Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Hun_Fighter

0 bejegyzést írt és 248 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Mennyivel szabad menni Magyarországon? 50-90-130 - ugyan már! Nem az elmélet számít. Valójában a gyorshajtás Mekkája vagyunk, csak nem tudjuk. Kapcsolódó cikkünk kommentposztja...
Hun_Fighter 2015.07.30 22:43:16
@Szzzz: Nem kifejezetten az általad felhozott szélsőségesebb példákat venném alapul, de tény, hogy van benne valami. Nyilván szakadó esőben, vagy méteres hóban nem várható el, hogy tartsa a 90-et. Sajnos nem erről van szó, hanem arról, ha szemlátomást nincs olyan körülmény, ami igazolná a lassúhajtást. Amikor beérve a városba tovább tartja az addigi 70-et. Amikor fél kilométeres autósor feltorlódik az illető mögött, majd amikor lehetne előzni, odalép neki csak azért, hogy aztán ismét felvegye a 60-70-es tempót, természetesen amikor ismét nem lehet elmenni mellette. És itt most nem a türelmetlen tahókról beszélek, azokról nekem is ugyanúgy meg van a véleményem, mint neked. De azért nem csak a két véglet létezik. Azért kösz, hogy megosztottad. :)
Hun_Fighter 2015.07.30 22:45:39
@papptibi: Kösz, Tibi! :) Meg a jókívánságot is. Ha bejön, jövök egy rekesz Coronitával. ;)
Hun_Fighter 2015.07.30 22:52:21
@papptibi: Tibi, rájöttem, hogy anno olvastam ezt a cikket és arra is emlékszem, hogy egy mondattól sírógörcsöt kaptam a röhögéstől, miközben azt gondoltam/-om, hogy ennél frappánsabban nem lehetett volna fogalmazni, közkinccsé is tenném az illető mondatodat:

"Szeretném rávenni őket, hogy győzzék le démonjaikat, és aknázzák ki a megengedett sebességben rejlő perspektívákat. Nem kell rettegve vánszorogni sehol."

Ennyi, telitalálat.
A Mágikus Koszradír hihetetlenül sok ember fantáziáját megmozgatta, már-már mikroszálas törlőkendői magaslatokban szárnyalt az olvasottsága. Sok reakció is érkezett, amit nem győzök megköszönni minden facebookon vagy levélben jelentkező olvasónknak, akik felnyitották a…..
Hun_Fighter 2015.07.29 12:54:33
@streetsta: Demagógia rulez. :)
Belsőség Heti merítés 2015.06.21 10:16:42
Egy őszinte autó! Itt általában az emberek nem tényeket, hanem élményeket ill. benyomásokat (ami elég relatív) írnak le. Én sem tudok másként. Én mindig szívből döntök (aztán jól meg is szoktam szívni! De boldogan szívok legalább!!) Apa autója - narancssárga…..
Belsőség Michelisz Norbi felnőtt 2015.03.24 16:35:44
Na nem, mintha eddig nem tette volna, de számomra külön öröm, hogy ezt a srácot (akit barátomnak nevezhetek talán) végre úgy tolja egy erős szponzor, ahogy eddig is kellett volna mindig. Hogy kinek mi a véleménye a MOL Group-ról, az most pont nem fontos, itt az a lényeg, hogy…..
Hun_Fighter 2015.03.25 18:35:34
Ma találkoztam a 444-en egy anyaggal, amiben Anarki rajong körbe egy kamionos videót. Érzékletesen leírja, hogy a videóban közel három órán át nem történik semmi, szinte perces bontásban meséli el, hogy hogyan nem történik a semmi. Ezek után muszáj volt megnéznem már magamnak.…..
Könnyen lehet. Ha egy motor tuningját a legendás Erdős Csaba végzi, akkor bizony elszabadulnak a lovak.  Peti barátom fanatikus testépítés rajongó, aki éppen most a magyar testépítés mekkáját (ez is lesz a neve) jelentő edzőtermet építi a Béke úton. Amikor elmentem…..
Hun_Fighter 2015.01.13 23:28:15
@CsGy: Valószínűleg megint sokáig az uccsó kommentelhető cikkje lesz. Nem bírja a kritikát és/vagy az igazságot a szentem... :D
Felgyűlt a sok ki nem vett szabadság, elfogyott az év, szögre akasztom hát a billentyűzetet. Ma még fáért mentünk, s mivel a Kati 190-esének és a foltos állólámpás Mercinek sem elég nagy az utastere, ezért elővettük a tökéletes karácsonyfa-bevásárló autót, a Bianchit.…..
Hun_Fighter 2014.12.23 19:21:33
Belsőség Tempomat fillérekből 2014.12.08 13:57:36
Őszintén megmondom, álmomban sem gondoltam volna, hogy működő extrát lehet legókockák segítségével építeni. De persze megint tévedtem. Sok modern autónál elég a kereskedőnél megvásárolt tempomat-kapcsolót rádugni a gyári kábelkötegre és már működik is a rendszer.…..
Ember és gép tökéletes szimbiózisát emlegetni mára talán kicsit elcsépeltnek hat. Látjuk a versenyzőket, akik a végletekig gyorsított mozdulatokkal terelik az autót homokon, aszfalton, és ki tudja még merre. Csodáljuk őket, főleg azért, mert annyira könnyednek hat az egész,…..
Hun_Fighter 2014.11.05 19:56:44
Härtlein Károlyt már talán jól ismerik a Totalcar-olvasók is. Azon felül, hogy a Brutális Fizika-sorozat kapcsán együtt dolgoztunk még olykor-olykor besegít nekünk, pláne ha tévhit-oszlatásról vagy selejtes vackok képességeinek bemutatásáról van szó. Mindennél jobban utálja…..
Hun_Fighter 2014.10.29 12:25:36
@kayaibrahim: A Drake egyenlet elég sok bizonytalan tényezőt alkalmaz, épp ezért is osztja meg jelentősen a tudóstársadalmat. Egyébként lehet, hogy 100 000-szer több Józsi néni van, mint csillagász, de egy csillagász 1 000 000-szor messzebb és szélesebb spektrumban "lát", mint 1 Józsi néni. Ezzel nem szeretném sem megerősíteni, sem cáfolni sem Józsi nénit, sem a csillagászt. Én magam is láttam már nem egyszer olyan égi jelenséget, amiről a mai napig nem tudom, mi volt. Mivel engem teljesen elbűvölnek a csillagok, az éjszakai égbolt mágnesként vonzza a tekintetem. Szerencsére nem városban lakom, ráadásul olyan helyen, ahol nem jelentős a fényszennyezés, minden este legalább fél órát-órát bámulom az égboltot. Sok mindet felismerek, pl. a forgó műhold megcsillanását és lassú haladását az égen, meg mindenféle légi jármű mindenféle navigációs fényeit. De, mint említettem, néhányszor már láttam olyat, amit a mai napig nem értek és magyarázatot sem találok, ami nem jelenti azt, hogy feltétlenül idegen civilizáció tevékenységei voltak. Mindenesetre pl. a legutóbbi megfigyelésem a Fiastyúk közelében, szabad szemmel csillagmentes övezetben a "semmiből" felcsillanó 3 pont (a Fiastyúk csillagainál valamivel fényesebbek voltak), szabályos háromszög alakzatban (a háromszögek képzeletbeli oldalai látszólag kitettek 4-5 Fiastyúk távolságot), majd néhány másodperc után "eltűntek". Míg látszottak, nem mozdultak.

Ezt például én nem tudom megmagyarázni, vagy hasonlítani semmihez. A jelenség pontszerűsége arra utalt, hogy nagyon messze vannak, viszont ha nagyon messze voltak, akkor a 3 pont egymástól is igen messze volt, de mint említettem, egy szabad szemmel pontosnak látszó egyenlő oldalú háromszög csúcspontjain elhelyezkedve. Amikor az ember ránézésre pontos mértani alakzatot lát, mindenképp a szándékosság sejlik fel mögötte, az értelem, mindegy, hogy kié.

Szóval, én azt mondom, hogy fogalmam sincs, mik voltak azok. Lehet, hogy egy csillagász is látta ugyanazt, és ő meg tudta, hogy mik azok. Józsi néni viszont rávágja, hogy UFO, és ezért a fizikus és az autós újságíró meg nyilvánosan kiröhögi és komplett idiótának titulálja.
Hun_Fighter 2014.10.29 15:49:58
@sandrew: Jó gondolatok. Konkrétan reagálnék erre a mondatodra, azon belül is az istenre vonatkozó részre:

"A "modern" emberek egyre messzebb kerülnek a valóságtól, természettől, egymástól, istentől (vagy mindeki nevezze ahogy akarja)."

Stephen Hawking Az idő rövid története című remekművében van egy mondat abban a részben, ahol az univerzum születésével foglalkozik, kb. így szól: Ha egyszer le tudnánk írni (tudományosan az univerzum keletkezése utáni pár másodpercet), megismerhetnénk Isten gondolatait.

Itt az a lényeg, hogy egy akkor koponya (szerintem korunk legnagyobb tudósa) felvállalja a hitet. Azt a hitet, ami épp kihalófélben van.

Az eredeti szövegkörnyezetből kiragadva nem üt akkorát az idézett mondat, mint amikor az ember az eredeti helyén olvassa. Ajánlom a könyvet azoknak is, akiket amúgy az elméleti fizika, meg a csillagászat, meg a kvantumfizika nem érdekel. Megéri elolvasni.
Ez a majom benne van a top tízben, simán. Parti a medence szélén, menő motorok és egy Datsun 240 Z leparkolva a parton, a DJ tolja a zenét, mi kell még? Hát persze, tiltásig forgatva füstöltetni a gumit a jobb sorsra érdemes Honda CBR 600 RR-en. Mekkora móka már, de tényleg, annyira…..
Amikor megrendeztük az első Parkoló Parádét, talán még mi sem gondoltuk, hogy ennyire népszerű lesz. Most, a hatodik alkalomra készülődve azonban már elmondhatjuk, ritka az ilyen jó hangulatú autós-motoros találkozó. Itt ráadásul a hangsúly rajtatok és gépeiteken van. Nincs…..
A szerencsétlenül járt motorost Tim Sleethnek hívják, és Ausztráliából jött. Burma, Kambodzsa, India, Indonézia, Irán, Laosz, Malajzia, Nepál, Omán, Tájföld, az Egyesül Arab Emirátusok és Törökország után érkezett Budapestre, ahol tegnap ellopták 2006-os Suzuki DRZ400S…..
Hun_Fighter 2014.10.14 15:50:51
@Pepejoe: +1, illetve hadd tegyem hozzá még, hogy Ausztráliában sem mindenhol olyan, hogy a parkban egy padon ott felejtem a pénztárcámat és 2 óra múlva még mindig ott van érintetlenül. Vannak ott is olyan környékek - kimondom, mert ez az igazság - elsősorban a latin- és afro amerikaiak által sűrűn lakott övezetekben, ahová a taxis sem visz ki a reptérről, hanem letesz beljebb és menj gyalog, vagy busszal. Vannak olyan környékek, ahol a társasházak földszinti lakásainak utcára néző ablakait atombiztos rácsokkal szerelik fel (sima ablaküveg helyett törésbiztos, vagy dupla, hőszigetelt polikarbonát), és fegyveres őrszolgálatot fizetnek, kártyás beléptetőrendszert telepíttetnek a common charges-ből ami kb. az, mint itthon a közös költség. Esetleg több háztömb összefog és körbekeríttetik a tömböket, majd ellátják sorompóval/kapuval, beléptetőrendszerrel és kutyás-fegyveres őrzéssel.

Aztán ha rossz környékre tévedsz megfelelő kíséret nélkül, nem csak a motorodat, vagy a tárcádat veszik el...

Szóval elegem van már nekem is a bezzegezésből, meg a "fejlett nyugattal" való példálózásból.
A megoldás több, mint egyszerű. Csak mert voltak ilyen kaukázusi juhászkutyáink, a csodálatos Buck és a gyönyörű Nina emléke örökké él bennem, a fickó pedig _nagyon_ szerencsés, hogy egyáltalán van még arca. (A tulaj pedig instant főnök, mert tudja, melyik ablakot kell…..
Hun_Fighter 2014.10.08 22:09:39
@Agr3ssor: Mert olyanról írnál, ami kevés embert érdekel. Ezzel mindjárt igazolva is lennél egyébként. :) Értelmesebben fogalmazva: Szóval írj blogot és ha kevesen olvassák, akkor jókat írsz. :)
A világ legszomorúbb munkái sorozatunk újabb gyöngyszemei következnek. Aki kiállítási standot tervez, annak nem kell számolnia a koszolódással. Miért is kéne, ha a műszerfaltervezők is megtehetik, hogy a leggyakrabban tapogatott felületeket csinálják fényes, lakkozott…..
Hun_Fighter 2014.10.07 19:03:21
@alvázvédelem: A bölcsészek nem fognak nagy űrt hagyni maguk után... :)
De egyébként egyetértek.
Aki már járt autószalonon, az tudja, nem a gumik jelentik a fő attrakciót. A gumigyárak ettől még fontosnak tartják a jelenlétet, hisz a többiek is ott vannak. De hogyan csalogassák be azokat a standra, akik nem szeretnének új mintázatokat és különleges karkaszokat nézegetni? A…..
Hun_Fighter 2014.10.05 20:06:02
2 évvel ezelőtt anyánk, a Totalcar oldalán egy remek megemlékező írást olvashattunk Kesjár Csabáról. A Szilas Continental Studió jóvoltából most egy emlékfilmet is megtekinthetünk róla, "az elfeledett autóversenyzőről".    ..
Hun_Fighter 2014.09.28 20:43:59
Most szombaton, szeptember 27-én Totalcar Parkoló Parádé. Sokan jönnek majd autóval, de nagyon örülnénk, ha minél többen érkeznétek motorral, robogóval is. Aki volt kint akármelyik Parkoló Parádén, tudja, zseniális hangulatú, laza, mindenféle kötöttségektől mentes…..
Sírunk a krómozott lökhárító és a kézifékkar után, majd beülünk a klímába és bekapcsoljuk a navit. Ki van nyalva a fenekünk, csak nem ismerjük be. Mai közélet-cikkünk kommentposztja...
Láttunk már rotakapákat egymás ellen versenyezni, vicces és szórakoztató dolog. De az, amit a videón látunk már szinte ijesztő. Egy ilyen kétkerekű kistraktor, a mögé csatolt utánfutóval tökéletesen alkalmas arra, hogy mondjuk hússzal csettegjen az úton. De hogy a…..
Hun_Fighter 2014.09.09 13:40:04
@ommm: FB nélkül is van élet. A másik pedig, hogy nem spammelem folyamatosan a szerkesztőséget email-ekkel, az elmúlt években talán 2-3 levelet írtam 2-3 munkatársadnak (impresszumot felhasználva), de egyik sem méltatott válaszra (Legutóbb Csikós mester). Akkor miről beszélünk? Könnyebb mindenkit letrollozni, mint esetleg átgondolni a dolgokat, hogy hátha nem teljesen jól működnek, és az olvasók nem azért ugatnak-e inkább?... :)
Hun_Fighter 2014.09.09 14:21:58
@gabi199: Én bírom az ilyen szent őrülteket... :)
Brad O’Neal tizenkét éves korában kezdett arról álmodozni, hogy motorral visz véghez egy bázisugrást. Tisztában volt vele, hogy nem ő lenne az első motoros, aki ejtőernyővel a hátán ugrat bele egy szakadékba, ezért vitt egy csavart a történetbe: sík területen, mindössze egy…..
Hun_Fighter 2014.09.08 11:12:40
Amikor megjelent az előző teszt rögtön elkapott a hév, hogy miért ne lehetne megcsinálni a Totalcar saját kis dolgozatát. Kezdetben még nagyon nehézre sikeredett de itt van a végleges verzió, amit most te is kitölthetsz! Lehet, hogy valamelyik kérdésnél több helyes válasz is…..
Belsőség Ez került 40 millióba 2014.09.01 17:34:33
A minap egy reklámfilm-forgatáson jártam, ahol az egyik kellék egy 2009-es, első tulajos, makulátlan előéletű, nem egész 150 ezret futott, szép S-Klasse volt. Akkoriban 37-40 misiért vesztegettek egy ilyet, ma már nem egész tízért elviheti valaki. Értékvesztés extravaganza, de az,…..
Hun_Fighter 2014.09.01 21:26:52
@Oldm4n: Na, az utolsó mondatoddal egyetértek, ezért nem veszek Fordot... :)
A Toyota átadta a nyolcadik Dream Car rajzverseny díjaitTokió, Japán – A Toyota Motor Corporation a mai napon megtartotta a nyolcadik Toyota Dream Car Art Contest ünnepélyes díjátadó ünnepségét a tokiói Kotón lévő Mega Webben, a Toyota autóélmény-központjában.   A…..
Azt sejtettük, hogy Prokee Parkolásasszisztens? Tolatóradar? Mind felesleges filefranc című posztjához jönnek majd olyan alternatív megoldások, amiktől leesik az állunk, de tothbel felhasználó Suzuki SX-4-ének periszkópos kamerája mindenen túltesz. "Egy Philips 7" monitor lett…..
Hun_Fighter 2014.08.21 20:33:57