Regisztráció Blogot indítok
Adatok
koordinátor

102 bejegyzést írt és 0 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
„Segítőkutyákkal az integrációért” címmel rendezett egész napos konferenciát a Neo Magyar Segítőkutya Egyesület közösen az ELTE Bárczi Gusztáv Gyógypedagógiai Karral. Az április 23-án megrendezett konferencián nagyszámú hallgatóság vett részt, és természetesen ott…..
Azt kérdezte tőlem Fejér Józsefné az Egyesület elnöke és Lakatos Jánosné rehabilitációs mentor, amikor elmentem hozzájuk, hogy hogyan figyeltem fel rájuk, honnan tudtam róluk? Arról, hogy megváltozott munkaképességű és fogyatékossággal élő embereket foglalkoztatnak. Bár…..
Hajdúnánás az Alföld észak-keleti részén fekvő hajdúsági kisvárosaink egyike. Kézműipara, a szalmafonás régi hagyományokra tekint vissza. A közelmúltban viszont struccfarmja és az országban egyedül itt működő struccvágóhídja is nevezetessé tette. Vonzáskörzetéhez…..
Nagykőrös Budapesttől 80 km-re található közel 30.000 fős város a Duna-Tisza közén Kecskemét és Cegléd között körülbelül félúton. A város és vonzáskörzetének nagysága indokolta, hogy a Kézmű Közhasznú Nonprofit Kft. itt is bővítse üzemét munkahely teremtés céljából...
A képzőművészetnek van egy olyan oldala, amit jól tud használni az orvostudomány, pszichiátriai betegek diagnosztikájában. Azaz a betegségük pontos értelmezésében segítheti az orvost egy-egy rajz, festmény, más alkotás. Ugyanakkor a gyógyításban is fontos szerephez juthat a…..
Art Brut kiállítás „Az art brut hazai mesterei” címmel nyílt kiállítás január 19-én a budapesti Art Brut Galériában az Üllői út 60-62-ben. A kiállításon az elmúlt évek legjelentősebb art brut alkotók 86 művét mutatták be. Az ország egész területéről érkeztek…..
Beszélgetés Szautner Mihállyal, a Magyar Speciális Olimpia Szövetség Atlétika Szakág vezetőjével. Az atlétika az egyik olyan sportág, amiben az értelmi fogyatékosok nagy lelkesedéssel vesznek részt és szép sikereket is érnek el. Ehhez olyan elszánt edzők, gyógypedagógusok,…..
Közismert dolog, hogy a zenetanulás kiemelkedően pozitív hatást gyakorol a gyerekekre. Újabban pedig divattá vált, hogy hangszeres zenét kezdenek az emberek akár felnőtt korban is tanulni. Mindez azt bizonyítja, hogy muzsikálni mennyire jó! A legtöbb esetben látássérült gyerekek…..
A teljes cikket itt éri el Egyre nagyobb számban kapnak munkát a fogyatékossággal élők. A javulást nem az állami beavatkozás, hanem a céges világból induló szemléletváltás okozta. "Menő lehet a megváltozott munkaképességűek foglalkoztatása” címmel adott ki…..
A teljes cikk elérhető itt A Központi Statisztikai Hivatal 2012-es adatai szerint 2 éve a megváltozott munkaképességűek alig 18 százalékának volt munkája, ami mind a foglalkoztatás általános szintjétől, mind pedig a hasonló európai átlagtól lényegesen elmaradó képet…..
Az asztaliteniszt mindenki szereti játszani. Ha felnőtt korunkban sajnos már nincs is módunk egy jó kis ütögetésre, egész biztos, hogy gyerekkorunkból kellemes emlékeket őrzünk a pingpongozásról. Az asztalitenisz népszerűségét jelzi, hogy az értelmi fogyatékos emberek is…..
Az internetes kereskedelemben nemzetközi szintéren is piacvezető Netretail Holding Group magyarországi leányvállalata az Internet Mall Hungary Kft. már 2000 óta jelen van a webes kereskedelem piacán. A Csehországban három alapítóval és háztartási gépek kereskedelmével indult cég…..
Ide kattintva elérheti a teljes cikket Magyarországon a mintegy 767 ezer megváltozott munkaképességű felnőtt közül a KSH 2012-es adatai szerint alig 138 ezren dolgoznak, ez az arány lényegesen elmarad az európai átlagtól. A vállalkozások által fizetett rehabilitációs…..
Elsöprő sikert értek el speciális olimpikonjaink a szeptemberi, Antwerpenben lebonyolított Európa Játékokon. 20 arany, 20 ezüst és 26 bronzérmet szereztek. Lengyel Lajossal, a Magyar Speciális Olimpia Szövetség elnökével arról beszélgettünk, mit jelent az értelmi sérült…..
Ha most lennék tizenéves, nagyon szeretnék a zuglói Neumann Szakközépbe járni, és nem csak akkor, ha valamilyen testi bajom, fogyatékosságom lenne, hanem egyébként is. Mert az iskola szelleme olyan, hogy egy életre szóló emberi tartást ad. Mert a fogyatékkal élő diákot nem…..
Nagy jövés-menés és jól érezhető izgalom várta azokat az érdeklődőket, versenyzőket és hozzátartozóikat, akik az október 6-án és 7-én megrendezett ParaSzuperSztár verseny elődöntőjére érkeztek a tizenharmadik kerületi József Attila Művelődési Központba. A MEOSZ…..
Bizonyára sokunknak feltűnt már, hogy különösen a fővárosban, forgalmasabb helyeken, az útkereszteződésekben, járdákon, átkelőhelyeken érdekes, az utca szintjéből kiemelkedő aszfaltgömbök, redők, csíkok vannak az utca burkolatán. Ezek az un. taktilis jelek, amik segítik a…..
Nevét generációktól függetlenül mindenki ismeri és nem csupán kiemelkedő sportolói múltja miatt. Tájfutó világbajnok, tizennégyszeres magyar bajnok volt. Sífutásban pedig hatszoros magyar bajnok. Ő volt az első nő Európában, aki a maratoni távot három órán belül futotta…..
Nemrégen jelent meg blogunkon Pál Zsolttal, azaz Pillével, a Hobby Rádió főszerkesztőjével egy beszélgetésünk. Akkor főképp csak a rádiózásról esett szó, pedig más, fontos és érdekes dologgal is foglalkoznak a Net-média Alapítványon keresztül.(www.netalap.hu) Weboldalakat…..
Mint arról már korábban beszámoltunk a Mozgáskorlátozottak Egyesületeinek Országos Szövetsége által meghirdetett Paraszupersztár tehetségkutató versenyre több mint négyszázan jelentkeztek. Mostanra lezajlottak a válogatók és kiderült, ki az az 54 előadó-művészeti versenyző,…..
Pál Zsolt – közismertebb nevén Pille - a Hobby Rádió főszerkesztője, látássérült. A Net-média Alapítvány keretein belül hat éve üzemelteti a Hobby Rádió online adásait. Munkatársai barátai is egyben, akik ugyanúgy szívügyüknek tekintik, hogy egy héten többször is…..
Létezik egy színjátszó egyesület Budapesten, Vakrepülés a nevük. Tagjai vak fiatalok és látó közönségnek játszanak – teljes sötétségben. A hatás megrendítő. A színház vizuális látványát, azt, hogy a darab nem látható, a hangok, illatok, mozgások, sőt az ízek…..
 A Revita Alapítvány a svájci Förderverein cocomo-val, valamint két magyar partnerével, a CSAT Egyesülettel és az OKIDE-vel 2014-ben is folytatja a korábban megkezdett módszertani munkát a munkaerő-piaci szolgáltatások fejlesztése terén. A „KRAFT - Kreatív, fejlesztő,…..
A lakóhely már önmagában eldönti a fogyatékkal élők elhelyezkedésének esélyeit, a fogyatékosok foglalkoztatását elősegítő támogatások pedig egyszerre orientálnak és félrevezetnek – írja a RehabJob közleménye. Mindez annak a 230 interjúnak az egyik legfontosabb…..
Lezárult a jelentkezés a MEOSZ (Mozgáskorlátozottak Egyesületeinek Országos Szövetsége) által meghirdetett ParaSzupersztár versenyre. Gábor Imola sajtófőnök beszámolója szerint– a szervezők nagy örömére - 450-en jelentkeztek az előadó- és alkotóművészet legkülönbözőbb…..