Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Péntek Orsolya

0 bejegyzést írt és 12 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
 Székesfehérvár, 1940 (Fortepan) Vendégszerzőnk, Péntek Orsolya írása. Nagyapám a Kádár-korban osztályidegen volt: polgár. Az osztályidegenséget addigra megszokta, szabadelvűként már a Horthy-rendszerben gyakorolhatta az ideológiai különállást. Csak a családi hagyományt…..
Péntek Orsolya 2015.03.29 15:13:39
@bbjnick: tehát ön nem létezik. Rendben :) én pedig nem sértődöm. Ezt eddig sem tettem - szórakoztatott.
Péntek Orsolya 2015.03.29 16:21:48
@Disznóvári: maradjunk a nem ártásnál. Hasznosabbat nem tudok elképzelni, még akkor sem, ha egy-egy pillanatra indulatba jön az ember :)

(->buddhista iskola - ebben az országban az egyetlen járható út a türelemé)
Péntek Orsolya 2015.03.29 16:30:15
@bbjnick: sem gúnyolódni, sem revánsot venni, sem harcolni. Meglehet, szokatlan, de nem kívánok harcolni. Minden, amit nekem tulajdonít, önben van. A vád a vádlóról is árulkodik, a vélelmezés megmutatja a vélelmezőt, a feltételezés a feltételezőt. A kereszény úri középosztályos ethosznak számtalan iskolája van, a Vas Istvánt bújtató Ottliktól Bánffy Miklósig, Kosztolányiéktól Nemes Nagy Ágnesig, Pilinszkytől a bel-budai polgárságig, a nagyapámig. És - sajnos - van egy türelmetlen, passzív-agresszív, mindenben és mindenkiben ellenséget szimatoló, paranoid hagyománya is, amely a zsidóktól a pirézekig mindenkiről azt feltételezi, hogy a magyarság kiirtására tör. Előbbivel - Ottlikkal és tsaival - tudok azonosulni. A bozótharcos, a dzsentrivirtust, a slavica non leguntur "bölcsességét", a magyarság felsőbbrendűségét, a zsidó vagyon elrabolhatóságát hirdető "hagyománnyal" viszont valóban nem tudok mit kezdeni. Csak sajnos sokan összekeverik a kettőt.
Tegnap reggel óta hessegetem magamtól a témát, nem akarnék megbántani egy bizonyára kedves kolléganőt. Eddig sem olvastam tőle durva, hozzá méltatlan szöveget, mostani írásában sincs sértő megjegyzés. Miért mégis, hogy nem hagy nyugton a hétvégi számban közölt interjúja?…..