Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Roxy11

0 bejegyzést írt és 25 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Határátkelő Az egyetlen kiút 2019.10.31 06:30:00
Egészen különleges poszt a mai, pontosabban egy sorozat első része, amiben végigkövethetjük, ahogyan határátkelő lesz olyasvalakiből, akinek ez soha nem volt a vágya. Viktor története hosszú, de nagyon megéri végigolvasni, sok mindent meg lehet érteni abból, miért dönt valaki végül a határátkelés…..
Roxy11 2019.11.02 14:29:25
@Arthamyr: Lehet, hogy a poszt írójának nincs szüksége rá......., bár valamilyen szinten mégis. Hatalmas döntést hozott, megalapozottan. 5 év telt el azóta, egy másik országban. Ott, ahol eleinte sok kérdés felmerülhet. Családdal ment ki, nem egyedül - tovább gondolásra adhat okot. Nem kétség, hanem kérdés merülhetett fel bizonyos esetekben, amit meg kellett oldani. Az írás tartalma alapján elég racionális személy lehet, de érzései mindenkinek vannak. Úgy döntött, megírja a történetét, amiből tanulni/okulni (ki hogyan)lehet. Már ez is egyfajta önigazolás szvsz. :) Bár....., talán - valóban - nem ez a megfelelő kifejezés rá.
Roxy11 2019.11.02 17:17:14
@Arthamyr: Igazad van. Nem jó kifejezés az önigazolás arra, hogy megszületett ez a poszt.
@FutureFry: Így van, ahogy írod! A sikereket, pozitív tartalmakat szereti az ember megosztani másokkal. Én is azt gondolom, hogy eredményes a folytatás. Szívesen olvasom majd!
Csak sima "igazolás" ez a történet, hogy jó döntést hozott az írója.
Daganatos betegségemre sokáig úgy tekintettem, mint egy onkológiai egyszeregyre; fel sem merült bennem, hogy a testem által felvetett problémát máshonnan megközelítve az eredmény esetleg kettő is lehet vagy akár mínusz három. Május végén pl, mikor a remek szakembereket felvonultató onko-team…..
Nagy igazságok kimondásakor bátran bízzuk magunkat Survivor Verára, a nőre, aki miatt nem lett hótthalálosan unalmas az utolsó Survivor adás, az, aminek valójában akkor lett vége, amikor az előző rész végén, a Hany Istók Emlékfutam 2018 utolsó szakaszán Őszinte Tamás alulmaradt Nagybanipiacos…..
Roxy11 2018.11.12 06:13:56
@hopp11: Nem akarok sokat rugózni ezen a témán...., talán belefér addig, ameddig sixx nem zárja le az összefoglalójával.
Óvatosan, de véded a mundér becsületét. :D Nincs ezzel baj.
Próbálom elképzelni, hogyan zajlik a casting! Sokan jelentkeznek, akikkel az elbeszélgetésen túl kitöltenek személyiségre, önismeretre vonatkozó teszteket, kitalált szituációs helyzetről kérdezik a véleményüket. Szűkítik a kört, de a megjelenést is szem előtt tartják. Úgy tudom elképzelni, mint az xfaktorban (amit már nem birok nézni). Nézik a fotót, a hozzátartozó szempontok alapján. Kit ezért, kit azért találnak érdekesnek maguk és a leendő néző szerint. Ebben gyakorlatuk és rutinjuk van, ezért "szűz kéz" is meghívást kap (Klaudia). Mivel Ő megélte a tavalyit, jó ötlet. Ha én, a laikus, a tv előtt ülve látom a szereplőket, miért gyanakszom arra, hogy a legnagyobb esélyes Dávid, s persze van 1-2 aki követi, kismértékben. Mindjárt az elején! Nem vagyok látó! :D Úgy gondolom, nem vagyok ezzel egyedül. Amikor kiválasztják a szereplőket, ugyanúgy láthatják, mert ezzel foglalkoznak. A továbbiak pedig forgatókönyv alapján zajlanak. Szerintem, senkinek nincs azzal problémája, hogy szükség van az irányításra, a "belenyúlásra". Pontosan értjük, hogy ez így működik. Akik részt vettek ebben a játékban, azoknak is elmondták, hogy így fog működni. Fel kell építeni, irányítani, szerkeszteni, vágni, hiszen ez egy nézettséget hozó műsor. Nem szaladhatnak szanaszét, mint tyúkok a baromfiudvarban egy gilisztáért.
"Fulladós" feladat. Nórinak víziszonya van annyira, hogy tudható volt kiesik. Jeremy (szegény), ki nem sejtette, hogy rövid ideig bírja.
A "vasas" feladattal kapcsolatban szívesen megnézném a vágás előtt készült teljes felvételt, hogy eloszlassam a gyanakvásom. Ki, hogyan állt az asztalhoz? Volt-e jelentősége annak, hogy mit mondott nekik Bence a kezdés előtt? " Induljatok! Vera kezdi, stb"
Egy másik fórumban valaki elég részletesen leírta, hogy miképp lehetett előnye Dávidnak ebben a feladatban. Még mindig meggyőzhető vagyok, de nem az idő múlásával, vagy egy tartalom nélküli szóbeli cáfolattal RK részéről.
Emese kiejtése elég drasztikus volt, és biztosra mentek. Tamás manipulálása a "Család" vonalon kicsit súrolja a határokat, de Dávid személyiségébe belefért. Elhittem, hogy képes erre, de az ötlet tényleg tőle származik?
Nagyon belemélyedek, már kielemeztétek az egészet, de úgy érzem kell valaki, aki árnyalja a végkifejletet a Te személyedben. Ezért írok.
Nagyon szerettem ezt a játékot, fogom nézni jövőre is, nem tántorít el, max. elkeserít kis mértékben, hogy igénytelenül és egysíkúan foglalkoznak a formátummal.
Szerintem, Gábor az extra megnyilvánulásban hibázott, de jól építette fel a taktikáját.
Visszatérve! Dávid az első pillanattól potenciális nyertes volt a szerkesztők számára.
A nézőknek nemcsak a külcsín, hanem a belbecs is számít. A férfiszépség (?!) nem egy maszk, esetleg első pillanatban. Dávid érzéketlen, gátlástalan és annyira magabiztos, hogy már-már súrolja az önhittség határát. Az utolsó kibeszélőn már taszított, mert a hétköznapi énje is a játékos énjét mutatta.
Robi nem a "jó pasi" kategória, mégis sokkal szimpatikusabbá vált. Vele söröznék!
Akkor ugye ott tartottunk, hogy Dávid visszatért a Bayani törzshöz, ahol ő volt az egyetlen, aki nem találkozhatott a hozzátartozójával, hisz a szerkesztők nem sejthették ,hogy ő fog visszatérni a holtak szigetéről. És nincs az a last minute jegy, amivel időben a Fülöp-szigetekre lehetett volna…..
Roxy11 2018.11.10 07:38:18
Csak olvastam eddig, de vágyat éreztem a megszólalásra. :)
Sajnálom, hogy a RK és kreatív csapata ennyire túltolta a belenyúlást. Nem értem, miért gondolják, hogy ez kellene a nézőknek. Sértve érzem magam, amiért beraktak abba a halmazba, ahová sokakat gondolnak. ( VV, xfaktor).
Sajnálom a játékosokat is! Nem tudom, ápolják-e a lelküket így, adás vége után? ( vagy elég meglebegtetni a titoktartási szerződést) Ameddig a "riport-bokorban" instruálták őket egyesével, a rutintalan fiatal szereplőknek el sem jutott a tudatáig, hogy mutat ez a forgatókönyv a valóságban, képernyőn. A szép és kedves Eszti, lehet ezért is akart távozni. Balázs "játéka" is kérdéses számomra. Igazi túlélő lehetett volna, akiből taktikát is kinéztem. Mivel erősebb és nem simulékony személyiségnek látom, gyanús, hogy nem akarta követni a rendezői utasításokat. Talán teljesítették a kérését, hogy ne a rosszulléte nyomja rá a bélyeget a távozására, de szerintem, szembement pár javaslattal, ahogyan irányítani szerették volna.
Emese okos csaj. Sokan úgy látják, még mindig haragszik Dávidra. Szerintem az irányított taktikával nem tudott azonosulni. A kibeszélőn a testbeszéde volt árulkodó, majd a végén, a "Fanninak drukkolok, Ő nyerjen!" üzenetértékkel bírt számomra. Tudta a végeredményt, persze a nézők megtévesztésére is szükség volt, mégis, olyan vehemenciával és szinte dühvel mondta, hogy már akkor éreztem, nem Fanni nyert. Csak egy érzés volt, de most összeraktam.
Tamás! Jobban is felépíthették volna ezt a naiv karaktert, mert a "Robinak adom amulett" mindenkinél egyértelmű volt, nem léphetett hirtelen a fényre. Egyszerű, kedves, jóhiszemű a kreatívok álma.
Fanni! Amikor Emesét megkereste a nyilazós feladat után, szerintem a "riport-bokor" következménye. Nem azért, mert nem nézem ki belőle, nagyon ügyes csaj, szimpatikus (nekem). Folyamatosan kellett instruálni a játékosokat, ez a következő fejezet volt. Rámentek a szerethető, fondorlatos vonalra, folyamatosan megkedveltették a nézőkkel, "összehozták" Robival - akit nagyon birok, majd amikor az izgalom a tetőfokára hágott, az alap vezérfonal mentén ledózerolták.
Vera! Szegény Vera! Nem tudom, mennyiért/miért vállalta be az elsárkányosodás szerepet, de jutalmat érdemel. Itt, számomra az rtl legdurvább konspirációja jelenik meg, ahogyan megalkották a karakterét. Vera nem így indult, de hatott rá a stáb, szörnnyé varázsolták. Segít neki valaki, hogy túlélje, ha valaki szembe köpi az utcán? Ahogyan magát látja, szembe megy azzal, ahogyan láttatták cukorborsó rtl-ék. Nem azért, mert teljesen távol állna tőle az amit produkált, hanem max. nyomokban tartalmazná az igazi énjét, mint a szerencsi kakaóban a kakaó.
Na! Meg a tanga vonal annyira átlátszó! Reklámként nem jelent meg, de kiégette az ember szemét a sok formás, homokos popsi. Egyszerűen nem hiszem el, hogy mindenki behajított 2 váltás tanga fürdőrucit a bőröndbe, hiszen milyen kényelmes. Közvetett reklámként hajolgattak szegény csajok. Látványnak nem volt rossz, de gyanús, nagyon gyanús.....:D
Dávid! Valamiért nem kedveltem. Mondhatni, jól taktikázott, háttérben maradt, a csatlós csicskájával végeztette el a piszkos munkát, de annyira jónak nem láttam játékokban sem. A fizimiskája hatékonyabb survivor játékost mutatott, mint minden cselekedete. Tényleg így válogathatták be. Ráhúzták ezt az Iliás klisét, még azzal sem törődve, hogy hátha kilóg a lóláb.
Szerelmi szálat (szerencsére) nem szőttek, a tavalyi miatt nem mertek. :D
Gondolom, az idei casting női győztest fog keresni. Kérdés elhisszük e majd!
Remélem, kárpótolják némelyik túlélőt, pl. Fannit, Robit, főleg Robit. A jelenlegi repertoárból magasan beleférne, hogy kapjon feladatot az rtl-nél.
Kicsit hosszú lett, bocs!
Roxy11 2018.11.10 08:55:11
@szociál: Bár érdekelné a kreatívokat!
Orbán Viktor ismét tudott önmagát alulmúlva a szemébe hazudni mindenkinek aki képes volt végignézni az EU parlamentjében történt szétcincálását követő sajtótájékoztatót. Ezt a képességet azért nem mindenki képes elsajátítani, kell hozzá némi gátlástalanság,…..
Roxy11 2013.07.08 11:16:00
@Kalmár: Egyedül abban kell igazat adnom, hogy a másik oldal kínálata valóban gyér.Sajnos!
De! Nem lejátszott meccs ez, alakul még addig.
Roxy11 2013.07.08 11:30:15
@Kalmár: Nem vagyunk egy véleményen!
Roxy11 2013.07.08 11:39:04
@Kalmár: Ebben az esetben megértem ....Te nyertese vagy a mostani törvénykezésnek. Nyilván érvényesíteni is tudod, megosztva a "társaddal", így az éves adó a zsebedben marad. Az egyéb nagycsaládos kedvezmények hab a tortán.
Azt azért elfogadod, h nem ez a mai magyar családmodell. Persze, miért is izgatna más. Még szép, hogy nem lenne jó, ha újból kétkulcsos adórendszer köszöntene ránk.
A lakosság 80%-a mégsem a hozzád hasonlókból tevődik össze.
Vastagbőr Végzés 2013.03.23 15:02:00
A Nemzeti Rehabilitációs és Szociális Hivatal legfőbb célkitűzése: "A magas színvonalú szakértői tevékenységünkkel hatékonyan hozzá szeretnénk járulni a fogyatékos és megváltozott munkaképességű emberek egészségügyi, szociális és foglalkozási rehabilitációjához…..
Roxy11 2013.03.24 11:59:08
@bizermice: Anyám!!!!!!
Leszűrted az egészből, hogy mi van az adó-forintjaiddal? A Te adódnak köszönhetem, h TB-re kapott készüléket a gyerekem. Nagyon hálás vagyok, így ismeretlenül. Még szerencse, h én is fizetek adót, így nem kell pszichológushoz járnom.
Lényegre törő meglátásaid vannak.
Roxy11 2013.03.24 12:14:58
@SohaMike: Teljesen igazad van! Látom és tudom, a rendszer hibás volt és az is maradt.
Elragadtattam magam, mert sokan általánosítanak így érintve vagyok. A baj az, h aki tényleg rászoruló egészségileg, azt is csalóként kezelik.