Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Czander Bég

0 bejegyzést írt és 9 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Telik a kimért idő. Változik körülöttünk minden: a Balaton sem a régi már, ahogy gyermekkorom öreg horgászai is jó ideje azon a bizonyos túlsó parton pecázgatnak, ahova innét, a déli partról nem látni át, s nem azért, mert a Badacsony vagy Gulács elfedi a kilátást. A fából…..
Pelsológia Balaton a horgászoké? 2013.12.10 16:01:06
Valószínűleg szorosan összefügg a fentiekkel az alábbi egészen friss hír: benyújtotta felmondását Füstös Gábor, a Balatoni Halgazdálkodási Nonprofit Zrt. vezérigazgatója . A döntésről az érintett tájékoztatta az MTI-t, további információt nem árult el...
Czander Bég 2013.12.11 08:45:15
@csikar20: De bizony volt rá példa. Akkor minden halászt kirúgtak, és egy hónap múlva vissza kellet mindenkit venni mert nem volt senki helyettük. Azt azért megnézném, hogy mennyire lennél fasza gyerek reggelente, a mínuszokban kint a Balatonon húzni a hálót szaros keszegért, minimál bérért. A halászat múltjáról még csak annyit, hogy amikor 4-5 brigád húzta a Balatont nem 60 méteres, hanem 1000 méteres hálóval, a tavaszi keszeg ívás heteken keresztül folyt, körben minden partszakaszon. A sporthorgászok kishalmerítővel szedték 10-20 kiló számra. A mai horgászok elődei. A halász horgász helyzet hasonlít az amerikai indián történetre. Először csak néhány horgász pofátlankodott oda, a halászok nem irtották ki őket, úgy mint ahogy a horgászok azt ma velük teszik. A halászatnak múlja, és gyökerei vannak. A horgász - at maga a gyökér.
Kertek alján a koi herpeszvírus? Sokat gondolkoztam azon, hogy az alábbiakat közszemlére tegyem-e, vagy sem. Több ok is gondolataim megjelenítése ellen szólt, és ezek közül egy mindenképpen kapitális ok. Mert mi van akkor, ha a Balatonban felüti fejét a koi herpesz, a nyár…..
Czander Bég 2013.12.09 05:32:01
@jójo:
Hajdanán élt egy generáció, aki még ette ezeket a remek húsú halakat.
Szavaidból az érzékelem,hogy te nem annyira értékeled, a busák gasztronómiai értékét. Pedig magasabb mint, a szeparált tengeri halhulladékból készült panírozott, Szálka Mentes halrudaké.
Halászlé alapnak,a fehér húsú halak skáláján kb 6.-7. hely.
A nem rossz.
Legnagyobb bűne a busának, és ezért értek veled egyet, hogy nem eszi a gumi halat.
Pusztuljon hát az összes.
Pelsológia Nyugdíjas otthon 2013.12.08 18:56:38
Az otthonba új lakó érkezett. Ahogy általában szokás, erőszakkal került oda, sőt, sokáig azt sem tudta, mi történik vele. Hosszú élete során nem volt rá példa, hogy ne a saját törvényei szerint cselekedjen. Ösztönösen tudta, hogy most olyasmi történik, amit eddig csak a…..
Azt tartja a mondás: jóból is megárt a sok. Hát még a rosszból! Persze, mi a jó és mi a rossz, ez nézőpont kérdése, az viszont nem, hogy miért éppen 110 cm a tó felső szabályozási szintje. A jó a csapadék, és ez lassan kezd megártani, a rossz pedig az, hogy továbbra is téli…..