Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Slow Food Central Budapest

10 bejegyzést írt és 0 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Terra Madre nap, Sárospatak, 2015 december 9. * Ebből az alkalomból válogattam az évek során Mád, Tiszaeszlár, Erdőbénye, Kácsárd, Tarcal kecske-, juh- és tehéntej sajtjairól készített fotóim közül. Teljesen szubjektív kollekció  ez, nagy kedvencekkel és csodálatos…..
Slow Food Húsvét Nagybányán 2015.05.10 13:10:34
Erdélyben a húsvéti bárány körüli rituálé része az élő hagyománynak. Mi is veszünk egy-két bárányt a bárányboltból. Attól függően, hogy korai vagy késői húsvét van, kisebbek vagy nagyobbak - úgy 8 kg körül. Így érkezett haza a bárány.Piacozás - kevésbé…..
Slow Food Magok - és egy recept 2015.04.18 09:43:35
Magok.Mert a slow food alapja a helyi - helyben termesztett, készített, eladott élelmiszer. Reinics Ritánál és Füssi Nagy Szabolcsnál a Sárospatak melletti (Apróhomok) tanyájukon eddig csak nagyon finomakat ettem. Önellátásra törekedő gazdaságukban kíváncsi voltam a magokra még a…..
Slow Food A március végi kert 2015.04.11 22:01:49
Egy kis trükkel egész télen termesztettem főznivaló és salátánakvaló leveleket. Mostanában viszont alig tudok lépést tartani a kerti történésekkel, minden nap újabb meg újabb növény bújik kik - vagy magától, vagy mert ültettem-vetettem.Ez a mai ünnepi levélkollekció. A…..
Slow Food Csigaszer 2015.04.04 08:41:57
A mádi Budaházy Pince kertjét művelem vegyszermentes, permakultúrás és egyéb bio módszerekkel, folyamatosan kísérletezve. Azért, hogy a legfinomabb alapanyagokat használhassuk főzéshez magunk és a vendégeink számára. Lehet, hogy kicsit erős ez a téma kezdetnek. Biodinamikus…..
Slow Food A mangalica története 2015.03.23 07:34:09
Filmrendező: Melocco Anna Március 12-én Budapesten az Uránia Moziban néztük meg a filmet férjemmel, melyre a Mangalicatenyésztők Országos Egyesülete hívott meg                                                           A mi…..
A 17-18 éves fiatalok Budapestről érkeztek hozzánk a puszta közepére. Köszöntöttem őket. Tetszett nekik, hogy csinosnak, fiatalnak, okosnak neveztem meg mindannyiójukat a köszöntőben, hogy valaki még véletlenül sem sértődjön meg. Ezek a jelzők később be is…..
Néhány napja vacsorázni voltunk a ferencvárosi Romani Platniban, ami Budapest első közösségi roma étterme. A 2012 tavasza óta működő projekt a manapság divatos lakáséttermek mintájára jött létre és az elmúlt egy év során több mint 50 vacsorát bonyolított le. A Romani…..
Immáron harmadik évben csatlakozott testületileg a Budapest Central konvívium csapata a Furmint Február kezdeményezéshez – nemcsak azért mert fontos ügynek tartjuk, hanem mert rettentően szeretjük is ezt a különleges hungarikumnak számító bort. Idén is, mint az előző két…..
Slow Food Lilahagymamártás 2013.03.26 18:57:42
A pénteki Furmint Vacsora egyik fogásához készült ez a szósz. Közkívánatra küldöm, készítsétek el! Hozzávalók:- 8 közepes fej lilahagyma- 3-4 gerezd fokhagyma- 2 ek méz- 1 ek balzsamecet- 2-3 ek száraz fehérbor- kacsa szaft- 10 dkg aszalt szilva- só, bors A felezett…..