Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Horváth Julia

10 bejegyzést írt és 0 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Várjuk mindazok jelentkezését, akik szeretnének részt venni egy, a felnőtt kötődést feltérképező széles körű kutatásban. Célunk, hogy különböző mérőeljárások (interjúbeszélgetés, kérdőívek, képtesztek stb.) segítségével minél árnyaltabb képet kapjunk a felnőtt…..
Fájdalom… düh… ambivalencia… szorongás… bánat… vágyak… remények… álmok… - és még ennél is több, amellyel a Tárt Kapu Galéria jelenlegi időszakos kiállításán találkozhatunk. A Budapest központjában megnyílt művészeti és közösségi központ mentális…..
2003-ban egy magyar-svéd kutatópáros (Fülöp Márta és Ference Marton) arra próbált választ találni, vajon létezik-e kulturális különbség a tanulás és a tudás megítélésében. Az 1980-90-es évek nemzetközi tudásfelmérései során a kelet-ázsiai diákok rendszeresen…..
Van, ami szavakkal nehezen kifejezhető. Egy érzés, egy hangulat, vagy mentális állapot gyakran verbálisan megfogalmazhatatlan. Nem pusztán azért, mert szókincsünk nem teszi lehetővé a finom árnyalásokat, hanem, mert sokszor mi magunk sem vagyunk tudatában mindannak, ami bennünk…..
A „Trianon” szó a mai napig érzelmek rendkívül széles skáláját képes kiváltani a magyarokban, az enyhébb bánattól a mély szomorúságon át a könnyekig, ill. az agresszív megnyilvánulásokba torkolló haragig, gyűlöletig. 2013. június 4. – a közösségi portálok…..
Kafkát olvasni nem egy könnyed délutáni időtöltés, kikapcsolódás. Nem fellélegzés, nem szórakozás. Mégis zseniális íróként tartják számon, aki kiérdemelte, hogy a világirodalom nagyjainak kerekasztalánál foglalhasson helyet. Halála előtt azzal a kéréssel fordult…..
Az ún. Mama Hotel egyre ismertebb és köztudottabb kifejezés, amely egy rendkívül aktuális jelenséget takar. „Lakói” azok a munkaképes személyek, akik elsősorban a szülőktől kapott pénzből élvezik az életet, valamint a szülői ház nyújtotta előnyöket és biztonságot.…..
Viszonylag sok helyen hallhatunk és olvashatunk a párválasztás evolúciós megközelítéséről, és arról, hogy rövid távú kapcsolataikban egymástól mennyire eltérő preferenciákkal élnek a férfiak és a nők. Míg a férfiak elsősorban a termékenység jeleit keresik alkalmi…..
Ez a bejegyzés tudományos szempontból próbálja körüljárni azt a hétköznapok során tapasztalható jelenséget, miszerint hangulatunk jelentős befolyást gyakorol megismerési folyamatainkra (pl. figyelmünkre, emlékezetünkre, döntéshozatalunkra). Az ókori tudósoktól,…..
A matematikával kapcsolatos helyzetekben felmerülő stressz rendkívül gyakori és viszonylag régóta ismert jelenség. Számos internetes fórumon adnak hangot a diákok e tárgy okozta kellemetlen érzéseikről és félelmeikről. Hadd ragadjak ki ezek közül egyet példaként: „…Én…..