Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Kotnyél

0 bejegyzést írt és 26 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Idén ötödjére rendezett a Dreher fesztivált a kőbányai sörgyár területén, és mivel eddig egy híján mindegyikről beszámoltam a Sörbúváron, eléggé adta magát, hogy most is menjek ki rá. Leginkább ugyanazért, mint a korábbiakra: megnézni, hogy a minden ilyen alkalommal megjelenő alkalmi sörök közül…..
A Hangmás a magyar underground egyik legizgalmasabb, megalkuvást nem ismerő zenekara, fellépéseik mindig különleges eseménynek számítanak, így most örömmel nyújtjuk át a Dürer Kertes koncertről írt beszámolónkat...
Kotnyél 2017.10.16 23:46:45
Internetmegosztás otthon, egyszerűen A laptop és más mobil eszközök előnyeit akkor tudjuk maradéktalanul kihasználni, ha vezeték nélküli hálózatot, WiFi-t létesítünk otthonunkban. A WiFi hozzáférés egyik, de nem egyetlen előnye, hogy csatlakozhatunk a mobil kütyükkel az internethez. A Wifi router…..
Kotnyél 2017.06.04 21:42:03
@zsoci: Sok mindenben nem értünk egye:
Ha a notebook nem tudja az N-es szabványt, akkor nem az lesz a legnagyobb bajod, hogy nem folynak eléggé a bitek, hanem az, hogy a gép jútyúbozni is alkalmatlan. A Core2Due korszak óta nem láttam G-s wifis notebookot. De egyébként meg b/g/n-re állítod a routert, és minden eszközön látni fogod.
Kb 3 éve egy sima N-es D-Link DIR-645-öt használok (henger alakú, beépített antennás cuccot) ami tökéletesen lefedi a lakást. Jobban, mint a korábbi külsőantennás elődje.
A NAS csatlakoztathatóság mit jelent? Hogy van a router-en USB, és arra köthetsz vinyót? Ne nevettess. Hálózati tárnak erre-arra még csak csak, de ha már torrentezni szeretnél vele, a routerek nagytöbbsége két vállra fekszik, és szépen megadja magát. Ha meg még szeretnéd, hogy távolról is elérhető legyen, normál tempóval tudj róla letölteni/rá feltölteni, hát nem a párezres kategóriáról beszélünk. Arra vagy vegyél célhardvert, vagy építs gombokból egy kétmagos gépet, tele vinyóval, Nas4free-vel, és problem solved, de rendesen. Ahhoz meg a routernek 1 dologgal kell rendelkeznie: szabad lan csatival (nyilván a rend kedvéért: gigabitessel)
Szoftverezettségre meg ott az openWRT, abban azt állítasz, amit akarsz.
Kotnyél 2017.06.04 21:43:29
@Kotnyél:
*egyet
**Core2Duo
Subba Cukiság: Rángat a Tourette 2017.02.21 19:45:19
Aww B)..
Kotnyél 2017.02.22 13:31:02
A pezsgős tesztünk egyik kommentjén felbuzdulva, ahol megemlítették a camembert sajt egy különleges felhasználását, eldöntöttük, hogy megcsináljuk a Nagy Camembert tesztet és a győztest pedig úgy fogyasztjuk el, ahogy még soha.  ..
És ez a valaki nem én vagyok. Egyrészt azért, mert bennem nem az a menő, hogy ügyesen újitok fel motort, hanem az, hogy 14 éve szerepelek kisebb-nagyobb kihagyásokkal a tévében tüskésre ragasztott hajjal, és még mindig nem esett le a fejbőröm a koponyacsontomról.  Másrészt viszont azért se én…..
Kotnyél 2016.03.07 13:44:56
@zippofcy6: És?
Ha megvette volna azt, mi nem olvasnánk ennyi és ilyen cikket. Neki egy drága hobbi, nekem meg egy fasza olvasmány-folyam. End of story!
Az Agymenők sorozat összes karakterének ismerjük a teljes nevét, egyedül Penny vezetékneve nem derült ki eddig. Az írók és a színésznő sem nyilatkozik Penny teljes nevéről, de talán kiderül, ha Leonarddal összeházasodnak...
Óriási hírt hozott le a Variety, és persze az összes többi médiaipari szaklap: a Jóbarátok Joey-ja, azaz Matt LeBlanc lett a Top Gear új házigazdása. Ő egyébként az első nem brit születésű házigazda a műsor történetében. A hányattatott sorsú Top Gearnél azóta kapkodnak két kézzel az új…..
Nagyon úgy fest, hogy második nekifutásra sem jut el odáig az ellenzék népszavazási kezdeményezése a vasárnapi boltbezárással kapcsolatban, hogy megkezdődjön az aláírásgyűjtés, mivel egy „szemfüles” magánszemélynek ismét sikerült megelőzni beadványával az MSZP-t, amely…..
Kotnyél 2015.11.03 00:04:44
@ulpius66: az állam NE döntse el helyettem, hogy vasárnap vásárolni és\vagy dolgozni akarok, avagy nem! Felnőtt ember vagyok, képes vagyok ilyen döntést meghozni. Hogy milyen statisztikákat kapartál elő, és honnan, azt nem tudom, de egy piaci versenyben lévő, profitorientált vállalat képes lesz megfontolni, hogy megéri-e vasárnap nyitvatartani a "szaros" tíz százalékért, vagy sem. Ez legyen az ő gondja, és ne az államé.

U.i: kib*szottul unalmas a ballibsizés, se a baloldaliakat, sem a liberális gondolkodásúakat nem képviseli/képviselte a jelenlegi ellenzék, ahogy a jobboldali eszméket is telibefossa a fidesz épp
Kotnyél 2015.11.03 00:12:06
@monddazigazatmar: nem vagyok maszop szavazó, de igenis elmennék szavazni. Nem miattuk, hanem a fidesz sok elbaszott, és átlászó dolgainak sokaságából 1 ellen! Nem egyenesítek kaszát, nem lengetek zászlót, és pont leszarom, mit profitál ebből az ellenzék (gyanítom semmit: eddig is elbalfaszkodtak mindent)
Kotnyél 2015.11.03 06:47:13
@Nzoltan: ezt megpróbálhatnád adatokkal, tényekkel is alátámasztani.
Mit jelent számodra, hogy nem ide adóznak a multik? Miért, hova? A dolgozóik bére után fizetett sarcok hol kötnek ki? Az eladott termékek utáni brutális mértékű áfa? Az ágazati különadó? Iparűzési és egyéb helyi adók? És a többi? Nyilván a profitját az anyacég teszi zsebre (Angliában, Németországban, Franciaországban, stb), de amikor amikor durva euró milliárdokat kellett befektetni, boltokat felhúzni, utat építeni (amiket ugyancsak magyar emberekkel csináltattak), akkor honnan jött a pénz?
Emlékszem, annak idején, amikor a tavalyi Golf-napok egyik válogató zsűritagjaként egy éjszaka alatt kellett kiválasztanom kb. 1900 autó közül azt a - ha jól emlékszem - százat, amelyek bekerülhetnek a szűkebb, kiállított keretbe, na azon az éjjelen kaptam életem legtöményebb…..
Kotnyél 2015.04.15 23:14:50
@Kotnyél: valamiért lemaradt: érdemes a többi myth busted videót is megnézni, vannak egész meglepőek is
  A múlt héten megtudtuk, hogy Gólem nem tud felolvasni, ill. betanult szöveget elmondani kamera előtt, hogy a hotelben BÁRMI megtörténhet, hogy az ivararány egy nehéz szó, a manipulálni meg pláne, de ha jól tematikázik az ember, akkor eléri, amit akar. Dominik szegény addig…..
Pedig nagyon nem kéne annak lennie. A történet úgy kezdődött, hogy a hvg.hu feltett pár kérdést az MTVA-nak azzal kapcsolatban, hogy mégis, hogyan kerülhetett a tartalomszolgáltatási igazgatói posztra az a Pap Dániel, a Jobbik egykori méádiapolitikai kabinetfőnöke,…..
Kotnyél 2014.07.23 15:23:05
Ma induló új sorozatunkban hajdani mozgóképfelvételeket láthattok, amelyek érdekesek, szokatlanok, vagy tragikusak, de mindenképp RITKÁN LÁTHATÓAK. Elsőként egy szomorú eseményről láthattok helyszíni tudósítást. Maradjatok velünk! Mindjárt jövünk a lényeggel. :) A repülő szabó  102 éve a…..
Kotnyél 2014.02.04 21:42:37
@Rocky: hmm. Akkor az emberek 100%-a szívós, mert általában a haláluk előtt 5 perccel még élnek :-)
Egymástól pár hét eltéréssel hozza ki új nagylemezét a Hangmás és Halott Pénz. Minda Endrével, az előbbi frontemberrel és a mára zenekari formát öltő Halott Pénz név mögött álló Marsalkó Dáviddal beszélgettünk. Ebből kiderült mi a közös a két produkcióban, mi a baj…..
Kotnyél 2013.10.09 09:57:37
@shinny bayaar: Mennyire vicces, hogy épp úgy viselkedsz, ahogy azt azt interjúban jól elmondták. Mért töltesz időt valamivel, amit nem szeretsz? Miért töröd magad azért, hogy remek, már-már vicces képekkel leírd, mennyire szar is ez?
De hogy a cikkről is essen szó, két szimpatikus hozzáállású, korrekt, friss és elgondolkodtató zenét produkáló srácról (és/vagy zenekarról) beszélünk. A Hangmáshoz volt szerencsém párszor életem során, minden albumukat végighallgattam, mindig vegyes érzelmeket váltott ki belőlem, de többször volt jó élmény, mint rossz. A keveréssel én sem voltam elégedett soha, valahogy pont az volt az érzésem, hogy még pár óra a keverőpultok felett épp a megfelelő hatást érte volna el. Ugyanakkor tagadhatatlan, hogy reakciót vált ki az emberből minden egyes számuk, ami a mai ignoráns világban mindenképp megsüvegelendő.
Van abban is valami, hogy élőben egészen más ez a performansz, nekem általában nem jött be, de sokaknak, akikkel együtt mentem igen, szóval ez egyéni preferencia kérdése.
Kissé elmaradt mostanság a blogolás, de ennek nem csak lustaságom volt az oka, hanem egyszerűen nem találtam olyan témát, amiről kedvem lett volna írni. Van néhány általánosabb téma talonban, és úgy is volt, hogy a napokban írok az egyikről, de "hálistennek" a tegnapi (illetve közvetve a mai) napi…..
Kotnyél 2013.03.26 10:07:51
@zajos1: na pont ilyen a zátlagmagyar. Belinkel egy IMF-et fikázó cikket, ezt jól összeköti bárkivel, akit nem szeret (ügyesen, több szálon is), és úgy érzi, most jól odamondott nekik.
Leszarom a román tejkifli programot, mert sokkal jobban izgat az, hogy 310 forint környékén van az euró. Ennél kétszer volt magasabb valaha: a gazdasági válság kellős közepén, 1 egész hétig, és a tevalyi év elején. Ez igen sokat elmond a jelenlegi gazdaságpolitikáról.
Kotnyél 2013.03.26 10:08:37
@Kotnyél: tevalyi = tavalyi
Kotnyél 2013.03.26 13:49:52
@zajos1: A Viktoré meg maholnap senki...