Regisztráció Blogot indítok
Adatok
acel

0 bejegyzést írt és 658 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Harry Harrison neve nekem eddig A technicolor időgépet jelentette. Még a blogom beindítása előtt olvastam, s a Molyos értékelésem annyira kurta, hogy fel sem másoltam ide. A kurtaságban annyit fogalmaztam meg, hogy, oké, olvasható, néha rötyögős, egyszer röhögős, de úgy különben időtöltésnek jó, de…..
Ha egy jól működő, stabil, megbízható laptopra vágysz, akkor elég csalódott leszel, amikor a laptopod nem működik jól, nem stabil és a legkevésbé sem megbízható. Olvasónk lassan két hónapja szenved az újra és újra megjelenő, váratlan kékhaláltól, a szerviz pedig elég döcögősen kezeli a…..
E-könyv olvasók Radar! 2009.10.04 23:33:00
Közkívanatra itt egy poszt, semmi másért, hogyha valaki más témához nem illő anyagot  talál a hálón, itt megoszthassa. A legjobbakból posztot fabrikálunk. Előre is köszönöm, a többi olvtárs nevében is. UPDATE: új megjelenéseket, érdekes könyveket a Könyvradaron…..
Kedves Barátaim az Úrban, Nem titok, hogy nagyon sokáig voltam Kindle Paperwhite rajongó. Első generációs modellem van, amelyik ugyan csak az idén tölti be a hatodik életévét (helló, mobiltelefonok), de nem most kezd el iskolába járni, lévén a fiam jópárszor magával vitte már a suliba, nem egyszer…..
acel 2018.10.14 10:36:41
@Dworkyll: Mobilon nem láttam az árat, a leírásra koncentráltam, És ennél az árnál tényleg minimális réteg lesz a célközönség, :-(
Zsolt nem impulzusvásárló és nem is egy Hübele Balázs. Porszívóját nagyon tudatosan, előzetes tájékozódás után, bizonyos szempontok teljesülése mentén választotta ki, hogy aztán a nagy tudatosság után otthon szembesüljön egy gigamaflással, egy egészen más hatásfok-besorolásról szóló cetli képében. A…..
Nem lacafacázik a Xiaomi, ha a vásárlók kiszolgálásáról van szó. A tavaly novemberben megjelent Xiaomi Redmi 4A volt a gyártó legelső hihetetlen olcsó telefonja, amit most is lehet kapni és csupán 99$-t kell leszurkolni érte a virtuális kasszánál. A belépőszintű kis mobil nagy eladási számokat…..
Vannak olyan cikkek, amiknek nagyon nehezen állok neki, és vannak olyanok, amiknek kezdetét nem győzöm kivárni. Ez most az utóbbi lesz, így alig egy hét használat után próbálok véleményt alkotni az eddigi legszebb telefonomról...
acel 2017.11.07 15:43:07
@annyi amennyi: Neem ugy néz ki mintha nagyon akarnák frissíteni, a többin telefonnál se nagyon látok verzió váltásokat, de az oreo fontos lenne mert onnantól válnak szét az androidos és gyártói javitások, És a Wifi Krack javitás is fontos lenne, A Mars pro-ra kiadták a krack és a blueheart javitást? Tetszik a telefon, de a zéró support áz gáz.
acel 2017.11.08 13:27:11
@annyi amennyi: Azt megnéznég hogy most a 2017.10.5-ös frissítés rajta van-e? Ez tartalmazza a Krack javítást, enélkül nem érdemes foglalkozni vele.
Elvileg annak örülnek az emberek, ha egy szolgáltató valami fejlesztést eszközöl a lakóhelyükön, olvasónk mégis nehezen válik meg az analóg vezetékes telefonjától. Kérdés, hogy jogos-e a morgolódása. Nb. Homár! Gondolom, nem én vagyok az egyetlen, aki "Kedves ügyfelünk!" megszólítással - ami…..
acel 2016.04.11 13:42:22
@metal:
A set top box 10-20 wattal évente elvisz 20-30kwh-t
A gateway sem lehet kevesebb, ha nem is 300, de a 3000f-tos telefondíjhoz hozzárak 10%-ot.
Csak mert, és a hgw az uniós normákat sem teljesíti.
Lehet, hogy úgy tűnik, mintha rászálltam volna a Jobbikra, pedig nem így van. Csak egyszerűen nem tudok elmenni a dolgaik mellett. A múltkori nagy arculatváltás után most az ifjúsági tagozatuk rajzversenyét nem tudom szó nélkül hagyni. "Kedden tartották a Képviselői Irodaház…..
Kedves barátaim az Úrban, bár teljesen úgy néz ki, de amit látunk az még nem a tuti, a DiBook.hu még nem indult el rendesen. Amit látunk az praktikusan egy nyilvános tesztüzem. Leginkább azért mondom ezt, mert pont azok a tényezők, amik megkülönböztetnék a meglevő ekönyves…..
acel 2013.11.11 22:08:35
- Elég volt a két rezsicsökentés?!- Nem, uram!- Folytatódik a háború?!- Igen, uram!- Mivel csapunk le legközebb?!- A hexakódokkal, uram!Így képzelem el, ahogy a Fidesz-KDNP háromnapos ottalvós frakciógyűlésen Orbán Viktor korán reggel lezavarja a svédasztalos büféreggelihez…..
Ezt sem én írtam, de olyan jól sikerült, hogy nem tudom nem újraközölni. Az eredeti cikk itt olvasható: http://eclassic.hu/teka/win-win-lose-lose/ avagy: Felhőbe töltesz? Kölcsön-e vagy? (ad notam Sickratman: ****-* ****?) Parázs vita „helyszíne" volt minap az egyik…..
acel 2013.10.01 15:22:30
@Hottentottenstottertrottelmutterattentäterlattengi: @ekat: @Dworkyll:
Ezért rossz megközelítés az időkorlátos kölcsönzés, de itt a google music, 5 cd áráért azt hallgatsz amit akarsz, ha nem lopod a könyvtárat (államilag fizetett iskolás olvasójeggyel) akkor is 4-6 ezer forintba kerül évente, meg egy csomó utazgatásba. A lényeg ha van pénzed -elköltöd könyvre, ha nincs nem, ugyanannyit költ a piac könyvre a forgalmazási formától függetlenül. Csak az elosztás a kérdés. Ehhez az általánydíj vagy az olcsó drm-es kölcsönzés pont megefelelő.
Órákig tartó sorbanállásra kényszerülnek szinte mindegyik XVIII. kerületi iskolában a gyermekeik ebéd befizetéseire váró szülők. Az egyik - állását féltő, emiatt csak név nélkül nyilatkozó - igazgató szerint az önkormányzat lecserélte a korábbi ebéd befizetésekhez…..
acel 2013.09.09 10:50:01
@Viktória Kassai: A szülők tudják ezt, ezért állnak általában türelmesen a sorban, mert tudják a sorbanálláért az átutalásos fizetés nem létezéséért nem a pénzt beszedő a felelős. Ahogy most is mindent megtesznek a gyorsabb ügyintézés érdekében. Persze sokszor az ügyintézőn csattan az egész, feleslegesen.
A világon nincs olyan elemzés vagy szakértői vélemény, amely megkérdőjelezné a Kindle e-könyvolvasó-család piaci elsőségét. Ezzel együtt akad egy-egy teszt (például a WIRED-é), amely másik eszközt hoz ki legjobbként. A Kobo a kezdetektől jelen van az e-papíros eszközök piacán, mindig igyekeztek a…..
A nyugat-európai kísérleti projektek tapasztalatai szerint az okos mérőórák alkalmazásával a háztartások villamosenergia-fogyasztásukat akár 5-10 százalékkal is mérsékelhetik – mondják az Okos Jövő Innovációs Klaszter szakértői. Ez a költségek akár 3,5-5 százalékos…..
acel 2013.08.04 08:07:06
@BKV reszelő: "amelyeket nem bontható kötéssel kell bekötni."
Ezt a kikötést elég sokáig kerestem az ÁSZFben, de nem találtam, lehet vmelyik szolgáltatónál van, jó lenne tudni lehet-e rákötni mostanában konnektorral is a B tarifára.
Nagy brittaniában másr van szombati igyenes áram is, okos mérő mellé, a prbléma itthon az, hogy drágán adják, és a szolgáltatónak éri meg jobban -a fogyasztóval fizetteti ki a kötlségcsökkentést a szolgáltató.
acel 2013.08.04 12:38:47
@BKV reszelő:
Rég volt, Vagyis nem gondolnám hogy egy üzletpolitikai kedvezmény két fél közötti szerződésben bármely szabvány része lenne, és ha nincs a szerződésben hivatkozás rá akkor nincs is.
E-könyv olvasók Tűz van, babám? 2013.05.30 15:35:37
Mint azt éles szemű törzsolvasónk, Polemius észrevette, már lehet rendelni Kindle Fire HD -t, Magyarországra is (június 13-tól szállítanak). Nagy kérdés, hogy érdemes-e rámozdulni? Nem kevesen gondolkoztunk el rajta, (köztük új kedvenc podkasztom a Metiheteor is) Miként anno…..
acel 2013.05.30 21:24:07
@Dworkyll:
Acerben lesz hdmi, Használtam samsung spicet, x10 minit, ace 2-t telefonon, Kinai tabletet 600Mhz-en nem kapacitiv touchecsrennel. Van a kinait i lehet ágyban olvasásra hasznáni másra nem, az 4éves spican egy kis app lassan elfutm az x10-n lehet játszani, az kétmagos ace 2-n majdnem minden app elmegy, még webes játékok is lassan.
Kindle firének idegen (idióta) a kezelése- vannak könyebb gépek is, az Ipadot sem szoktam meg, a nexus 7 elég jó volt, de leassan utólérik az újabb olcsóbb gépek.
A 3.8inches ace 2-n már jól lehet olvasni pedig nem is IPS. Az új galaxy tabpkat hazavágja a Samy felület és bloatware meg a toll erőltetése.
Vagyis firénél van jobb- csak a szolgáltatás része miatt érteimeg, ami nincs.
Szolgáltatást nézvr hamarabb lesz itt google music, és egyebek mint amazon prime.
A csúcsgépek egyelőre persztvakitások szerintem, ritkán pörögnek fel a procik, a webes játékok kivételével.
acel 2013.05.31 07:12:23
@phaid: 10 col sztem nagy. jobban maodva nehéz utazás közben,
a 7 kicsi böngészéshez, nem csak kényszerűségből lett a Ipad mini nagyobb mint 7 - valahol ott van a könnyű de nem kicsi határa. Pdf-el nem használtam még.
Nem az erkölcstan/hit-és erkölcstan lesz az egyetlen új tantárgy, amit az 1., 5.,  és 9. évfolyamon bevezetnek szeptembertől. "A Nemzeti Alaptanterv (NAT) Testnevelés és sport műveltségterület szakmai anyagában szerepel a relaxáció – erősítette meg az FN24-nek az…..
Ezen a héten hétfőn és kedden zajlott le az általános iskolai beiratkozás. A jogszabályok változása miatt várható volt, hogy idén több gyermeket íratnak be az első osztályba, mint a tavalyi évben. Országos botrány-e a beiskoláztatás vagy sem? Nézzünk a pedellus…..
acel 2013.04.12 11:20:12
@bbjnick:
"Valami jóféle egyházi iskolába kell adni a gyereket és akkor nincs gond a minőséggel."
A 18, kerületben a "jóféle" egyházi iskola vadászik a gyerekekre, miközben körzetes iskolákban túljelentkezés van...
acel 2013.04.12 13:12:59
@bbjnick:
A körzetesek sem egyenlőek, előnyt jelent pl ha a szülő az iskolában tanult, vagy közalkalmazott. Akkor is elény ha csak alakcímkártyája körzetes. Vagy csak nem fér be az összes körzetes gyerek az induló osztályokba (ld most) és 'ad hoc' kell közöttük válogatni. Eddig is volt átjelentkezés de az igazi körzeteseknek nem jelentett gondot.
acel 2013.04.12 13:18:42
@873ujr3rk:
"A hírben ez van: "Minden tanköteles korú gyermek..."
Szerinted ez 100%?
Aki most íratja be gyermekét általános iskolába, az felkészülhet, egyrészt nem biztos, hogy elsőre helyet talál gyermekének a köznevelés rendszerében, másrészt pedig színt kell vallania, milyen világnézetű oktatást kíván a gyermekének az állami iskolában - marad az…..
Csaknem 320 XVIII. kerületi iskolába készülő gyermek beiratkozását utasították el helyhiányra hivatkozva, teljes bizonytalanságban hagyva a szülőket. A szerkesztőségünknek név nélkül nyilatkozó iskola igazgatók elmondása szerint ebben az évben robbant az az…..
Vastagbőr Nem leszünk gyarmat! 2013.03.28 15:01:00
"A magyar-orosz kapcsolatok fejlesztése érdekében végzett tevékenysége elismeréseként a Magyar Érdemrend középkeresztje a csillaggal kitüntetést adta át Szijjártó Péter, a Miniszterelnökség külügyi és külgazdasági államtitkára szerdán Budapesten Viktor Alekszejevics…..
Azt már tudjuk, hogy március 14-én, mikor már óriási gondokat okozott az országban a hó, a katasztrófavédelmi vezérkar a belügyminisztériumban és külön is ünnepelte magát. Szombatra már javult a helyzet, Orbán Viktor személyesen is tájékozódott az M1-esen, mely eseményről…..
Mire jó a levegőben tapogatózás, nyomtatás, megszűnik a kesztyű probléma, az S3 tulajoknak is jut egy kis szeretet... és hova tűnt az Android? A tegnap bemutatott Samsung Galaxy S4 egyik újdonsága a floating touch nem akkora újdonság, hiszen tavaly is nyomult vele a Sony, de…..