Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Arbeitslosigkeit (törölt)

0 bejegyzést írt és 24 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Merőben új lehetőség adódott a GreenR blog számára, bemutatkozhatott az Everness Fesztiválon. A tudatosság fesztiválja új dimenzióknak adott teret, megpróbáljuk szavakba önteni a látottakat. Balatonkeneséről csak úgy sugárzott a szeretet az elmúlt hétvége alatt a metatérbe!…..
Arbeitslosigkeit (törölt) 2013.09.26 19:25:01
Hadd gazdagítsam egy kicsit a visszatekintőt.

Az a benyomásom az eseményről, mintha valami védelem alatt lett(em) volna azon a két napon. Sok erőt merítettem belőle, holott még az ottlétemet megelőző órákban is némi szellemi útvesztésben voltam...konkrétan azt is lehetne mondani, hogy nem találtam a helyszínt pl. (gyakorlatilag a B.Kenese tábla után kellett volna keresni...merthogy vaddisznó módon nem Bpest irányából mertem megközelíteni). Ugyanígy vasárnap dél után nem sokkal olyan energiák gyűltek fel bennem, amik távozásra késztettek (demagóg előadás, ilyen is volt...szerencsére egy új szemszögből látom most már ezt is). Ezek mellett érdekes személyes élményeim voltak, amiket most megtartok magamnak (ezek miatt tényleg érdemes volt ott lennem! Bizonyos lelki taszítások miatt is, igen. Fontos tapasztalat!). Maga ez a spéci fesztivál élmény szinten új volt nekem, javaslom legyen még jövőre is. Személyesen is találkoztam a Green blog propagandistájával - röviden amikor Bhután boldogságfaktoráról ment a vetítés (Reiki kezelésre voltam hivatalos, de akkorra már annyi energiát éreztem magamban, hogy elég nevetségesnek tűnt, hogy engem kelljen gyógyítani...aznap reggel már a Balatonba is beúsztam, mint Poszeidon). A Reikivel kapcsolatban ami szembeszökő lett amíg a kezelésre vártam, hogy egy kínai képjelet látok - a Reiki logó első kandzsi-ja - ami nagyon ismerős (ling írásjegy; lásd Karátson Gábor: ji king kommentárok 130.o. - magyarázatnak). Az Everness fesztivál után vissza kellett térni a hétköznapokba. A hétköznapok egyelőre erősebbek, naponta harc. Azért is pozitív élmény volt, mert egy munkahelyi közegben az én jóságom semmi. Itt (ebben a barátságos közegben) az „Everness” meglepően jól működött.
Nemrég olvastam Bari Máriusz (Damage) könyvét, a Damage Reportot, ami nem is tudom micsoda, posztmodern cyberpunk-oltár, jövőjóslás, geek-kult-történet. Ingyen (is) olvasható, nosza. Különösen érdekes, hogy a szerző az  ld50 alapítója és atyaúristene, és egy hosszú…..
Arbeitslosigkeit (törölt) 2013.09.09 16:40:16
@Kelt: bocs, hülyeségeket irkéálok.
Arbeitslosigkeit (törölt) 2013.09.11 19:57:56
@Pável: @Kelt:

Miért írtam, hogy "provanszi"?! Nekem Ady Endre a szó forrása. Ezekszerint ez a szó konyhanyelv...

Egyrészt azért írtam le, mert azt hittem lehet érteni. Ilyesmi, hogy a vidéki csekély-értelmű írja kis betűvel az Istent, közben meg éppenhogy a városi írja, mert nyelvi törvény mondja...és én is rosszul használtam ezt a szót ebben a kontextusban!

A provanszi számomra az 50-es éves rákosista politikája által megalázott "paraszt" kifejezés valószínűleg. Ezt nem írhattam volna le, ennél én több vagyok.

mek.oszk.hu/00500/00583/html/ady44.htm

"78. MISTRAL ÉS A NOBEL-DIJ"

Itt látszik; és én is tudom, hogy Ady bőséggel használta ezt a szót.
Arbeitslosigkeit (törölt) 2013.09.13 19:23:06
@Kelt: egy tahó darabom útra vált belőlem.

Én törekszem rá, hogy kiegyensúlyozzam a kilengéseimet (hidd el, én ezt visszakapom; nekem fáj, én szorongok). Elég sokminden úgy történik körülöttünk, hogy azt emberi keretek között talán nem is szavakban kéne kezelni.
Példa: Szíria: "Al Assad kórházakat bombáztat, mert az sokkal hatékonyabb, mint forradalmárt ölni". És ezt nem én találtam ki persze. Ez is dolgozott bennem. Erre a valóságra mit lehet reagálni?! (Mániákus depresszió?)

1, Nem kéne leírnom?
2, Le kéne írnom?
3, Nem kéne leírnom.

És most a válasz, amit keresek:

"A szamuráj reggel felkel. Elintézi amit el szoktak intézni... aztán elétolja a felesége a rízsestálat. A szamuráj belenéz abba a művészi remek tálba a rízzsel, és azt kérdezi magától magában: ki vagyok én? Minden reggel."
Fukushimából újra rossz hírek érkeztek. A reaktorok hűtésénél keletkező könnyebben szennyezett vizet nem tudják már tárolni. Az extra hűtővíz azért keletkezik, mert a talajvíz beszivárog az egyre romosabb épületekbe. Ott keveredik a reaktorokból kifolyó hűtővízzel és…..
Ferenc pápa a Twitteren üzent hadat a szíriai kormánynak.     "A lehető leghatározottabban elítélem a vegyi fegyverek használatát."   Egy kis isteni sugallat a szíriai beavatkozást ellenző közvéleménynek.   Zerohedge nyomán     ..
Arbeitslosigkeit (törölt) 2013.09.04 20:32:22
@α Ursae Minoris: Nem tudja a bal kezem, mit csinál a jobb?

Nem gondolkodunk, meg "re-check"-elünk amikor leírunk egy twittet x millió embernek?!

Az újságírás lassan rosszabb mint a napi horoszkópom...
KatPol Blog [KNN] Szíriai keringő 2013.08.29 08:00:00
Miután az amerikaiak eltökélten hangoztatják, hogy az augusztus 21-én, al Ghouta ellen végrehajtott vegyi támadásért a szíriai hadsereg a felelős, a csapból is a hamarosan bekövetkező amerikai/NATO csapásról szóló híresztelések folynak. Mindenki elemez, a médiamunkások sorra…..
Ócska beruházás Ócsán devizahiteleseknek   Meglepően rosszul sikerült az ócsai kormányzati beruházás. Az eredeti elképzelés szerint 500 jó minőségű házat kívántak felépíteni mintegy 5 milliárd forintból, végül azonban csak kevesebb mint az ötöde, összesen 80…..
Arbeitslosigkeit (törölt) 2013.08.31 21:34:16
@bankvezér: na igen. Hallgassatok a bankvezérekre. Ezek nem emberek, ezek szárnyas hüllők! A legfelsőbb népi vezérünkkel az élen.
Az viszonylag korán sejthető volt, hogy a Youtube videómegosztó óriási durranás lesz. De hogy ekkora, arra azt hiszem nem számított senki. Az Egyesült Államok kormánya megállapította, hogy nagyjából 100 Youtube videó köthető a szíriai gáztámadáshoz. Ezeken nagy számú…..
Nem győzöm irigyelni a japán tévénézőket azokért az eszement műsorokért, amiket ott naponta adnak, és nemcsak főműsoridőben, hanem már reggel is - amikor legutóbb arrafelé jártam, délelőtt tízkor például egy olyan vetélkedőt láttam, amiben sikoltozó iskoláslányok…..
Egyre több problémára derül fény a Fukushimai nukleáris baleset óta, a TEPCO nem áll a helyzet magaslatán. A balesetre mindenki emlékszik, 2011 Március 11.-én történt. Japán partjai közelében a Tōhoku földrengés cunamit indított el. A Tōhoku földrengés a legerősebb…..
Arbeitslosigkeit (törölt) 2013.08.07 11:14:39
James Alan Hetfield 1963. augusztus 3-án született Downeyban, Kaliforniában. Ő a nagyon híres metálzenekar, a Metallica frontembere, amit 18 éves korában alapított meg, és azóta is nyomja. Ahogy nyomja az Instagramot is, bár a családját néha idegesíti vele, így időnként eltűnik.…..
Arbeitslosigkeit (törölt) 2013.08.03 13:02:07
Arbeitslosigkeit (törölt) 2013.08.03 13:34:56
Aki olvassa a Lángoló Gitárokat vagy az Indexet, nézi a Facebookunkat, plusz még a Tankcsapda oldalaival is tisztában van, annak nyilvánvaló, hogy nem felhőtlen a blog és a debreceni zenekar viszonya. Az utóbbi időben a helyzet már odáig fajult, hogy jobbnak láttuk, ha leülünk velük beszélgetni a…..
Magyarországon szinte mindenki a nyúlfarknyi pornós múltján csámcsog, azonban ez a közvetlen, helyes, belevaló szexi lány már több, mint egy évtizede sikeres DJ-ként járja a világot. Horvátországban egyike a legnagyobb sztároknak. Niki Belucci többek között azt is elmondja…..
Az nem újdonság, hogy hatalmas nyomás helyeződik a hollywoodi sztárokra (különösen a nőkre), szembe kell szállniuk az idő múlásával, különben könnyen munka nélkül találhatják magukat. Mégis megdöbbentőek a posztban látható képek. Meg Ryan ide jutott Hollywoodi…..
Philippe Halsman: Gina Lollobrigida 24 évesen, 1951  (forrás: onlyoldphotography.tumblr.com)..
Arbeitslosigkeit (törölt) 2013.07.10 19:26:46
Húsz  éve jelent meg a Zooropa, a U2 egyik kevésbé ismert, de annál több rejtjelezett tartalommal töltött lemeze. Hámozzuk most le a témáról a jól ismert dublini mamutzenekar körüli szokásos vitákat és a tényt, hogy a mai U2 már nem az, ami húsz éve volt, popkulturális…..
New York egyik meghatározó épületét alig egy év alatt készült el, ami még ma is kifejezetten jó időnek számítana. Hatvanezer tonna acélt és 10 millió téglát építettek bele – hogy miként, azt most megmutatjuk. Az Empire State Building története még 1928-ban kezdődött,…..
Az MTVA az idei évre jutó 78 milliárdos költségvetéséből egyetlen nagy tavaszi produkciót indított el az m1-en, a rettenetes című Ridikült Jakupcsek Gabriellával. A név azonban csak elsőre tűnik ijesztőnek, valójában pontosan illik ahhoz, amit látunk. Ezt a szót 50 év alatt…..