Regisztráció Blogot indítok
Adatok
JOK3R

0 bejegyzést írt és 26 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Combat Gear Blog Retro TEK 2013.12.20 08:00:00
A következő képre teljesen véletlenül találtam rá. A képet egy online aukció során vásárolta meg valaki, de szerencsére még meglehetett tekinteni, és rögtön megakadt a szemem pár dolgon. A képen a Rendőrség Különleges Szolgálata látható, vagy a TEK,TESZ és a Komondor…..
Ahogy a bejegyzés címe is mutatja, a dél afrikai hadsereg számára 1983-ban rendszeresítették ezt a nagyméretű málhazsákot, ami még napjainkban is használatban van. Az SADF (South African Defense Forces) felszereléseire rengeteg olyan újítás került fel, ami manapság már teljesen…..
A TMK repeszmellény több évnyi fejlesztés után került ki a csapatokhoz. Maga a mellény valamikor 2008-2009 körül készülhetett el, de én csak 2010 első felében láttam fel-fel bukkani a PRT-nél. A mellény tervezésénél olyanok is közreműködtek akik tereptapasztalattal…..
JOK3R 2013.09.25 09:08:08
@joni firpo: Kedves John :-) megvan a kép,amin erősen 87M gyanús ruhába öltözött K9-es törölgeti,a nem éppen kicsi orrát,két,sajnálatos módon elpusztult németjuhász melett.
Nem tudom feltölteni ide a képet,ha küldesz emailt,akkor át tudom juttani megszakértésre hozzád!
JOK3R 2013.09.25 15:45:50
@Combat Gear Admin: Én ezeket a lehetőségeket nem látom,ha válaszolok,csak a (profil)(kilépés) (radar) dolgokat.....de sikerült kideríteni az oldal kilétét,ott már látható több is a ruhából,némi kép áláírással és nyugtáztam,hogy Brazilok,tehát nem ide tűnt el a ruhakészlet nagyrésze :-)
www.lifewithdogs.tv/2012/01/tribute-paid-to-police-dogs-killed-in-action/
Combat Gear Blog M/90F Faltbyxa 2013.07.17 08:00:00
Az M/90-es gyakorló nadrág a zubbonyhoz hasonlóan egy vastagabb, svéd igényeknek kialakított ruhadarab. Szóval hideg, nedves, zöldellő és durva terepre szinte tökéletes. A szabása igen előremutató volt az elkészültekor, sőt 16 évvel később sem változtattak rajta nagyon.…..
Combat Gear Blog Találós kérdés 2013.08.12 08:00:00
Ez a kép a Magyar Honvédség egyik harcjárművéről készült. A kérdés az, ki az aki felismeri a fotón látható logót?..
Combat Gear Blog Új MRE menük 2013.08.10 08:00:00
Az MRE menüit évente váltogatják, hogy valami kis színt és változatosságot vigyenek az egyhangú műanyag ízű kaják világában tengődő katonáknak. Évente egy bizottság összegzi a katonák visszajelzéseit, hogy mivel voltak elégedettek, mi az ami a legnépszerűtlenebb és mi az…..
A 2003(2004M) sivatagi ruhához új fejfedőt rendszeresítettek, ami a PRT szerencséjére nem a bocskai sivatagi verziója. A „kaland kalap” vagy bonnie hat az eredeti amerikai kalapnak a szabását követi, és rendkívül hasznos tud lenni nagy melegben, konkrétan a napszúrás…..
A softshell dzseki története úgy indult, hogy egy gyorsan beszerezhető, normális áron kapható, viszont jobb minőségű „átmeneti” kabátot kerestem, amit ráadásul előzetesen meg is tudok esetleg nézni közelről is. Így akadtam a „taktikai” boltok kínálatát böngészve a…..
Combat Gear Blog KATUSA 2013.04.08 08:00:00
Létezik egy speciális tanfolyam, amelynek során egy külföldi ország katonái, az országuk területén lévő idegen haderőben teljesíthetik szolgálati idejüket, vagy akár többet is. Ez az ország Dél Korea, ahol jelenleg 26-28 ezer amerikai katona állomásozik, és ahol egy rövid…..
JOK3R 2013.04.11 22:11:51
@estván: nekem is ez jutott eszembe egyből:-) valószínűleg ágyútölteléknek is vannak szánva :-)
Egy kedves olvasó küldte nekünk a következő anyagot, amelyben a Honvédség egyenruha tervezeteit láthatjuk, a rendszerváltás után. Ami közös, az az elfuserált próba bábú. Nem értem mért nem lehetett felkérni valakit, hogy ugyan már álljon modelt.   Először is nézzük,…..
JOK3R 2013.03.31 09:50:47
@joni firpo: nem kimondottam 87M mintájú,hanem az aztmegelőző ejtőernyős egyenruhára gondolom,amin már megtalálhatóak a szerszámzsebek stb.
JOK3R 2013.04.01 18:10:02
@joni firpo:
Szia! Te aztán képben vagy!Nem győzök csodálkozni!
Szeretnék begyűjteni minden fellelhető képet,információt a magyar eje ruhákról,mert szeretném lemodellezni őket és szabásmintát készíteni belőlük!Így minden info érdekel,ami csak szóba jöhet!Ezeket a kiadványokat hol találom meg?Ncore on nézelődtem,de nem találtam belőlük letölthetőt.
JOK3R 2013.04.01 20:27:52
@joni firpo: Végre egy igazi szakember a gáton!
Igen,szeretném ha meglenne a szabásmintájuk és nem kallódnának el az idő forgatagában ezek a ruhák!Van egy nyugdíjas "katonai szabó" ismerősöm,ő vállalja jelképes összegért a megvarrástés a bemintázást.Próbáltam anyagot szerezni,de szinte lehetetlen,meg készülgetnek a Rába Revolution színei is "digicamo" stílusban...Nekem sokat jelent a Rába ruha,sehol nem találtam szinte használható darabokat és kicsit továbbgondolva a szabást komoly öltözéket lehet varázsolni belőle.Nekem az "eje" a katonaruha :-)eljárt felette az idő,meg sok más dolog is,de egy komoly időszak szimbóluma.Akik viselték ,azoknak is látom ezt a szemében,mikor egy egy képen felvillan...
A Helikontex egy lengyel cég, amely katonai, rendvédelmi ruházatot és kiegészítőket készít. Ami biztos, hogy mind a rendőrség mind a hadsereg tagjai viselik a termékeiket, és valószínű nagyobb beszerzések is történtek. Kezdetben népszerű külföldi terepmintákban készítettek…..