Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Veridicus76

0 bejegyzést írt és 877 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Satyrblog Nemzeti dalainkról 2018.08.21 12:51:40
Ezúttal nem az ismert Petőfi-vers kerül terítékre, hanem valódi dalok, vagyis megzenésített versek. Nem is akármilyenek. A két költő Kölcsey Ferenc és Vörösmarty Mihály, a két zeneszerző Erkel Ferenc és Egressy Béni. Ennyiből már kitalálható, hogy a Himnusz és a Szózat az a két zenemű, amelyről…..
Egy: meghalt egy véres kezű kommunista diktátor, bizonyos Fidel Castro. Kettő: a Castro halálát követő nemzetközi nyilatkozatok között akadtak karakán ítélkezések (mint Donald Trumpé); és voltak agyzsibbasztó, felháborító, szenvelgéssel vegyes bazsalygások, mint a liberális poszterfiú kanadai…..
Simicska többször nyílt politikai vitába keveredett a tisztekkel, ami miatt „futkosóval” fenyegették meg. A „futkosó” nem akármi: hadbírósági ítélet nyomán kiszabott, büntető-zászlóaljban letöltendő katonai börtön. A becenevét onnan kapta, hogy az ott fogvatartott katonáknak még alakzatban állva is…..
Manapság igen erős felállásban érkeznek hozzánk turnék. Ezek a pakkokban érkező zenekarok önmagukban is nagyot ütnének, de így tényleg nem panaszkodhat senki a felhozatalra. A Crowbarnak például nagy kultusza van itthon, de egy klubot nem biztos, hogy megtöltene, ahogy az Overkill is kultikus, de…..
Rég volt annyira vonzó a régisulis tahó keménykedés az országban, mint amilyen november 16-án lesz: az Obituary neve már magában is elég vonzó lehet azok számára, akik tényleg nem akarnak a death metal legszebb hagyományain kívül semmi mást hallani, de nagyjából ezt a minőséget képviseli az Exodus…..
Amikor a Haladás elleni bajnokikra sétáltam, fel sem tűnt. Nem csoda, hiszen gyakorlatilag a stadion közvetlen szomszédságában állt a sátor, amit a szervezők az Északi Kanyar 25 éves szülinapi bulijára húztak fel. Ott fortyogott a bográcsban a gulyás, és mindenféle földi jót lehetett baráti áron…..
Veridicus76 2016.11.06 22:28:03
Minden nap, amikor hazamegyek a Haller utca végébe, golyónyomok fogadnak. Ott éktelenkednek a kapu melletti falon. És ott vannak a lelkekben is hat évtizede. Hatvan esztendővel ezelőtt hajnalban itt dübörögtek végig a szovjet tankok, hogy vérbe fojtsák a szabadságharcot. Masíroztak a Tűzoltó utca,…..
A tegnapi felfüggesztés után jelen állás szerint a Népszabadság - legalábbis abban a formájában, ahogyan eddig ismertük - megszűnt létezni. Ezzel nem halt meg a demokrácia, nem pusztult el a sajtószabadság - de semmi olyasmi se történt, aminek akár hardcore jobboldaliként is örülni lehetne. A…..
Papp István történész, a Népiblog szerzőjének írása   Egy lapinterjút követően (Szobrot érdemel Ferenc József − Gerő András a Mandinernek) újból kibontakozóban van a vita az Osztrák-Magyar Monarchia megítéléséről, történeti örökségéről. Nagyon lecsupaszítva a kérdést arról: nyertük vagy…..
Veridicus76 2016.10.08 10:44:36
A dualizmus időszakának gazdasági-szociális negatívumai nem álltak közvetlen összefüggésben a Monarchia politikai szerkezetével. Magyarország ezekben az ügyekben száz százalékos szuverenitással rendelkezett. Sajnálatos módon a korszellem, a liberális dogmák rémuralma felülírta a józan észt, így jött létre a kisemmizett proletariátus, amely a bolsevik uszítás remek célcsoportja lett. Nem véletlen, hogy a keresztényszociális mozgalom (melyről tendenciózusan alig esik szó, pedig a kormányzati köröket is megérintette, lásd Darányit és a hegyvidéki akciót) gyorsan népszerűvé vált. Ám a Magyar Királyság magyar és keresztény jellegének elpusztításán ügyködő szabadkőműves feldforgatás a maga propagandaeszközeivel sikeresen negligálta ezt a mozgalmat, a valóságnál ugyanakkor sokszorosan rémisztőbbnek festve le a "reakciós népelnyomó" berendezkedést. A háború végén pedig ez a magyar- és keresztényellenes bűnszövetkezet ragadta magához a hatalmat, és elérte Magyarország széttépését. Mai utódaik ugyanezen dolgoznak.
Logikus tehát, hogy a jelen kihívásait figyelembe véve újjá kell szervezni a magyar keresztényszociális mozgalmat mint a szabadkőműves felforgatás egyetlen valódi ellenpólusát. A hosszú távú cél pedig nem lehet más, mint a keresztény-nemzeti Magyarország helyreállítása keresztényszociális alapokon, a Szent Korona főhatósága alatt.
Nagy vita alakult ki Gerő András Mandinernek adott nagyinterjúja után. A történész szerint Ferenc Józsefnek − történelmi bűneinek elismerése mellett − szobrot kellene állítani; és mindenkinek jobb lett volna, ha a Habsburgok tovább uralkodhatnak az I. világháború után. Természetesen rögtön…..
Vendégszerzőnk, Bencsik Gábor írása   Kudarc lett ebből, ne kerteljünk. A Fidesz és hívei eredményes népszavazást vártak, ezért volt a rengeteg elköltött pénz, az egész pályás letámadásos kampány. A hatékony brüsszeli politizáláshoz szükség is lett volna az ötven százalék feletti részvételre. Ezt…..
Láttam tavaly a tévében azt a sok barna bőrű embert. Gyalog vonszolódtak a Keleti pu. - M1 autópálya viszonylaton. Azt mondják, ilyen a migrálás. Ide jöttek, aztán eltűntek, mint az aranyóra. Kábé ennyi közvetlen tapasztalatot gyűjthetett az a pár ezer magyar, aki testközelből látta az arabok…..
Veridicus76 2016.09.30 18:28:22
"Kábé ennyi közvetlen tapasztalatot gyűjthetett az a pár ezer magyar, aki testközelből látta az arabok exodusát. A többi benyomást csupán média híradásokból és a kampány üzenetekből szedhették magukra a népek. "

Tipikus fővárosi csőlátás. Ugyanis a szegediek, a röszkeiek, az ásotthalmiak, a mórahalmiak, a kiskunhalasiak, a kelebiaiak és mindazok, akiknek a házában csapatostul rontott be a csürhe, akinek egész éves munkáját tarolták le, akinek gyereke ismeretlen eredetű vírusos fosós-hányós betegséget kapott a tömeges migránsjelenlét idején, az a győri vasútállomáson dolgozó újságárus, aki szintén napokig hányt az áradat idején, az a győri hamburgerárus, akit tavaly megkéseltek a migránsok,
azok a kiskunhalasi lányok, akik tavaly nyáron naponta hallgatták, amint az ótvaros koszos agresszív csürhe "fucking magyar lány!" kiabálásokkal zaklatja őket, nos, nekik mindez nem tévéhír meg fotelből történő kéjes borzongás, hanem valóságos, átélt, személyes tapasztalat. Magyarország nem csak Budapest biztonságos kerületeiből áll. Ez SZDSZ-es tempó.
Az emberi jogok gyönyörűek, de ideje volna már, hogy az őslakos magyarok jogaiért is kiálljon a sok kisírt szemű hüppögő, aki még mindig képes menekülteknek hazudni a csürhét. Mert egyrészt aki háborús helyről jön, az menekült a legelső szomszédos és biztonságos országban - ez ugyebár Törökország. Onnantól errefelé kalandor turista. Pláne, ha tudatosan nem bekopog és segítséget kér, hanem támad, ránk rúgja a kaput, hazudik és sunnyog. Másfelől a hívatlan idegen hódítók többsége NEM háborús helyről jön. Pakisztán, Afganisztán, Kuba (igen, Kuba!), Koszovó, Albánia, Banglades, stb. NEM háborús övezet. Legjobb esetben is megélhetési migránsokról van szó (meg persze köztük egy csomó bűnözőről, legrosszabb esetben terroristáról), akik két alapvető szót (kérem és köszönöm) hírből sem ismernek.
Úgyhogy lófasz a seggükbe, és azoknak a hasznos idiótáknak is, akik intellektuális maszturbálás keretében szükségesnek vélik összezavarni és elbizonytalanítani az embereket egy világos, tiszta, egyértelmű kérdés - sorskérdés! - ügyében. Szánalmas, nyálas bagázs. Fel kéne ébredni, és észrevenni, hogy Európa háborúban áll, ostromolnak minket. Harcolni és védekezni kell, nem pedig azon nyafogni, hogy a várkapitány csúnyán beszél.
Veridicus76 2016.10.01 14:59:45
@Friedrichbulgakov: Európa hadban áll. Idegen hódító hadak ostromolják.
Háború van a londoni, párizsi, stockholmi, brüsszeli, berlini no-go zónákban. Háború folyik a lelkekért, az élettérért.
Aki nem hülye, az látja.
Szeretném-e, ha magyarországi hozzájárulás nélkül kötelező jelleggel bárkit betelepíthessenek az országba? Kollégáimhoz hasonlóan (itt, itt, itt, és itt mondtunk eddig véleményt a kérdésben) erre az én válaszom is az: naná, hogy nem. Egy éve már megírtam, hogy…..
Veridicus76 2016.10.01 14:58:30
Ha valaki megkérdezné tőlem, csak úgy, kontextus nélkül hogy akarom-e, hogy az EU a magyar parlament kihagyásával, saját hatáskörben bárkit letelepíthessen az országban, gondolkodás nélkül nemmel felelnék. Egyrészt ez nyilvánvalóan olyan kérdéskör, amiről minden esetben a nemzeti parlamenteknek…..
A plakátok letépése ma komoly politikai állásfoglalás: legyen szó a Kormány  bevándorlás-ellenes, gyűlöletkeltő vagy a Magyar Kétfarkú Kutyapárt plakátjairól. Amikor a plakátok letépése a hírekben megjelenik, úgy tűnhet, mintha mindenki a politikai szimpátiája alapján ítélné meg a tépkedők…..
Hell Angel Ma hajnali két óra körül a Dubrovnik melletti Banići falu plébánosa megölte a települési közgyűlés elnökét. Marko Kraljević (†49) ma éjjel a 43 éves Ivan Sinanović atya lakóhelyéhez, a falusi parókiához ment. Valaki rendőrségi feljelentést tett, mivel a…..
Veridicus76 2016.09.28 16:47:02
Angolul jobban hangzik a „demography is destiny” kifejezés (bár franciák használták először), de a demográfia tényleg maga a sors. Annak, amit az egyébként gyűlölködésben és ostobaságban egyszerre kiváló balos újságírók és politikusok „gyűlöletkampánynak” hívnak, ebben mélységesen igaza van. Olyan…..
Nem akarok olyan országban élni, ahol 4 millió embert képes  akkora gyűlöletre nevelni a kormánypropaganda, hogy képes legyen felülírni a „minden ember egyenlő” elvét. Aki nemmel szavaz, azt mondja, a muszlimoknak kevesebb jár, mint másnak, vesszenek el a háborúban, nincs joguk menekülni. Ami a…..
Aggódtunk egy kicsit, ám a Magyar Nemzet fotósával ellentétben minket lazán beengedtek a szombati Fradi-Újpest derbi sajtópáholyába, ami azért is volt nagyon fontos, mert Zsigmond kolléga élete első meccséről van szó. És valószínűleg nem az utolsóról! Azok után ugyanis, hogy barátai…..
A motoros futár épp úgy nem tudott semmit, ahogy az országban senki sem. Leszámítva persze az ellenzék vezérét és egy nagyon szűk, még a Fidesz elnökségénél is szűkebb kört. Orbán Viktor biztos volt benne, hogy nagy lesz a hatás, azt azonban még ő sem tudta kiszámítani, merre fordulnak az…..
Veridicus76 2016.09.19 00:27:16
Nincs olyan nap, amikor ne jelenne meg cikk arról, hogy Magyarországon súlyos munkaerőhiány van. 2016-ban a magyar gazdaság fő problémájává a munkaerőhiány vált, ami nemcsak az olyan magas hozzáadott értékkel rendelkező ágazatokat érinti, mint például az IT-szektor, hanem…..
Ma tizenöt éve elkezdődött a történelem új fejezete. Na jó, mint milyen korszakolás, ez sem teljesen igaz: a Nyugat számtalanszor beavatkozott már a Közel-Keleten, a Közel-Kelet harcosai számtalanszor megtámadták már a Nyugatot. Az emberiség történelmének egy jelentős szelete pont erről szólt. A…..
Három hét múlva már túl is leszünk a kvótanépszavazáson. A voksolást kezdeményező kormányoldal álláspontját ismerjük, a mindent lefedő kampányolással nem is hagytak nagyon lehetőséget arra, hogy ne ismerjük meg azt. Az ellenzék álláspontját, izé, álláspontjait, nos, ismerjük, bár nem nagyon…..