Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Abababa

0 bejegyzést írt és 17 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Orbán új minisztere a Szaniszló Ferenci értelemben vett nemzeti-keresztény kretenizmus jeles képviselője...
Abababa 2018.05.01 11:15:36
@6.Lenin: Azt hittem, értjük egymást, de sajnos nem. A mostani kampányban azt olvastam, hogy ha nem a Fideszre szavazok, akkor nemzetvesztő hazaáruló vagyok. Tehát nekem igenis az a tapasztalatom, hogy vannak, akik nem fogadják el, hogy én másként gondolkodom a világról. Pedig a többpárti demokrácia épp erről szól. Én nem mondom senkire, aki másként gondolkodik, hogy nemzetvesztő hazaáruló. Tudomásul veszem, hogy van, aki mást gondol a világról, mint én. Nem akarok semmi egyebet, mint azt, hogy legyen jogom elmondani a politikai nézeteimet, és ne tekintsen ellenségnek az, akivel nem azonosak a nézeteim. Ez utóbbihoz azonban valóban változnia kellene annak, aki ellenségnek tekint. Ilyen értelemben tehát megvádolhat engem, hogy én nem tolerálom őt, és én akarom őt megváltoztatni. Na de ezen az alapon a kannibál is joggal mondhatná, hogy nem tolerálom őt, és meg akarom változtatni, mert nem fogadom el, hogy megegyen. :D Az említett fenti kommentben határozott felszólítást kapott a liberális oldal, hogy változzon meg! Én pedig csak azt kérem , hogy maradhassak olyan, amilyen vagyok, és ne kelljen kibújni a bőrömből. Joggal kérem, mert ezzel senkinek nem ártok. Arról nem tehetek, hogy azok, akik szeretnék, ha az ő nézeteiket vallanám, sérelmezik, hogy erre nem vagyok hajlandó. Mi az a korlát,, amit nem sikerült átlépnem?
Abababa 2018.05.01 12:19:53
@6.Lenin: Hát ez elképesztő. Azt gondolom, érthetően leírtam, hogy mit várok a másik embertől, de mintha a falnak beszélnék. :( Kiforgatja a szavaimat. Részemről befejeztem.
Abababa 2018.05.01 13:00:59
@ipartelep: A Kásler Miklós megnyilvánulásait értékelő vitába kapcsolódtam be, utána pedig a szavazókról folytattam eszmecserét, nem a hatalmon lévőkről. Ahogy Önnel sem-, ugyanúgy nem találkoztam soha az említett kommentelővel sem, így nem ismerem. A hozzászólásomra mutatott egy érdekes cikket, és ezért beszélgettem vele. Talán nem kellene minősítgetnie engem pusztán azon az alapon, hogy kivel beszélgetek. Önnek is megköszöntem a Gödel tétellel kapcsolatos írását, mert érdekes volt. Higgye el, megvan a véleményem a politikai "elitről", de most nem róluk beszélgettünk. 6.Lenin barátunk először tárgyilagosnak tűnt. Az utolsó kommentjei alapján pedig kötekedőnek tűnik. Ahhoz sokkal jobban kellene ismernem, hogy megalapozott véleményt alkothassak róla. Az utolsó üzeneteiben leírt kekeckedéseiből elegem van. De nem esik jól az Ön támadása sem. További szép napot kívánok Önöknek. Gyilkolásszák csak egymást kedvükre.
Az Ételt az Életért ételosztásán ismét döbbenetes tömeg állt sorban. Ilyenkor az ember végtelenül cinikusnak érzi azokat a kormányzati nyilatkozatokat, amelyek "példátlan sikerről" és "tündérmeséről" szólnak. Azt pedig főképp, hogy a kormány eközben a szegényebbektől…..
Abababa 2013.03.31 03:55:41
@Blogger Géza: Kedves Blogger Géza! Én ma 43-ért vettem a tojást! Pedig falun lakom! De itt ennél olcsóbb nincs! Volt már 47 is. Ha a Tescóban akarnék venni olcsóbbat, 620 Ft-ba kerülne az utazás a helyközi járaton, plusz a városi helyi járat..
A falusi ember sokszor még egy villanykörtéért is kénytelen a városba utazni, mert a helyi kis boltban már semmit nem lehet kapni. És nem azért, mert a tulaj egy gonosz liberálbolsi. Hanem azért, mert az elszegényedő emberek miatt egyre kisebb a forgalma, ezért a bevételből egyre kevesebb árut tud hozni, ezért még kevesebb lesz a bevétele, s ez így megy egyre lejjebb és lejjebb. Ez egy örvény, ami előbb utóbb mindenkit elnyel.
Ha kérhetem, ne adjon jótanácsot, hogy ápoljam őseim hagyományát, és tartsak tyúkot, termeljem meg neki a takarmányt is, továbbá világítsak gyertyával.
Én hál'istennek meg tudom venni a 47 Ft-os tojást, de elfog a szégyenérzet azért, hogy oly sok embertársam alamizsnára szorul. Én szégyenkezem, pedig nem én tehetek róla, hogy a politikusaink infantilis, rajongó csürhévé züllesztették a választók jelentős részét, és elspórolták az értelmes beszédet! Helyette üres lózungokkal etetik őket. S ebben a Fidesz volt az úttörő onnantól kezdve, hogy rájött, balról nem tud elegendő szavazatot begyűjteni. Hátat fordított hát korábbi önmagának, és megindult a populizmus dicsőséges útján. A választópolgár pedig a média hathatós segítségével a totális elbutulás útján. Így aztán azt tesznek vele, amit csak akarnak.
A Gyere Haza Program szervezői nagy derültséget váltottak ki korábban 10 pontjukkal, melyben közhelyeket és – szerintük – megdönthetetlen érveket próbálták meg összeszedni, ami ma egy fiatalt Magyarországon tarthat. Tegnap délelőtt végre „új sebességbe kapcsolt” program:…..
Abababa 2013.03.24 20:49:52
@Azbej Tristan:
"Több fiatal magyar család hazatérését és itthoni boldogulását segítettük már"

A napokban láttam a TV-ben egy beszélgetést élőben a szép kis szöszi szóvivő lánykával. Konkrétan 3 azaz HÁROM!! esetet említett -ezt viszont kétszer is-, akiknek tudtak segíteni. Ezt komoly eredménynek mondta.
A II. Orbán kormány egyik első lépése volt a kettős állampolgárság megadása a határon túli magyaroknak. Ez a döntés azonban nem csupán szimbolikus: annak ellenére, hogy sokáig tagadták, a kétharmad 2011-ben szavazati jogot is rendelt az új állampolgárság mellé. Így a jövő…..
Abababa 2013.03.20 14:05:08
@Gabby:
Én úgy hallottam, hogy azok a kettős állampolgárok, akiknek határon kívül van az állandó lakcíme, csak listára szavazhatnak, de egyéni jelöltre nem. Úgy tudom, még kidolgozás alatt áll, hogy milyen módon szavazhatnak be a parlamentbe olyan egyéni jelölteket, akik a határon túliakat képviselik. Tehát -ha úgy tetszik-, az ő "körzetük" az lenne, hogy "határon túli", s az ilyen "körzetekből" bejutó jelölt lenne az egyéni képviselőjük.
Ha még megvan a magyar állampolgárság, akkor listára (azaz pártra) bizonyára lehet szavazni.
Abababa 2013.03.20 13:22:57
2002. tavaszán, a kokárdás választás idején már tudatosította a Fidesz az emberekben, hogy aki nem rájuk szavaz, azt nem tekinti magyarnak. Aztán elveszítette a választást. A 2004-es népszavazáson nagyon sokan sejtettük, hogy mire megy ki a játék. Az emberek beszélték egymás között, hogy ezzel már a következő választásra készül a Fidesz.
Sok embert nem vitt rá a lelkiismeret, (engem sem) hogy nemmel voksoljon, így inkább passzív nemet mondott, és el sem ment. Amint a jelen helyzet mutatja, a megérzések beigazolódtak. A végtelenül megbántott határon túliak viszont most fognak érte fizetni. Rossz kérdés volt, nem lehetett rá jó választ adni.
Na ki fordítja egymás ellen a kinti és benti magyarságot? És mindezt az összetartozás nevében.
A gyerekem állandó lakcíme még itthon van, de életvitelszerűen másik városban él. Ha úgy tetszik, kettős "várospolgár". Nem vehet részt két helyhatósági választáson! Vajon miért? Mert így a logikus!
Én semmiképpen nem szólnék bele, hogy a határ másik oldalán ki kormányozzon, mert azzal beleszólnék abba is, hogy az ott élőknek mennyi legyen az áfa! Milyen jogon tenném? Pláne, hogy az ott élő nem viszonozhatná. Hát most ez lesz, csak fordítva. És ne legyenek kétségeink, hogy élni fognak a jogukkal!
Mikola 2006-ban elszólta magát, hogy mi lesz, ha nyernek. Ország világ hallhatta, de 2010-re elfelejtette a nép. Lehet gondolkozni......