Regisztráció Blogot indítok
Adatok
macelek

0 bejegyzést írt és 40 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A Bors szerint a Répás Lajos prostiügyében tartott legutóbbi tárgyalási napjára tíz újabb csajt idézett be tanúként a bíróság, köztük egy volt VV-szereplőt is, de (most jön a csavar) a csaj nem ment el a bíróságra. Répás, Magyarország valószínűleg hivatalosan is…..
macelek 2015.10.17 13:20:09
Hazánkban 1939-ben az Egyesült Magyar Amatőrfényképezők Országos Szövetsége VI. Nemzetközi Kiállításán rendeztek első ízben színes képbemutatót, amin 263 hazai és külföldi színes dia került bemutatásra. Százakra rúg azoknak a korabeli szakfényképészeknek és…..
macelek 2015.06.03 08:01:39
@pythonozok: nem kell mindent benyalni a kommunista történetírásból. Egyből nácizni pedig sekélyes butaság.
A paksi atomerőmű tender nélküli bővítésének híre alig több mint egy éve sokkolta a téma szakértőit és a szélesebb közvéleményt. A teljes GDP 10 százalékát meghaladó, hozzávetőleg 3750 milliárd adóforintból épülő paksi bővítésről, minden idők legdrágább magyar…..
macelek 2015.03.17 08:14:12
Nem semmi, hogy egy ócska propaganda blog ténytárnak nevezi magát. LOL.
1. Paks2 bővítését annó a Medgyessy kormány kezdte komolyan, Gyurcsány meg Bajnai szintén, következetesen kiállva mellette. Az, hogy a szocik túlbuzgóan letakarították magukat a politikai pályáról, hozzájárulva a
Fidesz kétharmadaihoz, az az ő bajuk. Az elmúlt 20 évben egész Európában az ún jobboldali kormányoknak kell az ún baloldali kormányok szarkupacát elhordani, na nem az ideológia miatt, hanem azért mert a baloldalinak nevezett pártoknak fogalmuk sincs a kapitalizmusról meg az állam szervezéséről.
2. A 3750 milliárd forint az ország 1 éves GDP-jének kb 10%-a, de nem 1 év alatt kell visszafizetni, úgyhogy a hatásvadászatot hagyjuk. 2008-ban Gyurcsány 25,1 mrd dollár IMF hitelt vett fel, 5-6% kamatra. Visszafizettük s ráadásul abból semmi nem épült. Ja az korrekt módon úgy volt időzítve, hogy az utána következő kormány terhe legyen. Klassz volt.
3. 2008-ban megszavaztak 600 milliárd forint bankmentő csomagot. Adófizetői pénzből, kereskedelmi bankoknak. Kinek kellett visszaszerezni?
4. Ha Paks2 elkezd épülni, a kormány az ún rezsicsökkentést kiterjeszti a cégekre, vállalkozásokra. Ezzel jelentős versenyelőnyt biztosítva az idetelepült multiknak. Vajon egy Audi, Mercedes, Knorr-Bremse, Procter&Gamble stb cégeknek egy 10%-os energiacsökkentés mennyi megtakarítást jelent? Vagy mondjuk a Gyurcsány kádkő meg alumíniumgyár mennyivel jár jobban?
4. Ha lennének tényfeltáró újságírók, utánajárhatnának, hogy kinek a tulajdonában vannak a Mosonmagyaróvár környéki szélkerekek, s kinek az érdeke az egyéb energiacégek blokkolása?
5. Értem én, hogy az EU-ban testvériség, egyenlőség, szeretet miegymás lakozik, de aki azt hiszi, hogy nincsenek versenytársak meg irigy szomszédok, az minimum naiv.
Meg kéne nézni, milyen cégek milyen összegekkel lobbiznak az EU Bizottságnál, s lenne meglepetés.
Szóval, további jó propagandázást.
Az Orbán nélküli Fideszről nyilván sokan gondolkodnak most a világban, és kétségtelenül meg is van a lehetőségük az ilyesmi iránt elkötelezett nagyhatalmi szereplőknek arra, hogy a rendelkezésükre álló erőforrásokkal és információval egy ilyet kisakkozzanak, illetve…..
macelek 2014.12.07 17:15:57
@toportyánzsóti: itt is válaszolok neked, te irigy kádári kisember :-)
Baldaufék elég régóta gazdagok, nem a Fidesz alatt lett ennyi boltjuk, pénzük. Túlélik a vasárnapi zárvatartást is, sőt, még a Fidesz utáni korszakot is, az öreg elég kemény.
Bezzeg a Spar: kötelezően kiadta a dolgozóknak, hogy írják alá a petíciót a vasárnapi nyitvatartásról s aki ellenszegül, azt kirúgják. Egy Spar pénztáros havi 3 vasárnapért (11,5 óra munka) bruttó 11 ezerrel kap többet, s ennyi pénzért pont nem rajong a vasárnapi nyitvatartásért. Hab a tortán, hogy a szakszervezeti vezető győzködi a dolgozókat, hogy írják alá a petíciót, azaz a Spar mellett áll. Megsúgom, ez a hozzállás a Fideszt fogja erősíteni, nem az ellenzéket, legalábbis dolgozói oldalról s megint Orbánozhattok 4 évig.
A szabadságnak nem, csak a függetlenségnek van kultúrája Magyarországon. Ez a függetlenségi kultúra értelemszerűen hiány és sérelmi alapú, mivel az I. világháború végégig, közel négyszáz éven át a hódoltság valamilyen állapotában élt az ország. A nemzettest…..
macelek 2014.12.06 15:47:33
@Gerilgfx: még 1: a magyarságtudatunk elég régi, nem nekünk kell az ásatásokon talált leleteket fejvakarva, hümmögve átnevezni Decebalus vagy Szvatopluk koronájává. Legyen nekik xar ennyit hazudozni.
macelek 2014.12.06 16:13:09
@Balhorog12: ne beszélj butaságot. olvasgass egy kicsit a politikai meg a kulturális nacionalizmusról. Nálunk nem a francia forradalommal kezdődött a nemzet fogalma, éppen ezért nem tudott velünk Bécs mit kezdeni, mert a központosítással szemben állt a magyar arisztokrácia és alkotmányos különálláshoz megvoltak a nemzeti követeléseket éltetõ és alátámasztó politikai érvek, visszamenőleg Szent Istvánig. A többieknél a kulturális nacionalizmus volt erősebb, ez nálunk marginális volt. Ezért is fordult elő, hogy a román nemesek is a magyar nemzet részei voltak, vétójoggal. Aztán amikor a román királyság bekebelezte őket, hoppon maradtak és néztek, mint a moziban, merthogy mindent elveszítettek, főleg a kiváltságos státuszukat. Most meg a leszármazottak nem győznek maygar állampolgárságot kérni :-)
Szóval, magyar nacionalizmus lesz mindig is, próbálj meg együttélni a gondolattal és addig itt olvasgass: 1000ev.hu/index.php

A "fejlett nyugat" meg kapja be, vagy nyalja ki, Hans Kohn szépen fel is osztotta a nemzetfogalmat nyugati és keleti nacionalizmusra, majd szerényen megállapította, hogy "A nyugati nacionalizmus – Elbától nyugatra fekvő nemzetek esetében – a felvilágosodás és racionalizmus talaján áll. Fő letéteményese a burzsoázia."

Továbbá azon se csodálkozzunk, hogy balsi barátaink ilyen hevesen ugranak a nacionalizmus szóra, hiszen a marxista internacionalizmus és a kozmopolitizmus fő ellensége a nacionalizmus, azt pedig elég sokáig tanulták a foximaxin. Persze azt már nem tanulták meg, mi a különbség a nacionalizmus, patriotizmus és sovinizmus között.
Lehet. ..
macelek 2014.12.07 16:16:34
@storker: azé az őszödi beszéd az önmaga egy kategória. S polgárháború sem lett, meg előrehozott választás sem. Viszont lett hat számmal nagyobb zakó az érintett kormánypártoknak.
Most van rezsicsökkentés meg Nemzeti Konzultáció. Lehet, hogy neked csak duma, de stratégiailag fegyver a Fidesz kezében.
macelek 2014.12.07 16:19:46
@borzimorzi: annó internettósként csöppentem bele, de többször elhagytam az indexet. Legutóbb tavaly nyáron, mikor egy hét alatt 5 nikkem esett el. Szeptemberben regeltem vissza, a blog.hu miatt, az index fórumra be nem teszem a lábam soha többé. Nyaljanak sót.
Ficeregni jó, kitartás :-)
macelek 2014.12.07 16:49:11
@toportyánzsóti: Baldaufék elég régóta gazdagok, nem a Fidesz alatt lett ennyi boltjuk, pénzük. Túlélik a vasárnapi zárvatartást is, sőt, még a Fidesz utáni korszakot is, az öreg elég kemény.
Bezzeg a Spar: kötelezően kiadta a dolgozóknak, hogy írják alá a petíciót a vasárnapi nyitvatartásról s aki ellenszegül, azt kirúgják. Egy Spar pénztáros havi 3 vasárnapért (11,5 óra munka) bruttó 11 ezerrel kap többet, s ennyi pénzért pont nem rajong a vasárnapi nyitvatartásért. Hab a tortán, hogy a szakszervezeti vezető győzködi a dolgozókat, hogy írják alá a petíciót, azaz a Spar mellett áll. Megsúgom, ez a hozzállás a Fideszt fogja erősíteni, nem az ellenzéket, legalábbis dolgozói oldalról s megint Orbánozhattok 4 évig.
„Ha nincsenek erőforrásaid moderálásra,az internet törvényeinek megfelelőenaz oldalad a rasszista és szexista genny lefolyója,pöcegödre lesz” Itt egy elgondolkodtató cikk Bede Mártontól. Bede - nemzetközi tapasztalatokra hivatkozva - amellett érvel, hogy meg kellene…..
macelek 2014.12.07 14:44:21
@WiteNoir: van egy példám: úgy két hete a az említett cinken jelent meg a hír, miszerint egy új-zélandi magyar az éppen arra járó Kósát lefaszfejezte. Majd elküldte a cinknek a sztorit azzal, hogy milyen kurva bátor volt és mit tett, majd ezt Szily megírta, körbefutott a hír és elképesztő kommentek születtek. Túl azon, hogy Kósa mit és hogyan érdemel, egy ilyen hecckampány -kommentelők által - simán bátoríthatnak embereket arra, hogy mondjuk legközelebb orrba vágja, vagy éppen megbökje az általa utált politikust. Főleg ha híres is lehet ettől, mert azt vette ki, hogy ez menő. S ha egy ilyen véletlenül bekövetkezik, na akkor aztán cseszhetjük az egészet. Akkor sem voltam boldog, mikor Demszkyt tojással dobálták, vagy éppen Gyurcsány ellen őrjöngtek, vagy amikor Csehországban Ádert dobálták . Nem ezért böjtöltem ki a rendszerváltást, hogy idióták miatt vénaszkenneljék a blogokat, rendezvényeket, s megadják a mindenkori hatalomnak a kontroll lehetőségét.
Szégyen, gyalázat egyébként, hogy 2014-ben egyáltalán ilyenre gondolok.
macelek 2014.12.07 15:20:58
@WiteNoir: ez így leírva lazán kapcsolódik, ám ha elolvasod a kommenteket, szép kerek egész lesz az. S nem vidám.
Félreértés ne essék, nem a kommentelést akarom megszüntetni. Ha érdekel, másfél évig voltam moderátor egy online játék cset felületén(kb 1 millió user becslések szerint, vagy 1500 moderátortársammal) sőt 8 hónapig lead mod , vannak sztorijaim. Volt, hogy kellett kérni rendőrségi védelmet egy 19 éves olasz srácnak, akit egy német gyurmagyurka talált be, s elindult meglátogatni. Kimaxolták az egymás szívatását.
Egy hét. Ennyit bírt ki az X-Faktor sztájlisztja, hogy ne olyan ruhát adjon Tóth Gabira, amiből bármelyik percben kibuggyanhat a másodlagos nemi jelleg, márpedig a tegnap este megint hiperaktív énjét hozó, az összes fellépő után lelkendezve ugráló és sikongató énekesnő minden…..
Az elmúlt hét tematikáját sokunk számára az internetadó uralta. Blöff volt-e a bejelentés? Komolyan gondolta ezt bárki is? Az információszabadság korlátozásáról, elterelésről, egy szerencsétlen és átgondolatlan lépésről, vagy valami teljesen másról van szó? Mi lesz az…..
Az idei X-Faktor második adását nézve azon tűnődtem, hogy mi az ijesztőbb: Alföldi Róbert sztreccsfarmerbe bújtatott segge, vagy a Micsoda nő egyik mellékszereplőjének – na nem a gyökér eladó a boltban, hanem a nyolcvanas évekbe ragadt ribanc a sarkon karakternek –…..
„Az egyetemek felelősséggel tartoznak a családoknak és az egész nemzetnek, a kormány pedig osztozik ebben a felelősségben” – mondta Orbán Viktor szeptember 7-én a százéves Debreceni Egyetem jubileumi tanévnyitóján. Szívhez szóló szavak ezek a miniszterelnökünktől,…..
macelek 2014.09.18 17:51:42
@high up!: nyugtass meg, nem gondoltad komolyan, csak nagyot akartál mondani.
macelek 2014.09.18 17:57:35
@sas70: aztán ki hozta ezt a szabályt? S miért ugyanaz a szabály egy kőgazdag dán, vagy német, illetve egy csóró káeurópai ország költségvetésének?
A Világbank sztárközgazdászait ne hozd ide, mert a munkásságuk haszna a rájuk költött villanyszámla árát sem fedezi.
macelek 2014.09.19 17:45:57
@eszim: azt tényleg csak remélem, hogy az alapítványok csak a hozammal gazdálkodhatnak, a 200 milliárdhoz nem férnek hozzá. Ennyire nem lehet hülye az MNB sem.