Regisztráció Blogot indítok
Adatok
ag9ejgirejgrei (törölt)

0 bejegyzést írt és 26 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A tervek szerint tegnap az ATV élőben közvetítette volna Gyurcsány Ferenc évértékelő beszédét. Az élő adás technikai hiba miatt egészen korán megszakadt, és nem is állt helyre. Így a beszéd helyett bekapcsolták a Fórum című betelefonálós műsort, Somogyi Zoltánnal. A…..
ag9ejgirejgrei (törölt) 2014.02.16 18:20:53
Miközben mindenki azt találgatja, honnan van az MSZP elnökhelyettesének Bécsben dugdosott negyedmilliárdja, az igazi kérdés, amit minden igaz korrupt magyar embernek fel kellene tenni, az az, hogy miért volt ilyen végzetesen béna Simon Gábor, amikor pénzmosodák kínálják…..
ag9ejgirejgrei (törölt) 2014.02.10 16:51:27
@Halmai: Mert nem írta be a vagyonnyilatkozatba, ráadásul éveken keresztül. Ez is bőven elég.
ag9ejgirejgrei (törölt) 2014.02.10 16:52:42
@kovi1970:
Az MSZP nem nyomozóhatóság.
Arról nem is beszélve, hogy az illetékesek már dolgoznak az ügyön.
Persze politikailag ettől még ez rosszul néz ki az MSZP-nek, mert a FIDESZ persze követeli, hogy mondják meg honnan származik.
Pár napja hazafelé autókázva leesett a tantusz, hogy mi az, amit kivétel nélkül minden HR-es rosszul csinál, amikor álláshirdetést ír ki... és ami miatt egyetlen kvalifikált érdeklődő sem jött a múltkoriban a Facebookra post-olt több, mint tuti álláskiírásaimra. Tök…..
ag9ejgirejgrei (törölt) 2014.01.31 17:05:12
@Robert Noel Danahi: Ez nekem is feltűnt és egyszer megkérdeztem egy HR-est ( valami Social Geekologist volt a titulusa :D ) amikor épp rám vadászott LinkedIn-en.
Azt írta azért megy a ködösítés, nehogy kikerüld őt.
Mondjuk logikus is, hiszen őt azért fizetik, hogy megtaláljon téged, ha meg közvetlenül a céghez mész akkor nem kap pénzt.
T. lekéste a tárgyfelvételt a Zsigmond Király Főiskolán, ami Tiborcot lepipáló panaszáradatot váltott ki belőle. T. hiányolja, hogy nem kapott értesítést, és az iskoláját egyáltalán nem tartja hallgatóbarátnak. T. méltányosnak tartaná, ha a tárgyfelvételről lekésőknek…..
ag9ejgirejgrei (törölt) 2014.01.19 10:37:26
@SnowFighter:
Tudom, hogy régi ez a téma és a hsz, de azért gondoltam reagálok.
Részegek lehettek azok a HR-es, tanuló, tanító cimbik, ugyanis a GDF-nek soha nem volt programozói képzése.
Illetve OKJ-s webprogramozó az volt, de az OKJ-s 2 éves felsőfokú képzést összehasonlítani diplomás képzésekkel kissé necces. Nem gondolja?
Arról nem is beszélve, hogy a GDF küldetésében meghatározta, hogy ők inkább jó rendszergazdákat szeretnének képezni ( ezt rendszermérnöknek hívják ha diplomája is van ), nem kutató-fejlesztő mérnököket.

Van ismerősöm aki oda jár és amúgy a reálképzés alacsony színvonalát meg tudom erősíteni. Analízisből és Lineáris algebrából a BME-s hasonló tárgyak 1féléves 1zh-jához sem mérhetők a vizsgafeladatok. Viszont azt látni kell, hogy egy rendszergazda/rendszermérnök nem fog a vektorterek lelkivilágával bűvészkedni és nem fog improprius integrálokat sem számítani.
Sőt tovább megyek, egy mezei software fejlesztő mérnök sem fog ilyenekkel játszani. Szóval még ha software fejlesztésről beszélnénk akkor sem gondolom, hogy felróható lenne ez.
A képzés állam által szabott követelményeit teljesíti, különben nem kaphatna akkreditációt, és jelzem, hogy az akkreditációs bizottság tagjai pl. BME-s profok. Szóval ha ők rábólintanak, annyira rossz csak nem lehet...

Amúgy ideje lenne talán megérteni, hogy a különböző felsőoktatási intézmények más képzési céllal dolgoznak.
Az egyetemek és főleg a nevükben is tudományegyetemek a tudományra készítenek fel elsősorban ( és persze adnak valamennyi gyakorlati ismeretet is ). A főiskolák pedig szakmát tanítanak magas szinten ( tudományos alapokkal persze, hogyha akar az illető tovább tudjon tanulni ).
Szóval pl. a ZSKF média és kommunikáció szakán reáltudományokat számon kérni eléggé ciki.

A bolognai rendszer bevezetésével az változott, hogy az első ciklus a Bsc/Ba az a gyakorlatiasabb képzés, és az Msc/Ma pedig a tudományosabb / elméletibb képzés és az egyetemek mindkettőt nyújtják + a Phd képzést és tudományos kutatást is végeznek, míg a főiskolák csak a Bsc/Ba-t.
A probléma ott van, hogy az egyetemek a Bsc/Ba képzést úgy hozták létre, hogy a régi 5 éves képzésből kivettek ezt-azt a többit meg valahogy besűrítették. Lényegében a képzés struktúrája viszont maradt a régi.
Szóval itt nem a főiskolákat kellene szidni, hanem az egyetemeket. Illetve az államot amiért a "túl alacsony színvonalú" intézményeket is akkreditálják, mert "túl alacsonyak" a követelmények.
ag9ejgirejgrei (törölt) 2014.01.19 21:32:39
@SnowFighter:
Értem. Nos ez valóban eléggé ciki, mert az tényleg eléggé alap. Egy jobb informatikai középiskolában megtanulja az ilyet az ember...
Bár egy kis guglizás ezt dobta ki nekem:
www.google.com/#q=programoz%C3%A1s+verem+gdf
Szóval úgy tűnik tanítják, csak ezek szerint vagy nem kérik számon elég szigorúan, vagy az illető felvételiző diákok voltak eléggé felkészületlenek.
Esetleg egy privát üzenetben meg tudnád nekem súgni, hogy melyik intézményben felvételiztek Msc-re ezek a delikvensek?

Az az Msc képzés az nem a GDF képzése, hanem egy brit egyetemé, ők csak konzultációs helyet biztosítanak ha jól sejtem. Az egyik link oda is vezet, az oldalról amit linkeltél: www.herts.ac.uk/uhonline/apply

Viszont azt is látni kell, hogy amit írtam az ettől még valós:
Ti. a mérnökinformatikus az nem programozói képzés. Bár tanítanak programozást is, ez tény, hiszen része a szak követelményeinek.
ag9ejgirejgrei (törölt) 2014.01.19 21:34:45
@SnowFighter:
Ja igen, most nézem, hogy az a gugli keresés konkrétan kiad egy valami programozás tananyagot is adatszerkezetek.ppt címmel:
www.date.hu/~varal/lia/11Adatszerkezetek.ppt
A politikai kommunikáció szempontjából sokkal érdekesebb a KSH friss GDP-adata, mint közgazdasági nézőpontból. A számok ugyanis nem mutatják meg, hogyan élünk, azt még kevésbé, hogyan fogunk.Nagy izgalmakat ígérő, „vegyes” GDP-adatokat közölt a KSH: a magyar gazdaság az…..
ag9ejgirejgrei (törölt) 2013.05.17 05:29:15
@Dörnyei József: Jól leírta a multiplikátor hatást! Viszont a beszállítókra vonatkozó rész csak akkor érvényes, ha magyar beszállítókkal dolgoznak és nem mindent Németországból hoznak.
Ahogy olvasom sajnos ezek az autógyárak tipikusan összeszerelnek itt. Vagyis behozzák az alkatrészeket, a magyar munkások összeszerelik, és viszik ki az autót. Ebből túl nagy jólét nem lesz, csak vegetálás. Igaz talán az is jobb mint a munkanélküliség. De nem ennek kéne lenni a célnak!
ag9ejgirejgrei (törölt) 2013.05.17 05:31:23
@Józsi bá': Miért ne használjuk akkor már a GNDI-t? Az a mutató jobban mutatja az anyagi jólétünket ;)
ag9ejgirejgrei (törölt) 2013.05.17 23:28:55
@fagyospityóka:
De vajon a Mercedes beszállítóknak alkalmazza az itteni járműipart? Mert ha nem akkor nem jelent ez semmit.
( Nem tudom és ezért kérdezem )
A régi verkli, újra és újra. Same o' same o'. Széljobbos provók bedobnak egy követ, mit követ, fél téglát, mit fél téglát, egy tonnányi mocskot a magyar közélet állónak nem nevezhető vizébe; aztán ezer kilométer és több hónap távolságából fröccsen vissza a…..
ag9ejgirejgrei (törölt) 2013.05.17 18:20:26
@Tehetetlen Dodó:
Nem, nem mondtad ki.
Viszont eléggé egyértelmű volt, hogy neked nem tetszik/tetszett.
ag9ejgirejgrei (törölt) 2013.05.17 18:34:00
@bbjnick:
Azok a szavak, hogy Weimar és NSDAP mondanak valamit?
ag9ejgirejgrei (törölt) 2013.05.17 18:18:21
@Kandeláber:
Valóban és ez egybeesik az én tapasztalataimmal is.
Számomra riasztó mértékben támogatják a Jobbikot pl. a műszaki felsőoktatás volt és jelen hallgatói.
Gondolom protest miatt.

Viszont az ilyen "elég volt az élősködőkből" jellegű kampányok nyilván nem az akadémikusoknak szólnak.
Jó nagy pofont kapott a kormánytól a magyar média: valaki úgy gondolta, hogy elég ebből az alakulgató, oknyomozó közösségi újságírásból, amit az Átlátszó viszonylag sikeresen beültetett a köztudatba. Pedig nem világmegváltó, amit tettek: felhívták rá a figyelmet, hogy az…..
ag9ejgirejgrei (törölt) 2013.05.01 16:04:17
Ma az egyetem és a hallgatók alkujával véget ért az egyetemfoglalás az ELTE-n és az eddigi teremet tovább használhatják immár legálisan a hallgatók. Erről tartottak sajtótájékoztatót a teremben ahol a Hír Tv riportere Császár Attila tett fel kérdéseket. Az ember azt gondolná,…..
ag9ejgirejgrei (törölt) 2013.03.28 12:40:15
Policity Kilóg a lóláb 2013.03.23 12:10:18
Szájer József és Gulyás Gergely Washingtonban kényszerült újra felvilágosítani a nemzetközi bírálókat, hogy Magyarország erős demokrácia, különösen a 2010-es kormányváltás óta. A meghallgatáson újra kiderült, hogy a hazánk elleni nemzetközi hadjárat érvei és okai…..
ag9ejgirejgrei (törölt) 2013.03.24 00:04:12
ag9ejgirejgrei (törölt) 2013.03.25 02:10:11
@Jó_ebédhez_szól_a_nóta:
Az az ön szíve joga, hogy kinek mit hisz el.
Ez viszont nem változtat azon a tényen, hogy ellentétben azzal amit a cikk sugall, igenis van gazdasági program.
Amúgy meg én is ebben az országban élek és éltem eddig is.
Azt pedig kikérem magamnak, hogy bármilyen gárdistának tituláljon!