Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Loname

574 bejegyzést írt és 48 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Nikinek - mert megérdemli...
Advent második vasárnapjához értünk, ezért a VKP-s blogcsoport elkezdett ráhangolódni az ünnepekre, elindult a BLOGMAS. Az első témához - amelyben egy karácsonyi kívánságlistát kellett írni - nem csatlakoztam, hiszen ebben az évben csakis egyetlen kívánságom van: hogy sikerüljön beköltöztünk az új…..
MI EZ? A Pillecukor blog szerzője, Szilvi találta ki a {Vigyázz! Kész! Posztolj!} nevű kezdeményezést. Ennek lényege, hogy a kezdeményezésben részt vevő bloggerek (a listát lásd a poszt végén) kéthetente (most, advent időszakában hetente kétszer) egy-egy bejegyzés, cikk erejéig ugyanazt a témát…..
MI EZ? A Pillecukor blog szerzője, Szilvi találta ki a {Vigyázz! Kész! Posztolj!} nevű kezdeményezést. Ennek lényege, hogy a kezdeményezésben részt vevő bloggerek (a listát lásd lentebb) kéthetente egy-egy bejegyzés, cikk erejéig ugyanazt a témát boncolgatják. Most az Advent idején azonban…..
ne fuss el véle. Itt a vége a szeretetnek, a ragaszkodásnak, az önfeladásnak, illetve mindezek értelmének. Itt a vége a blognak. Ennek legalábbis... ..
csupa öröm és meglepetés a kert. Nem én ültettem, nem is láttam ilyet a környéken (máshol sem), azt sem tudom, mi ez. Egyszer csak megláttam az erdő felőli kerítés mellett. Föltettem egy kérdőjellel a Vidéken Újrakezdők csoportjába, és sok szívmelengető válasz…..
Régen jártam erre, tudom. Azt kell mondjam most nagyon napfényesnek tetszik itt minden. Talán amiatt, mert végre dolgozom újra, jön a tavasz is és kezdenek a dolguk a helyükre kerülni az életemben. Vannak dolgok amikről még nem beszélhetek, pedig nagyon kikívánkozik és olyanok is…..
babonás szakácsnője... A káposzta finomra kovászolódott néhány nap alatt. Ma reggel kiszedtem az üvegből, kidobtam belőle a kaprot, leszűrtem a levét (nagyon jóízű lett az is), és nekiálltam összeállítani a nyári töltöttkáposztát. Elsőnek néhány szalonnakockát…..
főleg, ha vasalás helyett sikeredik - véletlenül. (2011. okt. 27., csütörtök-i bejegyzés) Tényleg vasalni indultam. Át az udvaron, az öreg házba. A keskeny téglajárdán már megint bokáig gázoltam a falevelekben (főleg a szivarfa hatalmas levelei tudnak egy-két nap alatt nagy…..
Loname 2015.06.07 12:42:20
@Norbert Dudás: Kedves Norbert! Tizennégy éve áll a kerítésnek az a része, ami selejtes armatúrából készült. Csak annyi kárt tett benne az idő, hogy ahol a gumi szigetelés benne maradt, néhány helyen már kiesik a gumicsík. Egyébként tökéletes, fagytűrőbb, mint sok más anyag. Nem bántuk meg...
avagy vinka, pistike és töltöttkáposzta. Legalább akkora munka egy-egy virágtartót vízszintesen fölszerelni a tartó oszlopra, mint összeállítani. Az oszlopok sem mai termékek, agyon van lyuggatva mindegyik, és a tartófák is csámpásak. Tavaly nem figyeltem a vízszintezésre,…..
avagy vége a tespedésnek. Azzal a kikezdhetetlen elmélettel hirdettük meg az ingatlant, hogy most már nem újítunk, nem javítunk, mert egyrészt úgyse "jön vissza", másrészt legyen ezentúl mindez a leendő tulajdonos gondja. Az évek pedig mennek egymás után. Beadta a kulcsot a…..
vagyis hülyén fogok meghalni. Évekkel ezelőtt összeszedtem egy mappába az összes növényem fotóját. Pontosabban: az egyik mappába abc-sorrendben, a másikba virágnyílás sorrendjében. Nem egyezett a kettő, hiszen a 123-féle növényből nem mindegyik virágzik, tehát a virágzók…..
mert felelős vagy azért, amit megszelídítettél... Idén valahogy nem volt elég lelkierőm nekiállni a kertnek. Csak annyira tudtam rávenni magam, hogy a száraz kórókat lemetszegettem és elhordtam, amikor már láttam, hogy a tövekből búj/ná/nak kifele a hajtások (évelő…..
avagy valóban mindent ki kell próbálni. Elöljáróban: Nagyon ritkán készítek spenótot, mert a párom látni sem bírja, én pedig nem tudok egyetlen adagot készíteni, nincs lelkierőm a felét mondjuk lefagyasztani vagy eltenni későbbre, nem tudom megállni, hogy be ne faljam az…..
Örömről? Elégedettségről? Nyugalomról? Nem, nem, sajnos nem. Valami másról.....
Le kell fogyni Indul a harc 2015.03.08 16:01:27
Bizony, bizony, ez harc a kilókkal! Kb. két éve voltam 76 kg, most megint verem a 93-at. Elképesztő. Jó, betegen feküdtem három hónapot, minimális mozgással és minden orvosi vizsgálat napján fékezhetetlen evéssel. Újra rámozdultam a rántotthúsos szendvicsre, és nagy kedvencem…..
Júlia Sigmond Olaszországban él, mióta feleségül ment - és Kolozsvárról odaköltözött - Filippohoz. A most 85 éves Júlia leveleit olvasni mindig élmény. Íme a legutóbbi: Legszívesebben megölelném és vállon veregetném Januárius bácsit, hogy ilyen aranyos módon…..
Szokásos: váratlanul beállít a baráti társaság, szokás szerint éhesen, vagy átugrik a kollégiumból az öcsém, aki mindig éhes, vagy véletlenül én magam vagyok éhes és ennék egy tésztát. Divat manapság különféle listákat felállítani, hogy az öt legszebb, a tíz…..
nem látta meg az árnyékát. Borult az ég, reggel nulla foknál néhány apró hópihe szállingózott, aztán följebb emelkedett a hőmérséklet három fokkal, és eső szemerkélt. Örülök neki, mert ha hinni lehet a népi megfigyelésnek - és miért ne lehetne hinni? - akkor a medve…..
Csengelén tavasz. Legalábbis temetjük a telet... Szegény pici sárga virágok (téltemető) második éve kucorognak egy műanyag ládában valami varjúháj-féle alatt. Nem merem kiültetni őket, mert elvirágzásuk után úgy eltűnnek, mint a kámfor. Ezt tudva, még virágzáskor…..
ilyen kéne legyen az egész tél. Kilopakodtam, hogy a kerítés tövében fotózok hóvirágot. Sajnos nekik nem csak a napsütés számít. Nézik a naptárt is (még csak január közepe van) és nézik a hőmérőt is (nulla fok). Így jártam. Azért az ígéretes bimbókat…..
de koradélután már plusz 7! Ragyogó napsütés egész nap. Kibújtak a hóvirágok - bimbósak. És én is jövök föl, mint a talajvíz...
...remélem. Bizony, két hónapig hűtlen lettem a blogomhoz. Lehet, hogy már akkor megrogytam egy csöppet, amikor Lizát eltemettük. Még próbáltam örülni a rengeteg tulipánhagyma elültetésének (mindig boldoggá és elégedetté tesz az alkotó- vagy termelőmunka, ebbe…..
...na jó: egy ágyásnyi biztosan. Csak húztam-halasztottam a nyár elején fölszedett hagymák visszaültetését. Ó, jó idő van még, mit kapkodjak? Még a dáliák, a kardvirágok, és a kánák is kint vannak - nem fűlik a fogam mostanában a kerti munkához. Erre: Zsuzsától kaptam…..
Nellivel, Bertával, Dinivel, Zsigával, Bencével, Biankával, további macskákkal, név nélküli kisállatokkal, tyúkokkal, tengeri malaccal, mókussal... Liza 2001. március 17-én született, két nappal azután, hogy a tanyára költöztünk. Panninak kilenc kiskutyája lett, kettőt…..