Regisztráció Blogot indítok
Adatok
hatmandu

0 bejegyzést írt és 54 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
After 1 year and 4 months of negotiations, I left because not enough money was offered to do the script the way I felt it needed to be done. — David Lynch (@DAVID_LYNCH) April 5, 2015 Április 5. óta nagyot fordult a világ David Lych rendező-forgatókönyvíróval. Akkor ugye azzal hagyta…..
hatmandu 2015.05.16 12:00:28
@Inkák földjén: Milyen szép is, amikor a magyar nyelv elsatnyulásáról egy ilyen ekezetmentes kisköcsög mondja meg a frankót :)
Farkasházy Tivadar a Borsban szólt be a Rádiókabaré új főszerkesztőjének, Fábry Sándornak, mert félti tőle a műsort, aminek 32 évig volt munkatársa. Gondolom, Fábrynak égető szüksége van a posztra, mert az MTVA-ban csak százmilliókat keres. Biztosan kőkemény politikai…..
hatmandu 2015.03.27 18:50:07
@nicktolvajmentesítő_kovi1970: Fizetett? Maxval? Legfeljebb ha a rokkantnyugdíja annak számít. Az index előtt ül a szobában egész nap és ingyen ontja magából a kommenteket reggel héttől éjfélig.
Szinte már divat pocskondiázni a gyorséttermeket, azért, amit kínálnak, de tudja bárki is miért olyan egészségtelenek azok az ételek? A leggyakoribb kaják a szendvicsek és sült krumplik szoktak lenni, de egy korábbi posztomban már olvashattatok a sült krumpliról, így most a…..
 Túl vagy az ebéden, és jólesne még valami? Mondjuk egy kis gyümölcs? Vagy egy forró tea? Esetleg szundítanál egyet? Ne tedd! Olvasd el miért!   1. Semmiképpen se gyújts rá! Nyilván nem mondok sok újat azzal, hogy a dohányzás bizonyítottan halálos betegségek okozója,…..
hatmandu 2014.10.23 19:18:37
@Rwindx: Az nem jó, lelassítja a gyomor vérellátottságát. Egy jó gyomronrúgás sokkal többet segít, beindítja a jótékony belső vérzést az emésztőszervekben.
Sok rajongó panaszkodik napjaink Forma-1-es autóinak hangja miatt. Joggal teszik ezt, hiszen az élmény legalább felét – ha nem többet – az agresszív sivítás adja. Aki még nem hallotta élőben, az nem biztos, hogy érti, mert tipikusan arról a hatásról van szó, amit nem is annyira…..
hatmandu 2014.08.01 19:16:27
@outtatime: Dehát miért is akarnád nézni? Most magyaráztad meg hogy szar az egész és mindenki béna.
A körúton örökítette meg magát két biciklis futár, amint a villamosok közötti szűk rést használják gyorsító sávként. A kettő perces felvétel ideje alatt háromszor vágtak át az egymással szembe haladó Combinók között Tény, hogy a villamossíneken nincs dugó, csak…..
Jelentősen átalakult a munkaerő-piac az elmúlt 10 évben: lassúbb a növekedés, elöregedik a munkaerő és ezzel együtt a piac, folyamatosan változik a szolgáltatáspiac, a munkahatékonyság erőteljes növekedése. Ezek után nem meglepő, hogy „lyukak” keletkeznek a rendszerekben, a…..
Belsőség Heti merítés 2014.01.26 10:13:36
Svéd MTZ autókarosszériával Semmi meglepetés nem ért, pontosan azt kaptam az autótól amit vártam. A motor ősapja traktormotorként kezdte, és ez is hihetetlen kort ér meg ha az ember vigyáz rá. 1300 very special Az akksi a jobb súlyelosztás és a biztonság kedvéért a…..
Az utóbbi pár hónapban többször is megfordultam a Kádár Étkezdében, ami a Klauzál tér egyik régi gyöngyszeme. Az éttermet 1957-ben alapította Kádár Béla, az elmúlt húsz évben pedig Orbán úr tulajdonában van a hely, aki egyben a szakács és a mindenkivel elbeszélgető host…..
hatmandu 2014.01.26 14:44:18
@Before: Ez egy olyan hely, ahol azt fizeted meg, hogy mekkora szar. Ez a piaci rés az általános igényesség emelkedésével magától alakult ki, ők pedig pusztán azzal, hogy nem csináltak semmit, azon étkezdék egyike maradtak, ahol elég autentikusan megtalálhatod a harminc-ötven évvel ezelőtti fílinget. Ezt pedig nem csak az öregek szeretik, hanem a fiatal hipszterek is, akik a hangulatért szívesen kifizetnek annyit, mint amennyit egy vállalhatóbb étteremben normális kajákért fizetnének.

Tényleg lehet közgazdasági vénája az öregnek. Nem tudom hogy szándékosan, vagy csak beleszarásból, de külön jó, hogy nincs honlapjuk. Az öregeknek tökmindegy, a hipszter meg sokkal bennfentesebbnek érezheti magát.
Egy paraguayi rádióadó stúdiójában kuksolva viccesnek tűnhet, ahogy emberek eltaknyolnak a motorjaikkal, de igazából nem az. Kicsit sem. Tudom, változtatni nem tudnak rajta, segíteni sem sokat, de telipofával röhögni ennyi ember kínján... A sínek közel párhuzamosan futnak az…..
Túl jól sikerült egy cseh egyetem népszerűsítő reklámfilmje. Az Opavai Sziléziai Egyetem lehetővé tette diákjainak, hogy bekapcsolódjanak egyetemük népszerűsítésébe, csináljatok promó videókat! Az eredeti tervek szerint a rektorok választották volna ki a beérkező legjobb…..
hatmandu 2014.01.23 18:30:19
@Miazmás: Szerintem is felháborító, hogy a videóból szinte semmit nem tudtam meg az Opavai Sziléziai Egyetemről! Pedig annyira kíváncsi voltam, hiszen biztos nagyon érdekes hely az Opavai Sziléziai Egyetem
Tetszik, nem tetszik, a magyar konyha alapételei : a húsleves, a pörkölt és a rántott hús.:-) Ezeket illik tudni. Ezekből már építkezhetsz a többi étel felé. A leírás itt is hosszú, maga a panírozás nem, mert igyekszem a praktikákat, jellegzetességeket is számbavenni, illetve…..
Nagyon fájt a Hír TV-nek, hogy vannak helyek Budapesten, amelyek úr isten, szerintük nem tartják be egészen pontosan amit be kellene, ezért oknyomozó újságírósdit játszva úgy döntöttek, jól kicsinálják ezeket, hadd tanuljon belőle mindenki. Mert vendéglátó helyiségben ugye…..
hatmandu 2014.01.16 15:20:24
@Muad\\\'Dib: Nem tudom, honnan veszed, hogy Németországban nem lehet vendéglátóhelyeken cigizni, ugyanis egy csomó helyen lehet.
VV Aurelio belóbálta, VV Alexandra markolászta egy kicsit. Mármint mindenki saját magának. Jó szórakozást!..
hatmandu 2014.01.14 09:13:33
@álfirkász: De nagy hekker vagy geci!
Az új-zélandi kormány közlekedésbiztonsági kisfilmje olyan, mint egy horrorfilm, amiben egy ponton reménykedsz, hogy elkerülhető a vég. De a pont nem ott van, ahol gondoljuk. Akkor már késő. Elképesztő, hogy hogyan vezetnek az emberek. Kétféleképpen osztályozom a dolgot…..
hatmandu 2014.01.12 10:03:35
@Thanathos: Találó a neved, te istenverte gyökér.
Az egyik legkeményebb hír volt mostanában, hogy az észak-koreai diktátor, Kim Dzsongun pontosan hogyan is végeztette kis saját tulajdon nagybátyját. Sortűz? Dehogy. Injekció? Ugyanmár! Akasztás? Amatőrök, legyint az az ifjú uralkodó. Kim Dzsongun ugyanis kutyákkal tépette szét a…..
hatmandu 2014.01.09 14:16:05
@Michel Djerzinski: Úgy látom bekötötték végre az internetet S. Ábel cellájába...
Mark Webber múlt vasárnap Interlagosban méltó búcsút vett 12 szezonos Formula-1-es pályafutásától, hiszen a negyedik rajtkockából indulva megharcolt 42. dobogós helyezéséért. A 37 esztendős ausztrál versenyző Formula-1-es karrierének végállomásán még egy leggyorsabb kört is…..
  Az egyik legegyszerűbb, mégis legelgondolkodtatóbb infografika, amit láttam, pedig jó pár százon túl vagyok. Félelmetes az egyszerűsége, és az is, mennyi mindent megértet. A statisztikai adatok ugyan britek, de nagyon meglepne, ha nálunk az adatok ennél szebb képet…..
hatmandu 2013.10.23 17:59:35
@Prof. Dr. Sün: "Tételezzük fel, hogy a vizsgálati és bírósági szakaszban kb. azonos számú a fals pozitív és a fals negatív eredmény."

Te ezen a földön élsz? A komplett nyugati világ összes országának büntető eljárásjoga az ártatlanság vélelmére épül, pont a fals pozitívok minimalizása érdekében, mivel az ártatlanok elítélésének elkerülése sokkal magasabb prioritást élvez, mint az összes bűnös rács mögé juttatása.

Ennél nagyobb faszságból akarva se indulhattál volna ki a kis szöveges feladatod szánalmas levezetéséhez.
Belsőség Heti merítés 2013.09.29 10:34:50
Magyar tervezésű , német cirkáló ,megállja a helyét A legjobb fogyasztási értékem Shell 100-as benga, plusz fél doboz oktánszám növelő a teli tankhoz és irány Croacia. ha jól emlékszem 4,5,5 literre jött ki, 120-130 normál autópályás tempónál, de az…..
hatmandu 2013.09.29 19:35:46
@Elmés téveszmés: @Opel P1: @Buntmetall: @DonVincenzo: Elnézést kérek hogy közbevágok a cementes zsákok méretéről szóló beszélgetésbe, de profik szakvéleményére lenne szükségem. Úgy néz ki hogy jutányos áron hozzá tudnák jutni 9 zsák ukrán takarmányburgonyához. A tervek szerint az unokatesóm kombi Focusával mennénk ki érte Nagybereznára de fél tőle hogy nem bírná ki a gép. Az ukrán krumplis zsákok szabványos teherbírása 38 kilógramm burgonyára van méretezve. Megnyugtatnák-e az unokatestvéremet afelöl hogy semmi baja nem lesz a kombijának.

Segitségüket elöre is köszönöm József
Belsőség Heti merítés 2013.09.08 10:50:14
Tanuló(pénze)s trabi Életem első autójára gyűjtöttem össze a pénzt még 1990-ben, a friss jogsim miatt feltétlenül akartam gyakorolni valami egyszerű autón. Így esett a választás a Trabantra, amit csak papírjaguárnak csúfoltak, de abban az időben még nagyobb értéke volt…..
hatmandu 2013.09.08 22:07:11
@Gyurma73: A terhelés szinte semmit nem számít a végsebesség szempontjából. Az autóra egyenletes sebesség mellett ható erők csak a gördülő ellenállás függ a terheléstől, az viszont nagy sebességnél annyira elhanyagolható a légellenálláshoz képest, hogy 200 km/h-nál +400 kiló mozgatása bő 2 lóerővel igényel többet tök átlagos, 0.008-as gördülési ellenállású gumikon. A legtöbb autó számára a teljes terhelés max 1 km/h-t csökkenthet a végsebességen.

Az persze más kérdés, hogy mennyi idő alatt gyorsulsz fel odáig. De ha egyszer eléred, tök mindegy, hogy egyedül, vagy 3 utassal, és teli csomagtartóval vagy, nem leszel tőle se gyorsabb, se lassabb.
hatmandu 2013.09.09 08:40:37
@Gyurma73: Eléri. Ha egy grafikonon lerajzolnád kettejük sebességét az idő függvényében, mindkettő ugyanarra a végsebességre simulna rá, csak a üres valamivel hamarabb, mint a másik. Ha ismered a mögöttes fizikát, ezt nagyon egyszerűen le lehet vezetni, de ha bármit is számít, én személyesen is meg tudom erősíteni, mivel túl vagyok egy Németországba- és egy Németországon belüli költözésen, és sokkal többször tettem már meg a tükörsima München-Deggendorf szakaszt, mint szerettem volna.

Tényleg nem számít, hogy mennyire vagy megpakolva, de ha nem akarod elhinni, próbáld ki magad!
A nemi erőszakot elkövető gátlástalan "férfiak" világszerte egyre újabb és vadabb esetekkel sokkolják a közvéleményt. De ezen túlmenően egyes véleményformálók hozzászólásai is sokaknál kiveri a biztosítékot. Még mindig jelen van ugyanis  a férfitársadalom egy…..
hatmandu 2013.08.26 19:49:55
A siralmas svéd statisztika okait elég jól összefoglalja ez a fejezet:

en.wikipedia.org/wiki/Crime_in_Sweden#Sex_crimes

1. Az utóbbi 10 évben 58%-kal emelkedett a szexuális bűncselekmények száma. Teljesen világos, hogy ez a bevándorlóknak köszönhető, akiknek semmi köze a svéd szexuális kultúrához, a számok így Brix okfejtését önmagukban nem cáfolják.

2. Svédországban valóban magasabb arányban fordulnak a hatóságokhoz szexuális erőszak áldozatai, mint bárhol máshol.

3. A svéd statisztikákban egy áldozatot annyiszor számolnak, ahányszor bejelentést tesz, a legtöbb ország azonban csak egyszer számolja őket. A családon belüli erőszak áldozatai jócskán meg tudják így dobni a számokat.

4. Svédországban rendkívül tág a szexuális erőszak definíciója. A családon belüli egy dolog, de gondolom részeg kislányok megdugása is annak számít, ha másnap jelentik, stb.

5. Szexuális bűncselekménynek számít a kurvázás.

A puszta számok így tehát nem sokat érnek, mert a svédek annyira más dimenzióban értékelik a szexuális bűncselekményeket, hogy nem lehet őket értelmesen összehasonlítani semmilyen más országgal. Brix-nek valószínűleg igaza van abban, hogy a skandináv nők laza erkölcsei miatt a svéd férfiak nem erőszakolják meg őket, mert anélkül is hozzáférnek a pinához, még a kevésbé jól sikerült egyedek is.
hatmandu 2013.08.26 20:39:06
@"the dragon": Brix annyit mondott, hogy a skandináv szexuális attitűd kevesebb szexuális frusztrációt eredményez, ami a nemi erőszak fő kiváltó oka.

Ha ezt valaki azzal akarja megcáfolni, hogy dehát Svédországban gyakori a nemi erőszak, akkor számba kell vennie, hogy Svédországban nem csak skandinávok élnek a maguk skandináv szexuális szokásaival, hanem szomáliai réti majmok is. Mivel a svéd statisztikák a kettő eredőjét tükrözik, ezért abból a skandináv szexuális szokások és nemi erőszak közi összefüggést csak a réti majmok leválasztása UTÁN lehetne elemezni.

Magyarán nem elég kicsapni az asztalra az összesített számokat, mert azt alapvetően a bevándorlók alakítják, akiknek semmi köze a skandináv szexuális kultúrához.

Ha valakinek vannak adatai, mittudomén, a nyolcvanas-kilencvenes évekből, az afrikai bevándorlási hullám előttről, ne rejtegesse.
Vágyaink néha annyira erősek, hogy felülmúlnak minden képzeletet. Ilyenkor megszűnik a realitás és csak az ösztönök és az érzékiség dominál... Persze vannak akik ezt nem így látják, de ők vagy prűdek, vagy nem éreztek még soha zsigeri késztetést egy nő, vagy férfi…..
hatmandu 2013.08.24 10:58:08
@Aqa: Hagyjuk már ezt, hogy a "párod miatt aggódsz", meg az ő életét tartod fontosabbnak. Annyi az egész hogy nagyon ciki lenne a családod, ismerőseid előtt, hogy az első házasságod után ÚJRA egy kóbor Don Józsi miatt "omoljon össze kártyavárként az életed". Nem tudsz uralkodni magadon, és ezt nem nézi jó szemmel el a csúnya, álszent környezeted.