Regisztráció Blogot indítok
Adatok
unionista (törölt)

0 bejegyzést írt és 33 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Balról Negyedszázadnyi Fidesz 2013.03.29 16:09:57
Ha Orbán Viktornak 25 évvel ezelőtt azt mondják, hogy a Fidesz kétharmados kormánypártként lényegében titokban fogja ünnepelni negyedszázados születésnapját, valószínűleg kinevette volna a jóslat szerzőjét. A Fidesz 25 éve elsősorban nem azt mutatja meg, milyen magasra…..
unionista (törölt) 2013.03.29 18:21:03
@Fejesrob:
az a kérdés, hogy ki nyírja ki az országot. az elkövetkező 20-25 évre az lesz a nemzetvesztő. őket fogják leköpni a fiatalok. illetve már ma is leköpik. ez a nagy büdös helyzet.
Mandiner blog Igazságból való 2013.03.29 17:01:00
Jn 18.37Pilátus közbeszólt: „Tehát király vagy?” „Te mondod, hogy király vagyok - mondta Jézus. - Arra születtem, s azért jöttem a világba, hogy tanúságot tegyek az igazságról. Aki az igazságból való, hallgat szavamra.”Jn 18.38Pilátus ezt mondta: „Mi az igazság?”..
Most olvasom, hogy Fodor Gábor liberális pártot kíván alapítani. A létrehozni kívánt formációról egyelőre nem sokat tudni, de azt igen, hogy már gyanús. Ahhoz, hogy a magyar liberalizmus megtépázott renoméja ne szenvedjen további károkat, elsősorban egy következetes, de…..
unionista (törölt) 2013.03.29 12:40:22
@mcs:
magyarország ez a legostobább keleti ligába tartozik. itt a populációban a domináns csoport a kelet-indoeurópainak nevezett "rassz".
en.wikipedia.org/wiki/File:Haplogroups_europe.png
van egy tippem, hogy ez a bizonyos y haplocsoport határozza meg azt, hogy a népek zsigerből hogyan gondolkodnak a közéletről. és a magyarok (amelyik persze nyilván ugyanolyan kevert nemzetség, mint a többi) jelentős része nagyjából ugyanúgy cárságot akar, mint az oroszok. feudalizmus igény van errefelé a népekbe beleégetve. a csehek, a szlovákok és a lengyelek is ehhez hasonlóak. de ott ugyanennek a törzsnek a középső ága keveredik az egészbe. itt meg az ős-eurázsiaiak. ezért kell a cársághoz basáskodás. és ez nem nagyon fog megváltozni, mert ez biológia.

na most ez a térkép elég jól mutatja, hogy meddig működik a közös piac. és azt is, hogy ebben a formában miért nem működik az unió. de európa középső részén mégis csak lehetne találni egy olyan óriás körzetet, ami populáció genetikai értelemben kiegyensúlyozott. közéleti szempontból mindenképpen. és akkor abba talán a népeket bele lehetne vinni.

a másik opció, hogy lesz egy nyugati föderáció. és egy keleti konföderáció, ahonnan "ejrópa" elviszi a "hasznos" munkaerőt. és akkor majd megtanulják a népek, hogy mi az ábra.

amúgy igen érdekes ábra ez. ha megnézed, akkor norvégiában is van egy elszakadt törzs. nem véletlenül állnak külön. nem csak az olaj miatt. vagy például elég jól látszik észak és dél-olaszország népességében biológiai különbségek. amit mindenki tud persze. csak senki sem mondja ki. vagy az, hogy róma, bizánc és a zsidók etnikai értelemben összetartoznak. hiába tér el erőteljesen a vallás. törökök moszlimok, de nem zavarja őket izrael. mert jelentős részben ugyanaz a törzs: "testvérek". az ázsiai arabok meg uralják a törzsi észak afrikát.

szóval elég okos politika kell ahhoz, hogy ez az egész összeálljon egy civilizációvá. de a többi kontinensen se egyszerű a helyzet.
unionista (törölt) 2013.03.29 16:05:05
@mcs:
ez egy biológiai jellemző. és a domináns csoportot mutatja. szóval nyilván ettől még sokfélék vagyunk. de a "zsigeri" közéleti gondolkodást ugyanúgy biológiai tulajdonság, mint a szem, vagy a hajszín. és az országokra a domináns csoportok így néznek ki:
1.bp.blogspot.com/-isjbcUVXQyY/UA63zH3YLUI/AAAAAAAAADQ/TyhyPzWW5JM/s1600/y-dna_haplogroups_europe_genetic_map.png
az európai projekt most kicsit ahhoz hasonlít, amikor balkezeseket megpróbálják jobbkezességre nevelni. de ez a nép sohasem lesz nyugatos. soha. valamilyen közép-európai integrációt lehet csinálni. és azt hozzá lehet kapcsolni a nyugati tömbhöz. túlságosan sokféle állatot nem lehet egy akolba zárni.
unionista (törölt) 2013.03.29 17:51:41
@mcs:
fodor gábor és orbán viktor nagyjából ugyanolyan iskolákba jártak. egy pontig létezett közös érdek, racionális belátás, stb. ami politikai értelemben összetartotta őket. és utána kiütköztek a zsigeri ellentétek. aligha jártak rossz iskolába, hiába volt kiforrott világképük.
Pénteken robbant be a magyar közéletbe a Szítsatok lázadást! című, német és osztrák értelmiségiek egész sora által aláírt kiáltvány, mely szerint Magyarország Európa rothadó góca, ami ellen „egy bécsi stratégiai kongresszusról az ellennyilvánosság hatalmas…..
unionista (törölt) 2013.03.29 14:15:50
@Foray Nándor:
a baloldalnak két fegyvere van: a bojkott és a sztrájk. ha orbán viktor egyértelmű nyerésre áll, akkor az ellenzék a választásokon nem fog elindulni.

ez egyébként nem feltétlen jelenti orbán viktor újraválasztását. abban az esetben könnyen lehet jobbik kormány. nem kevés vidéki szocialista támogatásával. ez magyarország az európai unióból kizárásával vagy kilépésével járna. teljes politikai összeomlás következne. amihez az mkp/mdp/mszmp/mszp formáció úgy egyébként hozzá van szokva.
unionista (törölt) 2013.03.29 14:30:09
@Baal Shem Tov:
az egész érvelésed ott hibázik, hogy magyar népjólétet kívülről finanszírozzák. tehát ez a nemzetiség ebből a szempontból nem a zsidókhoz, hanem a cigánysághoz hasonlatos. orbán viktor azt mondja: a közösség pénze kell, de a közösség normái nem kellenek hozzá.
unionista (törölt) 2013.03.29 15:22:38
@jose maria padilla:
"ejrópa" egy másik törzs. a magyarok leginkább olyanok, mint az oroszok. a domináns csoport hazafias kommunista. a szovjet himnusz megvan? a szovjetet cseréld ki magyarra. a kommunistát hungaristára.

szövetségbe forrt szabad köztársaságok:
a nagy *magyarország* kovácsolta frigy,
a *magyarság* hatalma és egysége éljen:
sok nép így akarta s megalkotta így
szálljon szabad hazánk,
dicsőség fénye rád,
népek barátságát vívtad te ki!
lenini párt vezet,
láng, mely a népeket
*hungarizmus* győztes útján viszi

kélt orkánon át szabad élet sugára,
utunkat a nagy lenin mutatta nekünk,
és ő lelkesített, hogy népünkhöz hívek,
hogy munkában, tettekben hősök legyünk.
a *hungarizmus* örök eszméi győznek,
mi tudjuk, hogy boldog jövendőt ez ád,
és szolgáljuk büszkén és hűséges szívvel
a lángszínű zászlót, a hon zászlaját.

ezzel szöges ellentétben áll az internacionálé.
Akármennyire hihetetlen, van lehetőség rezsicsökkentésre úgy is, hogy közben nem haragítjuk magunkra a világ fejlettebb felét, nem pusztítjuk el a befektetői bizalmat, nem sújtjuk plusz terhekkel az egyébként is nehezen megélő kkkv-szektort, és közben még a lelkiismeretünk is…..
unionista (törölt) 2013.03.29 10:52:15
@Kara kán:
a kapitalizmus első alaptörvénye az, hogy az OLIGOPÓLIUMON HASZNÁN OSZTOZNI KELL. ez az, amit nem akar megérteni se a kormány, se a piac. mert minden szereplő minden nyereséget magának akar.

közlekedést, közművet SZÖVETSÉGI keretek között kell üzemeltetni. szövetségi olaj, és gázipari, villamos energetikai tröszt kell. szövetségi légiforgalmi, hajózási és vasúttársaság. amit ez a kormány nemzeti színű szalaggal átköt azt szinte mindet föderális keretek között kell működtetni.

a német, a lengyel, a cseh, a szlovák, a osztrák, magyar törzseknek úgy kell összeállniuk, mint árpád vezér idején. és a románokat bevenni a határon túliak miatt.

berlint meg kell győzni arról, hogy ez így lesz jó. sehogy máshogy. úgyse fogják maguk alá gyűrni a franciákat és a briteket. a "nagy-német" protektorátus ötletébe hátha belemennek.
unionista (törölt) 2013.03.29 11:09:10
@Beren:
itt az alapprobléma, hogy vannak oligopóliumok, amikről mindenki azt hazudja, hogy az szabadpiaci keretek között működtethető. egy közlekedési vagy egy közművállalatot valamilyen módon fel kell osztani a köz és a versenyszféra között. és ehhez rendszerint föderális (államszövetségi) keretek kellenek.

ha a németek ide akarnak jönni, akkor korlátozott joggal fel kell venni bennünket a szövetségi köztársaságukba. mert különben az lesz, hogy jön jóska és nacionalizál mindent. az unió is úgy lesz erős ha kisebb föderációkból áll össze.

magyarországon feudális világ van. basáskodás. ez a nép magától cárt választana, kánt, szultánt. ezen ne lepődjön már meg senki. se az értelmiség, se a fritzek.
Miként független értelmiségünk több tagja, nemrég Ara-Kovács Attila is megírta saját dicshimnuszát a nagypolitikával még csak most ismerkedő egyetemistákhoz: Kitől fél Orbán Viktor? című publicisztikájában egyértelművé tette, hogy a miniszterelnök nem egykori önmagától…..
unionista (törölt) 2013.03.28 19:10:47
@TG69:
errefelé a konzervatívok ellenreformáltak. félnek mindentől, ami protest. ezért nincsenek nyílt viták.

ha egy liberális azt mondja: "hö". akkor arra egy konzervatív nem tud felelni. legfeljebb csak hozzávágja a másik fejéhez a "szocialista" gyakorlatot. és azt mondja: "höhö". mire a liberó is elmeséli, hogy mit csinál a "nemzeti" kormány: "höhöhö".

a liberális oldalon: világos elvek és egy bukott gyakorlat áll. a konzervatív térfélen régen elbukott felvilágosulatlan elképzelések. egyik se jó.
unionista (törölt) 2013.03.28 19:11:43
@zobod:
te se mondtál túl okosat a segglyukaddal.
unionista (törölt) 2013.03.28 19:17:22
@bbjnick:
aztán hol van draskovics tibor. el lettek takarítva. nem?