Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Tarrasque

55 bejegyzést írt és 25 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A légkalapácsot Amerikában jackhammernek, az angoloknál pneumatic drillnek nevezik. Az angoloknak külön szavuk van az elektromos véső- és bontókalapácsra, ez pedig a kangos - ez a celluxhoz és a xeroxhoz hasonlóan egy márkanév köznevesülése...
Tarrasque 2019.03.09 11:37:58
@zooltek: Folyamatosan az olvasók minél magasabb szintű kiszolgálására törekszünk, a tartalmi felülvizsgálat elvégzését követően javítottuk a megfelelő helyeken véső- és bontókalapácsra.

Hamar munka sose jó.
A legelterjedtebb, mindenki által ismert ragasztószalagok a nyomásérzékeny ragasztók kategóriájába tartoznak. Ezeknek a lényege az, hogy a kötés nem aktiválás, pl. oldószer, víz vagy melegítés hatására alakul ki, hanem az erős fizikai kapcsolattól, minél erősebben nyomjuk rá a szalagot a felületre,…..
Egyszer véget ér a tél és már idejében nekikezdhetünk szőlőtelepítésnek, drótkerítést építeni, mindenféle munkának, melyhez kell a kora tavaszi időjárás hűtőteljesítménye. Ennek megkönnyítésére ajánlunk egy nem túl közismert célszerszámot. Szerezzék be még ma, vagy a közeljövőben. A drótkerítés…..
Nézzünk szembe a tényekkel, január valahanyadika van. Mikor a poszt kikerül, a hó már esett - épp esik - vagy fog, ezért aktuális hólapátos írásunk felelevenítése. A legfontosabb, amit tanácsolni tudunk, hogy a frissen esett havat érdemes először seprűvel vagy partvissal letakarítani. Ha egyből…..
Az őszi avarhullással együtt jár néhány speciális szerszám. A lombfúvókról már volt szó korábban. Akkor a cikk után a kommentek már-már a luddizmusba csaptak át, jó csomó ellenérvet sorakoztattak fel az olvasók a lombfúvóval szemben: nem hatékony, hangos, büdös, pont a fújó funkció a felesleges,…..
A legelterjedtebb, mindenki által ismert ragasztószalagok a nyomásérzékeny ragasztók kategóriájába tartoznak. Ezeknek a lényege az, hogy a kötés nem aktiválás, pl. oldószer, víz vagy melegítés hatására alakul ki, hanem az erős fizikai kapcsolattól, minél erősebben nyomjuk rá a szalagot a felületre,…..
Az ESD mozaikszó az elektrosztatikus kisülést jelentő angol kifejezés ("electrostatic discharge") rövidítése. Ez a fizikai jelenség két, eltérő elektromos potenciállal rendelkező tárgy között lép fel. Normál esetben az elektromos töltés a tárgyak felületén, lassan sül ki. Olyan esetekben azonban,…..
Ha nincs eszed, legyen noteszeokostelefonod! Egyre sűrűsödnek a postaládámban a szerszámgyártók okostelefon-alkalmazásairól szóló levelek, és nagyon jól van ez így...
A porszívó a legjobb példa arra, hogy az ipari szerszám nem attól ipari, hogy erősebb. Manapság a boltokban kapható otthoni használatra gyártott porszívók brutálisan erősek, simán felszedik a szőnyegpadlót, egyes modellek ráadásul úgy, hogy kis túlzással azt se lehet hallani, hogy be vannak-e…..
Ha eddig nem volt melegetek, akkor a mai posztot elolvasva garantáltan az lesz, vagy nem. Ismerjük az érzést, amikor a reggeli kávé közben próbálunk erőt gyűjteni, mert egész nap a metsző szélben kell majd dolgozni a szabadban. És tudjuk előre, hogy hiába húzunk fel több réteg termocuccot, legkésőbb…..
A kaparásról, mint munkafolyamatról volt már szó a feszítővasaknál, természetesen van külön célszerszám erre a feladatra (és az nem a laposfejű csavarhúzó). Miket szoktak lekaparni: festéket, lakkozást fa- vagy fémfelületről ragasztót, gittet rozsdát sorját padlószőnyeget, PVC-padlót,…..
Ott fejeztük be a múlt héten, hogy gyakorlatilag majdnem mindent tudunk már a körfűrészekről. Remek. Azonban a körfűrész mint gép félkarú óriás a kiegészítők, és elsősorban a fűrészlap nélkül. A fűrészlap első jellemző tulajdonsága a méret, vagyis az átmérője. Itt az előző cikkből már ismerős…..
A körfűrész ötlete az 1920-as évek elején, egy ültetvényen dolgozó embereket figyelő férfi, Edmond Michel fejében született meg. Látta, hogy mennyivel egyszerűbb lenne a munkásoknak egy hordozható, gépesített vágószerszám, ezért tervezett egy olyan eszközt, amin egy 15 centis fűrészlap mozgott - a…..
Mire jó a vödör, azon kívül, hogy belerakunk 6 5 4 kilogramm narancsot? A legtöbb háztartásban van felmosóvödör: Letérdelünk, kezünkben a rongy, mellettünk a vödör, és sikálunk. Ehhez nem kell semmilyen különleges vödör, legyen műanyagból, mert az könnyű, férjen bele 10-15 liter víz, a széle…..
A tükrök kivitelük alapján három csoportba sorolhatóak. Kép: Sulinet Az egyenes tükrök – mint például az előszoba-, vagy hálószobatükör – egy az egyben visszaadják a képet. Ezeket használjuk öltözködésnél: A homorú tükrök – mint például a borotválkozótükör, fogorvosi tükör – a testhez közel…..
Ez a helyzet: fogó zsanér autófelfüggesztés pengeadagoló karabiner mérőszalag zsebkés kerti olló mechanikus óra rezgéscsillapító szorító csőgörény műszerész csipesz mérőhegy bicikli fék golyóstoll ágybetét üvegvágó rendsodró függönyakasztó karos…..
Van élet a technokol rapidon túl. Ez a szerszám egy dolgot tud, de azt nagyon: ragasztani. Gyerekjáték használni, a cső egyik végén bedugjuk a ragasztórudat, meghúzzuk a ravaszt, és a másik végén pedig kijön a megolvadt, folyékony ragasztó. A ragasztó a lehűlés után megszilárdul, és a megfelelően…..
A lakatok lényege, hogy minél kevesebb embernek legyen hozzá kulcsa. Van viszont olyan zár, aminél a cél az, hogy könnyen lehessen sok embernek kulcsa hozzá. Ilyenek például a kapcsolószekrények. Egy karbantartó cég felügyelete alatt rengeteg, akár több száz ilyen szekrény lehet. Ha egyedi…..
Ezzel lopják a bicikliket és a laptopokat, de ezzel nyit utat a tűzoltó is.   Honnan kapta a nevét? A csapszeg a hagyományos csavarokhoz hasonló, tengelyként szolgáló hengeres fémrúd. Például így néz ki:   (http://thegunner.net/) És ilyen munka közben (ez egy autóajtó):   (opelforum.hu,…..
Ha sima felületre van szükségünk, akkor a csiszolópapír a mi emberünk. Mire jó a csiszolás? Durva felület simítására, felületi egyenetlenségek eltűntetésére, felület formázására. Csiszolással készítjük elő a fafelületet festéshez, lakkozáshoz, de eltávolíthatjuk a rozsdát vagy a festéket is a…..
Reneszánszukat élik a kéziszerszámok. Amerikában komplett képzéseket tartanak hobbiasztalosoknak, elektromos fúrók helyett kézifúrókat, fűrészgépek helyett kézifűrészeket, csiszológépek helyett csiszolópapírt használva. Nem véletlenül van az egyik legnevesebb szerszámgyártó kínálatában az alábbi pár…..
Eddig akárhányszor megkérdeztem Mr. Furdancsot, hogy mi legyen a következő hét műtárgya, mindig azt mondta, hogy legyen a drótkefe. Nagyon kiváncsi vagyok, mi lesz a cikk ajánlója a Facebookon...
Lakásajtó, lépcsőházajtó, kertkapu, autó: a legtöbb embernek legalább 3-4 záron át kell jutnia minden nap. Az emberek viszont többnyire nem használnak lakatot, mégis mindenkinek ugyanaz a kép jut eszébe róla:   A klasszikus sárgaréz lakat. A lakat magja a zár, azt védi a…..
A lézeres szintezőkhöz használt, a lézervonalakat kiemelő szemüvegnél kiemeltük, hogy az nem feltétlenül munkavédelmi szemüveg. Miért nem? Azért, mert ahhoz teljesítenie kell az EN166-os szabványt. Mielőtt az EN166-os szabványra rátérnénk, engedjük át a szót Winklernek, aki…..