Regisztráció Blogot indítok
Adatok
coppelia

840 bejegyzést írt és 29 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
coppelia Weöres Sándor: A NŐ 2019.11.21 19:34:00
A nő: tetőtől talpig élet.A férfi: nagyképű kísértet.A nőé: mind, mely élő és halott,úgy, amint két-kézzel megfogadhatod;a férfié; minderről egy csomókétes bölcsesség, nagy könyv, zagyva szó.A férfi – akár bölcs, vagy csizmavarga -a világot dolgokká széthabarjas míg zúg körötte az egy-örök…..
Az egyik legjobb Dés szám. ..
  Várok, hogyha váratsz, megyek, ha terelsz,maradék szemérmem némasága ez,úgyse hallanád meg, hangot ha adok,sűrü panaszommal jobb ha hallgatok. Tűrök és törődöm engedékenyen:mint Izsák az atyját, én se kérdezem,mivégre sanyargatsz, teszem szótalan,szófogadó szolga, ami hátra van. Keserüségemre úgy…..
Ha van 15 perced  valami nagyon szépre. ..
coppelia Szabó Lőrinc: Szeretlek 2019.10.22 12:21:00
  Szeretlek, szeretlek, szeretlek,egész nap kutatlak, kereslek,egész nap sírok a testedért,szomorú kedves a kedvesért,egész nap csókolom testedet,csókolom minden percedet. Minden percedet csókolom,nem múlik ízed az ajkamon,csókolom a földet, ahol jársz,csókolom a percet, mikor vársz,messziről…..
Csak azértaz egyetlen napértérdemes volt megszületnem,amikor szeretni tudtam,és szeretnek-e, nem kérdeztem.Csak ennyi történt teljes életemben,egyébkor szakadékba buktam.Csak azértaz egyetlen napértérdemes volt megszületnem...
coppelia Szabó Lőrinc: Nincs idő 2019.10.05 14:20:42
Úgy érzem, szörnyű vén vagyok,millió éves a szivem,ezért van oly nagyon tele,ezért ver olyan nehezen.Ez a szív megtanult beszélniés mindenre emlékezikés engem persze érdekelnetudni a történeteit,mert csak ő ismer igazán, csakő tudja, mik a titkaiannak a vén birodalomnak,mely a nevemet viseli.Jó…..
coppelia Nikola Parov: A nőnek 2019.09.20 12:34:00
Nem az enyém az Adria. Nem az enyém a múlt.Valami mégis fogva tart. Vagyonom súlya sújt.Nem az enyém az örömöm. Nem az enyém, ami új.Szabad-e, aki nincstelen. Szabad-e, aki úr.Vagyok-e, mikor nem vagyok. Vagyok-e én, ha te.Gyakori-e az áldozat. Soha se. Néha se...
A képekért bocsánat, de ez volt a legjobb minőségű felvétel. A dal viszont gyönyörű! ..
  Elkezdtem érteni. Tudatom a nyájjal,nem vigyáz rá senki. Alkony van, üres.Mától minden ember egyenragú lesz.Érteni tudatom. Minden versem várfal. Magány van itt, tudtuk. Hófehér a bánat.Lassított teremtést narrál a jó Isten.Étel, ital bőven. Csak éppen só nincsen.Sok lelkem van. Pár napja…..
  Gondos az Isten. A csillagokat ki-kihordja az égre.Festi az ég alját, feketét szelídít puha kékre.Szép nap ez. Ülnek a fák a tavaszban, a nyárban.Szív, szem, kéz! Társat keresünk valahányan.Lassul a fény, beleolvad a szembe. S könny, ha kicsordul.Jó kacagás ez, nem szomorúság. Látszik a béke:kék…..
A propos! Versek! Kedvetlenül 2019.08.23 10:34:04
Nincs kedvem írni. Egész nyáron próbáltam rávenni magam, hogy írjak valamit a Zeffirelli -féle Traviataról, amiben Theresa Stratas utolérhetetlen, pedig nem is szeretem Zeffirellit. De ez a film jó. Stratas arca pedig verhetetlen. Aztán Stratas Kurt Weill lemezéről. Ami tökéletes ellentéte a…..
coppelia Jónás Tamás: Sanzon 2019.08.23 10:18:10
    Számolgattam, elszámoltam.Kék a szégyen, éget.Gyakran volt, hogy tévesztettemönmagammal téged. Pedig a szem zöld és barna.Megelőzted bűnöm.Dzsungelből a sivatagbalakótelep-űrön. Vállalások. Vállak nélkül.Bárcsak lenne szépség,szívemhez, mi hozzá kékül.S kéne, hogy ne értsék. Minden verseny,…..
Tíz jó évig a halálban, Egy rossz karddal száz csatában, Soha-soha hites vágyban, Soha-soha vetett ágyban.  Kergettem a labanc-hordát, Sirattam a szivem sorsát, Mégsem fordult felém orcád, Rossz csillagú Magyarország.  Sirattalak, nem sirattál, Pártoltalak, veszni…..
Nem hagyott békén ez az Olcsó könyvtáros Ady kötet. Előbányásztam, és rá kellett jönnöm, hogy én nem a Sem utódjá-val kezdtem Adyt. A lassan elporladó kötet a Bujdosó kuruc rigmusánál nyílt ki. Egy hetedikes szavalóversenyen indultam vele, gyalázatos eredménnyel. Semmit nem értettem a versből, de…..
előadja: Bíró Márti Fantasztikus. Ha valaki találkozik a Ha jön az éj klipjével, jelezze legyen szíves!..
Mostanság több időt töltök különböző kórházakban és orvosi rendelőkben mint szeretném.  Nem kedvez a művészi élményeknek. Tegnap is hosszabb időt ücsörögtem egy váróteremben, mellettem egy gimnazista lány várt kezelésre, és a várakozást olvasással töltötte. Előttem szólították, megkért, hogy…..
Sem utódja, sem boldog őseSem rokona, sem ismerőseNem vagyok senkinek,Nem vagyok senkinek. Vagyok, mint minden ember: fenség,Észak-fok, titok, idegenség,Lidérces, messze fény,Lidérces, messze fény. De, jaj, nem tudok így maradni,Szeretném magam megmutatni,Hogy látva lássanak,Hogy látva…..
 Egy csomó koncerten voltam, amiről nem írtam, mert nem tetszett. Azóta is azon gondolkodom, hogy tényleg ennyire rosszak voltak,vagy velem van a baj.  Mindig le akartam írni,  hogy mi idegesített, de ha őszinte akarok lenni, akkor minden. Ezt meg  csak magamon kérhetem számon, nem a művészeken.…..
coppelia Ruttkai Éva: Interjú 2019.05.18 10:51:37
Ruttkai Éva: Interjú  zene: Másik János szöveg: Adamis Anna Darvas Iván -Ruttkai Éva: Összegyűrt szavak c. lemezéről Ez megint  nagyon szép, és nagyon aktuális.Milyen kár, hogy lassan elfelejtik őt is, és azt is, amiről énekel.   ..
   Bármit tettél, ne bánkódj; tüske van A rózsán, ezüst forrásban iszap; Nap s hold elé felhő és árny suhan S rút rák él a bimbó selyme alatt.  Mind tévedünk; én is, mert képbe zárom S így oldozom önkényed tetteit, S magam rontva vétkedet magyarázom S túlzott…..
XIV  Nem fejtem a csillagok titkait, De, úgy tetszik, asztrológus vagyok, Bár nem tudom, mi sors következik, Ragály, éhínség, s zord vagy szép napok;  S percre nem jóslok, kijelölve mindnek A maga dühét, záporát, szelét, Vagy hogy mi éri fejedelmeinket, Noha gyakran elém…..