Regisztráció Blogot indítok
Adatok
limbo91

0 bejegyzést írt és 15 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A Dunántúli Napló arról tudósít, hogy „Kikelet Hadművelet” elnevezéssel fogyasztóvédelmi ellenőrzési akciósorozatot tartottak Villányban. Az ellenőrzés célja a forgalmazott borok minőségének, kiszerelésének szemrevételezése volt. Az ellenőrzés során 72…..
limbo91 2008.06.03 11:16:36
"Bock József (Év Borásza 1997) az akció végén tájékoztatást kapott. Első véleménye az volt, hogy az „eredményeket” nem szabad nyilvánosságra hozni, hiszen olyan félreértésekre adhat okot, ami árthat a magyar bor nemzetközi hírnevének. Most viszont már úgy gondolja, hogy tényszerűen el kell mondani, nem a borminőségről, hanem 99 százalékban adminisztrációs hibákról van szó, melyekre a borosgazdák figyelmét újból fel kell hívni. Jelesül: tartsák be pontosan az uniós előírásokat. Bock József egy gyakori hibát említett – hiszen őt is megbüntették –, jelesül az alkoholfok feltüntetését. Az Unió szerint csak a 12 fokot, majd a 12,5 fokot lehet a címkére felvinni, ám aki a valós 12,3 fokot írja fel, hibázik."

"Gere Attila az elsők között, 1994-ben lett az év borásza Magyarországon. Pedáns termelő, nagy szakmai múlttal rendelkezik, így nem véletlenül választották meg a helyi eredetvédelemmel foglalkozó bizottság elnökének. Lapunknak elmondotta, hogy az ellenőrzés során célzatosan négy palackot emeltek ki az ellenőrök, s négyszer 75 ezer forint bírságra kötelezték. Két ok miatt. Egyrészt néhány palackra nem azt írta fel kötelezően, hogy „palackozta Gere Attila”, hanem sajátkezű aláírása van a címként, csupán annyi: „Gere Attila”. Egyik tételen pedig nem volt feltüntetve, hogy a bor kénezve volt. Úgy véli, hogy az uniós kívánalmaknak megfelelő jelzések hiánya miatt a multik polcairól például az ausztrál borok felét le lehetne söpörni."

Szóval csak az adminisztrációval tud szarozni a hivatal jó magyar szokás szerint?
Az akciós katalógus olyan, mint egy tizenéves vére vasárnap délelőtt: véletlenül sem találni benne semmi legálisat. Tudja tehát az ember, hogy nettó átverésről, ocsmány hazugságról van szó, minden hipermarketláncot tucatszor büntetett milliókra emiatt a Versenyhivatal, oszt…..
limbo91 2008.06.02 14:26:55
A tényt nem titkolhatjuk tovább: megjelent A Művelt Alkoholista borzsebkönyve. Történelmi okokból nem kalauznak hívjuk, de az esszéket leszámítva egyértelműen Weinführer. Korlátainkból adódóan mi nem törekedhettünk átfogó merítésre, azaz aki a Hilltop összesre vágyik, az ne…..
limbo91 2008.05.06 20:53:17
A Művelt Alkoholista Varázshegy 2008.04.29 08:00:00
Botrány, de Bukolyi László, alias Gróf Buttler nem akar tetszeni. Nincs ránk szorulva. Nem azért készít bort, hogy másoknak örömöt szerezzen. És innentől kezdve torkunkra forr a szó, kiesünk a szerepünkből, bálnák a partra, kékhalál, filmszakadás. Szóval, BL elvan…..
Ködbe vesző gyermekkorom egyik kedvenc ifjúsági regényében, a Winnetouban szerepelt egy fületlen vadász, Sans-Ear, akit levágott fülkagylói és rettenthetetlen bátorsága mellett furcsa neve tett híressé. A név ugyanis félig francia, félig angol, s ezt a keveréknyelvet állítólag…..
Horváth József. Ráspi. Egyike a legmegosztóbb borászainknak. Talán még annak is van róla véleménye, aki nem találkozott se vele, se a boraival. Gondoltam egyet és bejelentkeztem Fertőrákosra, egy ebéddel összekötött kóstolóra. Immár nekem is van véleményem.A betérő borozni…..
w Iskola a határon 2008.01.11 06:45:00
Meséli a taxis – autókról beszélgetünk, mint rendesen -, hogy ő Szlovákiába hordja szervizbe a Skodát. Harminc- vagy valahányezer kilométerenként átbumlizik Szlovákiába, és ott végzik el a kötelező karbantartást. Emberünk nem Komáromban él és dolgozik, hanem Budapesten.…..
Ahogy az arany ára, nimbusza időről időre változik, az időjárás, a borász munkája sem egyenletes. Mindez azoknál a boroknál jelentkezik, amelyeknél nem technológiai fegyverekkel, kémiai módszerekkel istápolják az erjedt szőlőlevet. Visszatérve az aranyra, akármennyire is…..
Búsan-borongósan vagyunk kénytelenek olvasóink tudomására hozni, hogy nemes kezdeményezésünkkel baj van. Az történt, hogy egy bizonyos pincészetre egyetlen nap alatt nagyjából száznyolcvan pontnyi szavazat érkezett – ami önmagában nem lenne orbitális probléma, ha ezeket a…..