Regisztráció Blogot indítok
Adatok
hjames

0 bejegyzést írt és 23 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Elmondom, hogy mi bosszant engem nagyon, még mielőtt a sztoriba beleássuk magunkat. Ma Magyarországon vannak a hívószavak, amikre a slep gyűlik és habzó szájú inger kommentekkel reagál. Ilyenek a "valamilyen betegsétől szenvedő fiú" a "szegény vallás" és hasonló popularista kisebbségi komplexusban…..
hjames 2016.05.25 20:12:21
Ez az írás enyhén szólva ciki! Nagyon ciki! Ami még ennél is cikibb, az a tulajdonos kényelmetlenül hosszú, beszéde! Foglalkoztam Down szindrómás emberekkel, eltérő az értelmi képességük, vannak köztük nagyon enyhe esetek, és sajnos közepesen súlyos esetek is, a mozgás viszont sokszor mindennél többet fejleszt rajtuk, még így felnőtt korban is. Azzal egyet tudok érteni, hogy ennek a fiúnak nem ez a mozgásforma fogja meghozni a fogyást, én sem ezt ajánlanám neki. Funkcionális edzéssel a testtudata, a kondíciója, a mozgáskoordinációja is jelentősen javul, a vas emelgetésétől aligha. Mondjuk én biztos nem konditerembe vittem volna, de ha neki ez tetszik, és jól érzi magát, akkor akár oda is! DE! Sajnos állandó jelenség, hogy a fogyatékosok jelenléte zavar másokat. Ez társadalmi probléma, értelmes, fejlettebb országokban szinte minden iskolában található egy-egy enyhe értelmi fogyatékos gyermek, már óvodától, így "hozzászoknak" egymás társaságához, tanulnak egymástól! Igen, az épek is a fogyatékosoktól! Ha ez a tulajdonos is így szocializálódott volna, (meg a többi kedves vendég is,) esetleg több érzékenység szorult volna belé, semmi esetre sem kéri meg a szülőket, hogy a gyermekük ne látogassa a termet! Egyedül ne, de szülőkkel, testvérrel miért ne? Ha tényleg az esetleges balesettől és az azt követő felelősségre vonástól félt a tulaj, akár alá is írattathatott volna egy papírt a családtagokkal, hogy csak a jelenlétükben, és az ő felelősségükre használhatja a termet, ez így teljesen jogos lett volna. A tulajdonos amúgy milyen alapon állapítja meg Attiláról, hogy súlyos értelmi fogyatékos? Tudja egyáltalán mi az a súlyos? Tudja, hogy milyen kritériumok alapján nyilvánítanak valakit súlyos értelmi fogyatékosnak? Aligha! A down szindrómások sokkal értelmesebbek, mint amilyennek látszanak, Felügyeletet igényelhetnek, főleg egy kondi teremben, de az egy más történet. Az, hogy a testvérét bántja a diszkrimináció, és talán meggondolatlanul felteszi a közösségi oldalakra, tekintve fiatal korát, és indulatát, megértem. Ennek az igen egyszerű tulajnak fogalma sincsen róla, mit élnek át a családtagok, mikor tapasztalják, hogy nem elég a szomorúság, és mindennapi megoldandó problémák sorozata ( a sok öröm mellett) amit a sérült fiúkkal kapcsolatban nap mint nap felmerül, mennyire fájdalmas a közösség elutasítása. Részemről örülök a reakcióknak, hogy ennyi ember szeretett volna segíteni Attilának, és családjának. A tulajt egy kicsit sem tudom sajnálni, megérdemli amit kapott!.Amúgy nyugodjon meg, holnap már nem lesz hír, holnapután pedig senki sem fog rá emlékezni. Attilát viszont még nagyon hosszú évekig kell, hogy gondozzák sok sok szeretetben a szülei, később pedig testvére! Jó egészséget és sok boldogságot kívánok nekik!
Szijjártó Péter, magyar külgazdasági és külügyminiszter interjút adott a Der Standard osztrák újságnak, ahol feltették neki a kérdést, hogy látta-e a török partoknál megfulladt szíriai kisfiúról készült képet (vigyázat, felkavaró tartalom – a szerk)? Szijjártó tömör…..
Bárki számára nyilvánvaló, aki valaha is dolgozott valamit, hogy két műszak között az embernek pihennie, kikapcsolódnia kell, különben a munkateljesítménye romlik. Az is nyilvánvaló, hogy minél kevésbé fizetnek meg valakit, annál kevésbé lesz motivált, hogy a rá bízott…..
hjames 2015.05.11 19:57:23
@Elfan: ha nem dolgozna a maganrendelőjeben is, és nem lenne paraszolvencia mar nem dolgozna itthon. Akkor egy orvos sem lenne, mert épeszű orvos szazakarvalahanyezerert havonta nem dolgozik, hidd el. Úgyhogy mi, akik a hálapénzt adjuk, működtettük a rendszert, és használhatja így az is, aki nem csúsztat a zsebbe. Mindenki, aki elment a vizitdíj ellenében szavazni megérdemli a mostani helyzetet!
hjames 2015.05.12 18:04:22
@apro_marosan_petergabor: ismétlem azért találtál még a Kórházban orvosokat, akik meg gyógyítottak,mert bár te nem adtál hálapénzt, van, aki megteszi. Szerencsére! Ha senki sem adna, téged sem gyógyítottak volna meg ott senki. Úgyhogy nem tartom tisztességesnek azokat a megjegyzéseket, hogy " en sem adtam, nem várták el,, mégis meg gyógyítottak, tehát nincs is akkora szar" hálapénz nélkül nem találnál orvost, aki meggyógyít ! Azért van még ott, mert más viszont ad neki, és így megéri neki bemenni! Szégyen ez úgy ahogy van, a Fidesz meg csak ahhoz értett, hogy hergelte a népet 2006- folyamatosan. Azt mondtak, nem kell vizitdíj, mert máshogyan kell megoldani, és ők majd tudják, megoldják! Aha! A sok hülye meg elhitte! Megérdemli a birka nép, most sincsenek többen ezer főnél a mai tüntetésen, bezzegGyurcsany alatt állandóan vonultak színre szarra!
24 óra étlen-szomjan, betegen, 65 évesen. Ez borzasztó! Az ember végigdolgozza az életét és ez jár? Bár nem gondolom, hogy következményei lesznek a történésnek, amit leírok, de muszáj megtennem a saját nyugalmam érdekében. 2015. március 16-án reggel 8-9 között mentőt…..
Horn György, az Alternatív Közgazdasági Gimnázium pedagógiai vezetője ismét körbetáncolta a médiát, nehogy véletlenül elfelejtkezzünk iskolájáról. Az Origónak adott interjújában jó érzékkel megeresztett pár bombasztikus ballasztot, hogy könnyen adjon hatásos címet az…..
Az én egészségügyi döntésem (Angelina Jolie New York Times-ban megjelent cikke a mellrák árnyékáról és a rák megelőzésének fontosságáról) Az édesanyám majdnem egy évtizeden át küzdött a rákkal, míg bele nem halt 56 évesen. Annyi ideje még volt, hogy az első unokáját…..
A Világevő blogon alapvetően kizárólag pozitív jelenségekkel foglalkozom, az egész blog arra szolgál, hogy meghozza a kedvet a gasztronómiához, az evéshez, a főzéshez, az étterembe járáshoz. Ez most egy kivételes poszt lesz ilyen szempontból is, ugyanis egy étterem…..
hjames 2013.03.24 14:02:41
@...elmúlik...: Természetesen nem erre a színvonalra értettem, én sem örülök, hogy a törökbüfék, önkiszolgálók dübörögnek, jóminőségű, relative drágább árfekvésű éttermek szenvednek, de az sem tetszik, hogykomolyabb szakmai tapasztalat nélkül trendiségből éttermet nyitunk,s várjuk a megtérülést a személyzettől.Ez az egyik legnehezebb szakma, ne nézzük már le ennyire.Olaszországban a jólmenő éttermek nagyrészében dolgozik a tulaj éjjel-nappal,ilyen étteremből hány van Budapesten? Ha nem akar benne éjjel nappal dolgozni, nyisson önkiszolgálót. Felsőkategóriás étterem több szakértelmet, odafigyelést igényel, erre értettem a valóban leegyszerüsített, de szerintem igaz állításomat.Úgy értem nem kell a körülményeket hibáztatni, mindíg csak magunkat, akkor előrébb jutunk.
hjames 2013.03.24 17:43:32
@csanimama: Hidd el az Arcade mindíg is középkategóriás volt.Csak felsőnek volt feltüntetve, az nem ugyanaz.Középkategóriás cuccot felsőhöz szokott vendég nem szeret megfizetni felsőkategóriás áron.Ez volt az első nagy probléma.
Ma magyarországon van 3-4 felsőkategóriás, nem tudom nyereségesek-e szerintem biztos nem mind lapátolja bele a pénzt. A Csalogány, a Mák is bőven középkategória, de valamit jobban eltaláltak. Mint ahogyan a többi, akik sosincsenek a kalauzok első 10 éttermében, de ez őket nem nagyon érdekli.Lehet valaki jó szakács, séf, esetleg felszolgáló, de nyereségesen hoszzútávon üzemeltetni egy éttermet ennél többet ígényel.Külföldön nyilván nem így van, hiszen jóval több a potenciális vendég, de itthon ez van. Amúgy szerintem is korrekt az interjú, Nagy András sok helytálló dolgot mondott,sajnálom is őt, szerintem ő is látta már az első évben, hogy nem kellett volna befektetnie.