Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Bogi Tóth

0 bejegyzést írt és 1 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Az erősen hatásvadász cím mély dilemmát takar: mit tehet egy szülő, ha (2 éves, a fogkrémeket desszertnek tekintő) gyermekének fluoridmentes fogkrémet szeretne venni, de amire ráakad a neten, az egy májkárosító növény kivonatát (is) tartalmazza? A válasz egyszerű: válasszon…..
Bogi Tóth 2013.03.23 21:36:31
Talán érdekes lehet: /Dezznek különösen :-) /

A "történelem előtti" időkben eltört a lábam, velőűr szegecselés lett a vége. (Már jócskán benne voltam a korban akkor is, állítólag ilyet a gyerekek szoktak produkálni.) Az esés után 10 nappal műtöttek. Mindig a lehető legkevesebb szintetikus kemikália bevitelének híve voltam. A műtét után kb 2 hónapig, napi kb 2 liter tömény fekete nadálytő teát ittam. Akik főzték kérdezték, meddig akarom még inni ezt a "förmedvény"? Állítólag iszonyat büdi volt főzés közben. Sok évvel később egy más jellegű sebészeti beavatkozás után a sebész (aki nem csak vágott, hanem gondolkodott is) kíváncsi volt arra, hogy miért van az a bizonyos tünet nálam. Elküldött mindenféle vizsgálatokra. CT, MR. A végén májbiopsziát is vettek. (Májbiopszia után resztelt máj volt az ebéd!) A máj jóindulatú daganatát állapították meg, un FNH-m van. A komoly doktorbácsik álltak az ágyam végén és nem tudták megfejteni, hogy miért van nekem ilyen FNH típusú valami a májamon. Ugyanis a fogamzásgátlóktól max 2-3 lehet, de nekem - akkor - 5 volt. Ami nagyobb gond volt - arcukon látva -, hogy a vénákon is helyet csináltak maguknak.
Én nem Mária Trebent olvastam, hanem Rápothy-Romvárit.
Tehát laikusként a következőket tanácsolom: ne igyon senki csontforrasztás érdekében fekete nadálytő teát. Vigyen be minél több kalciumot, C vitamint. Azok fogyasztásával is eléri a célt, és nem azt fogja hallani, hogy "hát nem tudjuk igazából, mi baja, de felvesszük a transzplantációs listára". Na, ennél a mondatnál döntöttem úgy, hogy nem megyek vissza a kontrollokra. Aki alkoholista, annak meg tudják mondani mi a baja. Én meg nyugodtan igyak vörös bort, mert az egészséges, meg a menstruációkor is jó és nem árt a májamnak. Csak emiatt nem szoktam rá. Remélem, a mária tövis tea úgy gyógyítja a májat, hogy másnak nem árt. Abban bízom, hogy a májsejtek tényleg gyorsan regenerálják magukat. Gyorsan= 10 év körül.