Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Horányi Márton

6 bejegyzést írt és 1 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Nem szoktunk reklámozni, nem is tesszük, de az MLex lehozott egy jó storyt az első Németországból az Egyesült Államokba kiadott kartellezőről. Egy kis ízelítő: "Pisciotti 669 napot töltött őrizetben. Ebből két órát egy lugánói rendőrörsön Svájcban, 10 hónapot egy…..
Pont tegnap lépett hatályba az új Kbt, ami szerint automatikus kizárást eredményez minden (?) versenykorlátozó megállapodás miatti jogsértés ha jogerős bírságot szabott ki bármely (?) versenyhatóság vagy - ha a határozatot megtámadták - a bírságot jóváhagyta a bíróság.…..
2015 június végén a német versenyhatóság összesen 151,6 millió euró bírságot szabott ki több élelmiszer kiskereskedelmi láncra és beszállítóra. Az érintettek között vannak az EDEKA, REWE, Kaufland, METRO, és az Aldi csoport, illetve több édesség, kávé, állateledel, sör…..
A vasárnapi nyitvatartás példáján is jól látszik, hogy a kormány alapvető strukturális változásokat kíván elérni a hazai (élelmiszer) kiskereskedelem piacán. Ebbe a törekvésbe illeszkedik a kereskedelmi törvény év végén kihirdetett módosítása is, amelynek következtében a…..
Mai részítéletében három millió eurós bírságot szabott ki a Spar csoportra az osztrák kartellbíróság. A bírság abban az élelmiszer kiskereskedelmet érintő vizsgálat sorozatban született, amelynek keretében az osztrák versenyhatóság már tucatnyi élelmiszeripari…..
A Gazdasági Versenyhivatal (konzervatív) becslése szerint 58 milliárd forintot hozott a fogyasztók konyhájára 2008-2012 között. Ez az a megtakarítás, amelyet a fogyasztók számára a GVH ezen időszakban lezárt, versenykorlátozó megállapodásokkal, erőfölénnyel való…..
Az Európai Bizottság közzétette a versenyjogi alapú kártérítési perekkel kapcsolatos irányelvének tervezetét, amelynek elfogadása esetén Magyarországon is mindennapossá válhatnak a versenyjogi jogsértések miatti kártérítési perek. Bár az Egyesült Királyságban,…..