Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Tyson925

71 bejegyzést írt és 1558 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Az EU átlaghoz képest tartós felzárkózó pályára került a magyar gazdaság, és a régiós gazdaságokhoz képest is megállt az évtizedes leszakadás. Végre egy ütemben fejlődik Magyarország a visegrádi országok átlagával. Igen, ez a helyzet kedves olvasók! Mi, a Nívó blog…..
Tyson925 2020.08.31 14:27:17
@Brunner Tibor: Volt itt korábban szó, hogy micsoda "gyönyörű" válságkezlést hajtott végre a kormány 2010 után. Csökkent az adósság meg, ment a növekedés. Azt még a hazaáruló kaktusz is elismerte, hogy ennek az volt az ára, hogy elvontak mindent az egészségügytől és az oktatástól. Azt ígérte, hogy majd ha lesz növekedés oda is jut majd.
Hát, most a válságnál látjuk, hogy amint baj van, pont innen fog mégtöbbet elvonni a kormány: 24.hu/kozelet/2020/08/31/igazgyongy-l-ritok-tamogatas/?fbclid=IwAR2xZZOl68bUm8TIBNETEIVAQoLoSGJqEENLOqg8MfrCULb4eT_WRkU_Yj0

Persze kaktusz tapsol. A kölkét meg viszi logopédushoz...
Tyson925 2021.11.23 10:59:57
@ccactus: "A Világbank román munkatársa a minap Nagyszebenben bejelentette, hogy az egy főre jutó GDP-t tekintve Románia megelőzte Magyarországot. Aztán kiderült, hogy még nem egészen, de 2022-re minden bizonnyal meg fog történni ez a szégyenteljes esemény. És bizony ennél érzékletesebben semmi sem minősíti Orbán tizenkettedik éve tartó uralmát.

Matolcsy Györgynek is feltűnt a mindig mögöttünk lévő, sok tekintetben lenézett szomszédunk gyors és látványos előretörése, és egy cikkében sorra veszi az okokat, hogy miért is történhetett meg mindez. Az MNB elnökének meglátásai pontosak és helyénvalóak, egy kivétellel:

A román felzárkózási többlet részben egy magyar hibasorozat nyomán alakult ki 2002 után. A 2002–2010 közötti szűk évtized hibás magyar kormányzati politikájának következményei még tíz évig, egészen mostanáig előnybe hozták a román felzárkózást hozzánk képest.

Ez a megállapítás is igaz, de csak félig: Matolcsy egy szóval sem említi a 2010 utáni éveket. Érhető, hiszen ebben az időszakban a gazdaságpolitika alakításában ő is tevékenyen részt vett. A koronavírus-járvány okozta sokkig eltelt tíz évben – kétharmaddal a hátuk mögött – Orbánék a hibákat kijavíthatták volna, és a magyar gazdaságot egy egészséges pályára állíthatták volna. De ezt a páratlanul kedvező világgazdasági környezetet nem használták ki, hanem tovább lökték Magyarországot a lejtőre. Erre nincs mentség: Románia példája azt mutatja, hogy igenis lehetett volna máshogy és jobban csinálni. Történelmi bűn ennek a kivételes lehetőségnek az elszalasztása!

Az intő jelek már az első ciklus alatt jelentkeztek. 2013 elején, Matolcsy jegybankelnökségének kezdő évében történt, hogy Magyarország egy időben bocsátott ki kötvényt Szerbiával és Romániával. Mindkét ország kedvezőbb kamatfeltételekkel tudta kibocsátania kötvényeit, mint mi! Ezt a – Magyarország úttévesztését mindennél érzékletesebben jelző – szégyenteljes esetet szóvá is tettem a Figyelő 2013/10. számában megjelent Uniós támogatásból adósságot törleszteni című cikkemben.

Az úttévesztés persze nem ezzel kezdődött, és ebben Matolcsynak igaza van, hanem a kétezres évek közepén. De nemcsak a hitelből való túlzott költekezést kell megemlíteni, hanem azt az iparpolitikát is, amelynek fókuszában a multik idecsalogatása állt. Ezt tényleg a balliberális kormányzat kezdte, de az Orbán-kormány még rátett néhány lapáttal. És sikerült túltolnia: a multinacionális vállalatokra alapozott gazdaságfejlesztés felélte tartalékait, 2020-ra kiderült, hogy a magyar gazdaság teljesítménymutatói nem tartanak lépést a környező országokéval, így a románokéval sem.

Jóllehet Romániát is uralják a multik, de a jelenlétük sokkal diverzifikáltabb, mint nálunk, nincs akkora autóipari túlsúly. És volt saját gyártású márkájuk – román beszállítói hálózattal – korábban is, ezt privatizálta 1999-ben a Renault. Nálunk nem volt ilyen. (Ami volt – buszgyártás – azt hagyták veszendőbe menni.) Itt a német autógyáraknak alig van magyar tulajdonú beszállítója, azok szinte kizárólag ugyanolyan zöldmezős multinacionális cégek, mint az Audi. Nem csoda, hogy a magyar gazdaság kettészakadt: a gazdaság zászlóshajója, az autógyártás – szemben Romániával – nem tud szívóhatást kifejteni a hazai kkv-szektorra.

A másik terület, ahol leckét kapunk keleti szomszédunktól, az a jogállamiság kérdése. Igen, az a balkáni ország, amelyet lekicsinylően mindig is a korrupció mintaállamának tekintettünk, óriási lépést tett a rule of law érvényesülésének irányába azzal, hogy létrehozta az Országos Korrupcióellenes Ügyészséget. Laura Codruța Kövesi hatéves kérlelhetetlen tevékenységének eredményeként a román politikusok ezerszer is meggondolják, mit tesznek, és – szemben a magyar kollégáikkal – latba veszik döntéseik következményeit.

A politikusok büntethetősége a jogállamiság egyik legfontosabb ismérve. Na, ebben Magyarországon óriási a deficit! Romániában nem maradt volna következmények nélkül az, ha az országnak sok milliárdos kártérítést kellett volna fizetni olyan döntések miatt, amelyekről tudható volt meghozatalukkor is, hogy szembe mennek az ország által korábban aláírt szerződésekkel. Vagy ha a kormány lemond az országnak járó támogatásokról csak azért, mert a donáció egy kicsinyke részének az elosztásába nem szólhat bele.

Magyarországon nem lett semmi következménye annak, hogy a kormány 55 milliárd forintot eltapsolt azzal, hogy három francia cégtől elvette a piacát az azóta már megbukott Erzsébet utalvány monopolizált bevezetésével. Senkinek sem esett baja amiatt se, hogy Magyarország lemondott a Norvég Alap 77 milliárd forintos támogatásáról, pusztán azért, mert néhány milliárd forint allokációjáról egy sorosistának minősített alapítvány dönthetett volna. A kettős károkozás együtt 130 milliárd forintra rúg, hatalmas összeg, bizony, akár a hűtlen kezelés tényállását is megállapíthatta volna a legfelsőbb ügyész – Romániában. De itt nem."
Tyson925 2021.11.23 11:02:01
"Ott nem hagyták volna szó nélkül a legfőbb ügyésznek ezt a mulasztását sem. A jogállamiság megteremtésére tett román erőfeszítések méltánylásaként Laura Codruța Kövesi lett az Európai Ügyészség első vezetője, annak a szervezetnek az élén áll, amihez Orbán Viktor – érthető okokból – nem kíván csatlakozni.

Nem állítom azt, hogy a politikusok érinthetetlenségével kapcsolatos tabuk megdőlése a fő oka szomszédunk jobb teljesítményének, de hogy hatással van rá, az egészen biztos. Ezt mi sem bizonyítja jobban, mint az, hogy ott a leggazdagabb ember nem a közpénzekből – kormányzati segítségével – felhizlalt vállalatok tulajdonosa, mint nálunk, hanem valódi versenypiacon kiemelkedően teljesítő, saját innovációt megvalósító vállalkozó. És az első tíz között is igazi self-made manek vannak, nem pedig a kormányfő kegyéből meggazdagodott szereplők. Ha Magyarországon érvényesülne a jogállamiság, a miniszterelnök gyerekkori barátját nem lehetett volna megtenni az ország leggazdagabb emberévé!
Ahogy Márky-Zay Péter visszakérdezett, amikor futóbolondnak minősítették, hogy vajon nem az-e az elmebeteg, aki kétezres faluban négyezres stadiont épít (ahogy Ceausescu is annak idején), feltehetjük – joggal – mi is azt a kérdést, hogyan is történhetett meg ez velünk? Még egy banánköztársaságban is ritka az a mód, ahogy a NER portfoliója kiépült. Az a sok-sok ezer milliárd forint, amit a kormány ide áramoltatott, nagyon hiányzik ahhoz, hogy a nemzetközi piacokon igazán versenyképes, a növekedés motorjául szolgálni tudó hazai tulajdonú vállalkozói szektor kifejlődhessen. Romániában – bármilyen hihetetlen – nincs NER. Az ország jobb teljesítményét ez bizony igen-igen tekintélyes mértékben megmagyarázhatja. Kár, hogy erről Matolcsy egy szót sem ejt.

És még van egy jelentős eltérés a két ország között, ami hozzájárulhat a román indexek gyors javulásához: ott nem valósult meg az a fajta közmunkaprogram, mint ami nálunk. Amelynek legfőbb funkciója nem más, mint biztosítani a függésben tartott százezrek szavazatait a kormányon lévők hatalomban maradásához. Mert a GDP-hez ez a kényszertevékenység vajmi kevéssé járul hozzá.

Románia engedi, sőt, ösztönzi a munkát nem találók külföldön történő boldogulását. Ami sok nehézséggel, egyéni tragédiával és a lélekszám fogyásával jár, de előnyei tagadhatatlanok. Nem csak a hazautalt milliárdok formájában, amelyek jelentősen javítják a fizetési mérleget, és hozzájárulnak a fogyasztás gyors növekedéséhez. Sokkal inkább abban, hogy a Nyugat-Európában dolgozók nyelvet, kultúrát, fejlett munkamorált, mobilitási készséget és sok más egyebet sajátítanak el, ami hosszabb távon az ország előnyére válik. Nem szorulnak rá az állam kegyére, független állampolgárok lesznek, nem lehet zsarolni őket.

Ennek éppen az ellenkezője mondható el a közfoglalkoztatás intézményére, sőt! Nem véletlen, hogy egyre több volt közmunkás inkább Romániába jár át, hogy megélhetése legyen! Lehetséges, hogy ez a különbség is valamilyen formában hozzájárul Románia jobb teljesítményéhez.

Mindenesetre az a tény, hogy Románia hamarosan megelőzhet bennünket, magyarázatra szorul azok részéről, akik ezt a nemzeti öntudatunkat mélyen sértő állapotot előidézték. A legjobb az lenne, ha az ország nyilvánossága előtt, még a választásokat megelőzően, a köztévében – persze, független mediátorok közreműködésével – vitát folytathatna erről a két miniszterelnök-jelölt, Orbán Viktor és Márky-Zay Péter. A választópolgároknak, az adófizetőknek, akiknek a pénzéből működtetik ezt az országot, joguk van tudni az igazságot, mi is történt Magyarországgal. Reméljük, hogy Matolcsy György, aki volt szíves felhívni a figyelmet arra, hogy Románia hamarosan lekörözhet bennünket, minden befolyását latba veti, hogy ez a vita létrejöjjön. Ez a legkevesebb, amit Magyarország megérdemel!
A Fidesz által elképzelt fizetős felsőoktatás igenis minden magyar állampolgárnak érdeke! Érdeke az alacsony jövedelmű társadalmi csoportoknak éppúgy, mint maguknak az érintett diákoknak. Aki a saját taníttatásának a költségét sem képes kitermelni későbbi munkája során,…..
Tyson925 2018.03.15 07:04:22
@Imadom a trapistát: Es mi van a hires "vitassuk meg" szlogennel? Megfutamodtal kaktuszka? Nem ez az elso eset, h kiderult h hazudtal, nincs itt semmi uj...
Tyson925 2018.03.15 07:18:45
@Imadom a trapistát: JAJ, orulok, hogy igy aggodsz! De nem fura, hogy nem kaktuszka miatt aggodsz? Ugy eltunt, miutan lebukott a mocskos kis hazugsagaival... Bar gondolom ma, ott lesz az elso sorban.
Tyson925 2021.11.03 11:49:16
@ccactus: Úgy látszik az idő azért végül válaszolt, mennyire jól sikerült a reform.
g7.hu/kozelet/20211102/raktarosi-fizetesert-robotol-tobb-ezer-tanarseged-es-adjunktus-a-magyar-egyetemeken/

"A főiskolai és egyetemi oktatók szürreális bérhelyzetére már 2017-ben rávilágított a Károli Gáspár Református Egyetem oktatója, amikor kiszámolta, hogy egy Aldi-raktáros többet keres, mint egy docens"

Konkrétan, hazaárulás amit itt műveltél, és mihez azóta is tapsikolsz!
Hírek szerint az amerikai kitiltási botrány után az Európai Unió is akcióba lendül, avagy Háromfrontos támadás várható Brüsszelből. Jelent meg csütörtökön a sajtóban. Mi ez a három front a híradások szerint? 1. Az EU vizsgálódásba kezd a magyar költségvetési hiány…..
Tyson925 2020.10.28 21:33:03
@Imadom a trapistát:

"ccactus · nivo.blog.hu/2015.05.31. 21:43:20
@roli101:

"Ha ez a blog az ország nívója..."
Hogy is mondtad?
"Multinick barátocskám?" A kis beszédhibásnak is ilyen példát mutatsz?

Egyébként ha valamiféle nívópálcának képzeled magad, elárulom, hogy annak kurvára rövid vagy ám!"

Milyen furcsa, hogy pont ugyanazokat a kifejezéseket használod, mint a kaktusz elvtárs...
Tyson925 2020.12.15 15:25:14
@Imadom a trapistát: Engedd meg, hogy gratuláljak!

"A háztartások életszínvonalát jobban tükröző egy főre jutó tényleges egyéni fogyasztásban is Luxemburg az első, az EU-s átlag 135 százalékával és Bulgária az utolsó az átlag 58 százalékával. Egy évvel korábban 136, illetve 57 százalékon állt a két adat. Mindössze 9 ország haladja meg az uniós átlagot, Luxembourg mellett Németország, Ausztria, Dánia, Belgium, Hollandia, Finnország, Franciaország és Svédország.

Magyarország tényleges fogyasztásban 2019-ben 67 százalékon állt, ami 1 százalékpontos javítás az előző évhez képest, de a háztartások életszínvonalát nézzük, hazánk így is a 3. legszegényebb ország az EU-ban.

Tényleges egyéni fogyasztás (AIC)
Az uniós átlag 75 százaléka alatti kategóriában velünk együtt öt tagállam volt tavaly, Bulgária mellett Lettország, Szlovákia, és Horvátország. Olaszország, Írország, Ciprus, Litvánia és Spanyolország a 90 és 100 százalék közötti, Portugália, Csehország, Málta és Szlovénia a 80 és 90 százalék közötti, Lengyelország, Románia, Görögország és Észtország pedig a 75 és 80 százalék közötti sávba került. Az utóbbi három évben viszonylag stabil maradt az egy főre jutó tényleges egyéni fogyasztás a legtöbb uniós tagállamban.

Érzékelhető növekedést mutattak ki Romániában, ahol 2017-ben még az uniós átlag 70 százalékán, 2019-ben viszont már 79 százalékán állt az AIC.

Litvániában 89 százalékról 92 százalékra, Portugáliában 83 százalékról 86 százalékra, Máltán 82 százalékról 85 százalékra, Szlovéniában 80 százalékról 83 százalékra, Bulgáriában pedig 55 százalékról 58 százalékra kúszott fel ez a mutató. Érezhető csökkenést jegyeztek fel Svédországban (109 százalék tavaly, 113 százalék 2017-ben), Németországban (122 százalék kontra 124 százalék), Ausztriában (118 százalék kontra 120 százalék) és Spanyolországban (91 százalék kontra 93 százalék)."

Paraszt.
Tyson925 2021.01.29 10:17:21
@Tyson925: 24.hu/fn/gazdasag/2021/01/29/2021-koltsegvetesi-adossag/

"December végén 36 687 milliárd forintra nőtt a költségvetés adóssága, ez 7002 milliárd forintos, illetve 33,6 százalékos növekedés egy év alatt. Mint ismert, az államháztartás hiánya „csak” 5548 milliárd forint lett, vagyis még ezen is 1450 milliárd forinttal túlnőtt a költségvetési adósság, ez azzal magyarázható, hogy a kormány az idei adósságlejáratokra előre vett fel hitelt – írta meg a Népszava."

Engedd meg hogy gratuláljak te paraszt!
A hollandiai 8-1-es vereség óta mintha a 10 millió futballszakértő és a 0 nulla futballozni tudó országává váltunk volna. Megy a vita, hogy mit kellene másképp csinálni, mit kellene az alapoktól újrakezdeni, kinek kellene lemondani, egyáltalán, ilyen focihoz minek kell stadionokat…..
Tyson925 2019.09.28 18:22:57
@anonymand: index.hu/techtud/2019/09/28/magyar_kormanyzati_trollok_az_oxfordi_dezinformacios_jelentesben/

nekem erről valahogy kaktusz, bogáncs meg a "nivo" blog jutott eszembe először...
Tyson925 2019.09.29 12:14:48
@anonymand: Rajta, csak nevetni lehet...
Tyson925 2019.09.29 20:03:57
@Nívó blog: :DDDD
indul a személyeskedés?

Nem, nem, mi két külön ember vagyunk.

@anonymand emlékszel még trapistára?
Nem tudom, nektek mi jut eszetekbe erről a devizahitel-témakörről, de az én véleményemet talán a neves Index fórumos topikcím fejezné ki igazán: Unom már a devizahitelesek nyivákolását! És az egy dolog, hogy megy a nyivákolás, de a téma egyre jobban zsebbe vág azoknak is, akik…..
Tyson925 2018.08.25 20:10:32
@anonymand: "hogy devizahitelesként csak az elfogultság mondatja velem..."
Nos, ugy latszik kaktusz elvtarsrol kiderult mekkora penzugyi szakerto...
Tyson925 2018.08.25 20:11:20
@anonymand: 444.hu/2018/08/13/neutrollizalas-az-orosz-fegyver-minden-ellenzeki-mozgalom-letoresere

Mindig is erdekelt kaktusz motivacioja. Most mar azt hiszem ertem. Foleg, h miert oroszbarat.
A magyar szurkoló lelkiállapota már csak ilyen egy 1-8 után: ha valami nem sikerül, akkor dobjunk ki mindent, égessük fel, sózzuk be a helyét, és akkor minden jobb lesz! Pedig tudjátok, mennyin múlott az, hogy a mostani hullaszag pont az ellenkezőjébe, önfeledt önneplésbe váltson,…..
Tyson925 2018.03.24 19:36:54
@Imadom a trapistát: Kaktusz lesz meg? :D Vagy megmaradsz a nemethszilardi paraszt stilusnal? :DDD
Tyson925 2018.03.28 13:30:23
@Imadom a trapistát: hát, látom neked nem esett nehezedre a némethszilárdi stílus felvétele...
Aztán meccsen voltál-e?
Tyson925 2018.03.28 13:31:09
@Imadom a trapistát: A fizetésed...
Érdeklődéssel olvastuk az elmúlt hetekben a Milla blogon Csigó Péter új pólus kialakulásáról szóló posztjait. Bár a hozzászólásokban sokan megjegyezték, hogy kicsit erőltetett és „túlelemzett” az elmélet, a Nívó blog szerzői is találtak benne számtalan kisebb hangulati…..
Tyson925 2018.01.13 15:43:24
@ccactus: :DDD Aztan meselj mar, mirol tereltem?
nezd a fonokod, hogy csinalja ezt?
www.youtube.com/watch?v=s-8PQDDes0Q

Ezek utan, valahol nagyon-nagyon az utolso helyen vagy, aki a tereslet barkinek is felrohatod.
Tyson925 2018.02.24 15:51:31
@ccactus: Persze, vagy olvasni nem tudsz, vagy hazudsz. Nem, nem cafoltak meg, a legkevesbe sem.

Aztan itt egy masik dolog:
Régiós országok helyezése a korrupciós világranglistán.(Minél előrébb áll, annál kisebb a korrupció.)

16. Ausztria
21. Észtország
34. Szlovénia
36. Lengyelország
42. Csehország
54. Szlovákia
57. Horvátország
59. Románia
64. Montenegró
66. Magyarország
71. Bulgária

Soros?
Blogunkat szokás "jobboldali blogként" emlegetni, ami valahol jogos is, de azt nem lehet tagadni, hogy Orbánék "túltolták" és ideje lenne, hogy orrukra koppintson valaki. Lehet, ezért lesz nagyon hasznos a következő 5 apró tanács, mely arra is választ adhat, hogy hogyan lehet az, hogy az Orbán…..
Tyson925 2017.04.23 21:35:15
@ccactus: "megőrizzük-kibővítjük kampány kellene"

""Épp indulni készültünk, amikor megtámadott minket két nagydarab gyerek a CEU-s kitűzőm miatt. A haverunk (aki kb. 195 cm) repült a székek és asztalok közé. Rólam letépték a kitűzőt, a kabátot, táskát, pulóvert. Közben azt üvöltötték, hogy szétvernek minket, nem tűrik meg maguk között az ellenségeiket, a provokátorokat, a liberálisokat" – írta egy nyilvános Facebook-posztjában Beregi Tamás, író, akinek az egyik, Egyetleneim című könyvéből film is készült. A 2010-es, számítógépes játékokról írt könyvéről pedig itt írtunk kritikát.
A kitűző miatt ütöttek
A kitűző miatt ütöttek
Fotó: Szabó Bernadett
A poszt szerint a szórakozóhely biztonsági őre tétlenül nézte a balhét. Amikor segítséget kértek tőle, azt mondta nem avatkozik be "2-2 emberes felállásokba". Végül a pultos lány állította le a két támadót. Beregi azzal zárja az írást, hogy "ezúton is szeretnék gratulálni Orbán Viktornak, Bayer Zsoltinak, Kósa Lalinak és a többi viszkető tenyerűnek, hogy a folyamatos ellenségkép gyártással, hosszú évek kitartó munkájával" ilyen szintű gyűlölettel nyomták tele az emberek fejét. (Beregi Tamás egyik könyvéből, az Egyetleneimből film is készült. A 2010-es, számítógépes játékokról írt könyvéről itt írtunk kritikát.)
Az eset a Rácskert nevű szórakozóhelyen történt. Telefonon elértük a pultost és a Rácskert üzletvezetőjét is, mindketten megerősítették a Facebookra kiírt információkat. A Rácskert vezetője, Szőke Csilla elmondta, hogy egy népzenei találkozó volt a helyen, ahol nagyon sokan békésen megfértek egymás mellett, csak két ember nem bírt magával. Azt mondta, attól tart, hogy biztos lesznek olyanok, akik szembe akarják majd állítani "a belvárosi liberálisokat és a népzene kedvelőit" egy ilyen hír után, de szerinte érdemes lenne inkább arra figyelni, hogy hány alkalommal mennek végig ezek a programok atrocitás nélkül. A biztonsági szolgálat munkáját elkeserítőnek nevezte, nem érti, miért nem avatkozott be az őr a verekedésbe. Helyszíni kamerák alapján megvizsgálják, pontosan mi történt. "

ki kene boviteni az uszitast is, nem? Viszket-e a tenyered kaktuszka?
Tyson925 2017.05.03 13:58:03
@anonymand: "Ezen az állt, hogy mit kell vinni az intenzívre befekvőknek. Például vizet, bugyit, evőeszközt, saját gyógyszert, WC-papírt. Eddig oké, illetve nem oké, de aki már járt már bármelyik kórházban, ezeket valószínűleg automatikusan csomagolja a bőröndjébe.
És műtétre menet a műtőssegéd kezébe nyomj 2 db fáslit (10 cm-est).
Amibe persze senkinek a pénztárcája nem rokkan bele, és a kórház sem ezen fog nyerészkedni, de
nyilván ez a legnagyobb gondja mindenkinek, aki éppen a műtőbe igyekszik
elég jó üzenet, hogy éppen egy olyan klinika műtétjére készülsz befeküdni, amelynek erre a párszáz forintos tételre sincs pénze."

ezt kene folytatni...

Na de ez a folytatni kiboviteni duma ne tevesszen meg. Ez semmi mas, mint szep kis tereles. Mit is kene amugy folytatni, azon gondolkoztunk mar? Felmerul az egyszeri emberben, hogy van-e egyaltalan kormanyzas? Vannak itt reformok, szerkezeti atalakitasok, tarsadalmi egyeztetesek meg vitak? Semmi nincs, kaktuszka sem tud mar semmilyen temat felbofogni, mert egyszeru politikai kormanyzas van, mellebeszelesekkel. Par temat bedobnak, mint Soros Gyorgy, meg menekultek stb stb. es ennyi. Nincs kormanyzas, nincs amit folytatni lehetne... Max a szabad rablas, urambatyam rendszer es ehhez hasonlo dolgok, amik kitartjak a kaktusz feleket... Mert a piacon keptelen megelni.
Tyson925 2017.05.17 14:35:10
@ccactus: "A Magyarországot elítélő határozat szigorúbb változatát fogadta el az EP
2017. május 17. 13:46
Elkezdődik a 7. cikkely szerinti eljárás előkészítése az Európai Parlament szerdai döntése nyomán. Először egy jelentés elkészítésére utasították az illetékes bizottságot a képviselők. Az elfogadott határozatban arra is felszólították a kormányt, hogy helyezze hatályon kívül a menedékkérőkkel, illetve a civilszervezetekkel kapcsolatos törvények szigorítását, a CEU-ügyében pedig állapodjon meg az amerikai hatóságokkal. A Bizottságot pedig arra szólították fel: szigorúbban ellenőrizze az EU-s pénzek magyarországi felhasználását.

A magyarországi helyzetről beterjesztett két határozattervezet közül a szigorúbbat fogadta el szerdán az Európai Parlament (EP) plenáris ülése, amelynek értelmében a testület megkezdi az előkészítését az uniós szerződés hetedik cikkelye szerinti eljárás megindításának Magyarországgal szemben. Az áprilisi plenáris vita nyomán készült előterjesztést a szociáldemokrata, liberális, zöldpárti és radikális baloldali képviselőcsoport együtt nyújtotta be, de nem csak ők szavazták meg.

A határozat szerint Magyarországon fennáll a kockázata az uniós alapértékek súlyos megsértésének, s ezért az EP utasítja belügyi, állampolgári jogi és igazságügyi bizottságát, hogy készítsen jelentést Magyarországról, hogy az EP szavazhasson az uniós szerződés hetedik cikke első lépésének megindítására vonatkozó indoklással ellátott javaslatról.

Emellett felszólították a magyar kormányt, hogy helyezze hatályon kívül a menedékkérőkkel, illetve a civilszervezetekkel kapcsolatos törvények szigorítását, a CEU-ügyében pedig állapodjon meg az amerikai hatóságokkal, hogy az egyetem szabadon tovább működhessen, az Európai Bizottságot pedig arra szólították fel, hogy szigorúbban ellenőrizze az uniós pénzek felhasználását"

Papirod van rola, h NEM VAGY DEMOKRATA!
Aki leepiti a demokraciat, elarulja a hazajat....
Nagy volt a felhördülés a napokban, a Népszabadság megszűnése miatt. Teszem hozzá: Nem nagy kár érte! Így legalább eggyel kevesebb ellenzéki médium hozta le (szó szerint) az alábbi propagandahírt az elmúlt napokban: "Egy OECD-felmérés szerint itthon öt év alatt szinte duplájára -17,4 százalékról…..
Tyson925 2017.04.20 11:28:44
@Tyson925: Ide kivankozik ez is:

"Szintet lépett a kormányközeli média a Hősök terére szervezett tüntetés alatt szerdán végigvitt akcióval. Korábbi cikkünkben bemutattuk, hogyan került egy rejtélyes, névtelen (pontosabban: négy név alatt párhuzamosan futó) fotós képriportja egyszerre négy kormányközeli lap címlapjára (Origo, Magyar Idők, Lokál és 888). De az eset leírásába nem fért bele, hogy magukról a képekről is beszéljünk pár szót.
Három kormányközeli lap is egy névtelen fotós különös képeit használta a szerdai tüntetésről.
Tovább
A Hősök teréről készült fotót láthatták már tegnap is eleget. A rendőrsorfallal körülvett és lezárt Fidesz-székház tetejéről készítette ismeretlen fotós egy mobiltelefonnal. Ez volt az a fotó, amit címlapon vagy kiemelt helyen közölt a tüntetésről az Origo, másnap a Magyar Idők, valamint lehozott több kormányközeli lap is:
mészáros diána
Nagy ügy, ez csak egy fotó a térről!
Csütörtöki cikkünk megjelenése után megérkezett az üzenet is a fotó mellé, amit az Origo hozott le egy indulatos hangulatú írásban: az Index és a 444 hazudnak a tüntetés nagyságáról, nem tudnak (tudunk) beletörődni, hogy nem volt tele a Hősök tere, nem is voltak sokan, nem volt meg a kritikus tömeg (bármi is legyen a kritikus tömeg definíciója), satöbbi. Ez a kép pedig a vádakat alátámasztó vizuális bizonyíték, amit láthatóan erővel igyekeztek minél több felületen áttolni.
Nem célom pontról pontra szétszedni a fotókat, de ezen a példán keresztül egy a képeken túlmutató propagandagépezet működésébe pillanthatunk bele. Egy olyan rendszerbe, amit eddig csak onnan ismerhettünk, amikor pártállami éveket megélt veterán fotósok anektodáztak nekünk az iskolában. Tökéletesen bemutatható rajtuk keresztül, hogy működik a vizuális manipuláció egy ennyire hétköznapi szinten.
Mi baj ezzel a képpel?
A képadatok szerint 17:57 perckor készült, húsz perccel az esemény hivatalos kezdete után. Ebben az időpontban még folyamatosan szivárogtak az emberek a térre, a beszédek pedig el sem kezdődtek még. Az Indexen percről percre követtük az eseményeket, hogy pontos tájékoztatást tudjunk adni a tüntetés állásáról, fél hét után például egy videós posztban mutattuk meg, hogy folyamatosan érkeznek még az emberek a térre.
A Fidesz-székházból készült kép egy háromnegyedig megtelt Hősök terét mutat az esemény elején, miközben még egy órával a kép készülte után is folyamatosan érkezett a tömeg a térre. Ezt tudnia kellett az Origónak is, amikor a képet felhasználva megfogalmazták az állításaikat.
Ne szépítsük, ez tehát tudatos manipuláció.
Mellékszál: Brutális tömeg fogadta a magyar válogatottat a Hősök terén – írta 2016 nyarán ugyanez az Origo, amikor saját képeik alapján becsülve negyedannyi ember várta a sportsikerekkel hazatérő focistáinkat ugyanezen a téren.
De ha jóindulatúan nem hiszünk a fideszes kép adataiban látható időkódnak (ez alapján tudjuk, hogy a fotó 17:57-kor készült), akkor is árulkodó jel a korán készült képről a lemenő nap árnyéka, ami a Dózsa György út felől félig betakarja a teret. Az esemény tetőpontja – a szívet formázó tömeg – hét órakor állt össze teljesen, ekkor az árnyékok már túlnyúltak a téren - ami egyébként, tény, hét órakor sem volt teljesen tele. Na, bumm.
És mi a helyzet a többi fotóval?
A kormányközeli portálokon megjelent, térről készült fotó mellett egy másik képanyag is, amihez viszont nevet is tudunk kötni a képadatok alapján, ám ezek a fotók is különböző nevek alatt futottak mindegyik lapnál.
Az Origo fotósa Facebookon írta meg, hogy az ő képeit egy ponton kivették az Origo cikkéből, és lecserélték erre a készen kapott képanyagra az ismeretlen fotóstól. Valószínűleg ez lehetett a gyakorlat a a többi lapnál is.
Nem tudjuk tehát, hogy ki készítette a képeket, kinek a megbízásából és milyen szándék vezérelte. Azt meg pláne nem, hogy honnan érkezett utasítás, aminek engedve ez a négy szerkesztőség egyszerre hozta le az anyagot.
Az erre vonatkozó kérdéseinket még tegnap elküldtük az Origónak de nem kaptunk választ tőlük.
Nézzük tehát a képeket, hátha azokból kiderülnek a fotós szándékai:
origo -e
Az anyag közeli, egyediesített portrékból áll, és leginkább olyan karaktereket talált meg a fotós, akik beleillenek a kormány által gyakran démonizált ellenségképek valamelyikébe (akikről azóta már durvább manipuláció, konkrétan hazugság is megjelent, igaz, csak egy helyi lapban). Nézzünk csak két példát:
Arcát sállal és sötét szemüveggel takaró mohawk-frizurás, nemzeti karszalagos férfi - talán a balhét kereső jobbikos-focihuligán-ultra archetípusa lehetne, de a karakterének hitelességét erősen megkérdőjelezi, hogy 4 fotón is ő szerepel, mintha pózolt volna a fotósnak. Az Origo hét képéből kettőn, a 888.hu kilenc képéből háromszor szerepel.
"
Tyson925 2017.04.20 11:29:20
"Tüntetők kisebb csoportja szivárványos zászlóval. Bár a tüntetés a CEU és a civilszféra melletti kiállásról szólt, az Origo fontosnak látta ezt a motívumot kétszer, a 888 háromszor is szerepeltetni egy amúgy is szűk válogatásban. Ráadásul, ugyanazokat az embereket mutatva más-más szögből.
Hasonló a helyzet a többi fotóval is. A fotós által megtalált karaktereket tökéletesen egyoldalú narratíva alapján válogatták, és mindegyik kép inkább alkalmas egy negatív vagy erősen semleges kép kialakítására a szerdai tüntetésről, mint bármire. A 888-nál az anyag a Soros-féle tüntetők arcai címet kapta, miközben 4, azaz
négy embert mutat be 9 képben, egy tízezres nagyságrendű demonstrációról. Ez is manipuláció, durván az.
És csak hangsúlyozni lehet azt az ijesztő tényt, hogy ezt a manipulációt nem egy hanyag fotós követte el, aki gyorsan körbefotózott pár embert a téren, akit ért. Nem egy szerkesztőség publikálta, ahol mondjuk a napi szerkesztők úgy döntöttek, hogy nem tulajdonítanak jelentőséget egy kiemelt eseménynek. Hanem
olyan manipuláció, ami összehangoltan, szervezetten jelent meg
több, egymástól elvileg függetlenül működő újságban.
És aminek egyetlen célja volt: a szerdai tüntetést, és az elmúlt napok közbeszédét meghatározó tüntetéssorozatot a lehető legellentmondásosabb fényben feltüntetve, a valódi események követése helyett egy előre konstruált narratívában előadni.
Kinek állt ez érdekében?"

Egy kerdesem lenne. A kedves @cacctus elvtarsat EZ a manipulacio vajh miert nem zavarja? Hat nem erdekes?!
Tyson925 2017.05.03 14:00:03
@cacctus
nezd mar mire nem kepes a soros gyorgy?
www.origo.hu/nagyvilag/20170502-megmutatjuk-soros-igazi-arcat.html

Na, de neked meg mindig tul szabad a magyar sajto igaz, kedves hazaarulo komcsikam?
Hiba volt az országot bóvli kategóriába sorolni, teljesen egyértelmű, hogy sohasem voltunk azok. Az utóbbi egy hét nagy ralit hozott a magyar eszközök számára. Erősödött a forint, zuhantak az államkötvény hozamok. A magyar államkötvények hozamai forintban 7-7,5% körül,…..
Tyson925 2016.08.05 10:57:10
@anonymand: "A miniszter szavaiból kiderül, hogy Magyarország jövőre nem lép be az ERM-II rendszerbe, ezzel pedig az is eldőlt, hogy 2020-ban nem csatlakozunk az eurózónához. Sőt, erre csak akkor kerülne sor, ha a lengyelek és a csehek is készen állnak az uniós közös pénz bevezetésére, mert a visegrádi négyek - leszámítva természetesen Szlovákiát - összehangoltan fognak dönteni az euróról."

Ossze tudjuk ezt vetni kaktusz szavaival?
Tyson925 2017.04.12 14:27:00
@ccactus: "Azt próbálták az emberek fejébe verni, hogy ez tulajdonképpen egy EU ellenes népszavazás lesz. Erre a héten jött három kormányzati nyilatkozat, amelyik gyorsan kinyírta ezt a stratégiát: 1. Átvennénk az angoloktól az EU soros elnökségét, 2. gondolkodunk az Euró bevezetésén 3. Kampányolunk Londonban a Brexit ellen."

www.hirado.hu/2017/03/28/brusszelt-meg-kell-allitani-lesz-a-nemzeti-konzultacio-fo-uzenete/
"A héten induló nemzeti konzultáció fő üzenete az lesz, hogy "Brüsszelt meg kell állítani" - derült ki a kormány Facebook-oldalán kedden délután megjelent megjegyzésből."

Csak nem megint hazudtal, kaktuszka?
Tyson925 2017.04.12 14:29:50
@anonymand: @ccactus: "Állítólag 2016 az átmeneti lassulás éve lesz. Már csak 2-3 negyedévet kell várni és lehet, hogy lesz egy-két negyedév amikor a GDP növekedés 1-2 tizedszázalékkal alábukik a 2,5%-os limitednek. Ezt jósolják. "

Hat, bejott...
A szegénység egy igen nehéz dolog, már ami a dolog statisztikáját illeti. Egyfelől azért, mert definíciószerűen nagyon nehéz meghatározni azt a pontot, azt a jövedelemforintot, illetve annak hiányát, amelytől kezdve valaki már szegénynek számít, vagy még éppen nem számít…..
Tyson925 2017.04.04 14:52:28
@anonymand: "A törvénytervezetet végül úgy szigorították, hogy kifejezetten Donald Trump szövetségi kormányának kellene jóváhagynia. Ezt lehetetlen teljesíteni, mert a szövetségi kormánynak nincs hatalma oktatási kérdésekben, a CEU ügye New York Állam és a Middle States Commission nevű oktatásfelügyeleti egység alá tartozik."

Szerinted, egy igazi demokrata ilyenkor mit csinal?
Tyson925 2017.04.05 20:33:18
@anonymand: Majd lesz megint bekemenet, a bencsikhez mag kaktuszhoz hasonlo komcsikkal az elso sorban, akik majd jol megvedenek minket a hanyatlo nyugadtol. Pont, mint 30 evvel ezelott.
Tyson925 2017.04.05 20:42:13
@anonymand: "Nyílt levél Balog Zoltán miniszternek

Tisztelt Miniszter Úr!

Talán ismeri azt a régi viccet – április 4-én épp aktuális –, hogy a Szovjetunióban munkaerőhiány van, ezért Brezsnyev elhatározza, kinyitja a határokat. Eltelik néhány nap, hívatja a külügyminiszterét: “Gromiko elvtárs, baj van! Nem befelé, hanem kifelé özönlenek az emberek! Ha ez így megy tovább, ketten maradunk.” Mire Gromiko: “Persze, te meg az a hülye Koszigin!”

Nos, ha Önök így folytatják, a magyar felsőoktatásban ketten maradnak: Ön meg a Palkovics. Aki ér valamit a tudományban és még fiatal, az menekülni fog innen. Akár meg is kegyelmezhetnek a CEU-nak, az okozott kár így is óriási. Minek fordítottak annyi pénzt és energiát a külföldi hallgatók Magyarországra csábítására (a Stipendium Hungaricum ösztöndíjra gondolok), ha közben meg másokat el akarnak üldözni? Kinek lesz kedve ezután idejönni tanulni? Milyen eséllyel fogunk mi, magyar kutatók, ezután a nemzetközi kutatási pályázatokon indulni? Ha bármikor, bármilyen indokkal be lehet zárni egy kiváló egyetemet ebben az országban, akkor a bírálók kétszer is meggondolják, érdemes-e az itteni kutatásra pénzt áldozni. Márpedig, mint Önök tudják a legjobban, a magyar felsőoktatás pályázatokból él, az állam nem tartja el.

A mai parlamenti szavazás megmutatta, mire tartják Önök a magyar értelmiséget: semmire. Mit számít akárhány egyetem, a rektori konferencia, az MTA véleménye egy olyan ügyben, ami elsősorban őket érinti? Semmit. De ugyanígy nem számít a nemzetközi tudományos világ véleménye sem. Eddig a tudományos életben jó volt magyarnak lenni. Mindenhol ismerik a híres magyar tudósok és művészek nevét, tudják róluk, hogy magyarok. Önök most elintézték, hogy lehajtott fejjel járhatunk ezentúl a világban.

Önök mindig büszkén emlegetik a magyarok tehetségét, a sok Nobel-díjast. Úgy látom, megvan a mesterterv, hogyan nyerjünk újabb díjakat: a legszebb hagyományainkat folytatva el kell üldözni a kiváló kutatókat, külföldön biztosan többre jutnak, mint itthon.

Nem tudom, miért csinálják ezt, de ha rombolni akarják ezt az országot, a legjobb úton járnak.

Pósfai Mihály
MTA rendes tag
Széchenyi-díjas egyetemi tanár"

Hazaarulas, nagy uzemben.
A kutya ugat (Ténytár: Jön a 13. havi nyugdíj, választási költségvetés 2014-ben, Ténytár: MNB - jöhet az unortodoxia), a karaván halad (2012-es költségvetési hiány: 2,1%, Túljegyzett állampapírok, történelmi mélyponton az állampapír hozamok). Akinek nem inge, ne vegye magára. (Feljelentették Bayer…..
Tyson925 2017.02.21 20:52:11
@anonymand: a kampanyban meg ujra elo fog kerulni
Tyson925 2017.02.23 20:47:52
@anonymand: Emlekszel amikor kaktusz buzgon vedte a fideszt, h az igenis jobboldali part?

index.hu/belfold/2017/02/23/bod_peter_akos_a_fidesz_mint_part_mar_nem_mukodik/

"A közgazdász azt is elmondta, nem tartja jobboldali pártnak a Fideszt, mert leépíti a jobboldali alapértéknek számító jogállamiságot és piacgazdaságot."
Nocsak, van aki meri neven nevezni a dolgokat.
Tovabba:
"A Fidesz vezetése arra képes, hogy a 2-2,5 millió hívét mozgassa, akár a politikai spektrum egyik oldaláról a másikra, de maga a párt már nem nagyon látszik működni – mondta a HVG-nek adott interjújában Bod Péter Ákos közgazdász."
Emlekszel kaktusz tevekenysegere? Pontosan ezt csinalta, amikor a fidesz jobboldali partbol atvedlett jo kommunista reflexekhez, akkor kaktusz marxot meghazuttolo modon vedte az allami iranyitast es tamadta a piacgazdasagot. Kaktusz sem mas, mint a fidesz egy kis csinovjikja.
Szanalmas.
Tyson925 2017.03.02 09:37:11
@anonymand: Az meg volt amikor kaktusz elvtars Marxot megszegyenitve a hatosagi arszabalyozast MELLETT kardoskodott?
Az Uber fő versenytársa, az észt (már megint az észtek...) Taxify március 1-től 20%-kal vágta le az árait és messze aláment a konkurenciának, a sokkal drágább taxikról nem is beszélve: az új ár átszámítva kb. 80 Ft (!) lesz kilométerenként. Bukarestben, ahol van verseny a fogyasztók legnagyobb örömére. Mennyi is a versenyt gátló céhes hatósági ár Pesten, 280 Ft/km?
Ceterum censeo hatósági ár esse delendam.
hazudott? hazudott...
Átnéztem a korábbi jegyzeteimet az OECD-ről és a PISA-ról, hiszen a szép emlékű Nemzeti Tankönyvkiadó megbízásából mintegy tíz évvel ezelőtt pedagógus-továbbképzéseket tartottam a kompetenciafejlesztés témakörében. Már akkor felhívtam kollégáim figyelmét a PISA-mérések eredményeire és azok…..
Tyson925 2016.12.07 09:02:57
@Jakab.gipsz: "Pukli hamis portékával kufárkodik úgy mint az a hibbant Soros."

A CEU is milyen sikertelen!!! meggyoztel...
Nívó Sok pici atomtudós 2014.01.18 09:55:45
Kétségkívül a hét egyik legnagyobb híre az volt, hogy hazánkban ismét atomerőművet építenek, mert... mert. A blogoszféra és a publicisták persze azonnal lecsaptak a hírre, csakúgy, mint a kommentelők, és hozták a jól megszokott formát - azaz politikai nézettől befolyásolva próbáltak szakmailag…..
Tyson925 2014.10.24 16:00:01
@ccactus: Mellesleg manapsag kaktusz magasrangu fideszes es kormanyparti politikusok mar azt pedzegetik, hogyan lehetne kihatralni az EU-bol... Gondolom te teljes vallszelleseggel tamogatod az otleted.
Tyson925 2014.10.27 22:12:27
@ccactus: "Például ha a kivitelező úgy kiszúr velünk, mint ahogy megírtad, akkor annak milyen következményei lesznek egyéb kereskedelmi kapcsolataiban? Akar-e onnantól kezdve bárki üzletelni, kereskedni vele?"

Pl. annak ellenere, hogy az oroszok bevonultak ukrajnaba katonakkal, gondolom januarban nem lesz ellenedre az orosz gaz. Igaz? A kerdes megvalaszolva.
Az, hogy mennyire rossz ez a megallpodas, es mellette ervelni ezzel a szegyenteljes poszttal, elegge egyertelmu.
Tyson925 2016.10.13 21:33:34
@ccactus: www.portfolio.hu/gazdasag/putyinnak_kezikonyve_van_kelet-europa_meghoditasarol.3.238718.html

hazaaurulas?
"A kézikönyv példákat is felsorol, amivel Moszkva magához köti/édesgeti a régiós országokat. Konkrétan megemlítik a Paks 2. projektet és annak átláthatatlan feltételeit. Külön kiemelik Bulgária esetét, ahol a számítások szerint 2005 és 2014 között a GDP 22%-ában tetten érhető volt az orosz jelenlét. Ez arra utal, hogy a bolgár államot csapdába ejtette Moszkva."
„Menedzserszemlélet”, „hatékony gazdálkodás”, „felelős költekezés”, „fokozatváltás az oktatásban”– hasonló kifejezések repkednek a levegőben, amikor az Emberminisztérium (még a neve is borzalmas) kincstári optimizmussal megírt szövegeit olvashatjuk az újságokban…..
Tyson925 2016.09.12 21:39:11
@nemecsekerno_007: "De az az álláspont nehezen védhető, hogy "csak adjatok lóvét, aztán majd mi tudjuk a frankót" ez így halott ötlet."

Es mi a velemenyed a Fradi stdionrol, meg az allami penzekkel kitomot csapatrol?

Amugy remelem tokeletesen tisztaban vagy, hogy mekkora hanyadat adja az egyetemek koltsegvetesenek az allam. Ez kevesebb mint 50% most, vagyis az egyetemek koltsegvetesuk tobb mint felet mar most is eloteremtik. Azon meg tunodtel-e kedkes koma, h nagyon szep amit mondasz meg minden, de ha bezarjuk az osszes egyetemet, es mindenki 8 osztalyt vegez ebben az orszagban, akkor sok minden nem marad itt.
Az egyetembekbe az allam beruhaz, a magasan kepzett emberek pedig tobbet keresnek, hatekonyabban dolgoznak, tobb adot fizetnek.
Mostansag arrol rebegnek, hogy legalabb 22000 informatikus hianyzik itthon. Ha 2010 ota par milliarddal megtamogattak volna CSAK az informatikus kepzest, mar vissza hozta volna a befektetest. Egy programozo havi atlag 1 milla GDP-t termel. Es a Fradi stadion?
Tyson925 2016.09.15 15:46:07
@nemecsekerno_007: Kicsit magas az a lo, nem gondolod, koma?

Erdekes az egyetemi mukodest a cegekkel osszevetni. Okos dolgonak semmikepp sem mondanam, butasagnak annal inkabb. Ha az egyetem egy vallalkozas vagy ceg volna, akkor nem egyetemnek hivnak, hanem cegnek. Valamiert csak megkulonboztetik, nem gondolod? A gondolatmented itt aztan meg is bukott... Ahogy tobben emlitettek mar, az egyetem nem profit orientalt, hanem a celja alapvetoen a megfelelo oktatasi szinvonal biztosaitasa, valamint alapkutatasok folytatasa. Tudod, az alapkutatas az, ami nem profit orientalt, benne van pakliban h nem jon ossze. A google alapitoi pl egy alap kutatasi projekten dolgozva talaltik ki a page-ranket, es lett a google. Megerte? A te vilagodban az egesz projekt nem is letezett vona. Es ez csak egy pelda...

"Mindenféle teljesítménymérés nélkül. Nagyjából ezzel van bajom és elég álságos dolog ezzel kapcsolatban a kormányra mutogatni."
Ertem en, melysegesen egyet is tudok ezzel erteni. Tehat az oktatas teljesitmeny meresenek vagy barmilyen szocialis ellatorendszer hatekonysaganak a meresenek a hianya az nem a mindenkori kormany hibaja. Ez viszont mar meglehetosen erdekes gondolat menet. Megis kitol varod, h merje a teljesitmenyt, ha nem a fenntarto? :DDD
Megszavazta a parlament a szülőtartásról szóló törvénykönyv módosítást. Ezentúl az intézmények is perelhetik a gyermeket, ha az nem fedezi az eltartás plusz költségeit. Ez az ügy viszont sokkal nehezebben megválaszolható kérdéseket is felvet a jövőre nézve. Amíg ma a 65 éven felüliek teljes…..
Tyson925 2016.06.17 10:00:09
@BircaHang Média szerkesztősége: Kosz, legalabb tudjuk, miert tart itt az orszag...
En azert orulok. h van magannyugdijam. Neked meg nincs. Igaz neked masod se nagyon :DDD
Tyson925 2016.06.19 13:30:02
@ulpius66: :DDD
A tudatlansag teged boldogga tesz?
Tyson925 2016.06.19 13:36:06
@BircaHang Média szerkesztősége: "Megértelek, hogy ballibaként nehezen feldolgozható számodra, hogy kizsákmányoló milliárdos gazdáid elestek egy zsíros üzlettől, de értsd meg: fontosabb 2 millónyi magyar nyugdíjas igaza, mint pár élősködő luxusélete."

erdekes ballibsizni, es kozben nyomni a marxista dumat... Azert erre is kevesen kepesek!
Valóban érdekes fordulat készülődik a NAV korrupciós botrány ügyében. Úgy tűnik Orbán Viktor rövidre zárta a dolgot, és az igazság napokon belül ki fog derülni a következő logika mentén: Orbán zéró toleranciával viseltet a korrupció ellen. Van két ember, aki egymásnak…..
Tyson925 2014.12.08 22:48:08
@kekex: es ha a 2. pont megvalosul, akkor szegeny kormanyt megtamadtak, juj-juj meg kell vedeni, indulhat is a bekemenet! Mar csak az a kerdesem, h vajh akkor az osszes szovetsegunket fel kell mondjuk az USA-val? Olyan kivancsi vagyok...
Tyson925 2016.06.07 17:04:13
@anonymand: "Mégsem igaz, hogy a kitiltási botrány csak egyetlen kívülálló, senkihez nem köthető simlis vállalkozó hazugsága miatt robbant ki. A bíróság most lesöpörve az ügyészség álláspontját, elsőfokú ítéletében kimondta, a vádlott csak közvetítő és bűnsegéd volt a történetben, és egy valódi 2 milliárdos korrupciós ajánlatot közvetített. De hogy kinek az ajánlatát, nem lehet tudni."

Vegulis eldolni latszik, h ki hazudott...

"Orbán zéró toleranciával viseltet a korrupció ellen."
Ezen mekkorat rohogtem... nivo blog, az....
Nem lett igazuk azoknak, akik az elmúlt öt évben folyamatosan azt szajkózták, hogy az Orbán-kormány a szakadék felé vezeti az országot. Mostanában sok szó éri a ház elejét törzsolvasóink részéről blogunk inaktivitása miatt. Igazuk van, hiszen az utóbbi hónapokban valóban kevés új posztunk…..
Tyson925 2016.02.07 15:30:52
@anonymand: 2012-s adat abrazol az abra...
Tyson925 2016.05.14 19:08:17
@anonymand:
"ccactus · nivo.blog.hu/ 2016.03.01. 23:07:47
@anonymand:

"igen, belátható, hogy ölég volt a hülyeségből.
Szórakoztató volt."

Az érvek persze elfogytak, hogy mi a gond a levezetéssel. :) No mindegy, végül is okos enged...
Ha szerinted józan számítás szerint reális az, hogy ha egyszer kapsz 5-öt, akkor onnantól minden évben megterem az az 5, hát akkor legyen.
Milyen egyszerű is ez: Egyszer megépítettünk egy kilátót 40 millióból, az onnantól minden évben 40 milliót termel: alfahir.hu/node/37753
Egyszer építettünk egy 4-es metrót 400 milliárdból, ami évi 400 milliárd hasznot hoz az országnak. Tuti jó!
A Paksi erőművet is csak egyszer kell megépíteni 3000 milliárdból, és aztán itt a kánaán, az szépen minden évben meg is termel 3000 milliárd forintot. Ez fejenként 300ezer Ft minden magyarnak minden évben. Csak ebből.
És akkor még szó sem esett az EU-s mezőgazdasági támogatásokról, az EU-s pénzből lecserélt vonatokról, villamosokról, vagy éppen kórházfejlesztésekről.
Hogy ez mégsincs így? Hát az a kormány hibája! Lássunk egy pártot, egy szakértőt, aki azt mondja, hogy mindez pedig lehetséges!
Ott van Lord Valdez. A múltkor már idéztem neked a hozzászólását. Ellenzéki ő is, mint te. Mégis nagyon korrektül megírta, hogy bizony az EU-s támogatások és a növekedési ütem összehasonlításának nincs értelme.
De nem, és nem! Én tévedek, Lord Valdez téved, mindenki téved. Neked van igazad:
"lehetne úgy is felfogni, hogy "holnaptól" legalább a külső forrás mértékét megközelítő növekedést is produkálhatnánk (de ennyire nem vagyok idealista). Lehetnének az elvárásaim még nagyobbak."
Lehetne. Ilyen nincs, és mégis van. Sőt, lehetnének még nagyobbak is az elvárásaid. Lehetne.
Mondjuk mindig pont annyi, amennyit magasabb a tényleges növekedésnél. (Ál)indoklást mindig lehet mögé tenni. Ma az EU-s pénzek, holnap az időjárás, holnapután pedig a kispista.
A 2,5%-os elvárást szépen el lehet felejteni. Túl alacsonyra lett belőve, mert az elmúlt három év átlaga 2,8%, és az istennek sem akar lassulni, az még 2016-ban is hasít:
http://www.vg.hu/gazdasag/hasit-a-magyar-gazdasag-466418"
Tyson925 2016.05.31 21:31:56
@ccactus: Emlekszel meg, amikor epp azt hazudtad, az allamositasnal nincs hatekonyabb a vilagon?

Nezd mit talaltam:
", hogy kiadott ma az Eurostat egy közleményt arról, hogy mekkora lesz az EU-ban az infláció májusban, -0,1 százalék, vagyis a dolgok olcsóbbak lettek, mint voltak. Egy grafikont is csatolt ehhez az Eurostat, amiből az látszik, hogy
az energiaárak májusban több mint 8 százalékkal csökkentek Európában."
Nezem a villanyszamlat, de nalam ugyanannyi az aram ara kaktusz. Hol az a fene nagy allamositas eredmenye kaktusz? Csak nem kiderult h megint hazudtal?

Jut eszembe, kicsit groteszk drolli haverod felhaborodasa a szemet ugy miatt, miutan pont ti kardoskodtatok az allamositas "hatekonysaga" mellett. Aztan az elso problemakor meg pont ti kezdtek panaszkodni? Tessen szepen megenni amit foztetek!
"A külföldi és magyar balliberális pártok és közéleti szereplők számára gyakorlatilag elviselhetetlen az, amit az Orbán-kormány képvisel. A nemzeti szuverenitás védelme, a tradíciók védelme, a hagyományos családmodell védelme, és még sorolhatnánk. Számukra ezek az értékek szitokszavak, hiszen ők…..
Rém a múltból...  A sárga csekket nem kell bemutatni, bemutatja az magát. Rendesen. Mindenki találkozott már vele. A szerencsésebbek csak mások kezében látják, a kevésbé szerencsések (vagyis a nagy többség) viszont nap, mint nap találkoznak vele még ma is.  Ez az "izé", ami nem akar kimenni a…..
Tyson925 2016.03.13 19:32:55
@Voyoshka: "a pénztárcában figyelő kártya-hegyből egyet elővéve akár kártyával is fizethető. (Persze nem a postán, mert ott az is pénzfelvétel...)"
Mast ne mondjak ez pl. mar egy ideje nem is igaz...
December óta vakarom a fejem a CSOK 2016-al kapcsolatban. Már akkor megírtam a blogon egy cikksorozat keretében, miért kezelem a teljes ügyet kétségekkel és bizalmatlansággal. Sajnos az élet engem igazolt. Persze még szó nincsen a hosszútávú hatásokról, vagy arról, hogy a magyar költségvetést…..
Ezennel elindítunk egy "Nem lett igazuk" sorozatot. Vagyis olyan írásokat, elevenítünk fel, amelyek az akkori jelen elemzéséből, tények felsorolásából arra a következtetésre jutottak, hogy itt bizony a katasztrófa, a szakadék, a zuhanás felé haladunk majd tovább a jövőben.…..
Ez nem lesz egy népszerű írás, de kötelességemnek érzem lejegyezni. Emlékszünk még a Charlie Hebdo nevű francia szennylap körüli történésekre? Remélem azért még nem volt olyan régen, amikor pár agyament terrorista lemészárolt majdnem egy komplett szerkesztőséget. Akkor…..
Ma szembesültem a blikk írásában a magyar abszurdummal. Tudom, hogy szomorú az eset, talán még igaz sem a dolog, de képtelen vagyok megállni a szüntelen mosolygást és jókedvet. Bevallom férfiasan, hogy feldobott ez a kósza hír, ami minden egyes momentumában a magyar abszurdumot és…..
Tyson925 2015.06.19 23:40:48
@pythonozok: A lenyeg nem csak ez volt, hanem, hogy mar korabban kovetett el 2x is eroszakos cselekedet. Amugy a faszi alkoholista. Nem lecsukni kellett volna, hanem kezelni ezt a faszit, es akkor a a sultkrumpli is megmarad.

Amugy manapsag ki pythonozik meg? Ez nem gaz? :D
Májusra sokat csökkent a babakötvény népszerűsége, írta tegnap a Világgazdaság Online. Sok szülőnek ez a megtakarítási forma jut eszébe elsőként, ha gyermek jövőjéről van szó, de a témában jobban elmélyülve hamar rájövünk, hogy van jobb megoldás. Előtte azonban…..
Tyson925 2015.06.19 23:38:03
@Brix: Euro Babakotvenyt!!! :)