Regisztráció Blogot indítok
Adatok
vigzo

12 bejegyzést írt és 8 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
ECHO élőben adja a békemenetet, kár, hogy nem kanyarodnak be a Népstadionba, mint a debreceni virágkarnevál a Nagyerdei stadionba, még jegyet is vennék, hogy a lelátóról nézhessem a transzparenseket. Az ECHO szerint "200-250 ezren vannak, de akár félmillióan is lehetnek".…..
Elhanyagoltam a blogot, de hát a tanítás, a kertészkedés és egyéb ügyek elvontak az irogatástól. Most egy kissé megkésett poszttal igyekszem ezt pótolni.A többség (kis hazánkban legalább is) aki számítógéppel dolgozik megszokta a Windowst. Szidja ugyan, mérgelődik az…..
  Már megint valami olyasmihez szólok hozzá, amihez egyáltalán nem értek. Nem tudom, hogy most az általános iskolákban mit tanítanak. Még mindig arról szól-e az oktatás, hogy a történelem órán évszámokat kell sorolni, a földrajz pedig abból áll, hogy melyik országban…..
Renszeresen felbukkan ez a pedagógiai kérdés, mi a hasznosabb, rengeteg ismeretet tudni (tanítani), vagy magát a problémát, összefüggéseket felismerni és arra önálóan megoldást keresni. Ma, beszélgetve egy régi diákommal és elolvasva a Reakció hasonló problémán merengő…..
Elhagyva a műszaki felsőoktatás fellegvárát a vasárnapjaim kissé szabadabbá váltak (válnak). Egy ilyen vasárnap délután csattogtattam a youtube videói között, ahol találtam néhány gyöngyszemet. Természetesen amerikai videókról van szó, amelyek előrevetítik, a most itthon…..
Játszani jó dolog! Akár számítógépen is. Kétséges viszont, hogy a kirakott pasziánsz, a megtalált aknák, vagy valamely FPS-ben lemészárolt ellenséges csapatok a szórakozáson és esetleg az egyéni képességek fejlesztésén túl hoznak-e további eredményt.Nos, az ilyen…..
Nem tudni a bejglimérgezés, avagy a "Brit tudósok" kezdetű hoaxkutatások generáltak az alábbi hírt:"Rengeteg brit iskola tiltotta meg az ott dolgozó tanároknak a piros toll használatát: sokak szerint az ilyen színnel végzett javítások elveszik a gyerekek kedvét az…..
vigzo 2008.12.28 16:49:18
@meseszép:

Én régen mindig azzal javítottam ami a kezem ügyébe került. Most, hogy megtaláltam az ezer éve vásárolt piros tollaimat, azokat használom. Sokkal áttekinthetőbb, mind a hallgatóknak, mind nekem.

Remélem azért nem törtem/töröm össze senki lelkét sem ;)
Na ma megtörtént az, amitől minden oktató retteg, aki valaha használt projektort, számítógépet az előadásaihoz. Az ember készül, ellenőriz, utánakérdez, milyen technika, van, kell e gépet, pojektort vinni (elvileg nem), van e net, (na az nincs, mindegy akkor lesznek screenshotok)…..
A Nintendo Wii a 2007-es konzolháborúban meglepően jól szerepelt. Előnye a forradalmian új kontrollere volt, ami a mozgást is érzékelni tudja. Ebben a kis kéziegységben viszont helyet kapott egy elég jó felbontású infravörös kamera is, ami a játékon túl másra is használható.…..
Helyesen írni nem könnyű! Egyre több az elgpelés, ;) a rossz központozás és persze vannak fránya szavak aminek a helyes leírását sehogy sem sikerül megtanulni.Egy szóban, talán segít ez a honlap. ..
Eleget szidtuk már szegény IWIW-et, lassan Dunát lehetne rekeszteni azoknak a cikkeknek és postoknak a nyomtatott anyagából, ami az IWIW hibáiból született. Inkább egy másik témát vennék elő, ez pedig a fenti kérdés.Persze az adatlap megtekintése Subba nagymesteren kívül nem…..
A digitális könyvekről (e-book-ról) mindenki hallott már. Sőt, látott és használt is. Aki három oldalnál hosszabb szöveget olvasott képernyőről egyhuzamban, az a "Tapasztalt  e-book Felhasználó" tiszteletbeli cím boldog tulajdonosa.Ami ugyan nem sok mindenre…..
Hat dollár -ezerkétszáz forint- egy gyerekkönyvért, so-so, elfogadható ár. Ha a könyv az ovis-kisiskolás korosztályt vezeti be az informatika világába, lelkesedhet is érte a gyerkőcöt körülvevő felnőtt netizen csapat; milyen remek könyv, de lapozzunk csak bele...  …..
Edutainment, szórakoztatva oktatás a javából: Az www.nanoreisen.com a Német Oktatási Minisztérium támogatásával készült projekt (négy nyelven) tematikus mikroszkóppal nézelődhetünk műszaki területeken és az emberi testben. Az Utah-i egyetem drogos egereinek oldalán a…..
Írnom kellet mostanában sok mindent, de az olvasás jobban ment, így belecsúsztam egy hipotézisbe ami elgondolkoztatott. Az egész a rég lerágott csontnál a digitális szakadéknak nevezett társadalmi kettéválásnál kezdődik. Van ugye ez a kis hazánkban életkor, lakóhely, iskolai…..
Két érdekes autóvásárlási kísérletet figyelhetnek meg alábbiakban. Mindkét levélírónk az AAA Autócentrumnál próbálkozott, az első versenyző be is fizetett egy Astrára, a másikuk megúszta nézelődéssel: Pénteken sikerült vásárolnom az AAA Autócentrum Kft-nél egy 1996.…..
Van itt ugye, ez a szubnotebook kinézetű csoda, amely a bejelentése óta melengeti és borzolja a pda és notebook között hezitáló  potenciális vásárlók kedélyét. Voltak  hírek az októberi világpremierről, a karácsonyi  magyar verzió elkészítéséről,…..
digitális pedagógia Elindulunk... 2007.12.03 20:53:00
Halihó, halihó!Úgy tűnik, ez már a 21. század. Ez már a jövő, ahol minden digitális. A számítógép, a TV, a kutya nyakörve, sőt, még a kutyád is. Lassan a kutyád gazdája sem kerülheti el ezt a sorsot. Digitális kutyának digitális gazdát! :-)Akkor miért ne lenne a pedagógia…..