Regisztráció Blogot indítok
Adatok
FSZDL

358 bejegyzést írt és 6 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A 2016-os adószabályok változását a minimálbér emelkedés mértékének függvényében fogjuk megvizsgálni, és azt, hogy ez mit jelent a munkavállalókra és a munkaerő piacra nézve...
A Független Szakszervezetek Demokratikus Ligájának elnöke, Gaskó István a LIGA Szakszervezetek elnökségi ülésén bejelentette tisztségéről történő lemondását 2016. február 18-i hatállyal. A LIGA elnöke a soron következő LIGA Tanácson adja vissza mandátumát, annak a testületnek, amely testület 1996…..
Sokan és sokféleképpen írtak már a közmunkáról. A kormány természetszerűleg csodafegyverként állítja be, amely hozzájárul a foglalkoztatás növeléséhez.  Ezt kívánja az érdeke és a látszat fenntartása, mindenekfelett.  Az önkormányzatok képviselői, akik hatáskörébe került a közfoglalkoztatottak…..
Számos oka van annak, hogy a fiatalokat jobban fenyegeti a munkahelyi sérülés kockázata. Megfelelő tapasztalat és érettség, a kockázatok ismeretének, valamint szakismeret és képzettség hiányában szenvednek; a biztonság és egészségvédelem tekintetében esetlegesen nincsenek tisztában jogaikkal és…..
Az idei minimálbér-tárgyalások során megállapodtak a szociális partnerek a kormánnyal arról, hogy már januárban megkezdik a felkészülést a 2017-es költségvetés tárgyalására és az adótörvények előkészítésére - mondta Gaskó István, a LIGA Szakszervezetek elnöke az…..
Megszületett a megállapodás, bruttó 111.000.- és 129.000.- Forint. A felek megállapodtak, hogy januárban folytatni kell a tárgyalásokat a 2016-os bérajánlásról, a Munka törvénykönyvéről, a sztrájktörvényről, és a különösen nagy mértékű fizikai/pszichés megterhelést…..
A napokban az egyik kedves ismerősöm azzal hívott fel, hogy egy munkáltató, akinek elküldte az önéletrajzát, próbanapra szeretné behívni őt. Azt kérdezte tőlem, hogy ez szabályos-e, és mire figyeljen. Ezzel kapcsolatban szedtem össze néhány gondolatot.  Először is egy dolgot mindenképpen tisztázni…..
Szabadtéri munkahelyeken a munkavállaló szervezetére az időjárási viszonyok közvetlenül hatnak, azok hatását a klimatikus tényezők, a ruházat hőszigetelése és a hőszabályozás határozza meg. A hideg munkakörnyezetben végzett fizikai munka veszélyét elsősorban a szövetek…..
Az Mt.12.§-a szerint a munkaviszonnyal, így különösen a munka díjazásával kapcsolatban az egyenlő bánásmód követelményét meg kell tartani. Ennek részletszabályait az egyenlő bánásmódról és az esélyegyenlőség biztosításáról szóló 2003. évi CXXV.tv. (Ebktv.)…..
Láttuk, hogy az alapbér és a munkabér nem ugyanaz. Az alapbér, mint időbér funkcióját tekintve a bérpótlékok megállapításához nélkülözhetetlen, kivéve, ha a felek eltérő számítási módban állapodnak meg. A munkabér pedig lehet kizárólag idő vagy teljesítménybér,…..
A vasárnapi munkavégzés tilalma bevezetésének az ötlete meglepetésként érte annak idején a Nemzetgazdasági Minisztériumot is. Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter sokáig azt az álláspontot képviselte, hogy amikor minden ötödik ember vasárnap intézi a vásárlást, ezt nem…..
Tekintettel arra, hogy a bér kifizetésének törvényi szabályozásával összefüggésben érdemi jogszabály változások történtek az elmúlt években, valamint, hogy a munkajogi szabályozás egyik kulcskérdéséről van szó, így az elkövetkező hetekben, hónapokban a bérezés…..
"A Magyar Hírlap 2015. november 5-ei lapszámában megjelent: „Gaskó és Gaskó, felbukkant még három szignó" című cikkben valótlanul állítottuk, hogy a sajtótájékoztatón Gaskó István a következőket közölte: „Nem érkezett még meg az állami támogatás, ezért nem…..
Mint az ismeretes, Bárány Balázs és Halasi Zoltán a VDSzSz Szolidaritás nevében és magánemberként is feljelentést tettek Gaskó István ellen, a 2015. májusi kongresszus után készült interjúkban elhangzott véleménye miatt. A bíróság most első fokon elutasította az ügyet,…..
Bár még nem kongatják a vészharangokat, én most mégis megteszem ezt. Kormányzati oldalról folyamatosan azt hangoztatják, hogy a nyugdíj rendszer fenntartható és egyensúlyban van. Ezzel szemben a tény az, hogy jelen pillanatban 350.000-500.000 adófizető hiányzik a rendszerből, akik…..
„A szakszervezetek úgy általában véve kiharcolták, amit ki kellett harcolniuk, elérték 150-200 évvel ezelőtti megalakulásukkor kitűzött céljaikat, és most akkor lehet már másra fókuszálni. Szolgáltatások olcsó közvetítésére, a klímaváltozásra, vagy éppen más aktuális…..
Beszámoltunk már arról, hogy a www.kormany.hu oldalon a kormányzat nemrégen közzétette a foglalkoztatással kapcsolatos jogszabályok módosításának a tervezetét. A változások érintik a Munka törvénykönyvét, a közszolgálatra vonatkozó joganyagot, a munkavédelmemről, valamint a…..
A munkavédelmi bírság mértékének meghatározásakor a szorzószámokat valamennyi veszélyeztetett munkavállaló figyelembevételével kell alkalmazni, függetlenül attól, hogy valamennyi, a mérték szempontjából értékelt szabálytalanság minden érintett munkavállaló esetében…..
„Hogyan tovább szakszervezet?” címmel tartottak kerekasztal beszélgetést múlt héten Visegrádon a XII. Magyar Munkajogi Konferencián, ahol a munkavállalói érdekvédelem hazai és európai kilátásait taglalták a meghívott vendégek. A hozzászólók egyetértettek abban, hogy az…..
A Munka törvénykönyvének (Mt.) folyamatban lévő módosításába a LIGA javaslata szerint bele kell venni a meglévő szakszervezeti jogok kikényszeríthetőségének biztosítását - mondta dr. Kéri Ádám, a LIGA Szakszervezetek jogi szakértője a szerdai sajtótájékoztatón. Gaskó…..
Angus Deaton, a Princeton Egyetem közgazdásza nyerte idén a közgazdasági Nobel-emlékdíjat a szegénység, a fogyasztás és a jólét területein folytatott kutatásaiért. Bár ezek a fogalmak elég megfoghatatlannak tűnnek első ránézésre, Deatonnak jó pár olyan kutatása volt, amivel…..
Nem csak akkor tájékoztatta szándékosan félre a VDSzSz Szolidaritás vezetése a sajtót, amikor azzal a teljesen valótlannak bizonyult álhírrel csalta őket a szervezet székházába, hogy Gaskó István irodáját elözönlötték a felfegyverzett rendőrök, és minden mozdítható iratot…..
Nem csak akkor tájékoztatta szándékosan félre a VDSzSz Szolidaritás vezetése a sajtót, amikor azzal a teljesen valótlannak bizonyult álhírrel csalta őket a szervezet székházába, hogy Gaskó István irodáját elözönlötték a felfegyverzett rendőrök, és minden mozdítható iratot…..
A www.kormany.hu oldalon a kormányzat múlt héten pénteken közzétette a foglalkoztatással kapcsolatos jogszabályok módosításának a tervezetét. A változások érintik a Munka törvénykönyvét, a közszolgálatra vonatkozó joganyagot, a munkavédelmemről, valamint a munkaügyi…..
Az Európai Bizottság elfogadta az ETF Európai Polgári Kezdeményezését (EPK), melynek mottója: Tisztességes közlekedés Európában – egyenlő bánásmód minden közlekedési dolgozónak! A döntés értelmében az EU 28 országában 1 millió aláírást kell összegyűjteni a…..