Regisztráció Blogot indítok
Adatok
coppelia

690 bejegyzést írt és 18 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
coppelia Fodor Ákos: Szomorúság 2021.06.01 05:00:00
Éltem? Működtem.Lelkiismeretem jó- csak a kedvem rossz...
coppelia Fodor Ákos: Társasélet 2021.05.26 07:50:24
fölkereslek, hogyne kelljen rádöbbenned:magamrahagytál..
coppelia Paul Carrack: Eyes of Blue 2021.05.01 12:49:57
Áldott legyen az asszonyok között, ki asszonynév nélkül is bátran asszony. Áldott legyen az asszonyok között, aki eloldja béklyód, hogy marasszon. Áldott legyen az asszonyok között, kit otthonossá tett a hontalanság. Áldott legyen az asszonyok között, kinek lefokozás emeli rangját. Áldott legyen…..
coppelia Fodor Ákos: Cím nélkül 2021.04.17 08:35:41
Tőled, magamtól már csak azt kívánom:ha találkozunk még, bárhol e világon,ne kelljen elkapnod rólam tekinteted...
Csak az lép túl magán, aki aggódni tud,s akkor nő igazán, ha keresi, hol az ut,melyen nem csak az érdek, hiúság kergeti,mivel a tisztességnek fénye jelölte ki:ki gyötrődve is néma, s nem csupán megvetőgőggel, de mert szívén a türelem vértje nő,és tudja, ha gyáván menekül, bár józan, hallucinál:ki…..
előadja: Renée Fleming ( A ruhát  nem is értem.  Vannak sokkal jobb cuccai is. Tekintsük bocsánatos bűnnek.) ..
coppelia Baranyi Ferenc: Nincs 2021.03.23 10:22:00
Nincs kényelmetlenebb az elhagyott barátnál, emléke lándzsahegy: naponta többször átjár, szavait csavarod, igazát tagadod, elutasítod magadból, amit ő elfogadott Nincs kényesebb dolog az önigazolásnál, naponta meginog, akár szélfútta nádszál, hajlik a víz felé, hajlik a part felé, nyugtatása…..
coppelia Mark Knopfler: A love idea 2021.03.15 15:59:00
aki s ami nema vágyakról szól: az avágyakról hallgat...
Könnyü sugár az ónos esővel összevegyül;könnyü szivem a növő időben elnehezül. Valami még szivembe suhanva újratanúlkönnyen suhanni fel, magasra, zajtalanúl. Ropogós cseresznye husába zártan érik a mag.Egyből ha lesz fa, a többi hazárdan a földbe rohad. Csendesül, érik a higgadó sziv: bölcs lesz a…..
coppelia Fodor Ákos: Axióma 2021.02.24 07:35:02
A szeretésenkívül minden emberitett: romépítés...
Az Álmok Tengere sem parttalan...(igaz, hogy csupán álom-partja van);az Álmok Tengere félelmesebb,mint a szokott veszélyű tengerek;siklik a roncs? süllyed a jó hajó?- az Álom-Tenger épp erre való!Mit tesz veled és mit kezdesz vele?sorsod rád bízza Álmod Tengere.Mikor épp nem mély: magas, mint az…..
Pattanó ijj, hajlékony mozdulat:nyitott szemmel is látom arcodat;lehunyt pillám héjában, igen, itttudom pupillád villanásait;némaságod szól, nem a tompa vágy,hangod nő, szélbe szórja bár magát,ha futsz, nyomod nem nyeli el a távol,visszatérsz, csillagok kék vadonából. Lehet, hogy nem férünk egy…..
coppelia Ernest Bloch: Ima 2021.01.13 14:01:56
előadja: Harriet Krigjh..
Ha nem vagy nálam, akkor is velem vagy.Elküldelek s követlek; újra elhagykalóz kedvem s hiányod visszaszív.Úgy élsz bennem, mint kezemen a némavonások, gyors madárban röpte célja,kút mélyén tiszta víz. Ahogy szólsz, jársz, tüzét vidám eszednek,vágyad tündér játékát őrizem meg,szemedből a…..
Mi mást is kívánhatnánk a 2021-es esztendőre az tavalyi év után? Mindenkinek boldogabb új évet! ..
Aki magot szór ablakábaés gyertya vár az asztalán.A várók nem várnak hiába.Egy angyal kopogott talán? Szárnysuhogás az ablakon túl –vigyázz! Kinézni nem szabad!Künn az angyalhad térül-fordul,egy pillanatra látszanak. A karácsonyfát hozzák – hallod?– egy koppanás, és leteszik.Fényben úszik az…..
előadja: Renée Fleming és Dimitrij Hvorosztovszkij  ..
coppelia Szabó T. Anna: Vízpróba 2020.11.29 14:27:26
  Ess, esti eső. Sokáig. Milyen szép.De nem is férhet hozzá a milyenség.Csak sötétje van, suttogása, hangja.Sistereg. Csak már elaludni hagyna. Essen csak, essen. Szétrothad a szalmaszerte a szántón. Szép eső. Suhog.Veri az érett, szerteszét szórt termést.Zsizseg, csepeg, csörög, csereg,…..
Most melletted vagyok Eláll a szavam, Mintha templomban Érezném magam. Keresztet nem vetek Mégis aratok, Ezért egy kicsit még maradok. A konyhában Édesen zokogva, Halálosan Egymásért mozogva Kitört belőlünk Az ősi hajlam, Az eszünkre káros, a testünkre balzsam Az érzés…..
coppelia 2020.10.29 15:59:50
coppelia Oskar Nedbal:Valse triste 2020.10.29 08:28:13
Egy másik szomorú valcer... ..
Hüvös és öreg az este.Remeg a venyige teste.Elhull a szüreti ének.Kuckóba bújnak a vének.   Ködben a templom dombja,  villog a torony gombja,  gyors záporok sötéten  szaladnak át a réten.  Elhull a nyári ének,  elbújnak már a vének,  hüvös az árny, az este,  csörög a cserje teste. Az ember szíve…..
Búcsúzni volt jobb: a bánat,mint fogam közt a virágszál,finoman lengett utánada szerelem félfordulataiban,tetőtől-talpig könnyben álltál,s én hol tragikusan, hol szórakozottan,nagy átéléssel előadtama költő magánszámait. S hogy mégis élve maradtam,szorgalmas szívverésektérítgettek végül…..