Regisztráció Blogot indítok
Adatok
VKaufer

8 bejegyzést írt és 15 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Elegem van abból, hogy a tereinket „modernizálás” címén lebetonozzák, gyeptéglázzák, telerakják kacifántos, a hajléktalanokat távoltartó kültéri bútorokkal, majd szép lassan beborítják azokat fizetős, kiülős helyekkel. Magyarországon a válság ellenére a köztéri felújítások korát éljük. A Lázár- és…..
VKaufer 2016.03.28 21:11:25
@dr. Kóser Malac™ (a legnagyobb demokrata civil)!: Tévedés, a parkot fel kell újítani, de az nem azonos a beépítéssel. Itt van egy alternatív tervezet, amely egyszerre biztosítana helyet a tervezett múzeumoknak és őrizné meg a közpark teljes zöldfelületét. prezi.com/gtgskqb3k8b1/varosliget/
VKaufer 2016.04.03 08:55:26
@ungabunga: ilyen az a komment, amit egy megkeseredett, a kialakult rendszereken kívűl gondolkodni ezért változást előidézni is képtelen ember ír. Steve Jobs (ő is egy naiv álmodozó?) mondta egyszer, hogy a világot azok az emberek változtatják meg, akik elég őrültek ahhoz, hogy elhiggyék erre képesek. UI. Bárcsak 16 lennék még... akkor ott aludnék minden éjjel a városligetben.
Az öreg kontinens végleg elvesztette vezető szerepét a Föld klímájának és a világ szegényeinek védelmében. Európa államfői letették voksukat az elnyúló válság, az energiafüggőség és a jelenlegi állapot fenntartása mellett.   Kaufer Virág írása.   Sajnos Európában…..
Ez az írás már régóta bennem van. Most, hogy én is felkerültem a kormány feketelistájára , vagyis Lázár János megvádolt azzal, hogy a Norvég Alap támogatására pályázókat pártpolitikai alapon értékelem, úgy éreztem eljött a pillanat: elmondom végre, hogy a magyar politikai…..
Putyin május 15-én nyílt levélben fenyegette meg az EU-t, hogy június 1-én elzárja a gázt, ha Ukrajna nem fizeti ki tartozását neki és a Gazpromnak. A választások hétvégéjére, néhány kiszivárgott stratégiai dokumentum részleteiből következtetve az álláspontok egyre…..
Mostanában sokat lehet olvasni, hallani a hírekben, blogokon a szegénységről. Ez egy olyan hétköznapi szó, aminek a valódi jelentéséről ritkán beszélünk. A szegénységet egyetlen szám vagy tényező sem tudja jól kifejezni, mivel az sokkal inkább egy lelkiállapot, a…..
Amikor a néhány száz munkahelyet teremtő paksi beruházásra 10-12 milliárd euró értékben bő harminc évre elköteleződik a magyar kormány jogosan merül fel a kérdés: vajon végzett-e összehasonlító tanulmányokat a paksi bővítés és egy hasonló léptékű, a zöld gazdaság…..
Orbán politikáját éppúgy ostobaság Kádáréhoz hasonlítani, mint a magyar baloldalra rápakolni Kádár bűneit. Kádár rendszerének öröksége itt él velünk a mindennapi rántott húsban és közélettől való elfordulásban – ám a Nemzeti Együttműködés Rendszere lényegéből…..
Érthető a Dinamó Műhely identitáserősítő elhatárolódása a régi baloldaltól, de egy új baloldali mozgalom célkeresztjében 2014 elején a liberticid és társadalomromboló jobboldalnak kell állnia. Aztán tényleg jöjjenek az új eszmék! Vagány baloldalt, önszerveződő baloldalt…..
  A legfrissebb uniós jelentések szerint a férfiak még mindig többet keresnek, és a minimális javulás csak a válság mellékhatása. Nálunk a helyzetet az új munkajog és a valóságtól elrugaszkodott, konzervatív népesedéspolitika tovább rontja. Herman Zita…..
VKaufer 2014.01.02 18:03:43
@donder: elolvastad azt az eus jelentést, amit így szapulsz? csak erre lennék kiváncsi.
VKaufer 2014.01.02 18:06:51
@bankvezér: "A nőknek is vannak eszközeik az érvényesüléshez, csak tudni kell alkalmazni azokat. Aki nem tudja, az lemarad." - hm mégis mire gondolsz? Remélem nem arra, amit sugalsz ezzel a mondattal.
VKaufer 2014.01.02 18:10:18
@Akitlosz: Abban egyetértek, hogy a szabályozás nagyon sokat számít, de a jelentés nem csak Magyarországról, hanem az Unió 28 országáról adott képet.
Szeretnék mindenkit megkímélni attól, hogy végigolvassa ezt, úgyhogy röviden: "Mi, progresszív, új baloldali, zöld-baloldali fiatalok szeretnénk ebben a feladatban részt venni, ezért Dinamó néven baloldali véleményközösséget hozunk létre. Kortárs baloldali elméletek…..
Reagan bojkottálta, Thatcher szerint terrorista volt, az angol alsóház jelenlegi elnöke ifjúkonziként egyenesen az akasztását követelte. Mandela, aki nem csak a dél-afrikai, hanem a globális szegénység ellen harcolt. Kaufer Virág írása.    “Küzdöttem a fehér…..
Varsóban a klímatárgyalások első hetében puskaporossá vált a hangulat. Minden okunk megvan arra, hogy feltételezzük: az ENSZ-tárgyalásokat idén a szénhidrogénlobbi vezérli távirányítással. Japán pénteken bejelentette, hogy visszavonja korábbi kibocsátáscsökkentési…..
 A svéd energiaórás nem annyira „zöld”mint ahogy azt jól hangzó neve (Vízesés) sugallja. Kelet-Németországban barnaszenet bányászik, a klímavédelmi szempontból egyik legkárosabb fosszilis energiahordozót. Ezért tiltakoznak svéd és német Greenpeace aktivisták ma hajnal…..
Az elmúlt hét mozgalmas volt a klímabanditák számára: Obama bejelentette az USA első klímaprogramját, szombaton pedig több ezer ember demonstrált a Szénkorszak végét követelve. Hogy mi az a Szénkorszak? A fosszilis energiahordozókra épülő gazdaság, ami a széndioxid…..
Ma érte el úti célját a fiatalokból álló Greenpeace-expedíció, és négyezer méterrel az Északi-sark jege alá elhelyezte a Jövő zászlaját, és egy időkapszulában 2,7 millió sarkvidék-védő aláírását - többek között az enyémet és nagy eséllyel a Tiédet is, kedves…..
James Turner beszámolója: "Két hét múlva a sarkvidék jegén fogok állni, útban az Északi Sarkpont felé. Négy réteg polár lesz rajtam és egy sapka amit személy szerint nekem kötöttek. A zsebemben csokoládé és  iPod mellett egy nyilatkozat a jövő generációk…..
Obama elnök megállíthatja a Shellt és más kőolajipari cégeket, és megelőzheti, hogy tönkretegyék az Északi-sarkvidéket és felgyorsítsák a klímaváltozást. Lépj te is és írd alá a petíciónkat most:…..