Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Ez kiez?

0 bejegyzést írt és 8 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Szeretem, amikor sakkozó lányból fotómodell lesz. Ami a feladványt illeti: Carlsen nem tudta kötött idő mellett megtenni a legjobb lépést. Nem csodálom! Világos lép!A megoldást a hozzászólásokhoz várom!..
Ez kiez? 2020.06.05 16:49:58
@General Ludd: Ráengedtem lichess-en a stockfisht, úgy nézem, hogy hiába sikerül kicsikarni a bástya vs futó előnyt, a sötét utána döntetlenre tudja hozni a meccset. Mert a sötét király a bal szélen megiramodó gyalogokat be tudja kísérni, a világos király nem ér át, így a végén a világosnak be kell áldoznia a bástyucit. Jobb szélen még megvan ugyan a 2 világos gyalog, de nem védik egymást, a sötét futó kontrollálni tudja őket. A sötét király komótosan átér és bedarálja őket. Patt.

Viszont, ha szembemegy az ember a stockfish ajánlásával és nem csábul el a sötét gyalogok korai mészárlására, hanem a bástyával C4-en megtámaszkodva elzárja a sötét királyt az A-B sorok gyalogjaitól, akkor nagy szenvedés árán meg tudja fogni a helyzetet. A h soron lévő gyalogot kell tudni a bástyával leszedni egy óvatlan pillanatban, onnan lesz csak egyértelmű a világos előnye.
Ez kiez? 2020.06.05 16:52:17
@Ez kiez?: mondjuk ehhez az is kell, hogy a saját gyalog megmaradjon a h soron, hogy legyen mivel megindulni a jobbszélen.
 ..
Ez kiez? 2017.04.23 07:51:53
A unitlinked-del az a trükk, hogy nem a biztosítón keresztül kell megvenni a befektetési alapot, hanem direktben az alapkezelőtől. A posztban szereplő chartokon is a Concorde Nemzetközi Részvény alap teljesítményét látjátok, amit egyébként direktben is meglehet venni aaaa... Concorde-nál, milyen meglepő.

Ezt a biztosítási ügynökök nem szeretik reklámozni, de ha így takarítasz meg, akkor nem kell kifizetned a biztosító díját és a biztosító ügynökének a díját sem, csak az alap vételi jutalékát és egy értékpapír számlát kell fenntartani, ami azért nem a vagyonod fele. Ja, és a befektetési alapokat 2-3 napon belül vissza lehet váltani bármikor, anélkül, hogy a biztosító rátenné a kezét a megtakarításod felére.

Egyébként meg a unit-linked biztosítás nem megtakarítási termék, nem arra találták ki, hogy több pénzed legyen a futamidő végén. Ez eredetileg arra való, hogy gazdag emberek el tudják dugni a pénzüket az adóhatóság, válóperes ügyvéd vagy rendőrség elől. Beteszed a pénzed unit-linked-be és tök őszintén tudod mondani báárkinek, hogy nincs egy vasad se, csak kötöttél magadra egy életbiztosítást, ami történetesen a tejes vagyonodat felemésztette. Ha ilyen élethelyzetben vagy, nyilván nem zavar, ha 10 évig nem nő a vagyonod, a fontos, hogy megmaradjon, amíg elül a balhé.

Az, hogy ebből egy lakossági terméket csináltak, havi 10-100e HUF-os rendszeres megtakarítással vagy pár milliós egyszeri díjjal, egy teljes félreértés. Csak arra jó, hogy a brutális díjterhelést el lehet dugni, és 10-15 évre be lehet szorítani az ügyfelet. Ha észre is veszi néhány év után, hogy nincs hozam, csak veszít rajta, ha kiszáll.

Szóval, ha nagyon gazdag vagy és épp válni akarsz, vagy politikus vagy, vagy bedőlt a brókercéged és előre láthatóan 10 évig jó lenne, ha nem lenne a neveden semmi, akkor a unitlinked-et neked találták ki. Ha csak megtakarítani szeretnél, akkor neked a biztosítós csomagolásra nincs szükséged, vedd meg a mögöttes befektetési alapot direktben (a fenti esetben a Concorde nemzetközi részvény alapot a Concorde Értékpapír Zrt-től), ne fizess a biztosítónak semmit (a fenti esetben a Signal biztosítónak), és jóval kisebb díjterhelésed lesz, ráadásul bármikor hozzáférhetsz a megtakarításaidhoz.
A Népszabadság írta meg ma reggel elsőként, majd szépen sorban mindenki, hogy a TV2 Hajdú Péter producerkedése mellett feltámasztja a Naplót, amihez több, korábban a műsorban dolgozó tévést, újságírót is megkerestek. A cikkekre válaszul a TV2 ezt a sajtóközleményt hozta le: A TV2 Csoport hír- és…..
Ez kiez? 2016.03.21 16:44:02
@sixx: Egész sűrű ez a nap, nem?
A tegnapi napon rendezték meg Budapesten a Kongresszusi Központban a második Budapesti Életbiztosítási Csúcstalálkozót, aminek keretében az elhangzottak szerint a magyarországi szakma legjelesebb 1000 képviselője volt jelen és hallgatta végig a nemzetközileg elismert biztosítási…..
Ez kiez? 2015.09.21 07:57:42
@Pop40: miért ne vehetne Mari néni befjegyet? Amikor unit linked biztosítást köt, akkor is döntenie kell, hogy mibe fektessen (tudod, ez az a "globális növekedési", meg "kiegyensúlyozott" stb.), ezek általában 1:1-ben megfeleltethetők 1-1 befalapnak. Befjegyet venni ugyanolyan egyszerű, mint betétet lekötni.

"Ugyanakkor az ul-nek ÉPP AZ LENNE A LÉNYEGE, H NE SZÁLLJ KI A FUTAMIDŐ VÉGE ELŐTT. Ennélfogva az, hogy 20 évig fizetned kell, nem borzasztó kötöttség."

Itt egy kicsit megbicsaklik az érvelésed. A szar büdös, ami rossz. De mivel direkt büdös, ezért jó, hogy büdös. Wtf?

Ahogy az előbb is írtam, megtakarításra, hozam elérésre teljesen alkalmatlan a unit linked. Ha te konkrétan a nyugdíjrendszer összeomlásával paráztatod az ügyfeleidet, nyugodtan ajánlj nekik NYESZ-re vagy TBSZ-re kötött befjegyet; ugyanazt, amit UL-ben is megvenne az ügyfél. Ezek az előnyei a UL-hez képest:
- a biztosító díjterhelésétől függően 4-8%-kal magasabb hozam
- ha 20 év alatt bármikor úgy alakul az életed, nyugodtan leállhatsz a befizetéssel, akár évekre is, senki nem veszi el a pénzed.
- ha mégis korábban szükséged van a pénz egy részére, mind visszakapod a hozamaival együtt, csak az adókedvezményt ill. állami támogatást bukod. A biztosító nem veszi el a befizetett pénzed 20-100%-át.

Összességében tényleg az a legbosszantóbb a unit linked ben, hogy a biztosító az ügyfél saját befizetett pénzét nem adja vissza. Ha ezt egy brókercég vagy egy bank csinálja, az botrány és csődhelyzet; a biztosítóknál viszont ez üzemszerű, a "termék" lényegi jellemzője.
Ez kiez? 2015.09.22 18:17:35
@Pop40: A befjegy vételhez pont annyi ész kell, mint a unit linked biztosításnál a portfoliótípus választáshoz. Ezt írtam a múltkor is. Tőzsdézésről szó sem volt.

Azért büdös, mert a biztosító feleslegesen korlátoz. Ha azt próbálod bemagyarázni, hogy a UL rugalmatlansága (azazhogy a biztosító elveszi a pénzed 20-100%-át, ha korábban szállsz ki) egy termékelőny, akkor kemény fába vágod a fejszédet. Talán egy mazochista fórumon lehet esélyed ezt így elsütni.

Lehet ,hogy a biztosító szemszögéből logikus, hogy elveszi a pénzed 20-100%-át, az egyszerű ügyfél szempontjából viszont nagyon nem az.

A TBSZ-t 5 év után újra lehet kötni.

Egyébként meg a UL egyébként sem tud 4-8%-os THM-mel hozamot csinálni. Gondolj bele, az irányadó kamat kb 1%, a jobb alapkezelők mondjuk 3-4%-kal tudják megverni a kockázatmentes hozamot hosszú távon, ebből az alapkezelő levesz mondjuk 1.5%-öt, a biztosító mondjuk 6%-ot, az ügyfélnek meg marad az eredő -2.5%. Veszteség, érted. Akkor, ha véges-végig rendesen fizeti ezt a szutykot, egyébként meg még rosszabbul jár.
Méeg egyszer leírom, a unit linked nem megtakarítási termék, nem az a lényeg, hogy hozamot érjen el az ügyfél, hanem, hogy ne legyen jogilag a tulajdonában a vagyon. Vagy anélkül lehessen örököltetni a pénzt (pl. egy törvénytelen gyermeknek), hogy ez a végrendeletbe akárcsak bekerüljön.

Persze, hogy paráztatás. A biztosítást áruló ügynökök első lépése, hogy ráparáztatnak valamire, hogy aztán kössél rá biztosítást. Víz%viharkár/szar nyugdíj, bármi. Probléma tudatosság növelésének hívják az ügynökképzőben, de ezt te biztos jobban tudod.
Ez kiez? 2015.09.20 20:11:44
@Szarvas Norbert: tévedsz, a unit-linked biztosítás eredeti céljának semmi köze sem a megtakarításhoz, sem az életbiztosításhoz.

Ezt un.vagyonstrukturáló eszköznek találták ki, és az a célja, hogy a kedves ügyfél válópere/bírósági tárgyalása/börtönbüntetése/adóvizsgálata alatt ne legyen kimutatható vagyona, de ha a kellemetlenségnek vége, akkor vissza tudja kapni. Ez a célja, nem más. Ilyen körülmények között pedig másodlagos, hogy a befektetett összeg hozamát lenyúlja a biztosító.

Ha hozamot szeretne az ügyfél elérni, akkor megveszi simán a biztosítás mögötti befektetési alapokat, és nem kell kifizetni a biztosító évi 4-6-8%-os díjterhelését. Alacsonyabb díjterhelés, bármikor visszaváltható, magasabb hozam.

Az, hogy Mo-on ezt a pénzügyi eszközt "lakossági" szolgáltatásként árulják, már önmagában egy vicc. Havi néhány 10e HUF-os megtakarítást bevállaló embereknek a unit linked a létező legpocsékabb megtakarítási forma. A mögöttes befalapon elért hozam jó részét leveszi a biztosító, szerződéses időszakon belül csak úgy lehet kiszállni, hogy a biztosító elveszi a befizetett pénz 20-100%-át. És a UL nagy előnyét, hogy a befizetett összeg nincs az ügyfél nevén, valójában soha nem használják ki az ügyfelek.

@Pop40: neked kb ugyanez a válaszom. A unit-linked nem versenyképes befektetési forma, a magas díjterhelése és a borzasztó kötöttségek (10-20 éven belül nem férhetsz hozzá) miatt nem tud versenyképes lenni semmilyen alternatív befektetési formával (befektetési alap, részvény, kötvény, bármi).

A unit-linked egész egyszerűen nem arra van kitalálva, hogy a befizetett pénz fialjon, hanem arra, hogy ne kelljen elfelezni az asszonnyal/NAV-val/bárkivel. Aki azt állítja, hogy a UL versenyképes a mögöttes befalapokba való direkt befektetéssel, az vagy hülye, vagy hazudik.