Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Az Ingázó

3 bejegyzést írt és 40 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Sándor öt év Ausztria után költözött vissza Magyarországra, és ha azt mondom, meglepte a magyar valóság, akkor nem mondtam semmit. Mégsem vág neki még egyszer, a poszt végén azt is elárulja, miért. Te is hazaköltöztél? Hogyan élted meg? Maradsz, vagy visszamennél megint? Jelentkezz a…..
Az Ingázó 2017.06.09 11:12:21
@komisz_kölök: ha lesz egy kis idöm, visszakeresem a 4 évvel ezelötti cikkeket, amik a repteres botrányról szólnak

A Hbf-en én minden nap járok, nevetséges, hogy alig 3 éve adták át, de már sokadjára bontják szét az "épület" tetejét, hol amiatt, mert rájöttek, hogy nem terveztek bele csapadékelvezetö rendszert, hol azért, mert a trendi szürke alulemez elkezd magától lepottyanni, hol pedig csak random mód felbontják a peronon a burkolatot, ásnak valamit, aztán visszarakják a követ. Gondolom nem azért, mert annyira tökéletes az épület, hogy szegény karbantartóknak enélkül nem lenne munkájuk... Arról meg már ne is beszéljünk, hogy a funkcióját tekintve teljesen alkalmatlan mindenre, mert nem zárt épület, és mivel mellé még szeles helyre is tervezték, esös idöben garantált, hogy elázol a peronon...

Saját gyerekem nincs, lakótársainknak volt egy 7 és egy 12 éves gyereke, mostanában pedig egy középiskolás lánnyal szoktam együtt ingázni sokszor... ismerem alsó-felsö-szakközép szintröl a tananyag jellemzöit... számomra nevetségesen kevés a követelmény, a 12 évesnek pl az volt a matek tananyag, hogy különbözö háromszögeket kellett színezni órán... ezek után mondjuk nem csoda, hogy az osztrákok nem képesek a komplexebb feladatok elvégzésére!

Ja ha téged nem igazoltatnak, akkor már teljesen korrektek a rendörök... ezen a logikán kiindulva ha nekem anno magyarországon is jó fizetésem volt anélkül, hogy csókos lettem volna, elégedett voltam az élet minden terén, akkor magyarország is egy csoda ország, igaz? :D
Volt, hogy egyszer megállított a rendör, akkor már másfél éve laktunk kint, nem volt saját kocsink, mert a szülök adták, szülök fizették rá a hitelt, így a szülök nevén is volt... a rendör azzal kezdte, hogy miért nincs osztrák rendszámom, ha már több éve kint élek... nyilván ezt az infót nem az ujjából szopta ki...
Az Ingázó 2017.06.09 11:29:35
@Payrollerwitch: Ja mert a moderátornak nem üzenhetek így, igaz? :D
Az Ingázó 2017.06.09 14:33:12
@01234567: Így van, kint dolgozom, itthon élek... kevesebb időbe telik beutazni a munkahelyemre, mint 1-2 bécsi kollégámnak.
De kérlek meséld el h mi mindent értesz, illetve mi köze ennek ahhoz h a fideszre szavazok-e vagy sem? :D
De hogy megnyugtassam pici lelkedet, elmesélem h nem fogok elmenni szavazni, mert annyira nem érdekel a dolog, de ha netán mégis, akkor sem a fideszre fogok szavazni...
Andy Vajnát sok mindennel lehet vádolni, de azzal nem, hogy titkolná, kihez húz a szíve. (Spoiler: nem Soroshoz.) Van neki egy tévéje, aminek reggeli magazinműsora és a hírműsora is a pártpropagandát tolja szemérmetlenül, az újságírói etika minden szabályát a Holdig rúgva, és van egy rádiója is,…..
Az összeurópai vonatozás egyik legnagyobb rákfenéje sokáig az volt, hogy nem mindenütt ugyanolyan áram/feszültség kóricál a felsővezetékben. Nálunk a nagyvasút például - némi kísérletezés után - a 25 kV / 50 Hz váltakozó feszültségnél állapodott meg, a német nyelvterület nagy része viszont a 15 kV /…..
Mivel a TIVEDA-ban használt ESP8266 összesen 96Kbyte rammal rendelkezik, aminek nagy részét az alap rendszer elfoglalja, ezért az iGO-val vagy a Waze-el ellentétben nem volt lehetőségem arra, hogy valódi, az utakat is tartalmazó térképet töltsek be. Ennek hiányában viszont egy ellenőrző ponthoz…..
Az Ingázó 2016.10.27 11:23:25
@Mr. Big:
Lenne egy kérdésem! Nem lehetne a térképre rádobni a rendörség honlapján található tervezett sebességmérési helyeket és idöpontokat is?
Az Ingázó 2016.10.28 08:21:54
@Mr. Big:
Megpróbálok valakivel ezügyben értekezni a rendörségen. Ha úgy alakul, egy xml-be megtudom adni neked az ellenörzési helyet és az idöpontokat, hogy mikor mérnek az adott pontban. Ha ez sikerülne, te módosítod a kütyü szoftverét annyival, hogy idöpontot is figyelembe vegyen? :)
A fél ország megörült és megőrült a kormány év végi bejelentésével kapcsolatban, aminek a lényege az volt, hogy ha kellően patent leszel az ország családpolitikájába, akkor megdobnak téged egyszer 10 millió forint vissza nem térítendővel, másrészt hozzád vágnak államilag támogatott hitelt 10 millió…..
Az Ingázó 2016.01.07 10:29:54
@Látens Inszinuáció: Engedd hogy válaszoljak:
1. Jelenleg albérletben élsz? Vagy hajléktalanszállón? Tehát akkor megintcsak ott vagyunk, hogy önerötök egy forint sincs? Ha nincs, akkor igen, csak 20 milliód van, gazdálkodj abból!
2. Ha az 1. kérdésre nem a válasz, erre már nem is érdemes válaszolni. Ha igen, akkor böven vannak a városban olyan külvárosi területek, ahol még családi házat is kapsz 30 alatt.
3-1: Tömegközlekedés? Megsúgom, Cinkotáról Csepelre eljutni tovább tart, mint Szolnokról a Nyugatihoz. De ajánlhatom pl Györ-Moson-Sopron megyét is, bár ott drágábbak az ingatlanok, mint BP-en, szal az megintcsak nem neked való! :D
3-2: Mielött váltasz, nem kérdezed meg, hogy mennyit fogsz keresni?
3-3: A mostani munkahelyedre van biztosíték?
3-4: Sajnos vidéken még nyereg alatt puhítják a húst, a szüléshez bábát kell hívni a szomszédos tanyavilágból, fürödni is csak hetente 1 alkalommal lehet, és csak 6 általános a kötelezö.

Összességében maradj a seggeden, szerintem mindenkinek jobb lesz így!
Határok nélkül A szendvicsember 2014.09.02 15:27:00
Az alábbi történet még március elején, viszonylag hideg idöben történt. A vonaton leült szembe velem egy srác. Nem rasszista indítatásból mondom, de sötétebb bőrü, talán romániába vagy szerbiába utazhat, de biztosan nem norvég. Öltözéke egy koszos melegítőnadrág…..
Határok nélkül Ébredés 2014.09.02 12:58:48
Ha az ember ingázásra adja fejét, lemond a kényelem bizonyos szegmenseiről. Minden reggel kihívással indul, koránkelés, rohanás, forró kávé, vagy épp a tegnapi hideg, és ez a sok tennivaló megbontja az egységet. Önmagunk és a család egységét. De álljunk meg egy percre. Minden…..
Határok nélkül Két év 2014.09.02 10:40:17
Két éve tértem haza, és választottam egy új életformát. Két éve kezdtem újra az életet itthon. Két év alatt megtapasztaltam mit jelent beilleszkedni, barátokra lelni egy új, ismeretlen világban. Egy olyan helyen, ahol minden más, mint az országban bárhol máshol. A hely egy apró…..
Az előző posztunkban az Otthontérkép legújabb fejlesztéséből, a "Bűnözési térképen" látható adatokból mutattuk meg, hogy melyek a top városok negatív, illetve pozitív értelemben az országban, mármint ami a bűncselekmények számát, illetve konkrétan a betöréseket illeti. A…..
19 megye. 19 ingatlan. 1 különleges lista. A megújult és országossá nőtt Otthontérkép ingatlankínálata között most arra a kérdésre kerestük a választ, hogy melyik megyében mekkora az átlagos kínálati ár, illetve hol mennyibe kerül a legdrágább lakóingatlan. A 19 magyar…..
Különösen a határ közelében ingáznak sokan ausztriai munkahelyük és magyarországi lakóhelyük között. A mai poszt szerzője, József története annyiban mégis különleges, hogy ő és párja azt követően döntöttek az ingázás mellett, hogy egy ideig éltek…..
Az Ingázó 2013.03.20 08:41:25
@rágógumó: A nyelvtudásommal nincs probléma, csak a kezdetekben okozott gondot. Mint azt már korábban valamelyik kommentben írtam, a kollégákkal nincs egyáltalán semmi gond, pedig pont ettöl tartottam a leginkább. Pozitívan fogadtak mint magyart, és akkor sem néztek rám másként, mikor hazaköltöztem.
Nem érzem magam sértödöttnek, inkább csalódottat mondanék rá. Lehet egy másik városban más helyzet alakulna ki, de mi úgy döntöttünk nem kísérletezünk. Mi még annak az "idejétmúlt" eszme hívei vagyunk, hogy jó egy biztos pont az életedben, egy saját lakás, ezt pedig így tudtuk legköltséghatékonyabban megvalósítani.
Az Ingázó 2013.03.20 08:45:31
@30-06: Te is környékbeli vagy? Elöször fura volt, mikor péntekenként már fél 1-kor hazaindultam, és Móváron vettem észre, h kb 10-15 németül beszélö általános iskolás is ott szállt le. :D
Az Ingázó 2013.03.21 09:24:19
@hagyma: Igen, rájöttem, hogy szomszéd és szomszéd közt óriási különbség lehet, és hogy ezt megtapasztald, még külföldre sem kell menned! Volt olyan, aki felé barátságosabban nyitottunk, de nem volt vevö a dologra. Innentöl kezdve nem is eröltettük a dolgot. De mint azt már egy korábbi kommentemben írtam, a viszony ott romlott meg, hogy betörtek a házunkba, onnantól kezdve minket okoltak érte, pedig aznap este sok más helyre is betört ugyanaz a banda. Ezt követöen jöttek a levelek hogy nagy a fü, ugatnak a kutyák, stb... ezt sehogy sem tudtam megérteni, hogy miért kezdtek így viselkedni...

@kirándulóutak: Van benne valami, söt biztos is egy elszigetelt zsákfaluban kevésbé fogadnák be az embert. De szerencsére itt jól érezzük magunkat, nem kényszerböl, hanem csak azért szeretnek bennünket, akik vagyunk :D
Sok történetben szerepelt már itt, a blogon is az, hogy mennyire kell vigyázni külföldi munkavállalásnál (is...), hogy mit ír alá az ember, és milyen közvetítőkön keresztül vállal munkát. Ferenc története Németországon és Anglián át Svédországig tart, nem kevés…..