Regisztráció Blogot indítok
Adatok
MindenbeKészakarvaBelepofázóZombi

0 bejegyzést írt és 96 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
2015. őszén kezdtem régi blogomat. Siklósi Botond álnéven írtam a swinger életformáról, érzelmekkel, saját gondolatokkal és tapasztalataimmal töltöttem meg történeteinket. Posztjaimat hiánypótlásnak szántam, és nem merült fel bennem olyan gondolat, hogy egyszer arcomat és polgári nevemet adom…..
A várva várt epizód sok szempontból zseniális, de néhány okból azonban végtelenül szomorú és csalódott vagyok. A nagy probléma, hogy kizárólag az igazán fontos szempontokban bukott meg a sorozat. A körítés szép és jó, a látvány általában fenomenális, de a setting mit sem ér, ha a történet nem…..
CreepyPark TOP10 Horrorfilm 2019.04.28 14:09:55
Összeszedtem a 10 legjobb horrorfilmet. A lista összeállítása teljes mértékben szubjektív, kizárólag az én véleményemet tartalmazza. Próbáltam nem tipikusan régi vagy újabb filmeket csokorba szedni, de így sikerült. Annyi kiváló alkotást láttam mind a kortárs, mind pedig a klasszikus horrorok…..
Így tanév vége felé hadd kérdezzem már meg, hogy melyik pedagógiai irányzathoz tartozik a „mit csináltál, hülye gyerek?” és a „ki köpött a vödörbe, a k..va anyátokat?” Bence tágra nyílt szemmel néz rám, amikor szembesítem az osztályterem ajtajára felragasztott, ember méretű táblázatban felvésett…..
MindenbeKészakarvaBelepofázóZombi 2018.06.05 14:57:46
Alapvetően itt mindenki hibás lesz a végén.

A szülő, mert elfogult, nem akarja piszológushoz hordani a gyereket, nem akarja elfogadni, hogy bizonyos helyzetekben bünti jár a nem megfelelő viselkedésért.

A gyerek mert még nem sikerült átállnia az óvodai, kb mindent lehet környezetből az iskolai szabályok vannak környezetre, plusz otthon mindent lehet.

Persze a főhülye az a tanár, mint ez a posztból kiderül, aki szerencsétlen a maga megmaradt kevés eszközével megpróbál valahogy fegyelmet tartani és nevelni. Tény, hogy sajnos van olyan aki következetlen, buta, vagy csak simán itt éli ki a komplexusait, kis minihitlerként.

Gyerekkoromban, amikor egy taslit kaptunk egy 'édes gyerekem, nem csinálhatsz ilyet' dorgálás keretében, utána senki nem szenvedett lelki törést, nem kellett agyturkászhoz járni évekig. Amikor az ember 'rosszat' csinált és megkapta érte a büntetését (szamárpad, sarokba állítás, akár egy füles) mindig tudta, hogy megküzdött érte.

Talán ha a szülők megtanulnák a NEM szó használatát még mielőtt közösségbe küldik a gyereket, kevesebb ilyen szituáció fordulna elő.

Edzést tartok 7 évestől felnőttekig bezárólag. A gyerek eljön edzésre, elmondjuk neki a teremben mit lehet, mit nem lehet, mik az alapvető viselkedési szabályok. Elmondjuk azt is, hogy bizonyos dolgokat azért nem tehet, mert veszélyes lehet, ő vagy másvalaki megsérülhet. Sok éve csinálom már ezt, és az utóbbi 8-10 évben egyre többször fordul elő, hogy nem elég 1-2 alkalommal elmondani, hogy hajolj meg mikor belépsz, legyél tisztelettel a társaid iránt, ne rohangálj bottal a kezedben, sorolhatnám.

Mikor megkérdezem, hogy mond csak Gedeonka, nem beszéltük már meg ezt egyszer, nem mondtad, hogy érted és így fogsz viselkedni? Mire a válasz, de igen, de otthon is azt csinál amit akar.
Ilyenkor egyszerű helyzetben vagyok, csak azt mondom, akkor semmi gond, öltözz át, ülj le a padra, mikor megjönnek a szüleid mehetsz haza, többször nem kell visszajönni. Ebből eddig mindig elég volt egy alkalom és a többség rájött, hogy van, amikor be kell tartani a szabályokat, hogy egy közösséghez tartozhasson.

A tanár nyilván nem küldheti haza a gyereket. Viszont beszélhetne a szülővel, hogy gondok vannak, beszéljen a gyermeke fejével. Ez általában működik, van mikor nem. Én is megkaptam, hogy milyen egy alkalmatlan gyökér vagyok, azért gyerek, hogy rohangáljon. Ha valakinek baja esik, mert a gyereke ész nélkül rohangált mikor épp nem szabad, nyilván én leszek aki felelős, ezt nem várom meg.

Teszem hozzá, szerencsés helyzetben vagyok, mert aki elhozza egy ilyen edzésre a gyerekét, azt nagyjából tisztában van vele, hogy itt fegyelemnek kell lennie, sokan ezért is hozzák a gyerkőcöt.

Úgyhogy a kedves szülők még a pszichológus előtt egy picikét nézzenek magukba objektíven, gondolják át, mennyit tettek a közösségre nevelésért... egyáltalán bármiféle nevelésért.
Sajnos sokan vannak, akik nem tudnak a pénzzel bánni. Nagyon gyorsan kifolyik a kezeik közül. Pedig van megoldás. Vezetni kell a kiadásainkat. Az ügyesebbek önállóan is el tudják kezdeni és valóban sikerül nekik mederbe terelni a költségeiket. De akik már ezt többször próbálták és nem sikerült…..
Nem lehet kikerülni őket. Bármerre futunk a kibertérben, biztos, hogy összetalálkozunk velük. A nemzeti együttműködés rendszerének álompárjával. Az aranyásóval és az aranyával. Nem bújnak el. Vállalják önmagukat és a kapcsolatukat. Példát mutatnak. Már csak az a kérdés, hogy kinek? A…..
Az 1800-as évek óta nem történt ilyesfajta észlelés Baranya megyében, de most végre sikerült lencsevégre kapni egy lényt, ami gyanúsan hasonlít egy boszorkányra!..
MindenbeKészakarvaBelepofázóZombi 2017.02.04 19:13:57
� #porsche #porsche911 #porschecarrrera #porschecarreras #aberki a berki �� (@berkikrisztian) által közzétett videó, 2016. Aug 1., 15:50 PDT Tényi István az a pali, aki mindenkit feljelent, ha szerinte olyat tesz, ami nem fér bele a törvényes keretekbe. Fideszes ugyan, de ez nem érdekli,…..
Ilyen könnyen még nem lehetett leleplezni a regnáló magyar kormány egyetlen hazugságát sem. Nem kell adatszolgáltatást vásárolni giga pénzért, nem kell oknyomozni, de még kellemetlen…..
A Hír24 infója szerint Rékasi Károly kedden, a 22. kerületben szenvedett motorbalesetet - az információt később a Barátok közt sajtósa is megerősítette. A portál infói szerint a baleset elég komoly volt, a színészt a Honvédkórház intenzív osztályán ápolják, és az…..
Bizony marad a köztársasági elnök, méghozzá egy jó ideig. Itt van pár ok, hogy miért.1. A Bizottság is megállapította, hogy az akkor életben lévő szabályok szerint járt el, bármilyen szabálytalanságot 1992-ben kellett volna a bírálóknak és az opponensnek feltárnia, nem húsz…..
Nagyon hálás, felkapott téma lett ez, hogy havi 42-50 ezer forintból meg lehet-e élni. Ti azt állítjátok, nem - Nemzetgazdasági Miniszter Úr és mi viszont azt állítjuk, hogy igenis lehetséges. Hogy ne csaljunk az amúgy rendkívül rokonszenves Nívóékkal ellentétben, mi…..
MindenbeKészakarvaBelepofázóZombi 2012.02.02 14:58:01
Végre egy őszinte képviselő, aki vagyonbevallásában nem hagyja üresen az ajándékozási rovatot. (A 386 országgyűlési képviselőből jó ha tíz követője van.) A bonyhádi fideszes Potápi Árpád bevallja, hogy kapott 5 üveg bort 10 ezer forint értékben, 3 üveg pálinkát 2 ezer…..
MindenbeKészakarvaBelepofázóZombi 2012.02.01 16:35:46
Legutóbbi posztunkban egy felhívást közöltünk, melyben arra kértünk dubajozáson átesett nőket, hogy álljanak ki a blog olvasói elé, és meséljék el személyes tapasztalataikat. Ezen felbátorodva, Lilla elhatározta, hogy megosztja élete rövid történetét és egy érdekes írást…..
  A fenti adótáblák*** kiválóan szemléltetik, hogy az utóbbi 20 év adópolitikája a falig ment. Nincs tovább. Mértani pontossággal belőtte az 50 százalékos adószintet, amit átlépni csak annak deklarálásával lehet, hogy a munkám után többet kap az állam, mint én. Ezt…..
Ma Egerben járt Dr. Schmitt Pál, hazánk köztársasági elnöke, ünnepi közgyűlésen fogadtuk őt az egri képviselőkkel együtt.http://www.heol.hu/heves/kozelet/schmitt-pal-egy-szo-sem-veszhet-karba-423263Bár nem szokásom jobboldali politikusokról véleményt írni, minősíteni (kicsit…..
Ezek szerint senki sincs biztonságban, aki külföldön dolgozik, ottani autót tart fent és néha hazalátogatna? Mai cikkünk blogposztja...
Leesett az első hó, egyre jobban vacogunk a sál-sapka kombó alatt is, hamarosan elérkezünk az év legrövidebb napjához - rohamléptekben közelegnek az Ünnepek. Arra szeretnék mindenkit kérni, hogy most egy kis időre tegyük félre a tréfát és az ellentéteket. Álljunk meg egy…..
MindenbeKészakarvaBelepofázóZombi 2011.12.10 19:41:30
Kedves Modor Tibor!

Az alapvető felvetéssel, mely szerint van elég baja ennek a szegény országnak, ne tetézzük további széthúzással, teljesen egyetértek.
Ám óvatosan azért megkérdezném, hogy ez a józan gondolkodás hol volt az előző kormányok idején?

Néhány mondatát azért némiképp viccesnek érzem
"Az ellenzékiek egy felelőtlen, hangos csoportja nem akar beletörődni a választási vereségbe."
Lássuk be ez nem kimondottan újdonság. Mit is hallgattunk 8 éven keresztül? Elcsalt választások, illegitim kormány, gyurcsánytakarodj, sorolnám még, de gondolom mindenki emlékszik.

"Ez nem demokrata tempó, kedves hangoskodó ellenzéki nemzettársaim"
A kosúttéri csövesek, a kordonbontás, a parlamentbe nem bejárás demokrata tempó volt?

"Aki a választások eredményét és a négy évre szóló felhatalmazást megkérdőjelezi, az a demokráciát mint olyat kérdőjelezi meg."
Hol volt ez a nagyon nemes hozzáállás az előző két kormány idején?

Végül is mindegy. Kormányozhatja bárki az országot, nem fogok kimenni tüntetni sem ellene, sem érte.
Viszont az elvárnám, hogy az épp aktuális kormány, narancstól vagy szegfűtől függetlenül azért dolgozzon, hogy élhetőbb legyen az ország.

Végezetül az fűzném még hozzá, hogy véleményem szerint, sem az elvakult fidesznyikek, sem a csőlátású posztkommunista gyurcsányfanok, sem az egyéb vakbuzgó pártkatonák nem fognak fel semmit a poszt lényegéből, de Önnel együtt reménykedem, hogy javulni foga helyzet.
MindenbeKészakarvaBelepofázóZombi 2011.12.11 14:58:33
@Modor Tibi: Nem azt vitattam, hogy jogos vagy nem jogos a hangoskodás.
Azt írtam, hogy az értelmes gondolkodás csíráját sem láttam 8 évig, most pedig örömmel olvastam, hogy mégis csak van ilyen.
Bár látom, hogy ez csak szent Viktor, a csodálatos harcos és nemzetmentő trónra kerülésének köszönhető, de nem baj. Csak így tovább. Okosan, ésszel politizálva.
MindenbeKészakarvaBelepofázóZombi 2011.12.12 06:41:16
@Modor Tibi: Köszönöm. Boldog karácsonyt Neked és a szerkesztőségnek is!
Megjegyezném nálam nincs barikád, hisz mindketten egy szebb, élhetőbb Magyarországot szeretnénk.
Előre le szeretném szögezni: nem hiszek az olyan fekete-fehér felosztásokban, hogy "szegény" vagy "gazdag". A világ ennél - hála Istennek - sokkal árnyaltabb és bonyolultabb. A "szegény" szót azért bátorkodom majd ma többször is alkalmazni, mert Te húzod magadra ezt a jelzőt…..