Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Móklis

0 bejegyzést írt és 43 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Évek óta figyelem a magyar álláslehetőségeket és a helyzet napról napra siralmasabb. Inkorrekt, hiteltelen szavú munkáltatók keresnek bepalizható, éhbérért is munkát vállaló embereket, valamint „muszájból” meghirdetett állásajánlatokkal kápráztatják el a keresőket. Országunk a…..
Itt a tavasz, az újjászületés ideje így a legújabb közfoglalkoztatott álláslehetőségeket megragadva indulhat sokaknak az „új élet”, mely megaláztatást, depressziót és nyomort eredményez a magyar lakosság jelentős százalékának...
Móklis 2018.12.23 08:53:54
Hát a közmunkaprogram valóban az általam eddig megélt korszak egyik legaljasabb rendszere, és a célja valóban az emberek megalázása, és a tisztességtelen haszonszerzés. A munka alapú társadalom emlegetése az egyik legnagyobb képmutatás egy olyan társadalomban, melyben a jövedelmek egy jelentős része tőkejövedelem, házak, földek bérbeadásából, részvények osztalékából és árfolyamnyereségeiből, stb. keletkezik. A mai társadalom erőszakalapú társadalom, a legtöbb jövedelem az emberek kifosztásából keletkezik, olyan törvények által, melyek miatt az emberek áron alul kénytelenek árulni a tehetségüket a munkaerőpiacon. A munkalapú társadalom a szolgaalapú társadalom fedőneve. Az ébredés egyik alapja az Isteni igazságosság megismerése, ennek egyik eleme pedig az, hogy mindenkinek joga van annyi földhöz, amelynek megműveléséből, vagy bérbeadásából meg tud élni. Ez az isteni társadalmi rend, melyben senkinek sem kell pénzért árulnia a tehetségét, hiszen a megélhetése a földből származik. Ez a szellemi üzenete annak, hogy porból vétettünk, e földi életünket a föld tartja fenn. Az, hogy ettől milyen messzire kerültünk, hogy ez mennyire képtelenségnek tűnik, jól mutatja milyen iszonyatosan sötét korban élünk. (szvsz)
Még nem találkoztam ilyen bloggal (blogokkal), melyből ennyire nyilvánvalóan árad az igazság utáni vágy, egy olyan világ utáni vágy, melyben minden ember szabad.
                               Avagy az elátkozott Magyarország? Népünk emberi tulajdonságait vizsgálva az a következtetés vonható le a tanulmányozó által, hogy a magyar ember irigy, tolvaj, bosszúálló, két/sokszínű, korrupt, rosszindulatú, egoista, pénzéhes személy, s ennek egyenes következménye…..
Móklis 2018.12.17 12:05:35
Érdekes írás, köszönet érte! A tartalom igazságától függetlenül nagyra értékelem ezt a bátor, szabad gondolkodásmódot. De a tartalom is olyan mélységekbe visz, ami rendkívül izgalmas. Azt ugyan nem tudom honnan származik, hogy enni kellett a jó és gonosz tudásának fájáról. Én jelenleg úgy látom, hogy nem szabadott volna enni, a tiltó parancs helyes volt. A kert minden fája az emberé volt kivéve egyet, amit Isten fenntartott magának. Azzal, hogy az ember erről evett, megtapasztalta a gonoszságot, a telhetetlenséget, a gátlástalanságot. (Előtte csak a jót ismerte és az ebben való növekedésnek nem volt gátja, a jó tudásában növekedhetett volna határtalanul.) Ez volt a kapu, ami kizárta a gátlástalanságot a világból, amely megnyílt a parancs megszegése által, így alkothatott az ember fog-almat a bűnről, ami azóta is fog-va tartja. Hiszen a bűn nem más, mint a telhetetlenség, a gátlástalanság, melynek fogságában az ember azóta is lopja, csalja embertársait, megfosztja őket szabadságuktól, hogy egyre növekedhessen mások ro-vására.
Átkot igazából nem kell senkire kimondani, az magától száll mindazokra, akik igazságtalanságot cselekszenek, és azokra, akik behódolnak nekik. És valóban, az átkot senki sem veheti el, az csak az igazság helyreállításával szűnhet meg.
Valóban valami nagy gubanc van itt a magyarság identitástudata körül, amit fontos lenne helyreállítani.
Tánczos Katalin: Az én miatyánkom   Mikor a szíved már csordultig tele, Mikor nem csönget rád soha senki se, Mikor sötét felhő borul életedre, Mikor, kiket szeretsz, nem jutsz az eszükbe, Ó lélek, ne csüggedj! Ne pusztulj bele! Nézz fel a magasba, reményteljesen, S fohászkodj: MIATYÁNK, KI VAGY…..
Valaki jár a fák hegyén   valaki jár a fák hegyén ki gyújtja s oltja csillagod csak az nem fél kit a remény már végképp magára hagyott én félek még reménykedem ez a megtartó irgalom a gondviselő félelem kísért eddigi utamon valaki jár a fák…..
Móklis 2013.12.10 08:00:40
@stephy-alias:Nászta Katalin: Mindíg Paul Klee jut eszembe erről: A művészet nem a láthatót adja vissza, hanem láthatóvá tesz. Meg Tamási Áron, aki ezt mondta: Nem a valóságról kell írni, hanem az igazságról. Talán nem is mindíg hiányzik a tudatosság! A valóság, e világ valósága és az igazság különbözik. E világ útjai nem Isten útjai, e világ igazsága nem Isten igazsága. Mi az igazság, kérdezte Pilátus. Valóban! Ki ez a Jézus? Hogyan kell élnie annak, aki az Ő nevét vallja? Mit jelent az, hogy nem e világból való? : ))
Fellebezés Tallér-interjú 2012.08.19 09:49:14
Sajnos Némó honlapjáról eltűnt a Tallér-interjú, amit Görbicz Tamás készített a BPA Miújságunk számára. A neten megtaláltam a szöveget, ezért elmentem ide magamnak. Lelőhely:…..
A halálból élet támad A lényeg 2013.08.08 05:59:53
Nem is a történet számít, amit megírsz. Hanem az a szeretet, amivel megírod azt. Végül is, ez az, ami nélkül nem igazi semmi. Valóban nincs jogom ítélkezni senki fölött. Azt a munkát kell elvégeznie mindenkinek, ami rászabatott.  Egyik regényt ír, a másik a regényről.…..
2013.05.25.   "A kapcsolat megszakadt."   Ez a legeslegborzasztóbb dolog, ami történhet az emberrel. Nincs kapcsolata. És minden akadályozza a létrejöttét. A test, a körülmények -  minden. Be lettünk zárva a magunk testébe, saját testünk a börtönünk, ebből…..
"DIOTREFÉSZ (3JÁNOS 9-10) Milyen fontos keresztény elvet fedezünk fel ebben a versben? Hogyan tanulhatjuk meg mi magunk is követni ezt? Miután János szót ejtett Gájuszról és szolgálatáról, rátért a Diotrefész okozta problémára. Diotrefész annak a gyülekezetnek volt a…..
Móklis 2013.05.14 08:06:52
Van egy oldal Kati, amit én szeretek használni, ha van kedved nézd meg.
www.ujszov.hu/
A Mt 23:10-ben szereplő szó úr, vezető, nincs köze az orvosokhoz. A tanításhoz, talán van, hiszen a vezető sokszor tanít is, de annak meg nincs értelme, hiszen Jézus tanítóról már beszélt előtte. A Mester, Atya, Vezető hármasnak van logikusan értelme. A Szentlélek vezet, az egység által, és ebben a rend is ott van. Értem és ismerem a problémát, amit írsz. Sok összejövetel, olyan, mint egy szinházi előadás. Ennek is meg lehet a helye, értelme esetenként, de ez nem közösség. Ahol vezető van, vezetők vannak, ott nem is lesz soha közösség, mert nem a Szentlélek vezetése van a középpontban.
Móklis 2013.05.14 08:09:56
Az élő gyülekezet sohasem alkalmazkodik a hagyományos keretekhez, hanem kiszakad abból, (új tömlőbe új bor) és maga alakul gyülekezetté, akik az Ige alapján szerveződnek közösséggé, felismerve annak igazságát, mindenkor érvényes voltát, magyarán: felébrednek. Meghallják az…..
Móklis 2013.05.12 11:13:37
Valamikor olvastam egy könyvet arról, mit jelent egy nyájhoz tartozni. (Már nem tudom, ki írta.) A juhok természetéről oktatott, és elmesélte, hogy azért sem szabad egy báránynak-juhnak átcsatlakozni egy másik nyájhoz, mert megbetegedhetik. T.i. vannak olyan betegségek, amik a…..
Móklis 2013.05.12 10:25:17
Kati! Szerintem, többek között azért van olyan sokféle gyülekezet, mert az emberek mindenáron meg akarják mondani Istennek, hogy mit, hogyan kell csinálni. Így aztán Isten mindíg újabbakat és újabbakat hoz létre. Aminek persze megvan az a haszna is, hogy így sokféleképpen megmenthetők emberek.
Egyébként a tanulás egy nagyon természetes folyamat. Nem láttam még olyan csecsemőt aki a szomszédba járt volna anyatejért. Aztán ahogy nő, már nem csak otthon étkezik, hanem az iskolában, a nyári táborban, a munkahelyén stb.
Amit írsz, teljesen rendben van csecsemőknél, és természetes módon meg is valósul. Amikor viszont diotrefészivé válik a dolog és infantilis állapotban próbálják tartani a hívőket, megerőszakolva ezzel a keresztények természetes fejlődési folyamatát, akkor vagy belenyugszik valaki infantilis állapotába, vagy kiszakad...
A megismerésre az új, máshonnan jövők esetében is van lehetőség, nem csak a frissen megtérteknél. Így a máshonnan jövőkkel ugyanúgy ki lehet alakítani a személyes kapcsolatot.
A szeretet univerzális, a csoportok akkor válnak átjárhatatlanná, amikor már nem a szereteten van a hangsúly, hanem a hókuszpókuszon, a kegyesség látszatán. A kereszténység, nagyon egyszerű dolog, még írástudatlanok is megértik, csak azok bonyolítják el, akik üzletelni akarnak vele, mert hát egyszerű dolgokban nics üzlet, azt mindenki tudja, ezt Demeterék is gyorsan levették Efezusban.
Tegnap találkoztam egy testvéremmel, akivel egy közösségbe jártunk, amíg jártam./ Ez is érdekes: járni... Erősen hittem, hogy egy közösség tagjai csak azonos hitű személyek lehetnek. Később cizellálódtak gondolataim ezzel kapcsolatban. Pál apostol is megengedő ezen a téren.(…..
Móklis 2013.05.12 09:58:15
@stephy-alias:Nászta Katalin: Persze, így van, csak keresztény humor volt... :)) És mégis igaz. Az a kenet ami bennünk van, segít a tájékozódásban és abban, hogy eldöntsük mi igaz és mi nem. Mi a látszatkegyesség és mi a valóság. Pál szintén ezt a tanítást adja. (1Kor 14:29) Egy érett keresztény képes megítélni a hirdetett tanításokat, és képes belátni saját tévedéseit is, természetesen.
/sokszor azért nem beszélek, mert elfáraszt a másik lármás értetlensége. akkora benne a lelkesedés saját véleménye iránt, hogy nincs füle meghallani engem. ez nem azt jelenti hogy nem szeretem. csak lefáraszt, és már nem találom értelmét vele lenni. egyoldalúvá válik a…..
Móklis 2013.05.07 07:08:51
@stephy-alias:Nászta Katalin: Nekem is úgy tűnik. : ))
Móklis 2013.05.09 18:49:39
@stephy-alias:Nászta Katalin: Pedig Te a bátrak közé tartozol. Lehet itt valami ijesztő?
Móklis 2013.05.10 08:39:23
A halálból élet támad Hála 2013.04.28 07:07:04
Mennyire csodálatos embernek lenni!  Olvasunk, írunk, egymást akarjuk tudni, érezni, miközben soha nem találkozunk, nem is látjuk egymást. Elképzelésünk sincs a másikról, hogy néz ki, ki az. Mégis, mikor olvasom, mikor válaszol, azt ismerem meg belőle, aki valójában. Őt…..
Móklis 2013.05.02 07:42:34
@stephy-alias:Nászta Katalin: Köszönöm a mosolyt Kati! Írjál csak, írjál, tárd ki a szívedet, mutasd meg a Benned lévő Krisztust! Mi is Őt keressük Benned, mi is Őt várjuk...
Fiatalon még tele van az ember energiával. Azt képzeli, az Úrtól van ez. És valóban. Mindent használni kell, ami eszébe jut az embernek, hogy tehessen valamit valakikért. Ha ez ismertséggel, elismertséggel jár, nem baj. Az Úr szereti a cselekvő embert. Ez az embernek is javára…..
Móklis 2013.04.22 10:56:23
@stephy-alias:Nászta Katalin: Megnéztem Kati, amit ajánlottál. Pál azt írja, hogy ezzel kapcsolatban nem kíván vitatkozni, így én sem. Csak azt tudom mondani, amit mindíg is, hogy veszélyes dolog alaptanításokat megfogalmazni több bizonyság nélkül, lehetőleg az legyen új és ószövetségi is. Nem gondolom, hogy a férfi csak fedetlen fővel imádkozhat. Miért viseltek a papok süvet akkor az ószövetségben? Nem látom a kongruenciát ebben az ó és újszövetség között. A nőkre vonatkozóan ugyanígy. Ne oktassa ki a férjét, de látásokat, kijelentéseket, tanításokat megoszthat férfiakkal, sőt még a férjével is, hiszen ha segítőtárs, ebben miért ne lehetne?! stb. Én a Bibliai elveket is csak a két-három Biblián belüli, tanubizonyság elve alapján fogadom el. Amire pedig nincs megfelelő stabil alap, azzal nem szabad foglalkozni.
Nekem nagyon száraz volt az egész iromány. Amiket Te írsz az sokkal jobb. :-)))
Van úgy, hogy már nem fér az emberbe több könyv. Mindent csak egyszer olvastam el, csupán a Bibliát állandóan. Ez élő. A többi nem. Kis bölcsességek itt-ott feltünedeznek, de a Biblia Igéi eleven húsba vágnak, ha engedi az ember, és akkor jó igazán, mikor már fáj is az…..
A kígyó mindig barátságos. Mosolyog, vicces, kedélyes, incselkedő, játékos, élvezhető a társasága. Csak néha villan ki nyelve mögül valódi énje, de hamar elfedi a következő tréfás mondatával, időd sincs felocsúdni, reagálni. Ha mégis megpróbálod, szavaid kiforgatja,…..
A kereszténység kívülről meghunyászkodó, gyáva társaságnak tűnik. Ez mindig utálatos. Pedig Jézus nem volt gyáva. A követőiknek sem kell annak lenni. De akkor fel kell vállalni azt, amit Ő. Hirdetni kell az Igét, Őt, és tenni Isten akaratát, hallani az Úr hangját, aki a Szent…..