszek már, szóval ne aggódj, éltem én is cucilizmusban, nem csak a történelemóráról ismerem. Csak arra akartam rávilágítani, hogy attól mert úgy tűnik, még nem biztos, hogy valóban, _lényegében_, annyira más volt a világ pár éve.
@Horizont: Mi van már, ma mindenki harap? Te régebben türelmesebb voltál. Igen a kettő között is van élet. Sőt!! Majdhogynem egyenlőségjel is van a kettő között. Csak nehezen vesszük észre, mert túl elmerülünk a kis különbségekben.
Watchman 2011.01.16 19:49:05
@Alikam: Ahogy mondtam, a fejekben van baj. És a fejek a hivatalban is vannak, nem csak kint. Az a gond, hogy mindenki megszokta, hogy hárít. Igazad van, a hivatal is csak annyit mond, hogy nem én voltam. Utólag mindenkinek az az első, hogy fedezi a seggét. Előtte meg tombol a sültelen optimizmus, hogy úgy sem lesz baj. Ezen a helyzeten soha semmilyen törvény nem fog változtatni. Előbb jöjjön meg a mentalitás. Hogy a szervező ne azt nézze, hogy a törvény betűje be van-e tartva, hanem azt hogy a vendégei biztonságban vannak-e. Hivataltól függetlenül.
A hivatalnak is kötelessége lenne rendesen ellenőrizni, de én azt szeretném, hogy az emberek legalább egy elfogadható hányada nem a kényszer, vagy az esetleges törvények miatt tenne meg mindent a biztonság érdekében (akár a profit egy részének a kárára is) hanem felelősségből.
Watchman 2011.01.16 20:13:43
@Horizont: A tegnapi esetnél lényegtelen, hogy hány évesek voltak. A 24 éves is pont ugyanígy esik pánikba/hal meg egy tömeghisztériában.
Ami a 14 éveseket illeti, azért a többség még otthon marad. Évek óta nem járok ilyen helyekre, tinidizsibe meg sosem voltam, de azért esténként látom, hogy hány évesek (milyen állapotban) mennek haza. A többség, a nagyon nagy többség masszívan 14-15 fölött van. Azt meg sosem éred el, hogy mindenki otthon üljön pizsiben a tv előtt. Ha nem engedik be a WB-be, majd elmegy máshova. Akár a parkba a haverokkal. Korán érnek ezek a lányok? Nem. Csak azt hiszik. Általános ez a korosztályban? Szerintem nem. És kétlem, hogy azzá válna. Csak a jelenkor médiája sokkal jobban prezentálja a devianciát. Sokkal láthatóbbak a szélsőséges esetek, mint 20 éve.
Üdv Despota!   Sokszor olvasom a blogodat, amihez gratulálni is szeretnék. Én magam nem keveredtem semmiféle munkajogi vitába, inkább az álláskeresőknek szeretnék 1-2 jó tanáccsal szolgálni.   Cégünknél nemrég bővítést hajtottunk végre, és kerestünk egy fő…..
Watchman 2011.01.08 15:14:30
@bayern munchen: Mondjuk összehasonlítod a többi ajánlattal? Senki nem tiltja, hogy egyszerre több helyet is megpályázz.
Watchman 2011.01.08 15:20:43
@Darth Revan: Na de Revan nagyúr! A normál cégeknél a beosztottjainak nincs rohamsisak a fején. :))
Szerintem nincs azzal semmi baj, ha valakinek az is számít, hogy hogy néz ki a leendő alkalmazott. Attól még nem biztos, hogy gerincre is akarja vágni.
Watchman 2011.01.08 15:33:01
@Animacs (a Tyne folyó déli partja):
*(tesóm kérdezi: szerinted a fél éve tanulok egy nyelvet melyik kategória?)*

A nyelvtudás nem jó bor, hogy csak idő kelljen a nemesedéshez. Van aki fél év alatt erős középre is felhozza magát, van akinek egy élet is kevés az alaphoz.
HírTv vs. Economist, körülbelül mint egy Loki vs. Manchester United meccs, mind a kettő roppant szórakoztató, és nem az angolok szopnak :) Január 5-én a HírTv kezdte a mérkőzést: "Nem lepődött meg a miniszterelnök szóvivője az Economistban megjelent manipulált…..
Még eléggé a hónap elején tartunk, de Kiss Norbert után máris van egy újabb jelentkező a havidíjra.A szende arcú Nagy Anna kormányszóvivő asszonyról (életrajz itt) derítette ki a stop.hu, hogy fodrászát közpénzből fizetik. A Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium…..
Orbán Viktor minden forradalmi lózungja ellenére sem mert nekimenni a mindenkori magyar kormányt fogva tartó, egyre csak hízó inaktív népességnek. A Fidesz, akárcsak szocialista elődjei, az aktívakat sarcolja és az inaktívak kegyeit keresi. A Véleményvezér évértékelése.…..
Watchman 2011.01.05 11:28:42
Csalódtam-e a Fideszben? Csalódtam. Nem a manyupok miatt, nem az IMF miatt és nem a bankadók miatt. Ezekhez én nem értek, és nem tudom megítélni, hogy miért szükségesek, és mivel lehetett volna kiváltani. Azért csalódtam a Fideszben, mert ugyanazt a kommunikációt folytatja, mint az MSZP. Minden rendben van, ők mindent jól csinálnak, és ezután mindenki jobban jár, bezzeg a mocsok kommunisták. A maszop is 8 évig mondta, hogy ők megmentik a zembereket az éppen aktuális ellenségtől. Az ellenség aztán volt kapzsi orvos, lébecoló egyetemista meg persze a középosztály meg a nagytőkések. Senki nem meri ebben a kurva országban kimondani, hogy nincs minden rendben. Hogy nem a zemberek ellenségei miatt nincs kolbászból a kerítés, hanem mert járni jár csak nem jut.
Tele vagyunk szellemi fogyatékosokkal, akik képesek levezetni, hogy az MSZP 8 évi szerencsétlenkedéséért a FIDESZ a hibás legalább részben... És el is hiszik. Most meg jönnek a társaik, akik levezetik, hogy minden FIDESZes baromságért az MSZP tehet. Ugyanígy levezetjük, hogy a minden bajunkért a zsidók/nyugdíjasok/munkások/tőkések/nácik/kommunisták/középosztálybeliek a hibásak. Csak ki ne derüljön, hogy a dolgokat mi basszuk el kollektíve, és nem a démoni ellenfél.
És én is osztom a zészt a blogon, mintha olyan sok lenne nekem is. :) 10 millió polihisztor országa vagyunk, de már nem sokáig, mert fogy a magyar.
Mandiner blog A káromkodás joga 2011.01.03 07:01:00
„S dúlt hiteknek kicsoda állít káromkodásból katedrálist?” Nagy László: Ki viszi át a szerelmet?   A morgás joga után a káromkodás jogával is meg kell ismerkednünk, úgy tűnik. A csúnya beszéd a szólás- és művészi szabadság sajátos eseteként vetődik…..
  Ez a Médiatörvény szar. A szövegből kiindulva nem előrelátható, hogy milyen sajtóvétség az, ami szankciót von maga után. Ezek után mellékes, hogy mekkora a bírság, hogy a testület a rendszerváltás óta először nem többpárti delegáltakból áll, mellékes, hogy a…..
Watchman 2010.12.31 15:01:11
@kíváncsivagyok:
1) A te demokráciádban én sitten ülnék a véleményem miatt. Nem hiszem, hogy olyan jó hely lenne. Az én demokráciámban az megy be a házba, akit beszavaznak. (Tiszta Való Világ :DD) Ha paraszt, hát paraszt... A népet nem lehet lecserélni.
2) A "csoportok" méltóságának a védelme ebben az országban összenemzeti sport... Nem csak a FIDESZ akar valakit védeni, hanem boldog-boldogtalan. Halkan mondom, te sem vagy jobb, ha meg akarod mondani, ki lehet a parlamentben, és ki nem.
3) Nem mindegy. Ha nem érted a különbséget, azzal én nem tudok mit kezdeni. Tudod osztogatnak vagy fosztogatnak...
Watchman 2010.12.31 15:20:19
@Exe Géza: Hagyjál már te is ezekkel a nyugati gazdasági körökkel. Attól mert volt nyugaton pár ballib zelóta, aki nagy marhaságokat írt a FIDESZ-ről, azért nem kell ezzel takarózni a végtelenségig. Most azért jó pár nem éppen baloldali lap is beszólt. Nehogy már az egész világ a mi leigázásunkon ügyködjön.
A jajveszékelő demokráciaféltés nyilván ostobaság, de azért ne essünk át a ló túlsó oldalára.
Watchman 2010.12.31 15:27:14
@kíváncsivagyok: Ha a szavazók rá adták le a voksukat, akkor nem zavar. Akkor sem ha kis bajszot növeszt, és kizárólag németül hajlandó megszólalni. Mert ilyen kis jelzőket, hogy náci meg fasiszta nagyon könnyen lehet ám találni. Majd baj lesz a barna hajúakkal, meg a kék szeműekkel, vagy az órásokkal, mert nem jól ketyegnek. :)

Az én demokráciám pont azért demokrácia, mert a náci is bekerülhet, ha megválasztják. A hazugság a te demokráciád, éppen azért mert kizárod.
Már nincs szó a közösségből való kizárásról, csak a gazdasági racionalitásra való hivatkozásról és a számokról. Csak éppen utóbbiak hibásak. Szépen lassan kapcsol a kormány is magánnyugdíj-rendszer ügyben. Úgy tűnik felmérték (vagy a közvéleménykutatóik mérték…..
Watchman 2010.12.04 11:52:27
@Secnir: Ne haragudj de nagyon nagy butaságokat beszélsz. Hogy lehetne tehermentesíteni az államot, ha 100% manyupba fizetnénk? Az aktuális nyugdíjak szerinted honnan jönnének, a jó tündértől? Te is csak a saját mikrovilágodat látod. Ha 100 forinttal több lesz a zsebedben, akkor az már jó. Ha ezért az államnak 5000 forinttal többet kellett költeni, az már nem érdekel. Tényleg pénzügyi analfabéták országa vagyunk, ha még az értelmes emberek is így gondolkoznak. Az hogy megérte-e átállni a manyupokra attól függ, hogy a rendszerből kivont pénzzel realizált profit nagyobb-e, mint a kivont pénz pótlására felhasznált összeg, beleértve annak költségeit, kamatait. Ez viszont nem olyan egyszerű számítás, nem lehet két szorzással és egy osztással kiszámolni.
  87 éves a török köztársaság, és ki tudja, lehet, hogy hamarosan átveszi a helyét a kicsit több mint egy hónapos Iszlám Együttműködés Rendszere. Az IER népszavazás útján jött létre, lényege a következő: Törökországban eddig az volt a helyzet, hogy a…..
Watchman 2010.11.01 10:47:38
@-d(-_-)b-: Jelen. Szerintem több törökkel beszélgette/dolgoztam együtt, mint bárki itt a blogon. Rendesek, kedvesek, viccesek, és a huszonéves srác meglepődött, hogy nekem nem a szüleim választják ki a feleségemet... Nem gonoszok, nem hódítók, nem keresnek janicsárokat, de Európában nincs helyük.
Örülünk, Vincent? Alámosás 2010.10.09 21:04:00
Kedves Olvtársak!Ennek a műnek a szerzője nem én vagyok, hanem kiski kollég. Technikai okokból úgy alakult, hogy én teszem föl ide, de az ő nevében:Pasteur/cAmikor terveznek egy műtárgyat, mint egy iszaptározó, mérnökök dolgoznak az ügyön. A mérnök alapvetően gondos ember. De…..
  Nem sokszor tud olyan képi világot produkálni a szokásos esti híradó, hogy el kelljen kapcsolnom. Valamelyik nap viszont, amikor kistotálban sugározták, amint egy póznához láncolt, a vöröslő iszapban csatakosra ázott, habzó szájjal vonyító-vergődő kutyát két ember…..
Watchman 2010.10.09 15:20:23
Aki segíteni akar az utaljon, ne sms-eket küldjön. Pl. az igazi vöröskeresztnek. (voroskereszt.hu/)
Akik meg a kamu oldalakat üzemelteti, azok fürödjenek meg sósavban, vagy lúgos iszapban.
Watchman 2010.10.09 15:21:39
Watchman 2010.10.09 16:22:49
@WonderCsabo: Természetesen. Nem azt akartam ezzel mondani, hogy a 250 ft nem elég. De az utalásnál nem gombolják le a pénz egy részét a bankok, mint a telefonhívásnál a szolgáltató. Illetve pénzt azt ugyan gombolnak le, de rólad, és nem a felajánlásodból :). Még külföldről érkező utalásnál is megadható, hogy a fogadó fél költségeit is állod.

És nem csak 100 ezer forintot lehet utalni. A vezeték elbírja az ezret is.

Amúgy természetesen mindenki segítsen annyival, amennyivel tud. A jó szándékkal adott 100 forint is értékes.
Kedden Geréb Ágnest őrizetbe vette a rendőrség, szerdán jópáran tüntettek a szabadonbocsátásáért, tegnap előzetes letartóztatásba került.(Fotó: Pozsonyi Zita, Blikk)A demonstráción és az arra való felhívásban is elhangzott egy mondat, ami remekül rávilágít a…..
Watchman 2010.10.09 15:54:05
@mcs: Persze. És ha fényevéssel akarja gyógyítani a kis krapekot, akkor abba sem lehet beleszólni. Aminek anyagi vonzata van, azt nyilván nem lehet megszabni, vagyis nem várható el, hogy mindenki volvoban vigye iskolába a gyerekét. De azt, hogy az oep által minimálisan garantált szolgáltatást tömény idiotizmus miatt nem veszi igénybe, na az ami már nem elfogadható.