Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Aquincum

0 bejegyzést írt és 258 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Néhány hónapig el kell felejtenie az illiberális állam külsőségeit, és úgy kell tennie az Orbán-kormánynak, mintha visszatérne az uniós államok standardjaihoz. Nem egyszerű viszont a feladat, hiszen közelegnek az önkormányzati választások, de az eddigi nyerő stratégiát most le kell cserélnie az…..
Aquincum 2019.06.07 16:03:17
@MAXVAL bircaman közíró: “Ne egyek joghurtot, csak mert Hitler kedvenc kajája volt? Mindenben tévedett Rákosi?” Emlékeztetlek, Rákosi egy népnyúzó diktátor volt, egy aljas gyilkos és mint ilyen, szerintem igen, mindenben tévedett. Orbán is sokat tanult tőle, úgy látom. Te meg egy szégyentelen alak vagy, hogy Rákositól idézed az ő koruk egyik undorító hazugságát, propagandaszövegét (a rothadó nyugat). Az, hogy ezt meg is próbálod védeni, miután felhívom rá a figyelmedet, Rákosit mentegetve, azt meg szépen nem tudom minősíteni: tényleg bocs, de hülye vagy. Sajnálom az időmet és mindenki idejét, aki a hiányos műveltségtől szagló, buta, propagandaízű mondataidat elolvassa és még reagál is rá.
Aquincum 2019.06.07 16:06:15
@MAXVAL bircaman közíró: Nyugodtan egyél joghurtot, ez természetesen egy teljesen rossz példa volt részedről. Előtte kend be vele egy kóborkutya hátsóját. Jó étvágyat!
Aquincum 2019.06.07 17:34:06
@morph on deer: “Ez már megint a “magyarosch” megoldás, ugye?
A jó elvtárs biztos qrvára tehetséges gázszerelő volt, ezért garantáltan megfelel egy multimilliárdos konglomerátum vezetőjének és tulajdonosának is..?” Minden szavaddal egyetértek. Egy kemény fideszes barátom, egy mérnökember szerint Orbán azért hizlalta fel ezt a fütyi Lölőt, hogy megmutassa Simicskának, bárkit letaszíthat, vagy felemelhet. Kérdeztem, hogy ez szerinte rendben van-e. A válasza igen volt. Milyen ország ez? Normális demokráciában a fityeszes fiúkák már csücsülnének egy hűvös helyen, de minimum politikai hullák lennének. Itt? 53%!
A folyamatos megosztás és agygyilkolás annyira eredményes, hogy jól működő, emberi kapcsolatok mérgesednek el, és mennek tönkre. Valakiknek biztosan jó így, de a többség alaposan meg fogja szenvedi, minden értelemben.  Hol volt, hol nem volt... Bár így kezdődhetne ez a poszt, és akkor egyértelmű…..
Aquincum 2019.06.01 21:31:57
@felucca02: Szerintem az általad felsorolt pontok közül van, ami szimpatikus lehetne számodra, csak éppen ha azokat végrehajtanák, elvesztenék a hatalmukat. Pl. az agymosás, a riogatás az egyik legfontosabb fegyverük a szavazatgyűjtéshez. Ugyanígy az ideológia nyomatása. A rezsim 100%-ban tudatosan játszik az emberi léleknek ezeknek a primitív húrjain. A “mi magyarok” duma a tipikus példa erre. Ugyan mi a lófasztól lennénk mi különbek bármelyik másik népnél? Legyünk büszke az eredményeinkre, a hagyományainkra, a nyelvünkre, a művészetünkre, de ugyanezt a jogot ne vitassuk el egyik néptől sem! Ha kevesebbet lopnának, nem tudnák ezeket a rettenetes pénzeket visszaforgatni pl. az iszonyatos méretű médiabirodalomra, annak is összeomlás lenne a vége. Sajnos, éppen ezek az alávaló szemétségeik éltetik a hatalmukat. A csuti szarházi meg nem fog visszavenni az arcából, mert ezzel kompenzálja a komplexusait. Akár kezelték Grazban, akár nem, ez az ember pszichésen nem teljesen Ok. Plusz egy büdös, szemét alak. Simicskát nem idézem, de igazat mondott róla.
Sőt, Webert is támogatná. ..
Aquincum 2019.06.01 07:04:44
@apro_marosan_petergabor: “OV realista, az is volt mindig, amellett, hogy elég világos elvi alapkon mozog, elég régóta.” Csak egy kis rész a kommentedből, de ennek alapján érezhető, mennyire vegyük komolyan a többit. O1G “elég világos elvi alapokon mozog”? Nem röhögted el magad, amíg írtad?? Orbánnál elvtelenebb szarházit én nem láttam a magyar politikai életben 30 éve!
Aquincum 2019.06.01 07:16:42
Az egyik legnehezebb helyzetben a magyar konzervatívok vannak Európában, mert nincs pártjuk, sőt a nehezen kialakítható preferenciájuk is olyan megalkuvást igényel, ami már-már értelmetlenné tenné a választást -- ha Magyarországon nem volna éppen diktatúra. Mert ebben az esetben a választás…..
Aquincum 2019.05.26 09:31:47
@ijontichy: “Tudod, ha a genius de genere alchewt így folytatja, nem esélytelen, hogy ti a jövőben is határon fogtok átkelni, ha Erdélybe akartok menni, mi meg nem. Igaz ahhoz ki kell kerülnünk Mo-ot.” Hát ez jó volt! Először jót nevettem, aztán elszomorodtam, mert akármit pofázik ez a “genius de genere alchewt” a hatalmuk érdekében szerintem kivezetné az országot az unióból. A hülyegyerek azt nyilatkozta a napokban, hogy nem Putyin Oroszországától kell félni, hanem Soros liberális hadaitól. Ennek a felcsúti fütykösnek méreg jön a szájából, komolyan mondom. A Vomexből én is kérek! :-)
Orbán Viktor keresi a konfrontációt a saját pártcsaládjával: azokkal, akik eddig megvédték. Nem tetszett a véleményük, amit addig ignorált, hogy felfüggesztették; s így már nem tetszik a Néppárt által Európai Bizottság élére szánt Weber sem. Orbán Viktor hallgatja Sargentini képviselő asszonyt az…..
Aquincum 2019.05.19 16:46:19
@szepipiktor: “Tehát kis kocsim, kire is kellene szavazni, ki a jó? Írd meg és meg tételesen cáfolni fogom.” Nem velem vitáztatok, mégis találva érzem magam. Gondolom, le óhajtod vezetni, hogy miért rossz az összes ellenzéki párt, és így miért fogsz a fityeszre szavazni. Én viszont, sok milliónyi magyarral együtt úgy gondolom, szinte bárkire szavazunk, csak erre a rohadt fityeszre nem. Újra demokráciát szeretnék, nem egy ilyen autoriter, illiberális, diktatúrába hajló, korrupt, antidemokratikus, populista (választhatsz a jelzők közül) rendszert.
Kizárólag egy bestiális gyerekgyilkosnak köszönhetjük, hogy nem járkált közöttünk évtizedekig büntetlenül és gyilkolásra készen egy másik bestiális gyerekgyilkos. A kétbalkezes nyomozóktól ugyanis járhatott volna. ..
Aquincum 2019.05.18 06:27:03
@acycloren: “A pedofília pont úgy természetes, mint a homoszexualitás, hisz mindkettő előfordul a természetben.” Már ne haragudj, de ekkora ökörséget hogy tudtál leírni?! Azért “természetes”, mert az állatok között megtörténik? Beteges egy elmefuttatás ez.
Aquincum 2019.05.18 20:40:22
@ertelmes: “A pedofilszexulitás, az nem valami felnőttkori perverzio, hanem a gyerekkori szexualítás maradványa. Ezért különösen aljas dolog felnött embereket üldözni” Nem tudok mit mondani, hülye vagy. A pedofília megvalósult esete az egyik legundorítóbb bűn számomra. Egy életre tönkre lehet így tenni egy gyereket.
Gyors reagálás a kolozsvári Sapientia Erdélyi Magyar Tudományegyetemen elhangzott Orbán beszéddel kapcsolatban:- A helyszín megválasztása: Amióta az RMDSZ behódolt a Fidesz-Magyarországnak, azóta már nemcsak a Székelyföld a kitüntetett helyszíne a Fidesz megnyilatkozásainak, hanem más, korábban…..
Aquincum 2019.05.09 16:33:57
@AvéCézárVavan: Orbánt és a fideszes legényeit sosem szerettem, már a Nagy Imre újratemetésén mondott beszédjét nézve is valami taszított benne. Mostanra úgy utálom ezt a büdös, tolvaj bandát, amely sajna éppen Magyarország kormányának neveztetik, mint a szart. Kiráz a hideg a Nagyvezér nagyképű, hazug mondataitól, de persze ugyanúgy a sameszai szövegétől is. Olvastad, hogy a vejének már 35 milliárdja van? Rohadékok, nem tudok mást mondani. A hülye fidesz szavazó meg tapsikol ehhez, nem gondol bele, hogy a konjunktúra idején ezt mind a mi, a gyerekeink, meg az unokàink zsebéből lopták ki. Undorító.
Tele van a média azzal, hogy a budapesti parkolás mögött mennyi mocsok rejtőzik, és igazából az nem derül ki, kinek jó az egész. Az viszont elég nyilvánvaló, hogy kinek nem jó, mégpedig a magyar embereknek, akik csak azt látják, hogy döntik bele az egészbe a lét, de vissza meg semmit se kapnak.…..
Nem rég jelent meg a 73 éves Bródy János legújabb lemeze bakeliten is, melyről az ATV élő adásában beszélgetett a napokban. [A fiatalabbak kedvéért kiemelném, hogy Magyarország egyik legkiválóbb, leghumánusabb veterán zenészéről van szó.] Szóba került az „Akit a hazája nem szeret” című dal is,…..
Aquincum 2019.05.02 15:49:27
@felucca02: Ne aggódj semmit, ez az Éhes Ló ritka egy fasiszta bunkó. Időpazarlás egy mondatot is írni neki.
Aquincum 2019.05.02 16:34:06
@Hungry__horse: “ha már fasisztázol, akkor egyezz meg a nácizó haverjaidddal, mert a náci és a fasiszta nem ugyan az.” Attól tartok, mindkettő illik rád! Mindemellett az Agresszív Kismalac link jobban illene hozzád. Az alpári stílusodhoz pedig nem óhajtok igazodni.
Aquincum 2019.05.02 16:34:49
@Aquincum: akarom mondani: nick
A címben olvasható jelző nem tetszik. Bangóné Borbély Ildikó azonban ragaszkodik a tökösséghez. Már hét éve is kacérkodott vele, mondván: „Tökösebbek vagyunk, mint sok-sok férfi ebben a pártban.” (YouTube.com, 2012. május 3.) Ezt még lehetne úgy értelmezni, hogy voltaképpen nem is önmagára értette,…..
Aquincum 2019.05.01 11:06:11
@FILTOL: “a baloldal lejaratta magat.az elmult 100 evben kb. 3 valasztast tudtak megnyerni. azon, kivul kun bela patkanykormanya, kek cedula,rakosi 56os tankok, kadar, horn, megyo, fleto...” Basszus, gondolkodj már kicsit!! Kun Béla, Rákosi említése Ok. De a másik oldalon? Ferenc Jóska, I. VH, Horthy rendszer, II. VH, Gömbös Gyula, Holocaust.. És akkor most, az előbbiekhez képest persze kisebb gazember, de mégiscsak gazember: a Kedves Vezető, a felcsúti törpehuszár.
Aquincum 2019.05.01 11:53:58
@midnight coder: Eddig csak magyar példákat hoztál. Nemzetközi viszonylatban a kommunisták és a szélsőjobb is egy rohadék társaság. Ezért kellene demokráciát építeni és nem hallgatni az ilyen aljas szólamokra, hogy a nyugati típusú demokráciának vége van.
Aquincum 2019.05.01 18:53:19
@midnight coder: 1. Az én véleményem az, hogy aljasság az igazi, nyugati típusú demokrácia bukását emlegetni Magyarországon, és ennek égisze alatt autoriter rendszert építeni. 2. Semmi bajom nincs alapvetően sem a jobboldallal, sem a baloldallal. A szélsőségekkel van bajom és ezzel a szemét maffiakormányunkkal!
Az utcai plakáthelyek egy jelentős helyét uraló MAHIR Cityposter nevő cég, amely Orbán, Mészáros Lőrinc érdekkörébe tartozik, felmondta a szerződését a HVG-vel. Eddig minden héten plakátokon is megjelentek a Heti Világgazdaság címlapjai...
Aquincum 2019.04.18 00:09:23
@taga20: “szégyen ez a tetvedék ország! Ha ránézek, csak okádni tudok.” Teljesen egyetértek! Az az értelmiségi réteg pedig, aki ezt benyelte, aki ehhez asszisztált és asszisztál, szégyellje magát és menjen a jó búsba!
Aquincum 2019.04.18 00:15:37
@rallus: tagja20 kissé keresetlen szavakkal mondta el a véleményét neked. Nem értek egyet a stílusával, de azért kiváncsi vagyok, nektek, mostanáig szorgalmas fideszes szavazóknak mi kell, ami kiveri a biztosítékot? Hogy kilépjünk az Unióból? Hogy esetleg elkezdjék bebörtönözni az ellenzéket, a kritikusokat, mint Oroszországban? Nem látjátok, mi folyik itt? Nem látjátok, mennyit lopnak, hogy hová züllesztették le az országot?
Aquincum 2019.04.18 00:21:47
@Ennyi volt lipsikék! Takarodó!: Pontosan a te és a tieid gondolkodásmódja miatt hányok az országtól. Elolvastam pár kommentedet. Konkrétan tőled is hányok. Primitív, agresszív szarházi vagy.
„A hazugság mögötti igazságot éppen az a mód tárja fel, ahogy a hazugság megszilárdítja magát.” – írja Claude Lévi-Strauss, francia szociológus. Talán soha nem volt olyan aktuális ez a mondat, mint napjainkban. Ma már nem csupán a világ periférián találhatók olyan rezsimek, melyek komplett…..
Aquincum 2019.03.25 15:56:47
@a nagy hohoohooo: “A győzteskompenzációt a FIDESZ vette törvénybe (2011.évi CCIII.
törvény....15pagrafus (1) b. Tehát e törvény elött NEM volt győztes
kompenzáció. A párt finanszirozási törvény megspékelve a győztes
kompenzációval teszi a FIDESZt gyakorlatilag leválthatatlanná.” Plusz a leuralt sajtó, a leuralt ügyészség, a jelenleg is a függetlensége maradékát megőrizni próbàló bíróság, a megfélemlített, csöndre intett munkavállalói réteg. De sajnos jól mondod: hitekkel, elvakult, elvakított Orbán-rajongókkal észérvekkel egyszerűen nem tudsz vitatkozni. Némelyik itt a kommentelők között meg olyannyira egyszerű, hogy az írott szöveget értelmezni sem tudja, nemhogy az érveket. A szándékosan hazudozókkal meg megint nem tudsz mit kezdeni.
Aquincum 2019.03.25 16:02:56
@MAXVAL bircaman közíró: Te? Közíró? :-D Atyám! Persze ebben az országban, ahol a fasiszta Bayer díjat kap.. Na mindegy. Valahol még bízom benne, hogy bizonyos képzettség, bizonyos értelmi képességek hiányában mégsem lehet valaki író. Persze, magára bárki mondhat bármit. Adok egy tippet inkább, Lázár Ervin nyomán: legyél bárányfelhő-bodorító, mint Mikkamakka.
Úgy néz ki, hogy meglesz a többség két hét múlva Orbán Viktor kizárásához, bár a német uniópártok még nem tették le egyértelműen a garast; Daul szerint Orbán végképp elvetette a sulykot, az meg még illúziónak is túlzás, hogy beléptesse az EPP-be a Ligát és a PiS-t; • Gyurcsány Ferenc arra…..
Aquincum 2019.03.07 10:04:02
@törppicur: "https://fontosmondatok.blog.hu/2017/11/29/napi_komcsi_789"
Aquincum 2019.03.07 11:33:24
@Helga Beauty Salon: "Hát komám, nem sok lehetőségetek van,de a prédikálás, moralizálás, kioktatás pláne nem tartozik ezek közé!" Semmi szín alatt nem vagyok a te komád. Csak azért szúrtam neked oda, ment láthatóan mindenkinek agresszíven nekimész, akinek nem teszik ez a rendszer és kritikát mer mondani a gazember vezetőire. Ráadásul teszed ezt primitív módon, úgy, hogy süt a stílusodból az egyszerűség, hogy finoman mondjam. Még egy dolog: te, ezzel a szellemi nívóval, kérlek, ne írd elő, hogy moralizálhatok-e, avagy nem. Fogok moralizálni, akkor is, ha a csúti disznónak és környezetének ez nem szokása. Ha kicsit általánosítva a magyar értelmiségben több lenne a morális tartás, akkor, ez a kormány már rég nem lenne hatalmon. Szóval ennyi, ne haragudj, de nem kívánok veled a továbbiakban vitázni.
Aquincum 2019.03.07 11:34:19
@68nyara: jogos
        Erről a levélről szól a poszt.        Az aláírók között húsz ERC győztes van, és, ami számomra talán még fontosabb, három olyan kutató, aki írt már közös cikket Vincent-bloggerrel. Én tudom, hogy kik ezek az emberek, mit érnek, mit jelent az ERC-grant, mit jelent a Lendület, az…..
Aquincum 2019.03.05 11:35:49
@Grrr: “lesz Magyarország, ahogy eddig is volt.” Szerintem tovább fog az ország romlani. A lojalitás és a kussolás egyre több területen fontosabb, mint a tehetség és szorgalom. Hánynom kell ezektől.
Aquincum 2019.03.05 11:44:38
@Flageolet: “Már elnézést, de melyik az az ország tőlünk északra vagy nyugatra, ahol Palkovics még mindig miniszter lenne?” Nagyon egyetértek veled! Én már szégyellem ezt az országot. Pártunk és kormányunk lassan sokunkból kiöli a nemzeti érzést. És mindegy mit tesznek, ez 3 millió embernek, úgy látszik, teljesen mindegy, akkor is rájuk szavaznak. Megy a gazdaság, jók a számok, meg különben is migráncsok, meg magyar véreink, megy az x a Fityeszre. Akkor lehet változás, amikor elapadnak az uniós pénzek és jön az európai gazdaság konjunktúra utàni hanyatlása.
Aquincum 2019.03.05 12:12:47
@RontoPal: “a nemzet vejenek cege unios tamogatasbol szerelte a villanyt, de a szamlak valahogy megsem a kozossegi kasszabol kerulnek kifizetesre” És a többi, ilyen ügy, százával, kisebb mértékben ezrével. Ezeknek a 99%-a vádemelés nélkül marad. Büdös gazemberek, Polt Pétert is beleértve.
 A Fidesz negyven százalékkal vezet az őt követő második helyen lévő párt előtt a legújabb EP választási közvéleménykutatás szerint. Ehhez hasonló különbség egyszerűen nem létezik Európában, de sehol a demokratikus világban. Az eredmény lesújtó.        Képzeljék el, hogy ez a negyven százalék…..
Pár napja tudjuk azt, hogy a korrupcióbajnok Fidesz kimondta a halálos ítéletet a fóti gyermekközpontra, csak az nem világos még egész pontosan, hogy miért, illetve kiért. Pontosabban a hivatalos kommunikációnak van egy verziója erre, csak az éppen köszönő viszonyban sincs a valósággal. Az elmúlt…..
Aquincum 2019.02.28 12:15:01
@SzélBernadett: “És visszautasítom a lehazugzást. Egyetlen valóságnak nem megfelelő állítás nincs a bejegyzéseimben” Tisztelt Képviselőasszony! Sajnos abban a pillanatban, amikor blogot ír politikai témában, pláne amelyik nem dicsőíti arcra borulva a Pártot és elvtársaikat, már ki is tette magát annak, hogy tahó, műveletlen emberek primitív, értelmetlen hozzászólásokkal támadják az internet névtelenségébe burkolózva. Megértem, hogy kikéri magának, de némelyik kommentelővel teljesen feleslegesen vitatkozik. Bocsánat, de a hülyék magabiztosságával csak azt szajkózzák, amit a propagandából hallanak. Mit lehet egy olyannal kezdeni (pl. “szepipiktor”), aki az olvasott szöveget sem tudja értelmezni?! És nálánál sokkal, de sokkal butább emberek is szavaznak. Elkeserítő, de ez van.
Sokan kérdezik, hogy miért baj, ha a kormány a saját ízlése szerint akarja átalakítani (na jó, ez ma már tényleg eufemizmus, így inkább mondjuk ki nyíltan: szétverni) az Akadémia kutatóintézeti hálózatát? Többek között azért, mert ha van egy nagy presztízsű, szabadon gondolkodó és alkotó tudós…..
Aquincum 2019.02.09 05:24:01
@Jakab.gipsz: “az igazán komoly kérdés, mi a magyarok a hit és az erkölcs gáncs nélküli lovagjai, hogyan szabaduljunk meg tőlük örökre, a lovagiasság szabályai szerint.” Te pszichiátriai eset vagy, nem igaz magyar.
Megjelent egy írás az Indexen, melyben az MTA egyik történésze mond búcsút a munkájának, múltjának, s siratja a valószínűleg volt munkaadóját, mikor az MTA kormány általi bedarálásáról ír. Félreértés ne essék, igaza van, tudjuk, hogy mire megy ki a játék. Nincs ebben…..
       A Magyar Tudományos Akadémia vezetői kétségbeesett írást jelentettek meg az Akadémia internetes oldalán a humán tudományok hasznosságáról. Palkovics László rombolásügyi miniszter ugyanis aznap publikálta a téziseit az új tudományfinanszírozási rendszerről. Két órán belül pedig módosította is…..
Aquincum 2019.02.05 08:31:29
@Orbán veje: “jön ez a szarházi Palkovics egyetlen önálló tudományos publikáció nélkül , s ez a kretén kioktatja a tudósokat, közte azt a Lovász Lászlót akinek a bokájáig sem érhet.” Ennek a nyomorult bandànak nem a tudománya nagy, hanem a politikai profizmusa, a gátlástalansága, a cinizmusa és a tehetsége a korrupció felviràgoztatásában. De figyeld meg, nem csak a tudományhoz, bármilyen területhez így közelítenek: erőszakosan, mindent és mindenkit félresöpörve. A hülyék még a külpolotikában is ezt próbálják meg eljátszani!
Donald Trump elhalasztotta szokásos évértékelő beszédét, ám Orbán Viktortól dőreség lenne ilyen döntést várni. Mindkét politikus szereti a nyilvános megszólalásokat, főként, ha azok saját rajongótáboruk előtt zajlanak. A magyar kormányfő viszont nincs úgy sarokba szorítva, mint amerikai kollégája,…..
Aquincum 2019.01.29 21:09:00
@CM2131: “Az orosz hitelszerződésnél nem is nagyon lehetne előnyösebb valami az országnak.“ Jaj, szuper! Kurv@ra örülök, hogy évtizedekre eladósítják az országot, aztán a fantasztikusan biztonságos orosz technológiával kibővítik a szintén orosz technológiával épült erőművet. Jaj, de boldog vagyok, hogy az összes nyugat-európai ország messze lehagy közben minket a megújuló energiaforrások használatában! Csesszétek meg, Te és az elvtársaid is, ha Orbán, vagy ez a nyomorult Fidesz csinál valamit, az csak jó lehet? Megszűnik a kritikai gondolkodás, ha a birkapásztorok vezényelnek? Állítom, ha ez a zsíros felcsúti szarházi elszellenti magát az övéi között, boldogan belélegzitek, hátha rák ellen is jó a hátszele! Szívjátok csak, én nem kérek belőle! Egészségetekre!
Aquincum 2019.01.30 06:36:52
@Jakab.gipsz: "A "jog-államiság" és a "washingtoni konszenzusos demokrácia", fogalmai egyaránt szamárság, az is hülye aki kitalálta, csóró amcsik pedig meg kajolták. Tartok tőle, a bizonyítás levezetéséből egy szót sem értenél meg." Igen, valóban, fényes elméd csodás szárnylását níilván nem tudnám követni. Hozzáteszem, egy ilyen orbitális baromság bizonyítására nem lennék túlzottan kíváncsi. Nem kell a demokrácia? Bújj bele Putyin fenekébe! Egyébként számomra nem új jelenség, hogy egy Fidesz-hívő hülyeségnek, elavultnak tartja a demokráciát. Ilyen alapon teljesen felesleges vitatkoznunk, nekünk egyszerűen nincs miről! Aki a mai Magyarországon, a rendszerváltás után majdnem 30 évvel képes a demokráciát megkérdőjelezni, az ne haragudj, de menjen a jó büdös fenébe innen! Tedd fel Orbán arcképét a komódra, térdelj elé és imádkozz a fényességes padisahhoz!
Aquincum 2019.02.03 21:13:11
@Jakab.gipsz: “Te pedig nyald fényesre a sátánfajzat Soros fenekét, így jár az akit szómágiával lebutítanak. Nézz magadra egy gyűlölködő barom vagy. El magyarázom, hátha megérted azzal a mákszemnyi agyaddal: a demokrácia fogalma = paradoxon” Hát hadd személyeskedjek én is egy kicsit! A stílusod, a primitív fogalmazásod, a helyesírási hibáid alapján valószínűleg egy ésszel és műveltséggel rendkívül szerényen, agresszivitással viszont gazdagon ellátott személyiség vagy. Tudod, olyan fajta, aki pl. a közlekedésben nem veszi észre a stop táblát, majdnem nekimegy a szabályosan közlekedő másiknak, aztán az ablakot lehúzva, hangosan fenyegetőzik és káromkodik. Az is szomorú, hogy a kormány gyűlöletkampánya az ilyen embereket bebolondítja, de számomra még elkeserítőbb, amikor okos, egyébként jó emberek is kritika nélkül benyelik ezt a béna propagandát. Végső soron nekem mindegy a te seggfejséged mértéke (ami valószínűleg kiugróan magas), viszont olyan emberrel nekem, nekünk, akik Európához tartozónak véljük magunkat, nincs tárgyalnivalónk, aki a demokráciát megkérdőjelezi. Tulajdonképpen ciki, hogy az Orbán-rezsim szavazóbázisának egy részét ilyenek adják ki.
Ideje visszaállítani a racionális és kulturált vitát a magyar politikai közbeszédben. Ezért mostantól rendszeresen politikai szereplők érvelési hibáit veszem sorra blogom új rovatában.  Gál Kinga, a Fidesz EP-képviselője tegnap a Sargentini-jelentés kapcsán az magyar jogállamiságról szóló vitában…..
Aquincum 2019.02.01 21:26:25
@morph on deer: “A közerkölcs szintjét mi sem jelzi jobban, mint az itt is tobzódó szerencsétlenek, akik szerint a lopás, csalás teljesen rendjén van, ha azt az ő kedvencük követi el, és mindegy, hogy miért!
Amikor szerintük helyes dolog bárkit bántani, csupán bőrszíne, vallása vagy etnikuma alapján gyűlölni, bántani, vagy éppen tetszés szerint diszkriminálni.” Minden szóval egyetértek! Ezek egy szar országot építenek, belőlem lassan kiölik a hazaszeretetet. Azon veszem észre magam, hogy meghallom a “jó magyar ember” kifejezést és hányingerem lesz. És bejön ez a szemét politika! Nemhogy bejön, kétharmaddal ülnek a Parlamentben! Undorítóak, de bármit tesznek, kétmillió ember tapsikol és boldogan leszavaz rájuk!
Aquincum 2019.02.01 22:20:47
@morph on deer: “orbán valójában egy beszari alak, aki csak messziről, a (szögesdrót)kerítés túloldaláról mer óbégatni?
Akkor a fideszesek egy gyáva, potrohos kis hajdanvolt focistát követnek ilyen megszállottan, aki nem bír egy 86 éves vénemberrel?” :-) Valahogy így!
Aquincum 2019.02.01 22:48:21
@torró: “Gyerekek! Orbán nem szaladt sehová annak idején! ” Orbán?? Brüsszelben tett panaszt a magyar kormány ellen!! Szankciók bevezetését kérte Magyarország ellen!
Más: szereted, szeretitek elfelejteni, hogy 2008-ban világgazdasági válság volt, most meg konjunktúra van!
Egyébként örülök, hogy ilyen szépen meg tudod magyarázni, milyen jó nekünk, hogy kilopja a szemünket is pár ilyen Mészáros Lölö féle alak (aki mellesleg a Kedves Vezető strómanja)! Lelked rajta, örülj csak neki, én nem fogok! Örülsz a milliárdos értékű luxusjachtjànak is, ugye?! Gondolom, örülsz a túlárazott, egy pályázós, előre lezsírozott és eldöntött EU-s és nem EU-s pályázatoknak is! Egészségedre, az én gyomrom és sok más ember gyomra ezt nem veszi be!
Két nagy csapás is érte a rezsimet csütörtökön. ..
Aquincum 2019.01.18 18:23:43
@morpho: "Eddig remekül állsz a nap hülyéje cím várományosaként. Mondjuk nincs itt Lenin, így könnyű! :) Elképzelem versenyezni ezeket az észkombájnokat. :-)) Még a Birca nevezetűt azért érdemes lenne rajtkőre állítani! Nála pl. azon bosszankodom, hogy rendszerint féligazságokat, vagy néha teljes hülyeségeket ír, de mindezt ex catedra, kinyilatkoztatva. Javaslom Gipsz Jakab nevezését is! ;-)
Aquincum 2019.01.18 18:48:19
@morpho: "ugyanúgy nem működnek a nagy ellátórendszerek(egészségügy, közoktatás, nyugdíjrendszer, közigazgatás)" Alapvetően egyetértek, annyit hozzátennék, hogy szerintem lényegesen jobban működtek a nagy ellátórendszerek a Kádár rendszerben! Pl. az egészségügy a kor színvonalán, de jobban, gyorsabban, humánusabban teljesített! Nem voltak pl. ezek az iszonyú várólisták. Hálapénz, az viszont valóban akkor is volt, de sokkal kisebb léptékben, mint most. 29 év a rendszerváltozás óta nem volt elég a rendbetételére? Ebből már összesen 15. éve ez a fos társaság van hatalmon, utóbb már 10 éve. Egy átlagos kórház ma lerohadtabb. Erről is Soros tehet? A kötszert, gyógyszer sok esetben a betegnek kell megvenni és bevinni. Az élelem? Szerény, de százszor jobb volt, mint ma, egy lapon nem lehet említeni a kettőt! Nézd meg az oktatást, hol tartunk ma! A PISA felmérések szerint az egyik legszarabb helyzetben vagyunk egész Europában, világszinten rosszul állunk. Az egyetemeink között egy sincs a világ száz legjobb egyeteme között, ill. egy volt, amelyet, éppen most üldöztek el ezek a barmok a gaz Soros bácsi ellen folytatott harcban! Végezetül állítom, hogy ilyen eszméletlen mértékű és mennyiségű mélyszegénység nem volt! A kisemberek, a szegények, százszor jobban éltek, mint ma! Gyermekéhezés érdemben nem létezett! Természetesen nem kívánom vissza, és nem hittem, hogy ezt fogom gondolni, de mégis: a konszolidált Kádár rendszer sokkal jobbindulatú volt a kisemberekhez, mint ez a mostani, nálunk létező féldemokrácia!
A Közép-Európai Sajtó és Média Alapítványt a Liszkay Gábor által alapított Média Fundamentum Nonprofit Zrt. kifejezetten abból a célból hozta létre idén ősszel, hogy ápolja és megerősítse a nemzeti, konzervatív és keresztény alapokon nyugvó magyar újságírás hagyományait, tevékenységével segítse a…..
Aquincum 2018.12.14 13:30:02
@nemecsekerno_007: “a jól működő gazdaság az alapja mindennek, utána már lehet filozofálgatni, meg lelkizni...” Ebben van igazságod. Sokunk véleménye az, hogy a jól működő gazdaság azért két dolgon nagyon múlik: az általános konjunktúrán (minden szomszédos ország remek számokat produkál) és az ideömlő euró ezermilliárdokon. És még valami: akárhogy próbáltok nem tudomást venni róla, diktatúra felé tartunk, külpolitikailag pedig egyre erősebb az orosz befolyás. Amikor megszűnik ez az általános gazdasági szárnyalás, amikor elzárják az EU-s pénzcsapot, esetleg kilépünk az EU-ból, erősödik a diktatúra és teljesen orosz irányítás alá kerülünk: na akkor beszéljünk újra, mennyire volt ügyes ez a maffiakormány!
Aquincum 2018.12.14 13:45:13
@nemecsekerno_007: “nektek ezek a legnagyobb problémáitok, hogy mit mond a kormányközeli sajtó például.“ Azért ezzel a mondatoddal külön van egy problémám, ha már itt tartunk: az ÖSSZES megyei napilapot felvásárolta a NER, innentől kezdve ezen lapok közszolgálati funkciójának béke poraira! A vidéki emberek márpedig elsősorban ezeket az újságokat olvassák. Úgyhogy a válaszom számodra IGEN, sorsdöntő, a demokrácia alapja, hogy egy országban van-e egyensúly a sajtóban. Persze, tudom a következő mantrát, hogy aszondja: “azelőtt baloldali médiafölény volt.” Előre felelnék is rá: A rendszerváltás óta ilyen brutàlisan, gátlástalanul egyoldalú tájékoztatás nyomaiban sem volt!
Aquincum 2018.12.14 14:48:40
@Nerevaryne: “ott van a lehetőség független újságot nyomni, vagy éppen MSZP-set, voltak is ilyenek nem? Csak nem vette őket a kutya se és csődbe mentek” Sántít az érvelésed, mégpedig ott, hogy nem beszélhetünk versenyről a sajtóban, amikor a kormánynak kedves termékeket milliárdos hirdetésekkel tömik ki! Kettő: a nyomtatott sajtó súlya valóban csökken, de egyelőre van rá kereslet.
A komenizmus házmestertempóba oltott önkéntes rendőrségének eddigi non plus ultrája a kurucinfo volt, az az online, izé, termék, amiben az ő szellemiségüknek meg nem felelő, a csőrüket piszkáló, bögyükben benne levő, tyúkszemüket taposó újságírókat, közéleti személyeket, mindegykiket, ún.…..
Aquincum 2018.12.14 11:55:11
@Mr.paksimogyoró: “Hányadék szutyok országot építettél viktor bazdmeg. Kösz, remélem megiszod még ennek a levét.“ Az első mondatoddal egyetértek, a másodikban nem merek bízni.
Aquincum 2018.12.14 12:04:03
@Tájékozódj mielőtt elhiszed: “Gyurcsányék tömegesen vittek embereket fogdákba 2006-ban, válogatás nélkül, ahol meztelenre vetkőztetve aláztak mindenkit.” Jó, hogy említed 2006-ot. Ahhoz képest ez a mostani kis tüntetés egy nudli, hogy tudod egyáltalán egy lapon említeni a kettőt? Micsoda egy megvadult banda tombolt akkor és mennyi ideig! És 2006 fő felbujtója Vikike volt, aztán szemforgatva, kezét széttárva szörnyülködött a rendőrök eljárásán. Az, hogy “mindenkit” levetkőztetve aláztak volna a rendőrök a fogdákban, egyszerűen nem igaz.
Aquincum 2018.12.14 12:05:12
@Mr.paksimogyoró: “Hányadék szutyok országot építettél viktor bazdmeg. Kösz, remélem megiszod még ennek a levét.“ Az első mondatoddal egyetértek, a másodikban nem merek bízni.
Kisebbségi csoportok teljes jogfosztása, kriminalizálása, a kritikus hangok elfojtása, az egypártrendszer bebetonozása - egyszóval az autoriter kormányzás kialakulása nem forradalommal jön el, hanem egészen apró lépésekkel. Ezek közül az egyik a választók érzékenyítése, pontosabban érzéketlenné…..
Aquincum 2018.12.10 21:49:28
@atomic power 1986DucaDuca: Én is örülök, hogy tényleg meg tudjuk beszélni a véleményünket, még ha az eltérő is! Szerintem ez is lenne a normális. De a társadalmunk oyan szinten szét van már szakítva, hogy ez hovatovább lehetetlenség lesz. Én pl. már nem merek politikáról beszélni olyan helyeken, ahol munkám során érintve vagyok, mert jó eséllyel hátrány érne a véleményem miatt. Barátaimmal sem igen merünk politikáról, közéletről beszélni, mert pillanatok alatt összeveszés lehet a vége. Ezen a ponton valószínűleg megint más lehet a Te véleményed, de én ezért a helyzetért főleg a Fideszt okolom. Nem is mostantól, hanem még a 1998-2002-es ciklusuktól kezdve. Az a kokárdás húzásuk valami ocsmány volt számomra. Aztán folytatta Orbán a választási veresége után ezzel a szemét megjegyzéssel, hogy a haza nem lehet ellenzékben. Utána sorban jöttek az egyre durvább dolgok. Én pl. utálom a politikájukat, a korrupciót, a gyűlöletkeltést, a lopást, a demokrácia lényegének, a fékeknek és ellensúlyoknak a leépítését, ezért az életben nem fogok rájuk szavazni. Egyáltalán nem azért, mert jobboldaliak. Ugyanakkor olyan a helyzet itthon, hogy amennyiben nekem, vagy másnak nem tetszik (finoman fogalmazva), amit kormányunk és pártunk művel, azonnal hazaárulónak, migráncssimogatónak, Soros-bérencnek, meg ki tudja, minek neveznek. Milyen jogon vitatják el tőlünk a hazánkat, csak azért, mert más a politikai preferenciánk? Én nem egy leszakadó, bezárkózó, Kelet és Putyin ölelő karjaiba omló, féldiktatórikus országban szerettem volna élni, hanem egy végre a Nyugathoz felzárkózó demokráciában. Ehelyett a levegőben benne van, hogy Viktorkáék kiléptetnek bennünket az Unióból. És attól a retorikától, hogy a Nyugat rothad, és bezzeg Magyarország milyen erős, rosszul vagyok. Persze, igyekezni kell. Majd, talán, egyszer.
Aquincum 2018.12.11 08:51:35
@atomic power 1986DucaDuca: “Átmeneti időszakban élünk. Egy bizonyos gazdasági fejlettség elérése után lazulhatnak azok a kötöttségek, melyek jelenleg gondot okoznak számodra.” Szerintem túl optimista vagy. Gyakorlatilag a kétharmad birtokában kirúgták a demokrácia tartóoszlopait. Teljesen leuralták a médiát, innentől kezdve a választók azt hallják, azt olvassák, amit a propaganda szór eléjük. Úgyhogy őszintén szólva nem csak gondot okoz számomra ez a helyzet, hanem undorodom tőle, és óriási csalódás, hogy ezt kell megérnem, megérnünk. A gazdasági szárnyalás relatív, a régió összes országa szárnyal, mert olyanok a külső körülmények és annyi a beömlesztett EU-s pénz. A nagy ellátó rendszereink egyébként meg dőlnek össze. Ezek vonatkozásában semmit sem tudott javítani ez a rezsim, hanem ellenkezőleg, tovább rontott a helyzeten.
Aquincum 2018.12.11 14:49:29
@atomic power 1986DucaDuca: "Az ellenzéki médiák a nézettebbek. Én is 80%-ban ellenzéki médiából tájékozódom." Óriási fölényben van a kormánypárti média, pénzügyileg, lefedettségben, darabra. És tegyük hozzá, az elvileg közszolgálati médiumok is totál propaganda szócsővé váltak.
"mi volt 2002-2010 között? A feltételek akkor is ugyanazok voltak a régióban, mégis hatalmas adóssághegyet halmoztunk fel töredék növekedés mellett a régióhoz képest." Világválság, plusz egy kitettség a devizahiteleknek. Mindazonáltal az egész régió ugyanúgy bajban volt. Nem gondolom, hogy jobban lemaradtunk volna, mint mások. A Medgyesi program a fizetésemelésekkel meg jó szándékkal, de rosszkor, rosszul jött.

"Most jutott el az ország abba a stádiumba, hogy nagyobb anyagi ráfordítást biztosítson az ellátórendszereknek." Könyörgöm, 8 éve hatalmon vannak, kétharmaddal. Nézz be a kórházakba, nézd meg az iskolák többséget, nézd meg az oktatást, a szemétszállítást, a vasutat! kicsit kevesebb, szerényebb lopással előbbre jutottunk volna, ugyanis gazdaságilag egy kegyelmi helyzetet éltünk meg, ami lassan véget fog érni. Ki a paci szerszámának kellett ez a sok stadion? Ezeknek, a bocsánat, de szar futballistáknak? Basszus, százával mutyizták ez a közbeszerzéseket, a pályázatokat! Már fel sem veszik a polgárok, elfogadják természetesnek!ű
"még mindig nagy az államadósság" Nagyobb, mint a szocik idején volt!! Egyébként félreértés ne essék, nagy balfék ez a mai ellenzék, a de a bénaságukkal együtt még most is többre becsülöm, mint ezt az aljas rablóbandát! Csak neveket mondok, pár esettel fűszerezve: Mészáros Lölö, Garancsi István, meg a repülőzés, Tiborcz és az EOS, Rogán és a letelepedési kötvények, Kósa és a sertéspelep, Voldemort Nagyúr (Mengyi Roland), sorolhatnám napestig a disznóságaikat.
És a demokrácia?! Polt Péter, mint főügyész? Handó, Orbán személyes barátja az OBH elnöke? Az Alkotmánybíróság, tele elkötelezett Fidesz-pártiakkal? A sportvezetők? A választási rendszer?
Na ne! Én ezt a disznóságot nem tudom elfogadni, ami itt van. Úgyhogy tisztelettel irántad és kulturáltan, de nem értek egyet Veled. :-)