Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Zazu

0 bejegyzést írt és 20 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A múltkori beharangozó heves vitába torkollott, s ez eljutott Isabelle Legeron fülébe is. Nemes Richárdon keresztül üzent hát: beszéljünk a kétségekről, ne bonyolódjunk felesleges találgatásokba. Mivel a programjuk feszített, így egy órám volt, hogy még Pesten leüljek vele,…..
2009 elején a magyar borokról, s rajtuk keresztül hazánkról fog szólni a Travel Channel népszerű műsorának két epizódja. A Journey into Wine (Borutazások) négy adása ugyanis kelet-európai országokba kalauzolja majd el a nézőket (egy-egy 24 perces adás jut Romániának és…..
Zazu 2008.09.22 15:48:52
A Dunántúli Napló arról tudósít, hogy „Kikelet Hadművelet” elnevezéssel fogyasztóvédelmi ellenőrzési akciósorozatot tartottak Villányban. Az ellenőrzés célja a forgalmazott borok minőségének, kiszerelésének szemrevételezése volt. Az ellenőrzés során 72…..
A műanyag strandpapucsokat és olcsó nejlonmelegítőket még elnéztük. Az idegborzoló hangon vernyákoló műanyag és plüss vacakokat már nem annyira kedveltük. A műszaki cikkeket elfogadtuk, az éttermeket még néha szerettük is. De hogy már borban is a kínai importtermékkel kelljen…..
Egyre több termelő és fogyasztó ismeri föl, hogy a tőkétől a pohárig vezető úton a szállítás és a tárolás a leggyengébb láncszem. A sokszor mozgatott, nyáron bádogkasznikban aszalódó, aztán klimatizálatlan fémraktárakban senyvedő palackokért a termelő nem vállalhat…..
Zazu 2008.04.25 15:51:04
Kínában a borászat még gyerekcipőben jár, ám újító szellem tekintetében köröket vernek a világra. Nincs az az elvetemült repülőborász, aki az alap- és adalékanyagok alkalmazásában ilyen kreatív ötletekkel merne előállni. Tudósítottunk már halborról (l. Pörl Halbor),…..
Zazu 2008.04.23 19:20:11
comment:com Nyomik vs plázacicák 2008.02.21 12:15:00
Nem győzzük eleget hangsúlyozni, hogy van egy olyan reality műsoron az USA-ban, amivel agyon lehetne verni a Győzikét és csak egy kicsit kellene magyar ízlésre formálni: ez a The Beauty and the Geek. Pofonegyszerű alapötlet szenzációs megvalósításáról van szó: összeresztenek egy…..
Ráértem, olvasgattam – legutóbb éppen sok-sok kommentet, mert azokból mindig tanul az ember: talál más nézőpontot, új ötletet, elbizakodottsága bírálatát, akármi hasznosat. Így tűnt fel a „cuccos” témaköre, jelentsen bármit is a szó. Óhatatlanul eszembe…..
Még tavaly decemberben jelent meg az utolsó fejezet a 2007-es szüretet értékelő véleményekből. Azóta vártam, hogy befut még egy-két értékelés, de hiába. Aztán egyszerűen kiment a fejemből, hogy két kiváló borászunk válaszai kallódnak a winchesteren. A zárófejezet így…..
Arra gondoltam hirtelen, hogy ezentúl kizárólag olyan borokról fogok írni, amelyekben nem tükröződik semmiféle terroir (inni azért iszom ezeket is, még szép), inkább megyek a hiperbe, veszek ezt-azt, amit meglátok, oszt jól érzem magam, a büdös francba az ideológiával, tényleg.A…..
A kultuszmerlózás nálunk is szépen szárba szökkent. Van benne ráció – elég föllapozni a bordeaux-i bortőzsdét, és kiderül, hogy nincs az a Ch. Margaux vagy Latour, ami árban hozzászagolna a pomeroli csúcsmerlókhoz. Csak a mihez tartás végett: egy karton 1990-es Pétrus öt…..