Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Turáni

32 bejegyzést írt és 11 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Tölgyessy Péter észrevételezte, hogy a magyar társadalom nagyobb része csöndben felmond egy 1990 óta érvényes tételt, hogy a nyugati piacgazdaság és demokrácia lesz a biztosan üdvözítő nekünk. Az értelmiség megvásárolt és korlátolt, illetve ex-kommunista, kripto-kommunista…..
Szünetel egy blog (HAFR.BLOG.HU), .. idemásoltunk egy gondolatot: „Míg más parlamentáris országokban a jobboldal általában a józan és megfontolt konzervativizmust, a tradíciókhoz való ragaszkodást tekinti hivatásának – nálunk a magát jobboldalinak nevező kormányzati rendszer…..
A társadalom téves képzeteit olykor lebutított szlogenek adják. Nyilván a segghülyék csak ezt értik, és mivel ők vannak többen a társadalomban, ezért vírusként terjesztik. 1, Magyarország egyik tragédiáját napjainkra az a szlogen hozta el, hogy: "56-ban bejöttek a tankok,…..
Törzsszövetség Ukrajna üzenete 2014.02.28 16:22:08
Miközben a magyarokat az Unióból kívánja Orbán az oroszok rabságába dönteni (teljes energiafüggés, gyarmat leszünk), mindezt jól ellenpontozta, hogy emberek haltak meg, hogy ne tartsa őket távol Putyin bábja (Janukovics) az EU-tól. Orbán Viktor arra is rádöbbent, hogy hiába…..
Turáni 2014.03.02 15:09:42
@arisztokrata 40+: nagyon nem egy súlycsoportban vannak említve, ... csak annyira mint a bábos és a bábú -
innentől, mivel olvasási nehézségei is vannak a dzsentri kollegának, azért böngéssze át a zsúrpubiknak szóló blog-bejegyzést is, hátha magára ismer.
Turáni 2014.03.02 15:25:44
@midnight coder: 1, no, ezek az osztrákok milyen balgák, így lesznek gyarmat - vagy sem.
2, javaslom zöld blogok olvasását, .. különös tekintettel az elfekvő atomhulladék szennyező erejére - a legújabb elemek szénalapúak lesznek, nem nehézfém tartalmúak
3, hosszú :)
+ 4, Ön a kommentelők gyöngye, mert nem fröcsög, hanem érveket gyűjt
Turáni 2014.03.02 21:55:44
@jet set: Ha eddig se Jézuskától függtünk energetikailag, hanem az aoroszoktól, akkor ezek szerint tényleg egy nagy baromság volt a "béka-menet", mert hisz úgy eddig is gyarmat voltunk, nemdebár. Az egyoldalú függést szokták ugyanis annak nevezni.
A nemzeti érzés hőfokára több jelzős, vagy jelző nélküli kifejezést alkottak - Ne vegyük most sorba őket a sovinizmustól a nacionalizmuson keresztül a patriótizmusig. Egyszerűen azért ne, mert a határok elmosódnak a "mikor mennyi szükséges" méricskélése…..
Törzsszövetség 1919-2019 2014.01.13 12:28:11
A történelem ismétli önmagát - szokták mondani. Illetve lehet idézni olyan dakota közmondásokat, hogy: Akik nem tanultak a történelemből, azok arra ítéltetnek, hogy újra átéljék ugyanazt. Az Oroszország karjaiba való rohanás (paksi atomerőmű, déli áramlat), a gyarmati…..
Turáni 2014.01.13 16:26:22
@maxval, a gondolkodni igyekvő bircа: Bocs, ezeddig 4 alkalommal történt moderálás egy év alatt, mert a hozzászólás btk-ba ütköző felhívást tartalmazott - reklamálni a média-szabályok megalkotójánál lehet: Országgygűlés.
Turáni 2014.01.13 16:29:53
@maxval, a gondolkodni igyekvő bircа: A kapcsolatfejlesztés üdvözölendő ..., de mint írtuk, lesznek alternatív, olcsóbb beszerzések. Véletlenül Szíjjártó is ezért tévedt az izraeli gázmezők felé.
Az atom pedig: a német kereszténydemokraták leállította náluk a fejlesztést ... dehát ők joboldaliak. Előtte a balos Schrőder támogatta az Északi Áramlatot, ... majd be is ült politikából távoztával annak az elnöki székébe.
Törzsszövetség Kor-Krónika 2014.01.10 13:45:43
Olvasói levél: Érdeklődéssel követtem cikkeiteket a Facebookon, de 2014-ben az én fogadalmam, hogy kevesebbet facebookozom, meg meg is hasonultam kicsit "politikailag" és ezt nehéz is lenne kommunikálni. Pár gondolatomat azért, mint hálás olvasó eljuttatom: Nem lettem fidesz-hívő,…..
Ha a XX. század első felének magyar átka a dzsentri volt, akkor a XXI. századé a (budai) diplomás (ki)keresztény zsúr-pubi. Nem lehet idesorolni a kettes kategóriát: a vidékről felkapaszkodott maffiózó ál-jobboldalit, aki szintén a budai hegyekbe veti be magát vidékről beesvén -…..
Törzsszövetség A nagyok játéka 2013.12.16 12:04:30
Olykor aggódva-reménykedve megkérdezik az emberek, hogy ehhez mit szól a külföld? Az EU, vagy a szövetséges NATO, és annak vezető hatalma, az USA. Hiszen Ukrajna esetében is igyekeznek egy vonalat húzni, és megakadályozni az orosz bekebelezést. Magyarország esetében mikor és mit…..
Törzsszövetség Egyenlő adózás 2013.12.14 10:55:06
Mi lenne, ha mindent szó szerint értenénk? Mit is jelentene az egyenlő adózás, .. hogyan lett az egyenlő mértékű (arányos) adózás, majd végül büntető jellegű (progresszívnek nevezett) ? Most, hogy ez ellenzék egyik oszlopa aláírásgyűjtése végére ért a többkulcsos…..
Hamarosan a Tv-ben is látható az Avatar című mozifilm, amelynek üzenete az volt, hogy egy bolygón minden mindennel összefügg, senki sem élhet a környezete nélkül, ... főleg nem ellene. Biológia órán még tanultunk is olyan szavakat, hogy szimbiózis, - és valahol azt is látjuk,…..
2002 után Orbán Viktor észlelte, hogy a bennünk élő Kádár-kori kisember egyre jobban nosztalgiázik az állami gondoskodás irányába. Ki is adta a szociális népszavazásra szóló felhívást, megtiltotta a nemzeti jelző használatát (ideiglenesen). Ezáltal a (szoc-) liberális…..
Olykor átfut az aggódás az on-line közösségi médián, hogy üzletemberek és hozzájuk kapcsolódó politikusok, monarchák irányítják a világot titkos szervezeteken át. Legyünk önzőek és vizsgáljuk meg a számunkra kedvező lehetőségeket az újságolvasó és tájékozott ember…..
Törzsszövetség Jobbágysor 2013.10.09 20:04:15
A magyar vidék szolgaságba taszításának forgatókönyve: 1, Akadályozd meg a föld szabad forgalmazását! Mond azt, pl. hogy megvéded a külföldiektől! Így ha a kegyeltednek van földje a térségben, akkor elővásárlással egyre nagyobb birtokot szerezhettek a további versenytársak…..
Törzsszövetség A HITEL 2013.09.04 14:12:56
Vajon olvasták-e Matolcsyék valaha Széchenyi művét? ... és mit fogtak fel belőle? Létezik, hogy a hitel és a hitelezés fontosságát nem ismerik??? Szavakban van Széchényi-terv, de a gyakorlatban minden a nagy magyar munkássága ellen hat. Magyarországon a bank- és pénzvilág…..
Van egy közgazdasági kifejezés, hogy nincsen "ingyen ebéd", mert azt is valaki mindig fizeti - ha más nem, akkor a közösség. Persze van egy-két kivétel: pl. externália (Amikor valaminek az eredményessége, másnak is hozadékot jelent. Egy divatos szép üzlet költözik az utcába, és…..
Tartja a mondás, hogy "nyomtató lónak nem kötik be a száját", ami az állati erővel hajtott malmoknál volt szokás. Hozhatunk emberi példát is, hogy a lisztes molnárnak mindig van kenyér az asztalán - viszont érdekes, hogy a suszter cipője mindig lyukas. Akkor csapjunk bele a…..
Ma van valamilyen melegfelvonulás. Idegen elnevezéssel, és demonstratív sétával. Helytelen, mert a Budapest Pride elnevezés olybá tűnik, mintha a holland vagy kanadai követség rendezné. Magát az eseményt pedig inkább egy kirakodóvásár, házibuli, utcabál forgatagként kellene…..
Turáni 2013.07.07 09:33:43
@Vigyázz autókihajtás!: Nos, ez egy téma x darab téma közül. Nem kell 7/24 pörögni, valóban
Vannak polgári erények, és vannak ősi magyar erények. A letelepült ember szokása a megtakarítás, kalandozó őseinké volt a portyázás, hadizsákmány szerzése, mások kirablása. Ez utóbbira nem vagyunk büszkék, inkább csak a katonai sikerek okán olvasok büszke sorokat (Pozsonyi…..
Néhány facebook-os komment után egyre gyakrabban eltűnődöm egy jelenségen. Most hogy bizonyították is azt a sejtést, hogy a neandervölgyi populáció beolvadt a homo sapiens fajba ( 1-4 %-nyi minimum jelenlét van genetikailag), hisz amúgy is genom szinten "csak" 0,5% eltérés volt csak…..
Lassan elhalkultak az összetartozás barackfa-dala körüli kacagás hangjai, s mivel jövőre lesz 100 éves évfordulója az I. Világháború kitörésének, hamarosan kezdik az előkészületeket a megemlékezésekre az Antant-államokban. Tehát ne érjen felkészületlenül, úgy érzelmileg,…..
Sokan nem tudják, hogy ma van Kádár születésnapja, és hamarosan közeleg Orbán Viktoré. Majd a Gyurcsány-család ünnepel, ... és mikor változékony, következetlen "ikreket" kezdené felváltani az otthon- és hazaszerető "rák" csillagjegy, akkor jön el Horthy…..
Törzsszövetség Miért pont Te? 2013.05.07 13:48:37
Ezt a rendszert csak Te fogod megváltoztatni, mert a fenntartása csak neked nem érdeked. Kezdjük az alapokkal: Ebben a posztban nem ismerjük azt a komcsi szót, hogy kizsákmányolás, mert értelmezhetetlen a szabad üzlet világában - hiszen minden megállapodás a felek között…..
Törzsszövetség Szivatás 2013.04.29 19:28:53
Ilyen nyilvánosan nemlétező szüzességet elveszteni - hihetetlen. Ez a fajta kommunista-fasiszta monopolizálás tananyag lesz 50 év múlva. Az hogy a piaci szereplőktől elveszik a vállalkozásukat, és számos helyen káderek és rokonaik ülnek be kiváltságosan - ez valóban 180 fokban…..
Törzsszövetség Magyar rabság 2013.04.26 09:01:18
A magyarokat nem a külföld teszi tönkre, hanem az a bűnözői állam, amely adókkal, jövedékekkel, trafikok hálózatával gúzsbaköti a szabadkereskedelmet, olyan járulékokat vet ki, hogy a vállalkozások adótcsalni kényszerülnek, és csak az marad életben, aki ilyen-olyan állami…..