Regisztráció Blogot indítok
Adatok
szappanparadicsom

13 bejegyzést írt és 0 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Ebben a szappanban kétféle agyagot párosítottam és némi Himalájai sóval is megturbóztam. Így a sápadt, fakó, élettelen bőr felragyog tőle. Korábban már készítettem ilyen szappant, és a lányok "odavoltak" érte. Közkívánatra ismételtem meg. Az ilang ilang illat mindvégig…..
A himalájai só bizonyíthatóan tartalmaz legalább 84 ásványt és nyomelemet. A Himalája sószappan használatával lehetőség nyílik a krémek elhagyására. A kristálysó kiegyenlítő hatású, beállítja az egyénnek megfelelő pH-értéket. A sószappan mindenféle bőrtípusra…..
Már jó ideje nem használok készen kapható bőrradírt, viszont az elhalt hámréteget nem árt néha megújítani. Ezt a célt szolgálja a hámlasztó-masszírozó szappan. A finomra darált zabpehely és mák is gyengéden hámlasztja az elhalt hámréteget. Enyhe dörzsölő hatása…..
Az avokádó tele van értékes tápanyagokkal és olajokkal, melyeket kitűnően használhatsz a száraz, megviselt bőr ápolására. A kozmetikai ipar szívesen alkalmazza, mivel táplálja, puhítja és megfiatalítja a száraz, vízhiányos, öregedő bőrt, és a száraz hajnak is nagyon jót…..
Alapanyagokra vadászva bukkantam rá az agyagok jótékony hatásaira. Sikerült is beszereznem több fajtát. Úgy érzem, nagy kedvencek lesznek. A vörös agyag vasban gazdag, ezért javítja a vérkeringést, és enyhíti az allergiás tüneteket. Vitalizáló, élénkítő, feszesítő. Az…..
Szappanparadicsom Méhecske szappan 2013.04.08 20:02:26
A méhészeti termékek fantasztikus bőrápoló hatással rendelkeznek. Minden bőrtípus ápolására alkalmas az ezekből készült szappan. A kamilla megnyugtat, ápol és pihentet, mely a bőrre, a hajra és a fejbőrre is használható. Ismert fájdalomcsillapító és segít enyhíteni a…..
Eddig elkészített szappanjaimban főleg a problémás, ekcémás bőrre igyekeztem megoldásokat találni. Barátnőim kérésére most az érett, érzékeny bőr ápolására készítettem szappant. Ehhez a körömvirágot hívtam segítségül. A körömvirágolaj hatásai: baktériumölő,…..
Kezdjük az alapokkal: mitől tusfürdő egy tusfürdő? A tusfürdők általában az alábbi összetevőkből állnak: - mosóaktív anyag (amely a tisztító hatásért és a habzásért felel), - a megfelelő állagot biztosító anyagok (pl. víz), - PH szabályozók, tartósítószer, UV…..
A húsvét környéki időjárás érdekes dolgokat produkált... Hol eső, hol hó hullt alá... Szerencsére ennek ellenére megjelent a piacon a spenót, a friss saláta és a retek is. Az árusok értetlenkedve néztek rám, amikor kértem, hogy ne vegyék le a zöldet a retekről és a…..
Ismerettségi körömben sokan keresnek megoldásokat problémás, főleg ekcémás bőrükre. Sajnos az üzletekben kapható kőolaj-származékokból készülő tusfürdők sokat rontanak a helyzeten. Hiába kenik problémás bőrfelületeket patikai kenőcsökkel, ha a tisztálkodó szerük nem…..
Odakint tombol a tél. Az ablakból figyeljük ahogy a szél a havat hordja. Még a kutyát sem zavarják ki ilyen időben, így mi sem megyünk ki, ha nem muszáj. Gőzölög a fahéjas körömvirágtea a kancsóban és előkerül a házi készítésű zabkeksz is. Ez a hangulat ihlette a…..
Miután alaposan tanulmányoztam az ajánlott alapolajokat és egyéb alternatív hozzávalókat, úgy döntöttem, hogy elsőként levendulaszappant készítek. A levendula segít az általános bőrproblémák kezelésében. Antiszeptikus (fertőzésellenes) és gyulladás-gátló…..
Szappanparadicsom Magamról 2013.03.20 20:35:24
Szeretettel üdvözöllek! Krisztina vagyok, jelenleg Cegléden élek családommal. Kb. 18 évvel ezelőtt kialakult egy ekcémás bőrproblémám. Eleinte próbálkoztam gyógyszertári kenőcsökkel, de nem hoztak eredményt. A drogériákban kapható kozmetikumok legtöbbje csak rontotta a…..