Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Papp Levente

0 bejegyzést írt és 89 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
  1967-ben Fort Ord-ban végzett szakasz...
Papp Levente 2021.01.17 10:01:14
ReAd-blog Olvasnak a magyarok? 2019.11.10 11:29:17
Minap szembe jött velem egy kérdőív. Hogy én még sosem készítettem egyet sem? Nosza rajta, az ember mindig tanul, így nagy érdeklődéssel ástam magam bele a kérdőívkészítés fortélyaiba. Az nem volt kérdéses, hogy az én kérdőívem mire fog irányulni. Természetesen az olvasási szokásokról és a blog…..
24,5 9 tipp stresszkezeléshez 2019.10.01 09:00:00
Manapság mindenki életében jelen van, kisebb-nagyobb mértékben, kisebb időközönként vagy akár hosszútávon is. Megnehezíti a mindennapjainkat és még az egészségünkre is káros hatással lehet fizikailag és lelkileg is. Ráadásul a legtöbben nehezen birkózunk meg vele, vagy fel sem ismerjük. Ez bizony a…..
Papp Levente 2019.10.02 16:06:31
A nyár sláger italát, a barackos Ice Teákat kóstoltuk, hogy felmérjük ezt a piacot is. A bolti ice teák egyszerű italok, amik fekete tea kivonatot, őszibarack levet és aromát, cukrot és/vagy édesítőszereket és némelyikük tartósítószert is tartalmaz. Nem olyan rossz a helyzet Ice Tea fronton, de…..
Egy új elmélet szerint 7 millió évvel ezelőttről kezdve a sugárzás növekedése események sorozatát vonta magra után. Ezek között erdők felgyulladását  is, ezért a két lábon járásnak voltak előnyei – írta a La Repubblica. A Journal of Geology-ban megjelent amerikai…..
A 2019-es Könyvfesztivál egyik díszvendége a fantasztikus irodalom kedvelői számára igazi hívószó volt a rendezvény meglátogatására. John Scalzi neve ma egyet jelent a könnyen befogadható, a sci-fi hőskorának fontos elemeit ötletesen újrahasznosító történetekkel.  A…..
A várva várt epizód sok szempontból zseniális, de néhány okból azonban végtelenül szomorú és csalódott vagyok. A nagy probléma, hogy kizárólag az igazán fontos szempontokban bukott meg a sorozat. A körítés szép és jó, a látvány általában fenomenális, de a setting mit sem ér, ha a történet nem…..
Az emberi elmét agyi mechanizmusok alakítják, minden rejtélyüket azonban még nem fejtette meg a tudomány.  2005-ben  a norvég Edvard Moser és May-Britt Moser felfedezték azokat az agysejteket, amelyek lehetővé teszik az embereknek és az állatoknak a térben való meghatározásukat, a belső GPS-ünket.…..
Az ültetők szerint a fenntarthatóság jegyében készült biodiverz, ökológiai ÉVELŐ ágyást láthatunk a képen. A bírálók szerint viszont növényágyakat kaviccsal vagy murvával felszórni, ez az egyik legrosszabb dolog, amit tehetünk a növényeinkkel. Virágzik a Tulipa, megírom. Fotó: Beier Balázs…..
Utazási betegség attól alakul ki, ha nincsenek összhangban a látási ingerek és az egyensúlyérzékelés. Autóban, buszon vagy repülőgépen is jelentkezhet – ám adódik a kérdés, hogy gyakrabban tűnik-e fel a betegség, ha elterjednek az önvezető autók?..
Az apró betűk is betűk! – És igen….időbe telik elolvasni őket!  Nem arra gondolok, hogy sokunknak már szemüveg kell, hanem, hogy a nemtörődömségnek ára van! A hanyagságból adódó hibákért, bizony súlyos árat is fizethetünk!..
Valóban azon múlik a jó fotó, hogy milyen kamerát használ a fotós? Tévhit. Hogy ezt  bebizonyítsuk, két fotós kollégámmal egy 13 éves digitális kamerával felszerelkezve 30 percünk volt Budapest belvárosában, hogy fényképeket készítsünk. Mindenkinek 3-3 fotót kellett kiválasztania és bemutatnia…..
Talán akad olyan, aki lemaradt idén januárban Liam Neeson legújabb filmjéről, a The Commuter - Nincs kiszállás című akció-thrillerről, mely méltatlan módon többnyire közepes értékeléseket kapott, holott egy pörgős és "agyalós" vagyis kifejezetten élvezetes színfolt az elmúlt évek "csihi-puhi"…..
Néhány újabb, a Szovjetunió déli része feletti küldetés során már elég közel jár a PVO az Angyal lelövéséhez. Angol pilóták is csatlakoznak a programhoz, és az U-2 több, igazán különleges változatáról, egyedileg átépített példányáról lesz még szó. A sorozat első része ITT, az előző meg ITT. (Az 5.…..
Papp Levente 2018.04.30 09:03:50
@Hpasp: a rakéta lövészetetet hogyan mondanád? Csúzlival lehet lőni? És íjjal? Lézerágyuval, ami nem is ágyú?
Papp Levente 2018.04.30 19:11:37
@Maga Lenin: ja a terminológia magyarul nem tiszta. A cruise missile-t robotrepülőre fordítani pont annyira hibás, mint cirkáló rakétára. Én még emlékszem a komcsi tévében a nagyeszű tévés külpolitikai szakértőket erről vitáztak. Csak hogy a missile nem rakétát jelent. Stb. Stb. A lő ige valóban korlátozottan használható. De mégis a lő ige származékait használjuk bármilyen lövészetre, a gépeket lelőni szokták, a repülőn lövész van vegyes fegyverzet esetén is.
Kora gyermekkorom óta ugyanazon a környéken élek. Belém ivódtak az ismerős utcák, a családias boltok, az iskoláskoromat idéző parkok, ahova ma már saját gyerekeimmel járok, és zsigereimben érzem az utcákat átjáró megszokott illatokat. Melegséget ad az a bizonyosság, hogy itthon vagyok. És túl azon,…..
Rövidhír: Elitiskola. Problémás gyerekek. Problémás tanár. Panasz. Síró, megalázott "szerencsétlenek". Nem akarok iskolába járó gyerekek. Eljárás. Meghallgatás. Tankerületi igazgatóság. Iskolából távozik egy gyerek. Már nem fél, nem retteg... Itt még nincs vége... Furcsa, vad és megdöbbentően…..
Papp Levente 2018.03.05 18:38:25
 Egy olyan játékot hoztam nektek a mai bemutatóban, ami ebben a hidegben különösen aktuális. Emlékszem gyerekkoromból, hogy mennyire irigykedve néztük azokat a gyerekeket akiknek volt egy szovjet gyártású Csuk és Gek kormányozható szánkójuk.Azóta eltelt néhány év és az élet most sodort az utamba…..
"Mondjátok meg a feleségemnek és a családomnak, hogy szeretem őket. A legénység tagjai is ezt üzenik a saját feleségeiknek és családjaiknak." - mondta be a rádióba egy utolsó, kétségbeesett segélykérést követően Phil Gay kapitány, miután végképp belátta, hogy a viharos Északi-tengeren senkire sem…..
Sorra olvasom a Facebookon, Twitteren és az online sajtókban, hogy mekkora király Elon Musk Tesla-ja az űrben. Tényleg nagyon jó, de miért is? Nem tudom. Viszont vannak ötleteim. Óriási marketing fogás lenne? Komolyan szüksége van egy ekkora márkának egy csilliárd dolláros giga felhajtásra, amit…..
Egy laptoppal jó esetben hosszú távra tervez az ember, és nem szeretne fél-egy évente újat venni csak azért, mert az előzőről kiderült, mégsem olyan jó, mint amilyennek elsőre gondoltuk. Illetve jónak jó, csak épp nem elégíti ki az egyéni felhasználói igényeket. Éppen ezért jöjjön most öt olyan…..
Papp Levente 2018.01.28 17:51:12
Fotó: Mark Metcalfe / Getty Images Hungary Olyan hihetetlen sikere van az ausztrál SBS csatornán egy sokak szerint iszonyatosan unalmas műsornak, ami egy hosszú-hosszú vonatutat mutat meg a mozdonyba helyezett kamerával, hogy az SBS úgy döntött: a pusztán csak háromórás, rövid kis műsorocskának…..
A dán boldogság nyomában - 11. rész Novemberben és decemberben 8 posztban jártam körül (mind elolvasható itt), mi lehet a dánok boldogságának titka. Némelyik bejegyzés csekély figyelmet kapott, de volt olyan is, aminek 10.000 felett volt az olvasószáma, Sok komment is érkezett, és kirajzolódott…..